Live kanaler

P1 podcaster

Susanna Sommer tager dig med på opdagelsesrejse i det mangfoldige podcastlandskab, som vrimler med fantastiske lydfortællinger, interessant viden og særegne skæbner. P1 Podcaster anbefaler gode lytteoplevelser fra hele verden og du kan høre om om trends og tendenser og få inspiration til at finde de bedste, sjoveste og mest interessante podcasts. Lyt til interviews med de gode fortællere og reportager fra den nye underskov af spændende danske lydproducenter. Vært og tilrettelægger: Susanna Sommer.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 26:53
  P1 podcaster

  Fremmede stemmer

  Dagens udsendelse er blandt andet en opskrift på hvordan man kan - ved hjælp af podcasts - kan undgå at blive et dumt og kedeligt menneske. Du kan også møde danske Lea Thau, der producerer den populære amerikanske podcasts Strangers - den bliver hvert år downloadet 8 millioner gange og omkring podcasten er der opstået et stærk lyttefællesskab. Lea Thaus mission er at gøre os til 'strangers no more', og det gør hun ved at få folk til at fortælle om de livsbegivenheder - tab, kærlighed, sygdom, overgreb, familie eller længsel - der har formet og præget dem. Og om alle de sårbare og ofte modstridende, ulogiske og mangfoldige følelser, som de har sat i gang. Lea Thau har også udforsket både sin egen kærlighed og sit had - i serierne Love Hurts, hvor hun interviewede mænd, der havde afvist hende, og en række nye episoder, hvor hun konfronterer Trumpvælgere med sin vrede efter det amerikanske valg. Jeg interviewede Lea Thau på Den Sorte Diamants internationale forfatterscene, og i det uddrag, som du kan høre i dagens udsendelse, fortæller Lea Thau om hvordan det at fortælle historier får os til at forstå vores liv, om hvorfor det kan være nødvendigt at sprænge døren ind til ens personlige historier med dynamit og hvordan man kan være en empatisk historiefortæller, når man er fyldt med had efter Trump kom til magten. Hør Strangers her: http://www.storycentral.org/strangers/ Love Hurts-serien: https://soundcloud.com/kcrwstrangers/sets/love-hurts-series og Lea in Trumpland: http://www.storycentral.org/lea-in-trumpland-alicia/ Det er også tid til at sige farvel - dette er den sidste udgave af P1 podcaster - og 'fortsæt alene!', som den gamle radiogymnastikkaptajn Jespersen altid sluttede sine udsendelser med. På www.dr.dk/drpodcast finder du radiodrama, dokumentarerer og andre interessante podcastfortællinger. Og hvis du vil udforske det internationale podcastunivers, så kan jeg anbefale følgende podcasts om podcast: De amerikanske: The Big Listen (http://biglisten.org/ ), Sampler (https://gimletmedia.com/sampler/ ) og The Spot (http://kalw.org/programs/spot#stream/0 ) og canadiske Podcast Playlist (http://www.cbc.ca/radio/podcastplaylist ). God lyttefornøjelse! Medvirkende: Lea Thau. Vært: Susanna Sommer.

  Kultur
 • 26:42
  P1 podcaster

  Stemmer bag tremmer

  I dag kan du komme med P1 podcaster i fængsel. I sidste uge havde Ear Hustle premiere - det er sidste skud stammen hos podcastfællesskabet Radiotopia. Podcasten bliver lavet af indsatte i San Quentin fængslet i USA og den første episode handlede om cellekammerater.Så i den anledning ser jeg i dag på podcasts, der handler om livet bag tremmerne. Du kan høre om checkbedrageren, der delte fængsel med den sidste amerikanske koloni for spedalske, transkvinden, der afsonede sammen med 400 mænd i Norge og den indsatte, der holdt op med at gå i bad for at tvinge sin cellekammerat til at lade være med at se sæbeoperaer på sit TV. Folkene bag den helt nye podcast Ear Hustle - de to indsatte: Earlonne Woods og Antwan Williams og fotografen Nigel Poor, der har undervist i fænglset - deltog i Radiotopias Podquest sidste år. Det var en verdensomspændende podcastkonkurrence, hvor præmien var et medlemskab af podcastfællesskabet. Der kom 1537 forslag og efter en 8 måneder lang udskillelsesproces vandt Ear Hustle. Podcasten fortæller om dagliglivet i fængslet og den første episoder tager os med ind i de bitte små celler, hvor 2 indsatte skal få hverdagen til at fungere år ud og år ind. Hør Ear Hustle: https://www.earhustlesq.com/ I Norge bliver der også lavet lydfortællinger bag tremmerne. Fængselsindsatte har siden 2014 fortalt om livet i Oslos fængsler i Røverradion, der både er en podcast og nu også bliver sendt på en af NRKs kanaler. Det er et rehabiliteringsprojekt og sidste sommer interviewede jeg Røverhusets leder Mina Hadjian og Alex, som er en af røverradions værter og så langt med sin straf, at han nu bor i et halvvejshus. De fortæller hvordan arbejdet med historiefortælling giver de hårde gutter lidt rundere kanter og lærer dem, hvordan det er at have et arbejde. Hør Røverradion: http://www.roverhuset.no/no/om/15-roverradion Ugens lytteranbefaling går til podcasten Criminal, der fortæller historier om forbrydere, politimænd, retsmedicinere og ofre, og som med mellemrum også tager sine lyttere ind bag fængselsmurene. Hør Criminal: http://thisiscriminal.com/ Medvirkende: Mina Hadjian, Malte Vuorela og Lea Thau. Vært: Susanna Sommer.

  Kultur
 • 27:05
  P1 podcaster

  Teaterbegejstring

  "Vi har en ret klar ambition om at der skal flere på vores alder i teateret", forklarer Line Kirsten Nikolajsen. Hun er sammen med Clara Lindstrøm Gleerup vært på podcasten Den 4. væg, som bringer anmeldelser, reportager og interviews om alle former for scenekunst. De er begge midt i 20erne og vil gerne udbrede deres teaterbegejstring til deres jævnaldrende: "Du kan få en billet for 40 kr. og det er en helt vild oplevelse at gå i teateret. Det kan meget mere end en film kan, og der er en autenticitet over det, som jeg ikke synes man får andre steder". Line og Clara fortæller om at være trætte af avisanmeldernes evige 'Men...' og om at bruge alle platforme til gøre opmærksomme på podcasten. Hør Den 4. væg: https://den4vaeg.dk/category/podcast/. I løbet af de seneste år finder man ikke kun teateranmeldelser i de store dagblade. Der er kommet mange nye teaterstemmer til på blogs, facebook og podcast. Anne Middelboe Christensen er mangeårig teateranmelder på Information og Teateravisen.dk, og hun fortæller, hvordan hun oplever alle de nye stemmer i anmelderkoret. Medvirkende: Line Kirsten Nikolajsen, Clara Lindstrøm Gleerup og Anne Middelboe Christensen. Vært: Susanna Sommer.

  Kultur
 • 27:00
  P1 podcaster

  Mandag 5. jun. 2017

  Susanna Sommer tager dig med på opdagelsesrejse i det mangfoldige podcastlandskab, som vrimler med fantastiske lydfortællinger, interessant viden og særegne skæbner. P1 Podcaster anbefaler gode lytteoplevelser fra hele verden og du kan høre om trends og tendenser og få inspiration til at finde de bedste, sjoveste og mest interessante podcasts. Lyt til interviews med de gode fortællere og reportager fra den nye underskov af spændende danske lydproducenter. Vært og tilrettelægger: Susanna Sommer.

  Kultur
 • 26:47
  P1 podcaster

  Ind i mørket

  Foran Statens Museum for Kunsts brede monumentale trappe plasker springvandet muntert, klokken er 22.30 og 20 mennesker har forsamlet sig på gruset i den småkølige københavnske sommeraften, der dufter tungt af syrener. Vinduerne i huset overfor gløder af solnedgang, himlen er lyserød i lange striber og vi er på vej ind i mørket. Dagens udsendelse handler om mørket og alt det mystiske, skræmmende eller smukke, der sker når vi ikke kan se. Kunstnerfællesskabet Myrkr og Samtidens Akademi markerede skiftet mellem nat og dag med en samtalesalon i skumringen. Derefter blev der fumlet med filtrede høretelefonledninger mens de lysende mobiletelefoner blev gjort klar til at streame Myrkrs lydvandring om lydforurening, den mørkeglade shaman, den blinde bassist og andre med noget på mørkehjertet. Og så gik turen ud i sommernatten og parkmørket med lyd i ørerne og grus under fødderne. Myrkrs tre bagkvinder fortæller om at åbne naturen og natten og om hvorfor det er vigtigt at lære mørket at kende. Hør Myrkrs mørkevandring: http://www.myrkr.dk/moerke/lydvandring Og så fortæller jeg om podcasten Nocturne, der undersøger alt det der sker i nattens støvede kroge. De kalder det selv essayradio og blander dokumentarisme, fiktion og lydkunst. Nocturne bliver produceret af Vanessa Lowe og hun laver historier om nattens særlige jobs, de underligste drømme, angsten, der rammer i en søvnløs ulvetime og alle de eksperimenter og identiteter vi leger med, når mørket falder på. Hør Nocturne: http://www.nocturnepodcast.org/ Medvirkende: Sara Troense, Alaya Riefensthal og Jullie Hjetland. Vært: Susanna Sommer.

  Kultur
 • 26:55
  P1 podcaster

  På skolebænken

  "Jeg vil gerne have at podcasten har den samme stemning som på et lærerværelse, hvor man deler alle mulige udvekslinger om undervisning og læring på en konkret og dagligdags måde", siger Anders Schunk, som producerer skolepodcasten Didaktor for forlaget Alinea. Podcasten handler om læring og undervisningsmetoder og man kan både høre om efterskolen, hvor al undervisning foregår som rollespil og fremtidsforskeren, der forklarer hvilke kompetencer fremtiden kræver. "I øjeblikket afprøver vi mange forskellige metoder til at komme i dialog med vores kunder på en anden måde end traditionel marketing. Med podcasten vil vi gerne give dem noget indhold, der er værdifuldt for dem i hverdagen, og det er meget vigtigt, at det ikke er forretningsbudskaber, der bliver proppet ned i halsen på dem. Det skal være brede emner, der føles vigtige og relevante for lærerne - og fx. forældre og andre interesserede, forklarer Alineas marketingschef Gitte Baungaard. Hør Didaktor her: http://didaktor.dk/podcasts/. I udsendelsen fortæller jeg også om en håndfuld andre podcasts, der handler om skolelivet på godt og ondt. Den amerikanske historiefortællingspodcast Snap Judgment væver i hver episode korte historier sammen til en fortælling om et bestemt tema. Nummer 312 hedder 'Teacher Teacher!' og der kan du blandt andet høre om hippieungen, der insisterer på at komme i en 'rigtig' skole, Justin, der må flygte fra sin moderiske spillermor og om læreren, der ikke ved hvad hun skal stille op med barnegeniet i sin 4. klasse. Hør Snap Judgment her: http://snapjudgment.org/Teacher-Teacher. Det australske radioprogram Radiotonic bragte i 2015 featuren 'Little Dragons', som handler om Jonas Gabrielssons skolegang på en prestigefyldt svensk kostskole med metoder, der gør nogle til forbrydere og andre til medskyldige. Hør Little Dragons: http://www.abc.net.au/radionational/programs/radiotonic/little-dragons/6719760. Og så er der de Kathryn Oberg og Jake Scott - de er begge lærere i Minnnesota og laver podcasten Teacher Features, hvor de anmelder og diskuterer berømte lærerskikkelser fra fiktionens verden. http://noisepicnic.com/category/our-lovely-podcasts/teacherfeatures Medvirkende: Anders Schunk og Gitte Baunbjerg. Vært: Susanna Sommer.

  Kultur
 • 26:44
  P1 podcaster

  Twin Peaks og Matador

  'Its happening again', som kæmpen siger i anden sæson af 90erkultserien Twin Peaks. Den 21. Maj er der premiere på de 18 nye Twin Peaks afsnut - skrevet af David Lynch og Mark Frost og instrueret af Lynch selv. Twin Peaks er den lille amerikanske by, hvor alt kan ske - fem miles syd for den canadiske grænse og 12 miles vest for statsgrænsen,. Et sted, hvor det føles som om 50erne aldrig er holdt op: Big Ed fylder benzin på ens pick uptruck, pigerne er i plisserede nederdele og flade sko og Double R Diner serverer a damn fine cup of coffee. Twin Peaks' første to sæsoner handlede om mordet på Laura Palmer. Det var en historie, hvor uhygge, humor, godt gammeldags politiarbejde og overnaturlige hændelser viklede sig ind og ud mellem hinanden, og man var hele tiden nødt til at huske, at uglerne ikke er hvad de giver sig ud for. Der er i tidernes løb lavet en mængde podcasts om Twin Peaks, og der er kommet et par nye til i anledning af premieren på de nye episoder. Jeg har udvalgt en håndfuld podcasts, som du kan muntre dig med, mens du venter på den nye sæson. Entertainment Weekly har sendt to garvede Twinpeaksvidere i studiet og de skal podcaste om alle de nye episoder. Mens de venter på premieren, fortæller de om Twin Peaks første to sæsoner og om seriens betydning i populærkulturen. Hør A Twin Peaks Podcast her: https://art19.com/shows/twin-peaks-podcast Den britiske podcast Diane er opkaldt efter Agent Coopers sekretær, som han beskriver som 'en interessant krydsning mellem en helgen og en kaberetsanger'. Podcasten har det seneste år været igennem alle de 30 episoder, bogen Laura Palmers Hemmelige Dagbog og Lynchs film Fire Walk With Me. Tonen er på en gang afslappet og højtravende, når Team Diane slår om sig med spidsfindige teorier, analyser og referencer til andre film, litteratur og kunst. Hør Diane: http://diane.libsyn.com/ Damn Fine podcast dykker også ned i hver episode, men altid med en gæst, som kan nuancere og uddybe et af seriens temaer. Fx burlesquekunstneren Francine, der besøger podcasten for at tale om det 29. afsnit, der handler om skønhedskonkurrencen i Twin peaks. Francine har i 6 år arrangeret The Pink Room, som laver burlesqueshows, der hylder eller satiriserer over Twin Peaks. Find podcasten her: https://www.damnfinepodcast.com/. I Danmark sker det også igen: DR viser Matador i en ny og restaureret udgave, og det har givet anledning til to nye podcasts. I udsendelsen kan du møde Mathilde Anhøj og Martin Steiner Jensen, som producerer podcasten Matador Med Mere. De svarer på spidsfindig Matadortrivia og forklarer hvorfor Matador er moderen til alle danske TV-serier. Hør podcasten her: https://soundcloud.com/matadormedmere DR har lavet sin egen Matadorpodcast. I Meget Mere Matador inviterer værten Cecilie Nielsen dedikerede matadorfans ned i de polstrede lænestole for at diskutere både seriens handling, og få svar på nogle af de spørgsmål, der har hængt og blafret siden Matador kom frem i 1978. Blandt andet hvad atlaskes egentlig er for en størrelse. Hør Meget Mere Matador: http://www.dr.dk/radio/drpodcast/serier/meget-mere-matador Medvirkende: Mathilde Anhøj og Martin Steiner Jensen. Vært: Susanna Sommer.

  Kultur
 • 26:57
  P1 podcaster

  Equinox 1985 og amerikansk hjemkomst

  "Der er mange ting, der står meget skarpere, når man arbejder med lyd. Det er sværere at gemme sig, og når noget klinger falsk, så klinger det virkelig falsk. Man kan ikke skjule det med et smart klip eller tage fokus over på noget andet", forklarer filminstruktøren Tea Lindeburg, der har skrevet og instrueret fiktionspodcasten Equinox 1985, som hun også selv spiller med i . Podcasten handler om den juninat i 1985, hvor en hel gymnasieklasse forsvandt sporløst på deres studentertur. Og om Tea Lindeburgs forsøg på at finde ud af hvad der skete med pigen Ida, hvorfor den eneste overlevende senere begik selvmord og om religionslæreren og hans kone, der bedrev magi. "Det handler om sprækken. Studenterturen har altid fascineret mig. Alting bliver tilspidset: Det er sidste chance for at kysse ham, man har været vild med i 3 år og sidste chance for at sige det man er brændt inde med. Alt er åbent, alt kommer op og alt kan ske. Og næste dag begynder et nyt liv", forklarer Tea Lindeburg. Hør Equinox 1985: http://www.dr.dk/radio/drpodcast/radiodrama/equinox I udsendelsen kan du også høre om den amerikanske fiktionspodcast Homecoming. Den handler om en klinik, der angiveligt skal hjælpe krigsveteraner med at vende tilbage til det civile liv - eller hvad det nu er de har gang i. I Homecoming er uglerne ikke hvad de lyder til, og det konspiratoriske plot kredser om hvad det egentlig er for nogle eksperimenter klinikkens leder og hans kumpaner har gang i, og hvorfor det er så vigtigt at få soldaterne til at glemme. Det er Gimlet Media, der producerer Homecoming og de har været på castingturne i Hollywood. Hovedrollerne bliver spillet af de oscar- og emmynominerede film- og TV-skuespillere Catherine Keener, David Schwimmer og Oscar Isaac. Den amerikanske radiofortælletradition er meget glad for fortællere, der guider lytteren igennem historien. Sådan er det ikke i Gimlets og Eli Horowitz' historie - den røde tråd må lytteren selv flette. Det er som at være detektiv på overvågningsopgave, og man må selv stykke historien sammen ud fra af de stumper af terapisessioner, telefonopkald og samtaler man har overhørt. Hør Homecoming: https://gimletmedia.com/homecoming/ Medvirkende: Tea Lindeburg. Vært og tilrettelægger: Susanna Sommer.

  Kultur
 • 26:57
  P1 podcaster

  Britiske prisvindere og Radio Information

  I weekenden blev podcasts hyldet i 15 forskellige kategorier, da British Podcast Awards blev uddelt, og i udsendelsen botaniserer jeg i en håndfuld af de prisvindende podcasts. Vinderen af Årets Podcast var Radio Wolfgangs Fathers and Sons - en dokumentarserie, som undersøger den moderne maskulinitet ved at fortælle om far/søn-forholdet i alle mulige udgaver: Ham der skal arve familievirksomheden, faren som bliver sendt på Tinder af sin søn efter en skilsmisse eller ham, der har et transkønnet barn, som forandrer stemme og krop, da testosteronen begynder at virke. Hør Fathers and Sons: https://www.radiowolfgang.com/s/fathers-and-sons Tim Hinman fra Third Ear har produceret podcasten Sound Matters for B&O, og den fortæller om lydenes betydning, om støj, stilhed og om hvordan vi lytter. Sound Matters fik en 2. plads i kategorien for brandet indhold og en 3. plads blandt 'Smartest podcasts' Hør Sound Matters: http://journal.beoplay.com/journal/sound-matters Og så var der priser til den nørdede landbrugspodcast Farmorama (https://farmerama.co/), Scientist not Science, hvor videnskabsmanden Stuart Higgins laver historier om livet som forsker (http://www.scinotsci.com/) og Everyone Else, som i hver episode fortæller en fremmeds historie (https://www.everyoneelse.org/). I podcasten Cinemile optager ægteparret Dan og Cathy deres ophedede filmdiskussioner på turen hjem fra biografen, og de vandt kategorien for bedste nye podcast (http://www.thecinemile.com/). Der er masser af inspirerende lyttestof blandt de prisvindende podcasts og du kan se alle vinderne her: http://www.radioassistant.com/2017/04/uk-first-british-podcast-awards-name-fathers-and-sons-podcast-of-the-year/ I programmet fortæller Anna von Sperling desuden om dagbladet Informations nye podcast Radio Information, som hver uge samtaler med avisens journalister om ugens vigtigste, sjoveste eller mest interessante historier. "Vi producerer sindssygt meget stof hver uge, og vi har nogle virkelig tunge autoriteter siddende i huset, og det er det vi gerne vil udnytte en ekstra gang. Nogle gange smækker man benene op med en printavis i et hjørne af sofaen og den møder os der hvor vi har brug for ro og en mere introvert og fokuseret væren. Men lyden kan jo noget andet. Den er der når vi er i transport, midt i opvasken eller løber en tur. Og jeg synes det er enormt dejligt, at vi også kan udkomme i elektronisk form med det vi brænder for", forklarer Anne von Sperling. Medvirkende: Anna von Sperling. Vært og tilrettelægger: Susanna Sommer.

  Kultur
 • 26:57
  P1 podcaster

  Hørespil med publikum

  "Når vi tænder for optageknappen, så kan man mærke, at der er sådan et fælles åndedræt i rummet. Alle trækker vejret ind og så holder vi det, mens hørespillet bliver optaget. Det giver en intensitet og livestemning, som jeg synes klæder vores ting og adskiller dem fra de klassiske hørespil", forklarer Niels Erling, der er instruktør og leder af AKT1. AKT1 skaber live-hørespil, der bliver optaget foran et publikum med musik, lydeffekter og skuespillere i ét take og derefter bliver lagt ud som podcast. Teksterne er skrevet af romanforfattere, digtere, dramatikere og andre kunstnere, som får mulighed for at debutere som radiodramatikere, og AKT1 har også lavet en serie dramatiseringer af kronikker fra dagbladet Information og en samling trusselsbreve. "I øjeblikket er der rigtig meget radiofiktion, som lægger sig op af filmen eller den journalistiske dokumentar og stræber efter et meget realistisk udtryk. Vi vil gerne bringe hørespillet nærmere teateret og litteraturen, der kan syre ud i alle mulige retninger", fortæller Niels Erling. Hør AKT1s hørespil: http://akt1.dk/hoerespil.html Medvirkende: Niels Erling. Vært: Susanna Sommer.

  Kultur
 • 24:58
  P1 podcaster

  Yndlingsmusikken

  I Morten Ammitzbølls og Biblioteket Frederiksbergs podcast Leitmotiv fortæller mennesker om den musik, de elsker og bliver ved med at vende tilbage til. "Jeg vil gerne zoome ind på mødet med musikken og tale om hvordan den føles og påvirker den, der lytter. Jeg håber, at vi kan være med til at skabe et nyt sprog om musikoplevelsen, hvor man ikke behøver være ekspert eller kende alle fagudtrykkene", fortæller Morten Ammitzbøll. Han interviewer både musikbibliotekets brugere og folk, der har optrådt til bibliotekets arrangementer. Og genrespredningen er stor: Man kan både høre om hvorfor musikeren Katinka stadig hører hele Arcade Fires Album The Suburbs hver uge, hvordan Schubert får instrumenternes stemmer til at lege og hvilke engelske bands Jimmy Hendrix påvirkede. "Den personlige indfaldsvinkel kan åbne ens ører for musik, man måske ellers ikke interesserede sig for. Man bliver nysgerrig, når man hører nogen forklare, hvorfor de holder af noget, man måske ikke selv forstår", understreger Morten Ammitzbøll, som selv har haft en sådan oplevelse med podcasten Album, hvor Kristian Leth og Ralf Christensen undersøger og fortæller og nørder om poppen og rockens centrale plader. For eksempel Bruce Springsteens 'Darkness on the edge of town', hvor nummeret 'Racing in the streets" gav Kristian Leth nøglen til hele Springsteens produktion. Hør Leitmotiv: https://leitmotiv.podbean.com/ Hør Albums Springsteenepisode: http://podtail.com/podcast/album/bruce-springsteen-darkness-on-the-edge-of-tow/ Medvirkende: Morten Ammitzbøll. Vært: Susanna Sommer.

  Kultur
 • 26:39
  P1 podcaster

  Verden brænder og S-Town

  "Der er alt for meget 'jeg føler' eller 'det er vist noget med...', når folk diskuterer udenrigspolitik. Der er et kæmpe behov for fakta og viden i samtalen om international politik, simpelthen fordi det er så komplekst. Og der har man brug for nogen, der kan hjælpe en på vej", understreger Lukas Lausen. Han og journalist Jeppe Aamand Øvig laver podcasten Verden Brænder? i samarbejde med Det Udenrigspolitiske selskab, hvor Lukas også er formand for medlemmerne under 35. De to fortæller om at lave udenrigspolitiske analyser og samtidig skabe en hyggelig stemning, hvor der er plads til den interesserede lytter, der måske ikke lige har styr på alle detaljer og forudsætninger. Hør Verden Brænder: https://verdenbraender.podbean.com/ I programmet kan du også høre om den nye amerikanske podcast S-Town fra holdet bag Serial og This American Life. Det er historien om urmageren, sortseeren og renæssancemennesket John B McLemore - måske en af de mest interessante karakterer, man indtil nu har mødt i podcastuniverset. Han bor i den lille by Woodstock i Alabama med så mange originaler, at det får Twin Peaks til at ligne en pixiebog. Podcasten begynder med et mord, der skal opklares, men folder sig ud i en vild, myldrende og labyrintisk historie om en mand, et sted, en tilstand, knudrede relationer og en længsel på størrelse med et smeltende isbjerg. Folkene bag S-Town siger, at da de lavede Serial skævede de til TV-serien og dens virkemidler - med S-Ttown har de ladet sig inspirere af romanen. Det skaber en ret unik lytteoplevelse, som ikke er styret af plotpoints og cliffhangere, men i stedet lader lytteren fortabe og fordybe sig i fortællingens sidespor og kringelkroge. Hør S-Town: https://stownpodcast.org/ Medvirkende: Jeppe Aamand Øvig og Lukas Lausen. Vært: Susanna Sommer.

  Kultur