P1 Morgen | P1 | DR
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 16. dec. 2017 kl. 08:07

P1 Morgen

Sendt første gang d.

For første gang siden 2. Verdenskrigs afslutning har Tyskland nu et parti i Forbundsdagen, der li...

For første gang siden 2. Verdenskrigs afslutning har Tyskland nu et parti i Forbundsdagen, der ligger til højre for Angela Merkels konservative CDU. Dermed fik Europa endnu et protestparti valgt ind i et parlament. Vi taler med Alternativet og Nye Borgerlige om, hvor de ser dem selv i protestpartibevægelsen, og så taler vi med tre forhenværende ministre om, hvad jordskredsvalget i 1973 kan lære os om i dag, og med Bo Lidegaard om, hvorfor vælgerne ikke sætter kryds ved de store partier længere. Arizona Cardinals og Dallas Cowboys spillede i nat mod hinanden i den amerikanske fodboldliga NFL. Men det var spillernes opførsel under nationalsangen, der blev skrevet om. I en stille protest mod stigende racisme og vold mod sorte i USA bliver flere og flere af spillerne siddende eller knæler. Den hede debat er nået helt op til præsident Donald Trump, der er gået i frontalangreb på NFL-spillerne for at være upatriotiske. Lyt med og bliv også klogere på, hvordan en ny intelligent ble kan hjælpe demente, og hvilke konsekvenser det vil få, at Nets har fået nye ejere.
www.dr.dk/p1morgen

Mere P1 Morgen

P1 Morgen

15. dec. 2017 kl. 06:05
Hvad betyder det, når USA afskaffer netneutralitet? Hvordan kan vi få forskning på Nobelpris-nive...
Hvad betyder det, når USA afskaffer netneutralitet? Hvordan kan vi få forskning på Nobelpris-niveau, når udenlandske forskere bliver mødt af bureaukratiske barrierer? Og kan en ny kampagne forhindre sexchikane af medarbejdere i restaurationsbranchen?
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

14. dec. 2017 kl. 06:05
Hvad skal der til for at få et flygtningekvotesystem til at fungere i EU? Skal soldaterne kompens...
Hvad skal der til for at få et flygtningekvotesystem til at fungere i EU? Skal soldaterne kompenseres for at bistå politiet med bevogtningsopgaver? I dag ville Tove Ditlevsen være fyldt 100 år, og vi spørger hvorfor netop hendes værker er så gode?
Værter: Maria Dohn og Anders Bech-Jessen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

13. dec. 2017 kl. 06:05
Her til morgen vender vi blikket mod den amerikanske stat Alabama, der har fået sin første demokr...
Her til morgen vender vi blikket mod den amerikanske stat Alabama, der har fået sin første demokratiske senator i femogtyve år, hvilket kan få stor betydning for republikanerne og præsident Trump. På Sjællands Universitetshospital i Roskilde kan forskere i dag vise en ny og netop godkendt opfindelse til at undersøge patienter med kræft i hoved eller hals, og så følger vi op på en historie om isbjørnen med et besøg af generalsekretæren i Verdens Naturfonden i Danmark, som kan svare på spørgsmålet: hvor truet er isbjørnen?
Værter: Eva Dalgaard Andreasen og Anders Bech-Jessen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

12. dec. 2017 kl. 06:05
Hvad skal statsminister Lars Løkke gøre for at tackle spliden i regeringen? Hvad skal der til for...
Hvad skal statsminister Lars Løkke gøre for at tackle spliden i regeringen? Hvad skal der til for at ulandene kan løfte klimaopgaven? Og hvad er det, der skiller filmen The Square ud fra andre film?
Værter: Eva Dahlgaard Andreasen og Anders Bech-Jessen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

11. dec. 2017 kl. 06:07
Er det en hjælp eller er det uværdigt for ældre demente at få skudt en chip ind under huden, så d...
Er det en hjælp eller er det uværdigt for ældre demente at få skudt en chip ind under huden, så de kan findes igen, hvis de bliver væk? Hvad kan EU gøre for at presse Malta til at opklare drabet på øens mest kendte og kritiske journalist, der blev dræbt i sin bil tilbage i oktober? Og hvilke forhandlinger udestår nu mellem regeringen og DF efter finanslovsaftalen fredag? Det er nogle af de spørgsmål, vi dykker ned i i dagens P1 Morgen.
www.dr.dk/p1morgen