Pilgrim - på rejse i troens univers
Anders Laugesen rejser ind i troens verden og besøger et særligt trosmiljø. Her møder han mennesker, som på forskellige måder er optaget af og lever med troen.
Tidligere indsat Tom Hansen reflekterer over, hvad der sker, når man lades alene med sine tanker i en fængselscelle. Desuden glimt fra troens verden. Vært: Anders Laugesen.
Anders Laugesen rejser ind i troens verden og besøger et særligt trosmiljø. Her møder han mennesker, som på forskellige måder er optaget af og lever med troen.
Forfatter Teresa Thanning fortæller fra Tadre Mølle om, hvordan en livsomvæltende indre åbning gav et nyt blik på andre mennesker og det univers vi er indfældet i. Desuden er der glimt fra den religiøse mangfoldighed i Århus. Vært: Anders Laugesen.
Provst Esben Thusgård fortæller fra bydelen Nye om perspektiver for måden at være folkekirke på, når boformer og kultur forandrer sig. Desuden er der glimt fra en gudstjeneste med dans. Vært: Anders Laugesen.
Sognepræst Poul Joachim Stender fortæller om, hvad corona-restriktioner betyder for kirkelivet i Kirke Såby sogn. Og psykolog Helle Jensen giver gode råd i forhold til nogle af de indre udfordringer corona nedlukning giver. Vært: Anders Laugesen.
Forfatter Suzanne Brøgger fortæller sit hjem i Løve om overgangen fra eros til agape. Tilrettelæggelse: Anders Laugesen.
Kunstmaler Simon Aaen fortæller om det at fordybe sig ind i naturens foranderlighed, for ind i kunsten at kunne spejle troen og menneskets sind. Malene Fenger-Grøndahl besøger en asatroende i undersøgelsen af troens mangfoldighed i Århus. Tilrettelæggelse: Anders Laugesen.
Spirituel lærer Anne Sofie Jørgensen fortæller om vision, autoritet og ansvar som leder af Tigerens Rede i Gedved. I hendes arbejde mødes buddhisme og kristendom på nye måder. Komponist Mikael Andreasen introducerer en salme af Simon Grotrian.
Salmedigter Iben Krogsdal har under coronatiden nærlæst Salmebogen, og hendes læsning kan vække uro. Desuden fortæller forfatter Jens Lyster om den glemte salmedigter fra Als skrædderen Peter Ernst. Tilrettelæggelse: Anders Laugesen.
Pilgrim i biblioteket. Cand.teol. Liselotte Horneman Kragh er med på rejsen ind i bøgernes møde med myter, guddommelige børn og store symboler. Desuden besøger Malene Fenger-Grøndahl et Hare Krishna hjem i Århus. Tilrettelæggelse: Anders Laugesen.
Betlehem. Jesu fødsel har sin tid og sit sted. Århundrederne gjorde Betlehem til et levende symbol. Men i dag er byens kristne pressede. Vi besøger Jesu fødeby i et genhør med Søster Abraham og præst Hans-Ole Bækgaard. Og formanden for Betlehems venner Vita Andreasen fortæller om byens kristnes forsøg på at overleve. Vært Anders Laugesen.
Det skrøbelige menneskeliv. Læge Inger Uldall Juhl og sognepræst Lone Vesterdal ser på det foranderlige og sårbare ved at være menneske. Desuden en reportage fra et værested for ensomme unge. Vært: Anders Laugesen.
Den 8. dag. Under en skovvandring ved Slåensø fortæller kunstmaler Maja Lisa Engelhardt om dagen, hvor Gud giver sit skaberværk i menneskenes hænder. Desuden besøger Malene Fenger-Grøndahl en alternativ gudstjeneste med fokus på sansning. Tilrettelæggelse: Anders Laugesen.
Nytår i kirken. Sognepræst Flemming Baatz Kristensen fortæller om at være på pilgrimsrejse gennem kirkeåret. Vært: Anders Laugesen.
Folkekirke for søgende. Stiftpræst for åndeligt søgende Miriam Florez fortæller fra sin præstegård på Fanø om mødet imellem den folkekirkelige tradition og inspiration fra nye spirituelle strømninger. Desuden bringes en reportage fra et Gralsritual i Århus. Vært: Anders Laugesen.
De dybeste lag i mit hjerte. Salmedigteren Jens Rosendal fortæller fra sit hjem ved Vadehavet om sin digtning og om mødet med livets efterår. Desuden besøges redesign butikken Mö og Flös, som drives af Kirkens Korshær. Vært: Anders Laugesen.
Troens bibliotek. På besøg i store bogsamlinger leder vi efter spor af Gud. Kan tro findes gennem religionernes bøger, eller er troen bundet til en konkret erfaring? Hvad sker der, når bøger om tro forsvinder fra bibliotekernes hylder? Desuden bringes en reportage fra en SU-middag. Vært Anders Laugesen.
Alle helgen. Karen Marianne Kristensen fortæller om slægtsspor på Rimsø kirkegård, om sorgens runesten og om oplevelsen af at være indfældet i en historie. Vært: Anders Laugesen.
Afsked. Hospitalspræst Steen Bonde fortæller under en vandring i efterårets tegn om sine erfaringer om at hjælpe mennesker med at tage afsked. Desuden besøger Malene Fenger-Grøndahl Kirkens Korshærs varmestue i Aarhus. Tilrettelæggelse: Anders Laugesen.
Præstens identitet. Sognepræst og forfatter Kristian Ditlev Jensen reflekterer over, præstens rolle og identitet. Bliver man nogensinde sig selv igen efter præsteordinationen? Desuden fortæller professor Anders-Christian Jacobsen om præsteordinationen i lyset af folkekirkens højmesse. Tilrettelæggelse: Anders Laugesen.
DR's historiepodcast. Hver uge undersøger vi en afgørende nyere historisk begivenhed. Vi opruller de dramatiske forløb, der gemmer sig bag de velkendte fortællinger, og giver med nutidens øjne et bud på, hvorfor historien gik, som den gik. Vært og tilrettelægger: Martin Grønne.
Troen i verden og verden i troen. To udvalgte gæster betragter et udvalg af ugens begivenheder fra et religiøst og åndeligt perspektiv. Vigtige aktuelle emner indenfor tro, kirke og religion vendes og drejes.
Kalder alle superfans og sofakartofler! I denne podcast går serieeksperterne Frederik og Kasper bagom DR's tv-programmer og giver dig al den bonusinformation, du ikke vidste, du havde brug for. De taler med deltagerne fra programmet, vender de vildeste begivenheder og udfolder tematikkerne, så du ikke behøver at gå sulten i seng. Værter: Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb. Produceret for DR af Firkantede øjne.
Hver uge tager Per Juul Carlsen og co. dig med ind i filmens vidunderlige verden via kritiske anmeldelser, spændende reportager og portrætter.
Seks aktuelle danske romanforfattere er nomineret til DR Romanprisen 2021. I juni overrækkes prisen til en af dem, men inden da skal bøgerne læses, diskuteres og vurderes af læsere landet over. Du møder her de seks kandidater: Stine Askov, Malene Ravn, Asta Olivia Nordenhof, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Peder Frederik Jensen og Stine Pilgaard. Vært: Diana Bach.
Zissel Astrid Kjertum-Mohr har været i lære hos kultureliten i et år. Det har givet hende en bedre kropsholdning og et bedre sprog. Hun har fået at vide, hvornår hun skal klappe, og hvornår hun skal buhe, i en teatersal. Hun har lært at skjule sine rygdeller og konversere til receptioner. Men det kniber stadig med at bryde igennem glasloftet. Derfor vil Zissel nu undersøge, hvordan hun kan blive mere magtfuld. Hun vil opsøge de personer i landet, der har mest magt. Dem, der træffer de tungeste beslutninger i politik, erhvervsliv, fagforeninger og kulturliv. De må kunne give hende opskriften på succes og indflydelse.
Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys.
Hver dag direkte fra Københavns Domkirke.
I 4. division er der albuerum og plads til, at værterne kan mene mere, end man almindeligvis hører på P1. Adam Holm tager sammen med et skiftende panel af garvede journalister, mediefolk og kulturpersonligheder hver fredag aktuelle kulturhistorier under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling.
Klog på Sprog er programmet, der interesserer sig for, leger med og endevender det sprog, vi alle sammen taler til daglig. Adrian Hughes er værten, der sammen med et veloplagt panel, er helt vild med dansk.
I podcasten Knaldromaner dykker værterne Barbara Nyholm og Camilla Boraghi ned i en verden af bøger for at finde ud af, hvordan litteraturen portrætterer sex, lidenskab, erotik og kærlighed. Påvirker det den måde, vi er seksuelle på? Inspirerer eller forvrænger det? Er sex i ord tacky eller smukt? Det finder de to værter ud af, når de dissekerer de bedste passager i kendte romaner.
Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke.
Hvorfor tror du på Gud? Ugens gæst fortæller om det øjeblik der blev afgørende for hans eller hendes tro. Et program om troen, tvivlen og skæbnen. Vært: Iben Maria Zeuthen.
Jakob Stegelmann og Troldspejlets redaktion fortæller nyt fra fantasiens verden i spil, film, bøger og tegneserier - med anmeldelser, baggrund og arkivklip. Det klassiske tv-program i podcast-rammer.
Et kritisk aktualitetsmagasin med nyheder, baggrund, interviews og reportager fra litteraturens verden.
Supertanker på P1 giver et filosofisk perspektiv på emner, som de fleste af os kender fra vores eget liv. Det kan være store beslutninger, komplekse livsovervejelser eller helt almindelige forsøg på at få et moderne liv til at hænge sammen med arbejde, fritid og familie. Med udgangspunkt i filosofien og idéhistorien er Supertanker et program, der skaber tid til eftertanke og refleksion. Vært: Carsten Ortmann.
Året er 1906. Den unge Karen Blixen besegler en pagt om at leve for "det store i livet" ved at læse højt fra en novelle af forfatteren Hans Kaarsberg. Men hvem var han, denne karismatiske forfatter, læge og opdagelsesrejsende, der drog på ekspeditioner til de russiske stepper og skrev om skæbnen på en måde, der bjergtog den unge Karen? Klaus Rothstein stikker snuden i sporet i skoven ved Rungstedlund, og undervejs møder han både museumsfolk, forskere og forfattere, der føjer nye brikker til billedet, blandt andre Tom Buk-Swienty, Ida Jessen og Hans Kaarsbergs lyslevende barnebarn, der har boet 60 år i Rom. Kaarsberg-mysteriet er en begivenhedsrig litterær sporjagt om en forfatter, som pludselig gik i glemmebogen.
Panorama er en radiofonisk guide til en mangfoldig verden. Uge efter uge bringer programmet reportager fra nær og fjern.
I Bogselskabet deler vi gode læseoplevelser med hinanden, og lytterne inviteres med, når Anne Glad møder en række af Danmarks aktuelle forfattere. I hver episode af Bogselskabet fortæller forfatteren om sin seneste bog, sin hovedperson og om at skrive. Med Bogselskabet får du en chance for at rykke lidt tættere ind i forfatterens tanker. Vært: Anne Glad.