Live kanaler

På samfundets bund

Milliardær og stifter af Saxo-bank, Lars Seier Christensen, tager med gadejurist Nanna Gotfredsen rundt i Danmark på besøg hos stofbrugere og hjemløse. Både Lars og Nanna er stærkt kritiske over for den måde, vores velfærdssystemet er indrettet på, når det drejer sig om at tage sig af folk på bunden af samfundet. I tre programmer hører vi de udsattes historier og gadejuristen og milliardæren peger de på, hvor de mener, at systemet fejler og kommer med deres bud på løsninger.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 30:00
  På samfundets bund

  1:3 - Botilbud til tusindvis af kroner

  Lars Seier Christensen og Nanna Gotfredsen tager i første afsnit af "På samfundets bund" til herberget Sundholm på Amager, hvor de besøger Jacob Nellesø, der har oplevet at måtte bo i eget skidt og møg på trods af, at han bor i et dyrt botilbud. Senere går turen til Mændenes hjem på Istedgade på Vesterbro i København, hvor et botilbud koster op mod 80.000 kr. om måneden. Medvirkende: Lars Seier Christensen (milliardær og stifter af Saxo-bank), Nanna Gotfredsen (stifter af Gadejuristen), Jacob Nellesø (stofbruger og beboer på Sundholm) og Heino (beboer på Mændenes hjem) Tilrettelægger: Jette Damgaard. Redaktør: Karen Albertsen. Produceret til DR for Munck København.

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  På samfundets bund

  2:3 - Et ufrit misbrugssystem?

  Lars Seier Christensen og Nanna Gotfredsen tager i andet afsnit af "På samfundets bund" til Aarhus, hvor de taler med nogen af byens stofbrugere om de forhold, som brugerne fixer under i byen. I København besøger de Fixelancen og hører om nogle af de problemer, som stofbrugere oplever at have i forbindelse med en række regler, der er forbundet med lægeordineret stof. Medvirkende: Lars Seier Christensen (milliardær og stifter af Saxo-bank), Nanna Gotfredsen (stifter af Gadejuristen), Anja Plesner Bloch, formand for Brugernes Akademi, Jørgen Kjær, formand for Brugerforeningen for aktive stofbrugere, Christina Strauss, formand, Morten Damgaard og Kim Jørgensen. Tilrettelægger: Jette Damgaard. Redaktør: Karen Albertsen. Produceret til DR for Munck København.

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:25
  På samfundets bund

  3:3 - Simple løsninger der virker

  Lars Seier Christensen og Nanna Gotfredsen tager i tredje og sidste afsnit af "På samfundets bund" til Bandholm på Lolland, hvor de besøger Nikita Juul, der efter år på gaden har fået et nyt liv i et lille rækkehus. Milliardæren og gadejuristen besøger også Skrænten i Aarhus, der er et hjemløse-kollektiv som brugerne helt selv styrer - og som koster en brøkdel af de dyre herbergspladser og botilbud, som Lars Seier Christensen og Nanna Gotfredsen tidligere har besøgt og forholdt sig kritisk til. Medvirkende: Lars Seier Christensen (milliardær og stifter af Saxo-bank), Nanna Gotfredsen (stifter af Gadejuristen), Nikita Juul(tidligere hjemløs og stofbruger) og Christina Strauss (formand for SAND) Tilrettelægger: Jette Damgaard. Redaktør: Karen Albertsen. Produceret til DR for Munck København.

  Nyheder & Aktualitet