P1 Morgen | P1 | DR

P1 Morgen

Sendt første gang d.

I dag fokuserer vi på den store taber i det franske præsidentvalg. Det ser ud til, at det bliver...

I dag fokuserer vi på den store taber i det franske præsidentvalg. Det ser ud til, at det bliver Socialistpartiet. Partiets kandidat Benoit Hamon skraber bunden i meningsmålingerne med omkring 9 procent. Holder det stik, har han ikke nogen chance for at gå videre til den 2. og afgørende runde 7. maj. Vi har bl.a. besøg af en herboende franskmand, Cédric Montiel, der ved sidste præsidentvalg i 2012 stemte på socialisten Francois Hollande, men som ikke vil stemme socialistisk denne gang. I dag slutter urafstemningen om de nye overenskomster på det private arbejdsmarked. Omkring en halv million LO-medlemmer har haft mulighed for at stemme, og på torsdag får vi svaret på, om de har stemt ja - eller nej. Og bliver det et nej, vil det sende Danmark ud i den første storkonflikt på det private arbejdsmarked siden 1998. Der er kritikere der opfordrer til at stemme nej, og det gør de blandt andet ved udsigten til, at arbejdsgiverne med den nye overenskomst får mulighed for at diktere overarbejde i en periode. Så man arbejder fx 42 timer om ugen, fordelt på en time ekstra om dagen.
I Randers besluttede et flertal af kommunalpolitikerne, at byen skulle nyde godt af den store turistattraktion, Randers Regnskov. En plan blev vedtaget, der skulle få flere af regnskovsgæsterne til også at tage turen ind til midtbyen. Som en del af planen blev der malet tropiske dyr på asfalten på det meste af vejen, og der blev bygget en ny jernbaneovergang. Et af problemerne i Randers var at få etableret en fodgængerovergang over dét togspor, der ligger mellem Randers by og Randers Regnskov, og hvor der et par gange om året kom et tog kørende.
www.dr.dk/p1morgen

Næste udsendelse

P1, 20. mar. 2018 kl. 06:07

- med radioaviser, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

Mere P1 Morgen

P1 Morgen

19. mar. 2018 kl. 06:07
Efter en valgkamp, hvor der hverken var en kamp eller et reelt valg, gik det som planlagt i Rusla...
Efter en valgkamp, hvor der hverken var en kamp eller et reelt valg, gik det som planlagt i Rusland i går - Vladimir Putin vandt. Hvad vil præge Putins sidste periode som præsident?
Dansk kulturarv er presset af dårlige forhold i de lokaler, hvor vi opbevarer historiske artefakter. Hvem bærer skylden for, at dansk kulturarv rådner?
Værter: Ole Brink og Dorte Krogsgaard.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

17. mar. 2018 kl. 08:07
Socialdemokratiet dumper regeringen og Dansk Folkepartis spareplaner for DR og et nyt russisk død...
Socialdemokratiet dumper regeringen og Dansk Folkepartis spareplaner for DR og et nyt russisk dødsfald i London efterforskes som mord. Det kigger vi blandt andet på i dagens P1 Morgen, hvor vi også ser belyser de slettede mails i Tibetsagen, som i teorien kan genskabes.
Værter: Ole Brink og Maria Dohn.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

16. mar. 2018 kl. 06:07
Socialdemokratiet og partiformand Mette Frederiksen er i modvind hos fagbevægelsen, fordi hun og...
Socialdemokratiet og partiformand Mette Frederiksen er i modvind hos fagbevægelsen, fordi hun og partiet ikke vil udtrykke støtte til lønmodtagerne i forbindelse med den forestående konflikt. Men hvilke muligheder har hun reelt? Det kigger vi blandt andet på i dagens P1 Morgen, hvor vi også taler om kommunale tilbud til unge med overvægt, den filippinske præsident Rodrigo Duterte, der den seneste uge har eskaleret sin kamp mod oprindelige folk i landet, og så er det i dag 50-årsdagen for My Lai-massakren i Vietnam-krigen, der var med til at ændre amerikanernes selvbillede.
Værter: Maria Dohn og Anders Bech-Jessen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

15. mar. 2018 kl. 06:07
Et nyt studie viser en stor forskel mellem vælgernes ønske om mere personlige politikere og polit...
Et nyt studie viser en stor forskel mellem vælgernes ønske om mere personlige politikere og politikernes øgede tendens til at ville følge partilinjen. Det går ud over tilliden til de folkevalgte, mener forskeren bag. P1 Morgen spørger både eksperter og politikere, hvad det betyder for vores syn på politikere, at de stemmer efter partiets linje - og ikke efter egen overbevisning.
Og i dag er der frist for kvote 2-ansøgninger til de videregående uddannelser. De danske universiteter indfører i højere grad tests til kvote 2-optagelse, og dermed går universiteterne væk fra at tillægge motiveret ansøgning, højskoleophold, udlandsophold osv. en særlig værdi. Men giver det bedre studerende at optage studerende på baggrund af tests?
Hør om det og meget mere i dagens udgave af P1 Morgen med værterne Maria Dohn og Anders Bech-Jessen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

14. mar. 2018 kl. 06:07
Stephen Hawking er død - 76 år gammel. Hvad var det, der gjorde Stephen Hawking til den superstje...
Stephen Hawking er død - 76 år gammel. Hvad var det, der gjorde Stephen Hawking til den superstjerne indenfor videnskabens verden, som han var? Det kigger vi i denne morgens P1 Morgen, hvor vi blandt andet også diskuterer forurening af danske drikkevandsboringer, dokumentaren "Den fortabte kriger" og den diplomatiske krise mellem Storbritannien og Rusland.
Værter: Eva Dalgaard Andreasen og Jan Falkentoft.
www.dr.dk/p1morgen

Glem Eriksen og Bendtner - fremtidens stjerner hedder Agge og Marcuzo

Dokumentarerne indtager hovedstaden - 200 film bliver præsenteret på årets CPH:DOX

Morten Albæk og Thomas Skov taler om balancen mellem omsorg og at hærde børn til livet

Det mener produceren bag The Push, Jacob Juhl

Forskerne kalder tarmen for menneskets anden hjerne

Caroline og Anne Sofie synes ikke, at udbuddet gør noget for dem, så de kaster sig ud i det