P1 Morgen | P1 | DR

P1 Morgen

Sendt første gang d.

Først var tallet 40, så var det 20-23, og nu kan forskerne kun dokumentere, at der har været fire...

Først var tallet 40, så var det 20-23, og nu kan forskerne kun dokumentere, at der har været fire ulve i Danmark. Århus-forskerne, der står for at overvåge og analysere ulve i Danmark, trækker tidligere udmeldinger tilbage: Nu fortæller de at der kun er beviser for, at fire ulve har været i Danmark. Samtidig tilbagetrækker forskerne også de kort, der markerer steder, hvor der har været ulve i Danmark. Årsagen er, at der er usikkerhed om de DNA-analyser af ulvens efterladenskaber/lort, som man har brugt til at bevise dens færden her til lands. Det sker efter at tyske forskere har tjekket de danske ulveekskrementer - og fundet ud af, at størstedelen af dem faktisk var RÆVE-ekskrementer. Vi spørger en række fagpersoner, hvordan det kan være så svært at kende forskel hen over morgenen. Mens Folketingets Ombudsmand er i gang med at undersøge, om der er problemer med ytringsfriheden i Forsvaret, stiller en højtstående officer sig nu frem og fortæller sin historie om konsekvenserne af at åbne munden. Det er oberstløjtnant Per Hinrichsen, der i oktober udtalte sig om samarbejdet med de irakiske styrker i kampen mod Islamisk Stat. Efterfølgende blev han bedt om at rejse hjem fra missionen og møde op til samtale med henblik på hjemsendelse i unåde. Niels Tønning, formand for Hovedorganisationen af Officerer i Danmark, gæster studiet til en snak om ytringsfrihed i Forsvaret. Weekenden banker på, det er fredag, og vi går selvfølgelig i Selvsving.
www.dr.dk/p1morgen

Næste udsendelse

P1, 22. mar. 2018 kl. 06:07

- med radioaviser, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

Mere P1 Morgen

P1 Morgen

21. mar. 2018 kl. 06:07
Hvad er det der gør Svendborg-sagen så principiel, at den skal i højesteret? Hvad betyder det, hv...
Hvad er det der gør Svendborg-sagen så principiel, at den skal i højesteret? Hvad betyder det, hvis ikke aborterende får den rette psykiske støtte efter abort? Og hvordan sikrer man ordentlige tolke?
Værter: Ole Brink og Anders Bech-Jessen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

20. mar. 2018 kl. 06:07
Hvor kontroversielt er det, når Trump foreslår dødsstraf til narkohandlere? Hvorfor har flere ung...
Hvor kontroversielt er det, når Trump foreslår dødsstraf til narkohandlere? Hvorfor har flere unge brug for behandling af stofmisbrug? Og hvorfor har Facebook med et slag mistet 7% af sin børsværdi?
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

19. mar. 2018 kl. 06:07
Efter en valgkamp, hvor der hverken var en kamp eller et reelt valg, gik det som planlagt i Rusla...
Efter en valgkamp, hvor der hverken var en kamp eller et reelt valg, gik det som planlagt i Rusland i går - Vladimir Putin vandt. Hvad vil præge Putins sidste periode som præsident?
Dansk kulturarv er presset af dårlige forhold i de lokaler, hvor vi opbevarer historiske artefakter. Hvem bærer skylden for, at dansk kulturarv rådner?
Værter: Ole Brink og Dorte Krogsgaard.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

17. mar. 2018 kl. 08:07
Socialdemokratiet dumper regeringen og Dansk Folkepartis spareplaner for DR og et nyt russisk død...
Socialdemokratiet dumper regeringen og Dansk Folkepartis spareplaner for DR og et nyt russisk dødsfald i London efterforskes som mord. Det kigger vi blandt andet på i dagens P1 Morgen, hvor vi også ser belyser de slettede mails i Tibetsagen, som i teorien kan genskabes.
Værter: Ole Brink og Maria Dohn.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

16. mar. 2018 kl. 06:07
Socialdemokratiet og partiformand Mette Frederiksen er i modvind hos fagbevægelsen, fordi hun og...
Socialdemokratiet og partiformand Mette Frederiksen er i modvind hos fagbevægelsen, fordi hun og partiet ikke vil udtrykke støtte til lønmodtagerne i forbindelse med den forestående konflikt. Men hvilke muligheder har hun reelt? Det kigger vi blandt andet på i dagens P1 Morgen, hvor vi også taler om kommunale tilbud til unge med overvægt, den filippinske præsident Rodrigo Duterte, der den seneste uge har eskaleret sin kamp mod oprindelige folk i landet, og så er det i dag 50-årsdagen for My Lai-massakren i Vietnam-krigen, der var med til at ændre amerikanernes selvbillede.
Værter: Maria Dohn og Anders Bech-Jessen.
www.dr.dk/p1morgen

Ugens gæst er i studiet - ugens heldige lytter er langt væk fra Danmark

Glem Eriksen og Bendtner - fremtidens stjerner hedder Agge og Marcuzo

Dokumentarerne indtager hovedstaden

Morten Albæk og Thomas Skov taler om balancen mellem omsorg og at hærde børn til livet

Let ramponeret og fyldt med spirrende jokes

Caroline og Anne Sofie synes ikke, at udbuddet gør noget for dem og så må man jo gøre det selv