P1 Morgen | P1 | DR
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 18. dec. 2017 kl. 06:07

P1 Morgen

Sendt første gang d.

Sult kan ødelægge hjernen. De fleste kender nok følelsen af at være sulten. Den sidder i første o...

Sult kan ødelægge hjernen. De fleste kender nok følelsen af at være sulten. Den sidder i første omgang i maven, og som timerne går uden mad kan man mærke det i hele kroppen. Men mens maven og musklerne nok skal vende tilbage i nærheden af normalen også efter en lidt længere sult-periode, så er det ikke helt så ligetil med hjernen. Bliver man ramt af alvorlig sult over længere tid, kan hjernen nemlig tage uhelbredelig skade. Og derfor handler tidens store sultkatastrofer i Nigeria, Yemen, Sydsudan og Somalia heller ikke kun om nu og her og det tragiske i en situation, hvor millioner af mennesker sulter og mange tusinder vil dø, det handler også om, hvad der sker med dem der overlever.
Tro flytter bjerge, men tro kan også flytte kontanthjælpsmodtagere fra sofaen og ud i arbejde. Ny forskning viser, at hvis en sagsbehandler tror på en kontanthjælpsmodtagers muligheder for at komme i arbejde, ja så stiger sandsynligheden for, at personen rent faktisk kommer i arbejde ganske betragteligt. Vi har Charlotte Hansen, ph.d. og forskningschef fra Væksthusets Forskningscenter i studiet for at tale om den nye forskning på området.
Den tyrkiske præsident Erdogan vil virkelig gerne have et JA, når der er afstemning om forfatningsændring i Tyrkiet den 16.april. Det er derfor han og hans støtter forsøger at føre valgkamp og holde vælgermøde for tyrkerne f.eks. i Tyskland og Holland og Danmark. Men der er også kræfter, der kæmper for at få en nej-kampagne på benene i Danmark. Mustafa Kemal Topal er en af dem, og ham har vi med i studiet.
www.dr.dk/p1morgen

Mere P1 Morgen

P1 Morgen

16. dec. 2017 kl. 08:07
Hvad er på spil for Sydafrika til ANC's konference? Hvordan lærer læger naturligt at tale om de s...
Hvad er på spil for Sydafrika til ANC's konference? Hvordan lærer læger naturligt at tale om de svære emner som fx. døden? Og hvilken betydning får brevene i dagens moderne mediebillede?
Værter: Jan Falkentoft og Eva Dalgaard Andreassen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

15. dec. 2017 kl. 06:05
Hvad betyder det, når USA afskaffer netneutralitet? Hvordan kan vi få forskning på Nobelpris-nive...
Hvad betyder det, når USA afskaffer netneutralitet? Hvordan kan vi få forskning på Nobelpris-niveau, når udenlandske forskere bliver mødt af bureaukratiske barrierer? Og kan en ny kampagne forhindre sexchikane af medarbejdere i restaurationsbranchen?
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

14. dec. 2017 kl. 06:05
Hvad skal der til for at få et flygtningekvotesystem til at fungere i EU? Skal soldaterne kompens...
Hvad skal der til for at få et flygtningekvotesystem til at fungere i EU? Skal soldaterne kompenseres for at bistå politiet med bevogtningsopgaver? I dag ville Tove Ditlevsen være fyldt 100 år, og vi spørger hvorfor netop hendes værker er så gode?
Værter: Maria Dohn og Anders Bech-Jessen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

13. dec. 2017 kl. 06:05
Her til morgen vender vi blikket mod den amerikanske stat Alabama, der har fået sin første demokr...
Her til morgen vender vi blikket mod den amerikanske stat Alabama, der har fået sin første demokratiske senator i femogtyve år, hvilket kan få stor betydning for republikanerne og præsident Trump. På Sjællands Universitetshospital i Roskilde kan forskere i dag vise en ny og netop godkendt opfindelse til at undersøge patienter med kræft i hoved eller hals, og så følger vi op på en historie om isbjørnen med et besøg af generalsekretæren i Verdens Naturfonden i Danmark, som kan svare på spørgsmålet: hvor truet er isbjørnen?
Værter: Eva Dalgaard Andreasen og Anders Bech-Jessen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

12. dec. 2017 kl. 06:05
Hvad skal statsminister Lars Løkke gøre for at tackle spliden i regeringen? Hvad skal der til for...
Hvad skal statsminister Lars Løkke gøre for at tackle spliden i regeringen? Hvad skal der til for at ulandene kan løfte klimaopgaven? Og hvad er det, der skiller filmen The Square ud fra andre film?
Værter: Eva Dahlgaard Andreasen og Anders Bech-Jessen.
www.dr.dk/p1morgen

Volmer, Vibe, verdenspremierer og nye versioner

Hvis andre ikke laver det, så gør Milling og Molbech det selvfølgelig

Men den tyske Stranger Things DARK, parforholdsserien EASY og kritikerroste GODLESS skal ses

Den personlige fortælling vinder frem, men mister man objektiviteten, når fortælleren er usy...

Det er svært for en kvinde at bryde "glasloftet", hvor midaldrende mænd ansætter hinanden