Live kanaler

Ping Pong

I Pingpong mødes to kulturpersonligheder i en samtale om et emne, de begge er stærkt optaget af. Tilrettelæggelse Diana Bach og Carsten Ortmann.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 56:07
  Ping Pong

  Med Katrine Marie Guldager og Bille August

  "Jeg er drevet af en enorm nysgerrighed. Mine film har hjulpet mig til at forstå verden en lille smule bedre. Jeg ser en sammenhæng", siger filminstruktør Bille August. Han er gæst hos Ping Pong-vært, forfatter, Katrine Marie Guldager. Bille August har netop modtaget Svend-prisen for sit mangeårige arbejde med film, senest filmatiseringen af Henrik Pontoppidans Lykke-Per. Katrine Marie Guldager debuterede i 1994 og hun har senest udgivet Et Rigtigt Liv, også i 2019. De to taler om lykke, berømmelse og skabelsen af gode karakterer. Tilrettelæggelse: Carsten Ortmann. Vært: Katrine Marie Guldager. (Sendt første gang 2. september 2019).

  Kultur
 • 56:07
  Ping Pong

  Med Jeanette Varberg og Kim Leine

  Der vil altid være en usikkerhed i vores tolkninger af, hvordan det var at leve i fortiden. Derfor må vi indimellem låne fra fiktionen for at få et større fortolkningsrum. Det siger arkæolog og forfatter Jeanette Varberg som baggrund for sin samtale med forfatter Kim Leine. Kim Leine bruger fantasien, fiktionen, til at skabe sine historiske romaner. Men han bruger også fakta om fortiden til at skabe dybde i sine historier. De to mødes til Ping Pong om forholdet mellem fakta og fiktion og skabelsen af fortællingen om menneskets fortid. Tilrettelægger: Carsten Ortmann og Diana Bach. (Sendt første gang 27. maj 2019).

  Kultur
 • 56:14
  Ping Pong

  Med Dy Plambeck og Morten Pape

  Mange ser mig som mønsterbryder og mælkebøttebarn. Men der er mange usynlige ting fra min opvækst, der hænger ved. Min mors sygdom og fars manglende interesse, mobning og andet sidder stadig i kroppen. Jeg ser ikke mig selv som mønsterbryder, men som mønsterforløser. Sådan siger forfatter Morten Pape i samtale med Dy Plambeck. Dy Plambeck har skrevet flere bøger, der også bliver set som portrætter af mennesker på kanten af samfundet. Men måske balancerer vi alle på kanten, spørger hun i denne Ping Pong, der handler om opvækst, drivkraft og forskellen på at klare sig og falde ud over kanten. Tilrettelægger: Diana Bach. (Sendt første gang 11. november 2019).

  Kultur
 • 56:06
  Ping Pong

  Med Ellen Hillingsø og Niels Brunse

  "Man bliver udfordret til at gøre sit bedste, når det bliver svært". Det siger oversætter Niels Brunse, der er kendt for netop at have afsluttet sin tredive år lange opgave med at oversætte alle Shakespeares skuespil til dansk. Han er gæst hos skuespiller Ellen Hillingsø, der har inviteret til Ping Pong. Ellen Hillingsø har bemærket, at det netop er begrænsninger, der kan gøre det muligt at frisætte kreativiteten, både på skrift og på scenen. Tilrettelægger: Diana Bach. (Sendt første gang 13. maj 2019).

  Kultur
 • 55:45
  Ping Pong

  Med Ellen Hillingsø og Christian Tafdrup

  Hvorfor er det så sjovt at spille ond? Det spørger skuespiller Ellen Hillingsø sin kollega Christian Tafdrup om i Ping Pong på P1. De to indspiller i øjeblikket en julekalender, hvor de begge har roller som de onde skurke. Christian Tafdrup spiller ofte heltens modstander, den usympatiske skurk. Og det er han glad for. - Det er jo tit skurken, der stjæler billedet, siger han. Skurken tillader sig at gå ind i de sider af menneskets psyke, som vi ofte undertrykker. Ellen Hillingsø og Christian Tafdrup taler om fiktionens store skurke lige fra gysets fyrste Freddy Krueger eller Norman Bates fra Hitchcocks Psycho til virkelighedens skurke i form af en vred Ghita Nørby eller Christian Tafdrup selv, da han lavede filmen En frygtelig kvinde. Tilrettelægger: Diana Bach. (Sendt første gang 25. marts).

  Kultur
 • 56:07
  Ping Pong

  Med Merete Pryds Helle og Trine Søndergaard

  Man kan ikke opleve noget, hvis der står nogen og kigger på en. Hvis vi åbner et modeblad, er der hele tiden blikke, der konfronterer dig, og det giver ingen plads til egne tanker. Sådan forklarer kunstfotograf Trine Søndergaard, at hun som regel laver billeder af mennesker, der har blikket vendt væk fra kameraet. Hun er gæst i Ping Pong hos forfatter Merete Pryds Helle. De to arbejder i henholdsvis romaner og portrætter med at vise det, der er på indersiden af mennesket. Og de taler om det paradoksale i, at vi konstant forsøger at læse hinandens tanker og følelser, selv om det dybest set er umuligt at kigge ind i andre mennesker. Tilrettelægger: Diana Bach. (Sendt første gang 1. april 2019).

  Kultur
 • 56:55
  Ping Pong

  Med Lotte Svendsen og Anna Emma Haudal

  - "min mor tilbød mig 200 kroner for hvert kilo, jeg tabte. Siden har jeg opdaget, hvor stor konsekvens det har haft for mit selvværd, at min mor tilbød mig penge for at se ud på en bestemt måde". Det fortæller Anna Emma Haudal, der som ung filmskaber beskæftiger sig med selvværd og det at turde elske sig selv. Hun er inviteret til Ping Pong i P1 af filminstruktør Lotte Svendsen, der altid har kæmpet med forholdet mellem vægten og sin kærlighed til mad. Tilrettelægger: Diana Bach. (Sendt første gang 7. oktober).

  Kultur
 • 54:59
  Ping Pong

  Med Christian Lollike og Madame Nielsen

  Jeg vil hellere være en ny Karen Blixen eller en Suzanne Brøgger i stedet for at være en sur, gammel, tynd mand. Sådan siger kunstneren Madame Nielsen om nogle af sine bevæggrunde til at transformere sig fra mand til kvinde. Dramatiker og teaterleder Christian Lollike har inviteret Madame Nielsen til Ping Pong om identitet. For bliver vi født som det samme menneske, som vi er gennem hele livet? Eller er vi i konstant forandring? Madame Nielsen tror på det sidste. Hun har erfaret, at det at gå i kvindetøj, sminke sig og arbejde med sin stemme, får andre til at se hende som kvinde. - Og det betyder noget for den måde jeg bevæger mig, opfører mig overfor andre mennesker eller forholder mig til min egen seksualitet, siger Madame Nielsen til Christian Lollike. Tilrettelægger: Carsten Ortmann og Diana Bach. (Sendt første gang 3. juni 2019).

  Kultur
 • 56:07
  Ping Pong

  Med Kirstine Reopstorff og Neel Fasting

  "Der er ikke nogen 'løsningEN' - det er opløsningen der er interessant" Det siger Neel Fasting, forfatter, meditations- og tantraspecialist, i denne uges Ping Pong, hvor gæstevært, Kirstine Roepstorff taler med Neel Fasting om mellemrum, behovsudsættelse og mod. Tilrettelægger: Carsten Ortmann. (Sendt første gang 2. december 2019).

  Kultur
 • 56:07
  Ping Pong

  Lotte Svendsen og Christina Rosendahl

  "Jeg laver ikke film, fordi jeg synes det er fedt at være på et filmset, eller for at være en del af branchen. Jeg er der for at skabe noget, der ligger mig dybt på sinde personligt og politisk". Det siger filminstruktøren bag Idealisten og Vold i kærlighedens navn, Christina Rosendahl. Hun er inviteret til Ping Pong af sin kollega Lotte Svendsen. De to taler om at bruge sin vrede konstruktivt, om ligestilling i den danske filmbranche, tørklædeproblematik, æresdrab og eget engagement i at forandre verden gennem filmkunsten. Tilrettelægger: Diana Bach. (Sendt første gang 21. oktober 2019).

  Kultur
 • 56:21
  Ping Pong

  Med Line Knutzon og Sørine Godtfredsen

  Jeg havde en periode på en 10-15 år, hvor jeg var visnet i min indre samtale om, hvad der foregik i verden, og hvad jeg skulle mene. Sådan ønsker jeg ikke at få det igen. Den erkendelse er dramatiker Line Knutzons udgangspunkt for samtalen med forfatter, præst og debattør Sørine Godtfredsen i Ping Pong. Line Knutzons indre samtale har ofte form som mange stemmer, der mener hver sit. I Sørine Godtfredsens tilfælde er der mere tale om et foredrag, hvor hun skærper sine argumenter. I Ping Pong taler de om forskellen mellem at have kunstnersind og at være ord-menneske. Tilrettelægger: Diana Bach. (Sendt første gang 18. marts 2019).

  Kultur
 • 56:07
  Ping Pong

  Med Katrine Marie Guldager og Jens Christian Grøndahl

  "Fordi jeg har det sprog, jeg har, så kan jeg faktisk bidrage med noget i den offentlige debat", siger forfatter Jens Christian Grøndahl. Han er gæst hos Ping Pong-vært, forfatter, Katrine Marie Guldager. Jens Christian Grøndahl debuterede i 1985 og hans seneste bog, Inde Fra Stormen, udkom i 2019. Katrine Marie Guldager debuterede i 1994 og hun har senest udgivet Et Rigtigt Liv, også i 2019. De to taler om at være forfatter, litteraturformidling og -kritik og om litteraturens formål i en verden, der brænder. Vært: Katrine Marie Guldager. Tilrettelæggelse: Carsten Ortmann. (Sendt første gang 26. august 2019).

  Kultur
 • 56:07
  Ping Pong

  Med Kirstine Roepstorff og Vinca Wiedemann

  "Kreativitet er ikke et talent - det overraskede mig meget at læse videnskabelig forskning om dét - det er noget der sker, mens man gør det. Så det kan trænes". Det siger Vinca Wiedemann, rektor for Den Danske Filmskole, i denne uges Ping Pong, hvor gæstevært, Kirstine Roepstorff taler med Vinca Wiedemann om kreativitet, mellemrum og mod. Udsendelsen er optaget inden den igangværende konflikt om og på Filmskolen, hvor eleverne ønsker Vinca Wiedemann afsat som skolens rektor. Tilrettelægger: Carsten Ortmann. (Sendt første gang 25. november).

  Kultur
 • 56:07
  Ping Pong

  Med Caroline Henderson og Ulla Henningsen

  "Jeg er altid gået i brechen for dem, der bliver mobbet af instruktører eller andre chefer på forestillinger. Men jeg har lært, at det ikke gør tingene bedre. Hverken for dem, det går ud over, eller for mig selv. Folk er nødt til at kæmpe deres egne kampe". Det siger skuespiller Ulla Henningsen i Ping Pong-samtale med sangerinden Caroline Henderson. Caroline Henderson har til gengæld fundet sin egen måde at håndtere dårlige chefer. De to taler om kvinderoller, om at sige fra overfor uretfærdighed, og om at slide med kombinationen af at være enlig mor og scenekunstner. Tilrettelægger: Diana Bach. (Sendt første gang 19. august).

  Kultur
 • 56:07
  Ping Pong

  Med Christian Tafdrup og Maren Louise Käehne

  Selv om jeg elsker at skrive, så hader jeg det også, for jeg synes det er virkelig svært. Sådan beskriver Christian Tafdrup sit arbejde med filmmanuskripter. Han har inviteret Maren Louise Käehne, der stod bag manuskriptet til filmen Dronningen til Ping Pong i P1. Dronningen med Trine Dyrholm i hovedrollen blev set af mere end 300.000 biografgængere og har trukket både priser og international anerkendelse. - Jeg så Dronningen med både misundelse og en følelse af lykke over, at ideen blev forløst så smukt, siger Christian Tafdrup i samtalen om at være opslugt af skrivearbejdet og betale med sit liv. Tilrettelægger: Diana Bach. (Sendt første gang 23. september).

  Kultur
 • 56:13
  Ping Pong

  Med Morten Remar og Thomas Rydahl

  - "Da jeg debuterede som skønlitterær forfatter var jeg uskolet, selvstuderet og uden et forventningspres fra andre end mig selv". Sådan fortæller musikeren Morten Remar om sin vej til at udkomme med egne bøger. Men måske blev grunden lagt allerede i barndommen. Morten Remars barndomshjem var tapetseret med bøger, og hans far var en af 1970'ernes store krimiforfattere. Morten Remar taler om vejen til forfatterskabet med sin forfatterskole-uddannede kollega Thomas Rydahl i Ping Pong, i en optagelse fra DR Scenen ved Bogforum 2019. Tilrettelægger: Diana Bach.

  Kultur
 • 56:07
  Ping Pong

  Med Kirstine Roepstorff og Daniel Dencik

  "Den døende kunstner ligger på sit dødsleje og tænker: 'Jeg får ikke dette her med i min kunst! Den ultimative begivenhed i mit liv; min død". Det siger forfatter og filmmager Daniel Dencik til billedkunstner Kirstine Roepstorff i denne udgave af Ping Pong. De to taler om, hvordan proces, uvished og mørke - de evindelige mellemrum - er de vigtigste for at skabe kunst. Daniel Dencik er pt i gang med sin kommende film, mens Kristine Roepstorff har indledt et mellemrum; en udstillingspause, efter en årrække med høj udstillingsaktivitet i bl.a. Venedig, København og Zürich. Tilrettelægger: Carsten Ortmann. (Sendt første gang 4. november).

  Kultur
 • 56:07
  Ping Pong

  Med Dy Plambeck og Elisa Kragerup

  - "For mig er køn noget, der både er konstant og foranderligt". Det siger teaterdirektør og -instruktør Elisa Kragerup til forfatter Dy Plambeck i denne udgave af Ping Pong. De kigger nærmere på, hvordan Virginia Woolf i sin roman Orlando dyrker den tanke, at vi alle er mange tusind jeg'er i et menneske - mange tusind køn. I Dy Plambecks seneste roman 'Til min søster' udforsker forfatteren kvindelivet, som noget der også rummer brutalitet, liderlighed og aggression. Tilrettelægger: Diana Bach.

  Kultur
 • 56:09
  Ping Pong

  Med Morten Remar og Tor Nørretranders

  "Da jeg spillede fodbold som barn, blev jeg klar over, at jeg ikke var nogen særlig god tilskuer til mit eget liv". Sådan forklarer videnskabsformidler og forfatter Tor Nørretranders, hvordan grunden blev lagt til hans store interesse for den menneskelige bevidsthed. Som voksen skrev Tor Nørretranders bestselleren Mærk Verden, en bog som blev læst af musikeren og forfatteren Morten Remar. Og den gjorde dybt indtryk. "Bogen slog benene væk under mig. Og indholdet satte spørgsmålstegn ved min verdensopfattelse og mit selvbillede", lyder det fra Morten Remar. De to mødes for at tale om bevidsthed i Ping Pong på P1. Tilrettelægger: Diana Bach. (Sendt første gang 9. september).

  Kultur
 • 56:10
  Ping Pong

  Med Morten Remar og Morten Kærså

  - Tiden med Sneakers var noget af det mørkeste i mit liv. Det siger musikeren og sangskriveren i det legendariske band Sneakers, Morten Kærså. Bandet bragede igennem i starten af 1980'erne med Sanne Salomonsen i front. Men presset fra den musikalske succes og samlivet med Sanne var voldsomt, fortæller Morten Kærså til musikerkollegen Morten Remar i denne udgave af Ping Pong. De to taler om at blive ældre i en ung branche, om at finde balancen mellem kunst og famlieliv og om at gå fra musik til at skrive bøger. Morten Remar er kendt fra duoen Back to Back og ikke mindst hittet Jonathan. Hans oplevelse af sit musikalske gennembrud var ganske anderledes end Morten Kærsås. - Jeg følte, at jeg havde fortjent min succes, så jeg glemte helt at nyde det undervejs. Tilrettelægger: Diana Bach.

  Kultur
 • 56:07
  Ping Pong

  Med Katrine Marie Guldager og Sanne Søndergaard

  "Nogle gange skal man bare lukke røven, når dem som ikke har privilegierne, taler" siger forfatter og tidligere komiker, Sanne Søndergaard. Hun er gæst hos Ping Pong-vært, forfatter, Katrine Marie Guldager. Sanne Søndergaard bekendtgjorde i foråret 2019, at hun stopper som stand up komiker pga. omgangstonen i miljøet. Hun helliger sig nu sit forfatterskab og foredrag. De to taler om standup, mobning, feminisme og køn. Tilrettelæggelse: Carsten Ortmann Vært: Katrine Marie Guldager.

  Kultur
 • 56:07
  Ping Pong

  Med Christian Lollike og Lina Hashim

  Det er klart, at der er et ubehag ved at se værket, og det betyder, at der er nogle kræfter derude, der har besluttet, at værket ikke skal ses i dansk kontekst. Det siger fotograf, Lina Hashim, hvis værk Suicide Bombers bl.a. gør brug af kunstnerens eget blod. Hun er gæst hos dramatiker Christian Lollike, der har inviteret til Ping Pong om kunst med Islam som omdrejningspunkt. Tilrettelægger: Carsten Ortmann. (Sendt første gang 20. maj).

  Kultur
 • 56:07
  Ping Pong

  Med Kristian Leth og Kim Fupz Aakeson

  Al god komedie er baseret på en bund af tragedie. Det siger børnebogs -og manuskriptforfatter Kim Fupz Aakeson. Han er inviteret til en samtale om mørket i børnebøger af musiker og forfatter Kristian Leth. De to taler i denne episode af Ping Pong om, at gode børnebøger, stort set alle sammen, har et sort og dystert udgangspunkt. Tilrettelægger: Carsten Ortmann. (Sendt første gang 25. februar).

  Kultur
 • 56:43
  Ping Pong

  Med Line Knutzon og Søren Ulrik Thomsen

  Selv om jeg altid har vidst, at man skal dø, så forstod jeg det først for alvor, da jeg vågnede på min 50 års fødselsdag. Sådan siger dramatiker og forfatter Line Knutzon. Hun har inviteret digteren Søren Ulrik Thomsen til en samtale om dødelighed. De taler om, hvordan tankerne om døden spiller ind i skrivningen for dem hver især. Mens Line Knutzon kan blive lammet ved tanken om, at livet slutter, kan Søren Ulrik Thomsen lide at se kunsten og digtene som en måde at skabe udødelighed. Tilrettelægger: Diana Bach. (Sendt første gang 18. februar).

  Kultur
 • 56:07
  Ping Pong

  Med Caroline Henderson og Kaya Brüel

  Mine børn skal have en totalt steady, tryg opvækst. Der er ikke altid tid til at sidde ved klaveret og komponere nyt, når jeg også skal til forældremøde, Det siger sanger og skuespiller, Kaya Brüel, som selv er 4. generations kunstner til Ping Pong vært, Caroline Henderson. Kaya Brüel blev nærmest født på teaterscenen 4 dage før premieren på musicalen Gospel, som hendes mor, sangerinden Sanne Brüel medvirkede i, og Kaya har båret kunstnerfaklen videre fra de tre foregående generationer. Tilrettelæggelse: Diana Bach og Carsten Ortmann.

  Kultur
 • 56:07
  Ping Pong

  Med Caroline Henderson og Maria Bramsen

  Jeg synes det var sårende og jeg havde svært ved at acceptere at blive sat i bås som spændende type, eksotisk pige fra et andet land ... og med en anden hudfarve. Sådan siger sangerinde og skuespiller, Caroline Henderson til sin gæst, sanger og grafiker, Maria Bramsen. De to mødte hinanden på en teaterscene, hvor de var blevet castet pga. deres hudfarve. Siden optrådte de sammen i orkesteret Ray Dee Oh, inden de gik hver deres karrierevej - sangen har de begge to holdt fast i. De to mødes til PingPong-samtale om hudfarve, etnicitet, the n-word og the m-word. Tilrettelægger: Carsten Ortmann.

  Kultur
 • 55:34
  Ping Pong

  Med Christian Lollike og Ferdinand Ahm Krag

  Hvilken rolle skal kunsten spille i samfundet? Det spørger dramatiker Christian Lollike billedkunstneren Ferdinand Ahm Krag om i denne udgave af Ping Pong. Ferdinand Ahm Krag er 41 år og har som yngre forsøgt at finde kunsten udenfor de etablerede institutioner. Nu er han alligevel blevet professor på det Kunstakademi, hvor han selv er uddannet. Christian Lollike skaber ofte debat med sine forestillinger på teatre. Han er optaget af at udforske samtidens problematikker og bringe publikum i tvivl om, hvad de mener og står for, når de har været inde at opleve en forestilling. Tilrettelægger: Carsten Ortmann og Diana Bach.

  Kultur
 • 55:44
  Ping Pong

  Med Merete Pryds Helle og Al Agami

  Min nationalitet er hverken dansk eller ugandisk. Jeg er fra Egedalsvænge i Kokkedal. Sådan siger rapperen, skuespilleren og musikeren Al Agami i samtale med forfatteren Merete Pryds Helle i denne udgave af Ping Pong på P1. Al Agami er kongesøn, men hans forældre måtte flygte fra det centralafrikanske land Lado i 1970erne. Derfor har Al Agami ikke noget pas, men et lyseblåt rejsedokument, som markerer hans status som statsløs flygtning. Merete Pryds Helle taler med ham om, hvad vores nationalitet betyder for vores identitet. Ikke bare som menneske, men også som kunstner. Tilrettelægger: Diana Bach.

  Kultur