P1 Morgen | P1 | DR

P1 Morgen

Sendt første gang d.

En del af regeringens 2025-plan er, at sænke skatten på arbejde, og det har fået Dansk Folkeparti...

En del af regeringens 2025-plan er, at sænke skatten på arbejde, og det har fået Dansk Folkeparti på op af stolene. Partiet er ikke imod skattelettelsen, men snarere imod finansieringen af den. Venstres plan er nemlig at sætte rentefradraget ned, og det vil blandt andet ramme omkring halvdelen af landets pensionister - dem, der bor i ejerbolig. DF kalder planen for "noget hokus pokus". DF's René Christensen uddyber kritikken lidt i otte, og Venstres Jacob Jensen forholder sig til kritikken en halv time senere. "De kan komme til at forstyrre - eller ødelægge vores arbejde". Sådan siger Brian Fussing, politiinspektør, Syd og Sønderjyllands Politi, om de private vagtværn, foreningen Stop Islamiseringen Af Danmark har oprettet ved grænsen. Vi spørger, Anders Gravers, formand for SIAD om, hvorfor de ikke bare kan lade politiet passe sit arbejde. I 2011 bestilte Forsvaret og Det Nationalhistoriske Museum et maleri af den danske krigsindsats i Libyen. Simone Aaberg Kærn blev valgt til at være den kunstner, som skulle male det - det er hende, som også malede det officielle statsministerportræt af Anders Fogh Andersen. Men da Det Nationalhistoriske Museum og Forsvaret så hendes indledende skitser, skiftede de mening. Nu skulle hun alligevel ikke male vores krigsindsats i Libyen, for Simone Aaberg Kærns skitser viste ikke den lykkelige historie, som krigen efter deres mening var. Kunstneren gæster studiet kvart i otte - lyt med!
www.dr.dk/p1morgen

Næste udsendelse

P1, 26. mar. 2018 kl. 06:07

- med radioaviser, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

Mere P1 Morgen

P1 Morgen

24. mar. 2018 kl. 08:07

- med radioaviser, aktualitet, baggrund og debat.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

23. mar. 2018 kl. 06:07
Hvad er konsekvensen af, at patienter med autoimmune diagnoser behandles isoleret og uden en koor...
Hvad er konsekvensen af, at patienter med autoimmune diagnoser behandles isoleret og uden en koordineret indsats? Hvad kommer handelskrigen mellem USA og Kina til at betyde for danske virksomheder? Og hvordan kan sociale medier bruges som et nyt redskab i overenskomstkampen?
Værter: Dorte Krogsgaard og Anders Bech-Jessen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

22. mar. 2018 kl. 06:07
Hvordan får vi lægerne til at behandle rygpatienter anderledes end, hvad vi har gjort i mange år?...
Hvordan får vi lægerne til at behandle rygpatienter anderledes end, hvad vi har gjort i mange år? Hvad er konsekvensen af det hastigt stigende antal overvægtige i Kenya? Og hvad vil det betyde for trafikudviklingen hvis vi får en bilbro over Kattegat?
Værter: Maria Dohn og Anders Bech-Jessen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

21. mar. 2018 kl. 06:07
Hvad er det der gør Svendborg-sagen så principiel, at den skal i højesteret? Hvad betyder det, hv...
Hvad er det der gør Svendborg-sagen så principiel, at den skal i højesteret? Hvad betyder det, hvis ikke aborterende får den rette psykiske støtte efter abort? Og hvordan sikrer man ordentlige tolke?
Værter: Ole Brink og Anders Bech-Jessen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

20. mar. 2018 kl. 06:07
Hvor kontroversielt er det, når Trump foreslår dødsstraf til narkohandlere? Hvorfor har flere ung...
Hvor kontroversielt er det, når Trump foreslår dødsstraf til narkohandlere? Hvorfor har flere unge brug for behandling af stofmisbrug? Og hvorfor har Facebook med et slag mistet 7% af sin børsværdi?
www.dr.dk/p1morgen

I Søllerødgade på Nørrebro deles sorgen over ikke at tale med sine forældre

Stemningen i klassen er trykket

Tilbage i tiltrængt storform?

Palmeolie er billig at bruge, men virkelig dyr på CO2-regnskabet

Morten Albæk og Thomas Skov taler om balancen mellem omsorg og at hærde børn til livet

10 dages meditationskursus - hvor svært kan det være?