Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Kejser: Kom... 19:03 - 20:03
Lige nu på P2
P2 Koncerten 19:20 - 22:00
Lige nu på P3
P3 med Tony... 18:04 - 21:03
Lige nu på P4
Radioavisen 19:00 - 20:00
Lige nu på P5
Magiske Hits 19:03 - 21:03
Lige nu på P6 Beat
Debut 18:03 - 20:03
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 19:03 - 23:03
Lige nu på P8 Jazz
Koppels Kob... 19:03 - 21:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 19:03 - 20:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 29. jun. 2017 kl. 06:05 - 09:00

P1 Morgen

Sendt første gang d. 20. mar. 2017 kl. 06:07

Her til morgen sætter vi fokus på, hvordan det i Uganda er lykkedes at få flygtninge til at blive...

Her til morgen sætter vi fokus på, hvordan det i Uganda er lykkedes at få flygtninge til at blive i nærområdet. For som vi i sidste uge kunne fortælle, så er 800.000 mennesker flygtet over grænsen fra Sydsudan, og de er blevet taget så godt imod, at de fleste bliver i området i stedet for at flygte videre. Vi dykker ned i, hvad det præcist er der bliver gjort i Uganda, spørger om modellen kan udbredes til andre lande, og endelig hvad udviklingsminister Ulla Tørnæs kan gøre for at støtte det, som hun mener er den rigtige vej frem.
Regeringen giver tilladelse til flere og større havbrug langs de danske kyster. Havbrug udleder en del næringsstoffer, og derfor har regeringen foreslået, at hvis man vil anlægge et havbrug, så skal man også nogle lave miljø-kompenserende tiltag der udligner den øgede udledning af næringsstoffer i havet. Altså når man laver noget der er skidt for vandmiljøet, så skal man også lave noget der er godt for vandmiljøet, så det går nogenlunde lige op. Regeringen vil lempe reglerne, så det bliver muligt at etablere nye havbrug eller udvide eksisterende. Det skulle gerne skabe både arbejdspladser og flere penge til vandkants-områderne, men det risikerer også at belaste vandmiljøet. For flere og større havbrug giver også mere udledning af næringsstoffer. Derfor har regeringen suppleret med det den i lovforslaget kalder 'kompenserende marine virkemidler' som for eksempel muslinge- og tangfarme. Regeringen forslag om at lempe reglerne for etableringen af havbrug møder kritik. Vi beder miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, svare på kritikken.
En personlig hilsen, en lille chokolade eller et like på Facebook. Der er mange måder at skabe kontakt til sine kunder, der handler på nettet. Og det kan godt betale sig, siger en webshopejer, som vi taler med.
www.dr.dk/p1morgen

Indslag

Mere P1 Morgen

P1 Morgen

28. jun. 2017 kl. 06:05
I dag går Roskilde Festivalens musikprogram i gang, og de næste fire dage står den på koncerter m...
I dag går Roskilde Festivalens musikprogram i gang, og de næste fire dage står den på koncerter med musikere fra både ind- og udland. For at vise de mange festivalgængere, at man ikke behøver at tage stoffer for at opleve en rus under koncerterne, vil folkene bag kampagnen 'Music Against Drugs' sætte en hjernescanner på en af de mange fans til koncerten med bandet Phlake, der åbner Orange Scene. Signalet fra scanningen bliver visualiseret og transmitteret direkte til storskærmene, hvor publikum så kan følge med i, hvad der foregår inde i den scannede hjerne. Vi snakker med en hjerneforsker, der er tilknyttet kampagnen. Vi fortsætter i musikkens tegn, når vi snakker med direktøren i KODA om musikbranchen i Danmark, hvor pengene langsomt vender tilbage, særligt via koncerter og optrædener. I dagens udsendelse berører vi også det store hackerangreb mod Mærsk, falske Lego-klodser og Børns Vilkårs forslag til en børneinddragelsesreform.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

27. jun. 2017 kl. 06:05
Når politiet konfiskerer mistænkelige pakker sendt fra udlandet, indeholder de oftere flasker med...
Når politiet konfiskerer mistænkelige pakker sendt fra udlandet, indeholder de oftere flasker med cannabisolie end tidligere, både politiet og SKAT ser en stigning i mængden af cannabisolie, der er købt ulovligt på nettet. Det viser tal fra politiet og SKAT, som DR har fået indblik i. Alene i maj og juni har politiet beslaglagt knap 1000 flasker af den omdiskuterede olie, som patienter bruger som smertelindring mod fx. epilepsi eller kroniske smerter.
USA's Højesteret omstødte i går dele af det indrejseforbud, som Donald Trump har kæmpet for siden han blev præsident. Forbuddet er rettet mod borgere fra seks lande i Afrika og Mellemøsten: Iran, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen. Og tidligere har lavere rangerende dommere to gange blokeret forbuddet, men nu har Højesteret altså ophævet store dele af dommernes blokering, og dermed får Trump det næsten som han vil have det. Der er dog ét forbehold, slår højesteret fast, forbuddet gælder ikke folk, der har en legitim grund eller ret til at komme til USA. Det kan for eksempel være hvis man har familie derovre, hvis man har et job i en amerikansk virksomhed eller hvis man er optaget på en amerikansk skole. Sent søndag aften besluttede den italienske regering, med EU-kommissionens velsignelse, at bruge mere end 120 milliarder kroner i lån og garantier på at afvikle to regionale pengeinstitutter. Den beslutning er blevet beskyldt for at være både i strid med regler om statsstøtte og stik i mod EU's bank-union, der hviler på princippet om at skatteborgere ikke skal betale for banker der fejler. Og sagen bliver derfor fulgt tæt fra Bruxelles.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

26. jun. 2017 kl. 06:05
Negative fællesskaber på sociale medier er grupper, hvor medlemmerne deler voldelige eller støden...
Negative fællesskaber på sociale medier er grupper, hvor medlemmerne deler voldelige eller stødende ting og hænger andre ud. Og ifølge en ny undersøgelse har hver femte dreng været med i en. Men hvorfor er det negative så dragende for børn og unge? Det taler vi med en rådgiver i sociale medier om. Mere behandling skal foregå hjemme, i kommunerne eller hos den praktiserede læge. Sådan lyder anbefalingerne fra et udvalg bestående af regeringen, regionerne og kommunernes landsforening. Vi besøger en borger, hvor muligheden for hjemmebehandling gør hele forskellen, og så taler vi med en sundhedsøkonom, der er skeptisk overfor forslaget, fordi han mener, der mangler dokumentation. Konsekvensen af Brexit kan efterhånden ses i den britiske økonomi, som havde den laveste vækstrate af alle EU-medlemslande i første kvartal af 2017. Men Brexit har også konsekvenser for den danske økonomi. Mange danske virksomheder, der eksporterer til Storbritannien, vil inden længe kunne mærke konsekvenserne af Brexit. For snart udløber virksomhedernes valutasikring. Og da pundet er faldet, bliver de danske varer 15 procent dyrere at eksportere.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

24. jun. 2017 kl. 08:07
Sommeren er kommet til Danmark - selvom det ikke helt føles sådan udenfor. Alligevel valfarter da...
Sommeren er kommet til Danmark - selvom det ikke helt føles sådan udenfor. Alligevel valfarter danskerne i denne weekend til landets festivaler, hvor hele tre store af slagsen afholdes rundt omkring i landet; Roskilde Festival, Tinderbox i Odense og den noget mørkere af slagsen; Copenhell. Og de metalelskende fans har, stik imod fordommene, ry for at være de mest ordentlige og rolige festivalgæster. Vi får besøg af to af dem og festivalens direktør. Når det kinesiske realityshow "Sisters Over Flowers" bliver vist, følger omkring 100 millioner af kinesere med. Det er et rejse-realityshow, der følger en række berømte skuespillere, der oplever forskellige egne af verden - og nu er de kommet til Danmark. Programmet har besøgt mange lande, og blandt andet Mexico og Tyskland har oplevet en overvældende stigning i turismen som følge af besøget. Hør også om udfordringerne som arbejdsløs, Støjbergs barnebrude-sag og om, hvorfor tyrkiske skoleelever ikke længere skal høre om Darwin.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

23. jun. 2017 kl. 06:07
I dag dimitterer studenterne fra landets almene gymnasier. Men mens gymnasierne i dag bliver belø...
I dag dimitterer studenterne fra landets almene gymnasier. Men mens gymnasierne i dag bliver belønnet for antallet af huer, der bliver sat på hovederne, så mener Dansk Erhverv, at gymnasierne skal belønnes for, hvor meget huerne trykker. Vi besøger Rønde Gymnasium, som er et af de bedste i landet til at løfte elevernes faglige niveau og spørger, hvad et nyt taxametersystem ville betyde for dem. Og så taler vi med undervisningsministeren om Dansk Erhvervs forslag. Inger Støjberg skal endnu engang redegøre for forløbet omkring barnebrude og den instruks som Udlændingestyrelsen har administreret efter. Lektor i forvaltningsret Sten Bønsing vurderer, at Udlændingestyrelsen handlede i strid med forvaltningsretten, da ungt syrisk ægtepar blev placeret på hvert deres asylcenter. Vi har talt med det syriske ægtepar og taler også med Børns Vilkårs direktør Rasmus Kjeldahl om hvilke konsekvenser, instruksen har. I mindst tre tilfælde fra 2015 til 2017 har Mærsk ulovligt udledt kemikalier fra olieboreplatforme i Nordsøen. Det er kemikalier, der mistænkes for at være skadelige for miljøet. Selvom Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen kalder sagen 'alvorlig', er han er tilfreds med, at Miljøstyrelsen nu vil føre skærpet kontrol med Mærsk - ligesom man har bedt virksomheden om en redegørelse og en handlingsplan. Men Greenpeace er altså ikke tilfreds. Her mener man, at der burde falde bøder for overtrædelsen.
www.dr.dk/p1morgen

Vi anbefaler

Økonomi, og udenrigspolitiske position skal øges! Men kommer de så til at bestemme for meget?

Danmarks første frihedssang, åndelige mobilisering uden krigen og flugt til Sverige i en robåd

Interviews, reportager og den vildeste musik!

Dating-apps, gode tips til Den Blå Avis, serier på HBO og vold på Worldstarhiphop

Caroline er netop blevet student, men den nyvundne frihed og den tomme kalender skræmmer hende

Hør afslutningen på det stjernespækkede radiodrama

Temaer