P1 Morgen | P1 | DR

P1 Morgen

Sendt første gang d.

Flere bliver behandlet i sundhedssystemet - men patienternes tillid til behandling på hospitalet...

Flere bliver behandlet i sundhedssystemet - men patienternes tillid til behandling på hospitalet falder, og lægerne er dybt utilfredse. For nyligt skrev samtlige klinikchefer på Rigshospitalet sammen et brev - 102 i alt - hvor de advarede om, at forholdene ikke var gode nok for patienterne. Mange års besparelser sammen med flere opgaver presser personalet, som udviser "alvorlige" faresignaler, fordi arbejdspresset nu er så højt. Klinikchefer fra hele landet har bakket op om kritikken fra Rigshospitalet. Vi zoomer ind på problematikken med fagfolk fra sundhedsvæsenet, eksperter og sundhedsministeren.
FN's menneskerettighedschef, Zeid Raad Al Hussein, er ude med hård kritik af overgrebene på rohingyaer i Myanmar. 125.000 rohingyaer er drevet på flugt mod Bangladesh, og FN rapporterer om brutale nedskydninger og afbrændinger af landsbyer. Men mens FN's Sikkerhedsråd mødes ekstraordinært for at få stoppet blodudgydelserne er Nobelprismodtager og politiker i Myanmar, Aung San Sui Kyi, tavs omkring konflikten.
Med mindre end to uger til det tyske forbundsdagsvalg ser det ud til, at det kontroversielle højre-parti Alternative für Deutschland fremover får en stærk politisk stemme i det tyske parlament. Og det får nu Tysklands udenrigsminister, Sigmar Gabriel, til at advare mod "at putte nazister tilbage" på talerstolen i Rigsdagen for første gang siden Anden Verdenskrig.
www.dr.dk/p1morgen

Næste udsendelse

P1, 26. feb. 2018 kl. 06:07

- med radioaviser, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

Mere P1 Morgen

P1 Morgen

24. feb. 2018 kl. 08:07
Radikale Venstre foreslår loft over tosprogede i daginstitutioner, men vil det hjælpe integration...
Radikale Venstre foreslår loft over tosprogede i daginstitutioner, men vil det hjælpe integrationen? Hvorfor kom lysten til mere sex sammen med tyskerne, krigen og mørklægningen i Danmark? Og hvorfor er international anerkendelse tilsyneladende så vigtig for Danmark? Lyt med i lørdagsudgaven af P1 Morgen.
Værter: Dorte Krogsgaard og Ole Brink.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

23. feb. 2018 kl. 06:07
Hvorfor ønsker amerikanerne at bevare retten til at eje våben på trods af en lang række skoleskyd...
Hvorfor ønsker amerikanerne at bevare retten til at eje våben på trods af en lang række skoleskyderier? Hvad gør vi for at forhindre, at kvinder med graviditetsdiabetes giver sygdommen videre? Og hvad får Rusland ud af at bakke op om angrebet på Ghouta i Syrien?
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

22. feb. 2018 kl. 06:07
Hvordan kan det lade sig gøre at køre persontransport i Danmark uden at følge reglerne i den nyli...
Hvordan kan det lade sig gøre at køre persontransport i Danmark uden at følge reglerne i den nyligt skærpede taxalov? Er regeringens beslutning om at droppe gas- og olieboringer på fastland og i indre farvande reelt grøn klimapolitik? Og hvordan kan Folkekirkens Nødhjælp undgå at blive indblandet i korruption i Syrien og Sydsudan?
Værter: Maria Dohn og Anders Bech-Jessen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

21. feb. 2018 kl. 06:07
Løser en afgift udfordringerne fra streamingtjenesterne? Hvad har regimet i Damaskus gang i? Og h...
Løser en afgift udfordringerne fra streamingtjenesterne? Hvad har regimet i Damaskus gang i? Og hvordan vil Oxfam Ibis sikre, at der ikke sker magtmisbrug og udnyttelse af udsatte mennesker, i de lande, hvor de er til stede med landekontorer?
Værter: Dorte Krogsgaard og Anders Bech-Jessen.
www.dr.dk/p1morgen

Prins Henriks bisættelse

20. feb. 2018 kl. 10:03
P1 sender direkte fra prins Henriks bisættelse i Christiansborg Slotskirke. Prinsen sov stille in...
P1 sender direkte fra prins Henriks bisættelse i Christiansborg Slotskirke. Prinsen sov stille ind sidste tirsdag klokken 23.18 på Fredensborg Slot omgivet af dronningen, kronprins Frederik og prins Joachim. De seneste tre dage har prins Henrik ligget castrum doloris, hvor offentligheden har haft mulighed for at tage afsked med prinsen i Slotskirken. Den kongelige konfessionarius Erik Norman Svendsen står for bisættelsen, som efter prinsens ønske bliver en mindre ceremoni for den nærmeste familie og nære venner.
Vært: Maria Dohn og Eva Dalgaard Andreasen.

Beslutningen om at lave porno bliver pludselig meget virkelig, da forældrene skal have besked

Et mordmysterium i en fremtid, hvor bevidstheden kan flyttes fra krop til krop

Videnskaben dykker ned i mindre og mindre størrelser - nanoteknologi, stamceller og molekyler

I P7 Mix møder har værten Christoffer Gregersen besøg af musikere og tekstforfattere til en...

Mads Axelsen er din personlige rådgiver i mylderet af friske udgivelser

Hør resultatet af Sys Bjerre og 10 andre sangeres bud på en kærlighedssang