Ping Pong

I Pingpong mødes to kulturpersonligheder i en samtale om et emne, de begge er stærkt optaget af. Tilrettelæggelse Diana Bach og Carsten Ortmann.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 57:00
  Ping Pong

  Med Katrine Marie Guldager og Sanne Søndergaard

  "Nogle gange skal man bare lukke røven, når dem som ikke har privilegierne, taler" siger forfatter og tidligere komiker, Sanne Søndergaard. Hun er gæst hos Ping Pong-vært, forfatter, Katrine Marie Guldager. Sanne Søndergaard bekendtgjorde i foråret 2019, at hun stopper som stand up komiker pga. omgangstonen i miljøet. Hun helliger sig nu sit forfatterskab og foredrag. De to taler om standup, mobning, feminisme og køn. Tilrettelæggelse: Carsten Ortmann Vært: Katrine Marie Guldager.

  Kultur
 • 56:59
  Ping Pong

  Med Morten Remar og Tor Nørretranders

  "Da jeg spillede fodbold som barn, blev jeg klar over, at jeg ikke var nogen særlig god tilskuer til mit eget liv". Sådan forklarer videnskabsformidler og forfatter Tor Nørretranders, hvordan grunden blev lagt til hans store interesse for den menneskelige bevidsthed. Som voksen skrev Tor Nørretranders bestselleren Mærk Verden, en bog som blev læst af musikeren og forfatteren Morten Remar. Og den gjorde dybt indtryk. "Bogen slog benene væk under mig. Og indholdet satte spørgsmålstegn ved min verdensopfattelse og mit selvbillede", lyder det fra Morten Remar. De to mødes for at tale om bevidsthed i Ping Pong på P1. Tilrettelægger: Diana Bach.

  Kultur
 • 57:00
  Ping Pong

  Med Katrine Marie Guldager og Bille August

  "Jeg er drevet af en enorm nysgerrighed. Mine film har hjulpet mig til at forstå verden en lille smule bedre. Jeg ser en sammenhæng", siger filminstruktør Bille August. Han er gæst hos Ping Pong-vært, forfatter, Katrine Marie Guldager. Bille August har netop modtaget Svend-prisen for sit mangeårige arbejde med film, senest filmatiseringen af Henrik Pontoppidans Lykke-Per. Katrine Marie Guldager debuterede i 1994 og hun har senest udgivet Et Rigtigt Liv, også i 2019. De to taler om lykke, berømmelse og skabelsen af gode karakterer. Tilrettelæggelse: Carsten Ortmann. Vært: Katrine Marie Guldager.

  Kultur
 • 56:11
  Ping Pong

  Med Katrine Marie Guldager og Jens Christian Grøndahl

  "Fordi jeg har det sprog, jeg har, så kan jeg faktisk bidrage med noget i den offentlige debat", siger forfatter Jens Christian Grøndahl. Han er gæst hos Ping Pong-vært, forfatter, Katrine Marie Guldager. Jens Christian Grøndahl debuterede i 1985 og hans seneste bog, Inde Fra Stormen, udkom i 2019. Katrine Marie Guldager debuterede i 1994 og hun har senest udgivet Et Rigtigt Liv, også i 2019. De to taler om at være forfatter, litteraturformidling og -kritik og om litteraturens formål i en verden, der brænder. Vært: Katrine Marie Guldager Tilrettelæggelse: Carsten Ortmann

  Kultur
 • 56:59
  Ping Pong

  Med Caroline Henderson og Ulla Henningsen

  - "Jeg er altid gået i brechen for dem, der bliver mobbet af instruktører eller andre chefer på forestillinger. Men jeg har lært, at det ikke gør tingene bedre. Hverken for dem, det går ud over, eller for mig selv. Folk er nødt til at kæmpe deres egne kampe". Det siger skuespiller Ulla Henningsen i Ping Pong-samtale med sangerinden Caroline Henderson. Caroline Henderson har til gengæld fundet sin egen måde at håndtere dårlige chefer. De to taler om kvinderoller, om at sige fra overfor uretfærdighed, og om at slide med kombinationen af at være enlig mor og scenekunstner. Tilrettelægger: Diana Bach.

  Kultur
 • 56:14
  Ping Pong

  Med Line Knutzon og Sørine Godtfredsen

  Jeg havde en periode på en 10-15 år, hvor jeg var visnet i min indre samtale om, hvad der foregik i verden, og hvad jeg skulle mene. Sådan ønsker jeg ikke at få det igen. Den erkendelse er dramatiker Line Knutzons udgangspunkt for samtalen med forfatter, præst og debattør Sørine Godtfredsen i Ping Pong. Line Knutzons indre samtale har ofte form som mange stemmer, der mener hver sit. I Sørine Godtfredsens tilfælde er der mere tale om et foredrag, hvor hun skærper sine argumenter. I Ping Pong taler de om forskellen mellem at have kunstnersind og at være ord-menneske. Tilrettelægger: Diana Bach. (Sendt første gang 18. marts).

  Kultur
 • 55:59
  Ping Pong

  Med Christian Lollike og Lina Hashim

  Det er klart, at der er et ubehag ved at se værket, og det betyder, at der er nogle kræfter derude, der har besluttet, at værket ikke skal ses i dansk kontekst. Det siger fotograf, Lina Hashim, hvis værk Suicide Bombers bl.a. gør brug af kunstnerens eget blod. Hun er gæst hos dramatiker Christian Lollike, der har inviteret til Ping Pong om kunst med Islam som omdrejningspunkt. Tilrettelægger: Carsten Ortmann. (Sendt første gang 20. maj).

  Kultur
 • 57:00
  Ping Pong

  Med Jeanette Varberg og Kim Leine

  Der vil altid være en usikkerhed i vores tolkninger af, hvordan det var at leve i fortiden. Derfor må vi indimellem låne fra fiktionen for at få et større fortolkningsrum. Det siger arkæolog og forfatter Jeanette Varberg som baggrund for sin samtale med forfatter Kim Leine. Kim Leine bruger fantasien, fiktionen, til at skabe sine historiske romaner. Men han bruger også fakta om fortiden til at skabe dybde i sine historier. De to mødes til Ping Pong om forholdet mellem fakta og fiktion og skabelsen af fortællingen om menneskets fortid. Tilrettelægger: Carsten Ortmann og Diana Bach. (Sendt første gang 27. maj).

  Kultur
 • 55:38
  Ping Pong

  Med Ellen Hillingsø og Christian Tafdrup

  Hvorfor er det så sjovt at spille ond? Det spørger skuespiller Ellen Hillingsø sin kollega Christian Tafdrup om i Ping Pong på P1. De to indspiller i øjeblikket en julekalender, hvor de begge har roller som de onde skurke. Christian Tafdrup spiller ofte heltens modstander, den usympatiske skurk. Og det er han glad for. - Det er jo tit skurken, der stjæler billedet, siger han. Skurken tillader sig at gå ind i de sider af menneskets psyke, som vi ofte undertrykker. Ellen Hillingsø og Christian Tafdrup taler om fiktionens store skurke lige fra gysets fyrste Freddy Krueger eller Norman Bates fra Hitchcocks Psycho til virkelighedens skurke i form af en vred Ghita Nørby eller Christian Tafdrup selv, da han lavede filmen En frygtelig kvinde. Tilrettelægger: Diana Bach. (Sendt første gang 25. marts).

  Kultur
 • 57:00
  Ping Pong

  Med Kristian Leth og Kim Fupz Aakeson

  Al god komedie er baseret på en bund af tragedie. Det siger børnebogs -og manuskriptforfatter Kim Fupz Aakeson. Han er inviteret til en samtale om mørket i børnebøger af musiker og forfatter Kristian Leth. De to taler i denne episode af Ping Pong om, at gode børnebøger, stort set alle sammen, har et sort og dystert udgangspunkt. Tilrettelægger: Carsten Ortmann. (Sendt første gang 25. februar).

  Kultur
 • 56:36
  Ping Pong

  Med Line Knutzon og Søren Ulrik Thomsen

  Selv om jeg altid har vidst, at man skal dø, så forstod jeg det først for alvor, da jeg vågnede på min 50 års fødselsdag. Sådan siger dramatiker og forfatter Line Knutzon. Hun har inviteret digteren Søren Ulrik Thomsen til en samtale om dødelighed. De taler om, hvordan tankerne om døden spiller ind i skrivningen for dem hver især. Mens Line Knutzon kan blive lammet ved tanken om, at livet slutter, kan Søren Ulrik Thomsen lide at se kunsten og digtene som en måde at skabe udødelighed. Tilrettelægger: Diana Bach. (Sendt første gang 18. februar).

  Kultur
 • 56:00
  Ping Pong

  Med Caroline Henderson og Kaya Brüel

  Mine børn skal have en totalt steady, tryg opvækst. Der er ikke altid tid til at sidde ved klaveret og komponere nyt, når jeg også skal til forældremøde, Det siger sanger og skuespiller, Kaya Brüel, som selv er 4. generations kunstner til Ping Pong vært, Caroline Henderson. Kaya Brüel blev nærmest født på teaterscenen 4 dage før premieren på musicalen Gospel, som hendes mor, sangerinden Sanne Brüel medvirkede i, og Kaya har båret kunstnerfaklen videre fra de tre foregående generationer. Tilrettelæggelse: Diana Bach og Carsten Ortmann.

  Kultur
 • 56:00
  Ping Pong

  Med Caroline Henderson og Maria Bramsen

  Jeg synes det var sårende og jeg havde svært ved at acceptere at blive sat i bås som spændende type, eksotisk pige fra et andet land ... og med en anden hudfarve. Sådan siger sangerinde og skuespiller, Caroline Henderson til sin gæst, sanger og grafiker, Maria Bramsen. De to mødte hinanden på en teaterscene, hvor de var blevet castet pga. deres hudfarve. Siden optrådte de sammen i orkesteret Ray Dee Oh, inden de gik hver deres karrierevej - sangen har de begge to holdt fast i. De to mødes til PingPong-samtale om hudfarve, etnicitet, the n-word og the m-word. Tilrettelægger: Carsten Ortmann.

  Kultur
 • 57:00
  Ping Pong

  Med Christian Lollike og Madame Nielsen

  Jeg vil hellere være en ny Karen Blixen eller en Suzanne Brøgger i stedet for at være en sur, gammel, tynd mand. Sådan siger kunstneren Madame Nielsen om nogle af sine bevæggrunde til at transformere sig fra mand til kvinde. Dramatiker og teaterleder Christian Lollike har inviteret Madame Nielsen til Ping Pong om identitet. For bliver vi født som det samme menneske, som vi er gennem hele livet? Eller er vi i konstant forandring? Madame Nielsen tror på det sidste. Hun har erfaret, at det at gå i kvindetøj, sminke sig og arbejde med sin stemme, får andre til at se hende som kvinde. - Og det betyder noget for den måde jeg bevæger mig, opfører mig overfor andre mennesker eller forholder mig til min egen seksualitet, siger Madame Nielsen til Christian Lollike. Tilrettelægger: Carsten Ortmann og Diana Bach.

  Kultur
 • 55:59
  Ping Pong

  Med Ellen Hillingsø og Niels Brunse

  "Man bliver udfordret til at gøre sit bedste, når det bliver svært". Det siger oversætter Niels Brunse, der er kendt for netop at have afsluttet sin tredive år lange opgave med at oversætte alle Shakespeares skuespil til dansk. Han er gæst hos skuespiller Ellen Hillingsø, der har inviteret til Ping Pong. Ellen Hillingsø har bemærket, at det netop er begrænsninger, der kan gøre det muligt at frisætte kreativiteten, både på skrift og på scenen. Tilrettelægger: Diana Bach.

  Kultur
 • 57:00
  Ping Pong

  Med Christian Lollike og Ferdinand Ahm Krag

  Hvilken rolle skal kunsten spille i samfundet? Det spørger dramatiker Christian Lollike billedkunstneren Ferdinand Ahm Krag om i denne udgave af Ping Pong. Ferdinand Ahm Krag er 41 år og har som yngre forsøgt at finde kunsten udenfor de etablerede institutioner. Nu er han alligevel blevet professor på det Kunstakademi, hvor han selv er uddannet. Christian Lollike skaber ofte debat med sine forestillinger på teatre. Han er optaget af at udforske samtidens problematikker og bringe publikum i tvivl om, hvad de mener og står for, når de har været inde at opleve en forestilling. Tilrettelægger: Carsten Ortmann og Diana Bach.

  Kultur
 • 57:00
  Ping Pong

  Med Merete Pryds Helle og Al Agami

  Min nationalitet er hverken dansk eller ugandisk. Jeg er fra Egedalsvænge i Kokkedal. Sådan siger rapperen, skuespilleren og musikeren Al Agami i samtale med forfatteren Merete Pryds Helle i denne udgave af Ping Pong på P1. Al Agami er kongesøn, men hans forældre måtte flygte fra det centralafrikanske land Lado i 1970erne. Derfor har Al Agami ikke noget pas, men et lyseblåt rejsedokument, som markerer hans status som statsløs flygtning. Merete Pryds Helle taler med ham om, hvad vores nationalitet betyder for vores identitet. Ikke bare som menneske, men også som kunstner. Tilrettelægger: Diana Bach.

  Kultur
 • 56:27
  Ping Pong

  Med Ellen Hillingsø og Molly Stensgaard

  Det er svært at skabe den gode fortælling på film og tv. Men det bliver ved med at være svært på en sjov måde. Sådan lyder det fra skuespiller Ellen Hillingsø og filmklipper og manuskriptforfatter Molly Stensgaard, der mødes i Ping Pong på P1 for at tale om deres fælles kærlighed til den velfortalte historie. De deler deres erfaringer med at dosere ord i forhold til billeder, med publikums skarpe evner til at afkode mikrosignaler, og de fortæller om skuespillere som Mickey Rourke eller Nicole Kidman, der leverer det uventede og geniale. Tilrettelægger: Diana Bach.

  Kultur
 • 56:00
  Ping Pong

  Med Kristian Leth og Lars Rømer

  Ude i verden, fx i Afrika og Sydamerika, er de ikke så kloge, så de tror på ånder og spøgelser. Sådan er det ikke her i Danmark. Det siger antropolog, Lars Rømer, med slet skjult sarkasme. Lars Rømer har forsket i bornholmernes forhold til de underjordiske væsener, og han er inviteret til en samtale om danske ånder og fortællingerne om dem, af musiker og forfatter Kristian Leth. De to taler i denne episode af Ping Pong om, at det er vigtigt at huske på folketroen og folkeminderne, som en del af vores selvforståelse. Tilrettelægger: Carsten Ortmann.

  Kultur
 • 56:00
  Ping Pong

  Med Merete Pryds Helle og Trine Søndergaard

  Man kan ikke opleve noget, hvis der står nogen og kigger på en. Hvis vi åbner et modeblad, er der hele tiden blikke, der konfronterer dig, og det giver ingen plads til egne tanker. Sådan forklarer kunstfotograf Trine Søndergaard, at hun som regel laver billeder af mennesker, der har blikket vendt væk fra kameraet. Hun er gæst i Ping Pong hos forfatter Merete Pryds Helle. De to arbejder i henholdsvis romaner og portrætter med at vise det, der er på indersiden af mennesket. Og de taler om det paradoksale i, at vi konstant forsøger at læse hinandens tanker og følelser, selv om det dybest set er umuligt at kigge ind i andre mennesker. Tilrettelægger: Diana Bach.

  Kultur
 • 57:00
  Ping Pong

  Med Merete Pryds Helle og Lone Scherfig

  Vi forandrer altid dem, vi er sammen med, og vi bliver selv forandrede af dem. Sådan forklarer forfatter Merete Pryds Helle årsagen til sin livslange fascination af det, der foregår mellem mennesker. Hun har inviteret filminstruktør Lone Scherfig til Ping Pong for at tale med hende om relationer mellem venner, i arbejde og kærlighed, men også den relation vi har, til tiden vi lever i. I Lone Scherfigs seneste film The kindness of strangers skildrer hun, hvordan fremmede kan træde til og blive afgørende i et menneskes liv. Tilrettelægger: Diana Bach.

  Kultur
 • 57:00
  Ping Pong

  Med Kristian Leth og Niels Frank

  Det handler om at få teksten til at swinge. Det siger forfatter Niels Frank. Han er inviteret af musiker og forfatter Kristian Leth til en samtale om, hvordan man som forfatter redigerer i en tekst, så den kommer til at leve. De to taler i denne episode af Ping Pong bl.a. om, at alle har en historie, men ikke alle kan skrive den, så den lever og om, hvad man lærer på Forfatterskolen. Tilrettelægger: Carsten Ortmann.

  Kultur