Panorama

Panorama er en radiofonisk guide til en mangfoldig verden. Uge efter uge bringer programmet reportager fra nær og fjern.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 14:36
  Panorama

  The Big Easy

  Sig navnet New Orleans og de fleste begynder at nynne en af Louis Armstrongs store hits. Og de heldige få, der besøger "The Big Easy", som byen også kaldes, kan gå fra klub til klub og rokke med til det ene band efter det andet. Tilrettelæggelse: Kasper Thulstrup. www.dr.dk/P1/panorama (Sendt første gang 4. august 2016).

  Kultur
 • 14:35
  Panorama

  San Franciscos sidste våbenbutik

  Våbendebatten raser i USA. Og mens antallet af skuddrab og masseskyderier sætter nye rekorder, er svaret fra flere delstater at lette adgangen til at bære våben. I Californien er man gået en anden vej og har begrænset tilladelsen til skydevåben - og med nok et forslag om stramning af våbensalg, vil San Franciscos eneste våbenbutik dreje nøglen om. Tilrettelæggelse: Stine Kromann Dragsted. (Sendt første gang 17. marts 2016).

  Kultur
 • 14:37
  Panorama

  Find din indre hippie

  Hvert år kommer flere tusinde mennesker til Buddafield Festival i England nogle timers kørsel fra London for at danse, synge og få hjertet til at slå i Lotus-stilling. Og det hele foregår uden stoffer og alkohol for her handler det om at klare sindet, at dyrke venskabet og at være sammen. Tilrettelæggelse: Marie Venø Thesbjerg. www.dr.dk/P1/panorama (Sendt første gang 28. juli 2016).

  Kultur
 • 14:06
  Panorama

  Gensyn med Nicaragua

  For 30 år siden boede den danske journalist Arne Skadhede i en landsby i Nicaragua, hvor han var med til at bygge en skole. Nu har han været tilbage til landsbyen for at se, hvordan det er gået med madmor, den blide Juana og hendes tyran af en mand, Manuel. www.dr.dk/P1/panorama (Sendt første gang 11. februar 2016).

  Kultur
 • 14:27
  Panorama

  Cirkus i blodet

  Begejstringen er til at tage og føle på hos de studerende på "National Center for Circus Art" i London. Her gennemgår 60 unge en to-årig cirkus-uddannelse i vished om, at der er bud efter dem, når de er færdige. Tilrettelæggelse: Tom Carstensen. www.dr.dk/P1/panorama (Sendt første gang 20. oktober 2016).

  Kultur
 • 14:40
  Panorama

  Crowleys Tempel i Cefalú

  Hør om den besynderlige, britske okkultist Aleister Crowley, der på mange måder var forud for nutidens strømninger. Crowley levede fra 1875 til 1947 - blandt andet i Italien - og Morten Beiter åbner her en flig af okkultens historie i den sicilianske fiskerby Cefalù. www.dr.dk/P1/panorama (Sendt første gang 9. juni 2016).

  Kultur
 • 14:21
  Panorama

  Vietnams vilde vækst

  Millioner af vietnamesere er trukket ud af fattigdommens hæslige greb takket være en buldrende vækst. Men udviklingen har sin pris: Miljøet lider. Den ene giftskandale efter den anden forurener vandene, dræber fiskene og fratager mange mennesker deres levebrød. Tilrettelæggelse: Linda Nordahl Jakobsen. www.dr.dk/P1/panorama (Sendt første gang 1. december 2016).

  Kultur
 • 14:00
  Panorama

  Rejsebrev fra Sanaá

  Jens Nauntofte er i det lukkede og alt andet end Lykkelige Arabien, Yemen. www.dr.dk/P1/panorama (Sendt første gang 18. juli 2010).

  Kultur
 • 15:00
  Panorama

  La Tierra de Alvargonzález

  Med et 100 år gammelt digt som guide fortæller forfatteren Gorm Rasmussen om storhed og fald, om mord, kærlighed, svig og det almindelige liv fra den nordspanske provins Soria, der har hentet en stor del af sin berømmelse ved en frygtelig forbrydelse. Tilrettelæggelse: Gorm Rasmussen. www.dr.dk/P1/panorama (Sendt første gang 29. december 2016).

  Kultur
 • 14:28
  Panorama

  Høj 52

  16 ældre, amerikanske herrer på tur i Vietnam. De er ikke turister i gængs forstand. De har været der før. De er veteraner fra Vietnam-krigen fra 1961 til 1975, og er nu tilbage på en rejse arrangeret af Veterans for Peace, en amerikansk NGO-organisation, der også har en afdeling i Vietnam. Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar. www.dr.dk/P1/panorama (Sendt første gang 22. december 2016).

  Kultur
 • 13:41
  Panorama

  For hvem fuglene synger

  I São Paulo i Brasilien bor den 86-årige berømte fuglemand Johan Dalgas Frisch - oldebarn af medstifter af Det Danske Hedeselskab, Enrico Mylius Dalgas. Johan Dalgas Frisch er kendt for sine optagelser af kravlende myrer og alverdens sjældne fuglearter, er idémand bag en af verdens største nationalparker og har fået den brasilianske Rio Branco-orden for sit livslange pionerarbejde for fuglene og naturen. Nu mangler han kun at få sit sidste ønske opfyldt. Tilrettelæggelse :Anne Sofie Hoffmann Schrøder. www.dr.dk/P1/panorama

  Kultur
 • 15:00
  Panorama

  Forarmede, foragtede og fortabte

  I Irland lever en gruppe mennesker i yderste armod på samfundets bund. De kaldes Irish Travellers - irske rejsende. Der er dog ikke megen rejse over deres liv, de kan nemlig ikke rejse rundt. De skal have fast adresse og kan ikke længere bo og bevæge sig i hestevogne, som de gjorde tidligere. Tilrettelæggelse: Tom Carstensen. www.dr.dk/P1/panorama

  Kultur
 • 15:00
  Panorama

  Krigen om det gode fedt

  Vi nærmer os fede tider. Julen står for døren. Men i Toscana ligger en lille bjergby, hvor hver dag - på en vis måde - er fede dage. Her har man i mere end tusind år produceret den blandt kokke og andre madelskere så eftertragtede "lardo" - fedt fra meget fede svin lagret med salt og rosmarin i marmorkummer. Jakob Wivel har besøgt Luigi Biggi og hans flere hundrede år gamle kummer, der som byens øvrige har været lukket af EU's fødevaremyndigheder. Tilrettelæggelse: Jakob Wivel. www.dr.dk/P1/panorama (Genudsendelse fra 4. november).

  Kultur
 • 12:45
  Panorama

  Et bål af vrede

  Afrika-korrespondent Jeppe Villadsen har oplevet lidt af hvert på sine rejser, som f.eks. at blive lagt i håndjern i Den Demokratiske Republik Congo og overfaldet af 40-50 narkomaner i Kenyas havneby Mombasa. Men den værste og mest sjælsrystende hændelse fandt sted tidligere på året på en solbeskinnet fredag i Cape Town i Sydafrika, hvor han ufrivilligt blev vidne til den nådesløse afrikanske selvtægts kultur. Tilrettelæggelse: Jeppe Villadsen www.dr.dk/P1/panorama

  Kultur
 • 14:27
  Panorama

  Drab er dagens orden

  Hver dag året rundt dræbes i gennemsnit 48 mennesker i Sydafrika. Det er 30 gange så mange som herhjemme og læg dertil vold , indbrud og hjemmerøverier, så skal der ikke megen fantasi til at forestille sig et liv i angst. Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar. www.dr.dk/P1/panorama

  Kultur
 • 14:34
  Panorama

  Den jødiske antisemit

  Et fremtrædende medlem af det stærkt højreorienterede ungarske parti Jobbik, Csanad Szegedi, har droppet hadske udsagn om bl.a. jøder og taler ikke mere om holocaust som et propagandanummer. Szegedi opdagede nemlig for nogle år siden, at han selv var af jødisk herkomst. Tilrettelæggelse: Karin Larsen. www.dr.dk/P1/panorama

  Kultur
 • 15:00
  Panorama

  Ballet slår snæversyn

  Der er meget på spil i det ultra-konservative Øvre Egypten, hvor snæversynet råder, og hvor mange i ramme alvor mener, at kunst er djævlenes værk og at en pige kan miste sin mødom, hvis hun danser ballet. Men på en kunstskole i hjertet af provinsen Minya har man, trods modstand og trusler, åbnet en balletskole og det med stor succes. Tilrettelæggelse: Eva Plesner og Flemming Weiss Andersen. www.dr.dk/P1/panorama

  Kultur