Public service

P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 29:54
  Public service

  Klimamedie giver sine brugere handlekraft

  Hele ugen har vi dækket klimakrisen med konstruktive klimavinkler. Vi har ikke helt løst klimakrisen endnu - men heldigvis er der også andre medier, der, hver dag, hele tiden smider konstruktive vinkler ind i klimadebatten. Johanne Stenstrup fra webmediet Sustain Daily, der med blogs, artikler og podcast dagligt hjælper sine brugere med at spare på co2-udslippet, er fredagens gæst hos Jesper Borup i Public Service. Vil du dele en idé med programmet, så skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:48
  Public service

  Den videnskabelige klima superstar fra Odense

  Danmark har lidt af en videnskabelig superstar i klimaforskeren Sebastian Mernild. For tiden er han en meget ombejlet herre. Alle vil høre, hvad han - en af hovedforfatterne bag FNs næste klimarapport - har at sige til de udfordringer, verden står overfor. Vi har fulgt i hælene på ham på en meget travl dag. Hør hvad han mener om politikernes mange holdninger til hans forskning, Greta Thunberg og dommedagsprofetierne. P1s daglige magasin for -og med konstruktiv journalistik. Vært:Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:56
  Public service

  Fem initiativer til et bedre klima

  Fokus på klimakrisen eksploderer i de her dage, hvor København varmer op til at være vært for klimatopmødet cop40. Mange af de historier, vi fortæller i medierne, kan godt være lidt deprimerende - fordi der er grund til at være bekymret. Men der bliver også taget masser af konstruktive initiativer til fordel for klimaet. I dag kan du komme med Public Service en tur landet rundt og høre om store og små initiativer, der bidrager til at mindske co2-udslippet. P1s konstruktive magasin, hvor vært Jesper Borup sammen med lytterne leder efter ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Har du selv en idé, du vil dele med os, så skriv til til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:52
  Public service

  Grønne penge

  Er du træt af at dine penge står og sygner hen på en bankbog uden at blive mere værd, fordi banken er holdt op med at give dig renter? Så kunne det være, du skulle overveje at investere. Måske endda gå skridtet videre og investere grønt. Vi undersøger, hvordan du med dine penge kan sætte skub i en klimavenlig udvikling. P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:50
  Public service

  Landbruget er færdig med at være klimafodslæbende

  Landbruget bliver ofte beskyldt for at være fodslæbende, når det kommer til at gøre noget ved klimaet. Men nu har de snøret løbeskoene. En ekspert siger, at der er sket en markant forandring. Vi kigger nærmere på tre metoder, landbruget har taget i brug for udlede mindre Co2. P1s daglige program, der bringer aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter løsninger på problemer i hele Danmark. Send din idé til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:53
  Public service

  Fredagsgæst transportminister Benny Engelbrecht

  - bøderegn over chauffører. Lastbilchauffører får hver dag mange bøder for at parkere ulovligt på de danske rastepladser. De parkerer ulovligt, fordi de er nødt til det - der mangler simpelthen ledige parkeringspladser. Og ifølge loven skal de jo holde et hvil. I dag er transportminister Benny Engelbrecht gæst hos os. Hvad vil han gøre for at hjælpe chaufførerne, når fremtidens infrastruktur skal forhandles på plads? Vært: Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:58
  Public service

  Politikertricks, bornholmertranslate og hyperloops

  Den nye politiske sæson er skudt i gang med åbningsdebatten i dag. Men hvad er det egentlig for tricks, de bruger, politikerne. Vi giver dig et lynkursus i politisk retorik, så du bliver endnu bedre til at høre, hvad de egentlig siger, dem vi har valgt til at træffe de store beslutninger for os. Kan teknologi redde udrydningstruede dialekter som bornholmsk? To sprogforskere er gået i gang med at lave en slags google translate for dialekter. Og så tager vi dig med ud i fremtiden for at kigge på, hvordan gigantiske huller i jorden kan løse vores trængselsproblemer! Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Har du selv en idé, du vil dele med programmet, så send den til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:52
  Public service

  Hvad forhindrer os i at gøre, hvad der er bedst for klimaet?

  Vi ved godt, hvilke vaner vi skal ændre, hvis det skal have en effekt på klimaet. Vi skal flyve mindre, lade bilen stå og isolere huset bedre. Alligevel gør vi det ikke så meget som vi kunne. Hvad oplever du som den største hindring for, at du dropper flyveturen, lader bilen stå eller isolerer huset bedre? Paneldeltagere: Bo Blaabjerg og Jette Ditlev. Ring til os under udsendelsen på 70 21 19 19 - eller skriv til publicservice@dr.dk. Vært Jesper Borup.

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public service

  Fodboldklubben med den målrettede mangel på målrettethed

  Unge rører sig for lidt. Mange idrætsforeninger oplever, at medlemmerne falder fra, når de bliver teenagere. Men i fodboldklubben IF Lyseng oplever de det modsatte: Ved at imødekomme de unges behov, er det lykkedes at få en brutto tilgang af medlemmer i 14-18-års-alderen. Fodboldkommentator, tidligere landsholdsspiller og ungdomstræner i IF Lyseng Morten Bruun er fredagens gæst hos Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk. (Sendt første gang 20. september).

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:02
  Public service

  Minister: Flere kvinder i beredskabet

  Der skal flere kvinder i beredskabet! Der mangler både frivillige og deltidsbrandmænd - helt op mod 400 af slagsen - og det er ikke et problem, der løser sig af sig selv: Der kommer ikke lige 400 mænd i morgen og siger, de er klar. Derfor skal vi gøre meget mere for at få kvinder med i beredskabet, siger forsvarsminister Trine Bramsen. Mange vil gerne gøre noget for klimaet - men hvad har egentlig størst effekt, hvis man vil ændre nogle vaner, der virkelig betyder noget? P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 28:19
  Public service

  Velfærdsstat eller velfærdssamfund?

  Her forleden viste en undersøgelse fra Børns Vilkår at mange børnehavebørn ikke følte, der var en voksen i nærheden til at trøste, når de havde brug for det. Men hvordan løser man det problem? Er det løst alene ved at ansætte flere pædagoger? Eller skal vi prøve at tænke helt anderledes om det have vores børn i institutioner? Det mener fredagens gæst i Public Service, journalist og forfatter Nick Allentoft. P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:52
  Public service

  Sabbatår, socialt frikort og sortmundede kutlinger

  Antallet af studenter, der tager flere sabbatår, stiger igen. Efter år med fremdriftsreform og unge, der skulle gøres hurtigt klar til arbejdsmarkedet, går det nu den anden vej. Hver fjerde student fra 2016 er nu i gang med deres tredje sabbatår efter gymnasiet. Det er det højeste antal i ti år. Det er et problem for Dansk Industri, der mangler arbejdskraft. Men det er der løsninger på - og derfor kan du selvfølgelig høre historien i Public Service. Med det sociale frikort i lommen kan socialt udsatte tjene 20.000 kroner skattefrit ved siden af deres øvrige ydelser. Men det var svært for ordningen at komme ud af starthullerne i foråret. Nu tjekker vi op på, hvordan det går. Og der er relativt godt nyt. Til sidst i udsendelsen nikker til et par kolleger, der har hjulpet os med at få skubbet den sortmundede kutling lidt tættere på danskernes spisebord. Vært Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:56
  Public service

  Landsbyer skal være bedre til at sikre deres egen fremtid

  Det er ikke nok at reklamere med at "her leves det gode liv." Landsbyerne skal blive bedre til at tage sagen i egen hånd og sikre deres fremtid. For eksempel ved at tiltrække erhverv og arbejdspladser. Sådan lyder opsangen til landsbyerne fra en forsker. Men hvordan? Hvilke erhverv - og hvilke virksomheder - passer til en landsby? Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger. Ring til os på 7021 1919 eller skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:57
  Public service

  Nordsøolie, stærke landsbyer og P8 jazz

  Af hensyn til klimaet skal den danske stat lukke for nye oliefirmaer, der vil hive olie op af Nordsøen, lyder det fra Radikale og SF. Det stiller nogle spørgsmål, bl.a: Hvor stort et bidrag til statskassen giver oliefelterne? Vil man ikke bare hive mere op et andet sted? Kan vi klare os uden? De spørgsmål - og flere til - kan du få svar på i Public Service i dag. Vi tegner også et portræt af seks landsbyer, der alle har vist sig levedygtige - hvad gør de, som andre kan lære af? Og så tager vi afsked med en mission: P8 Jazz overlever, så nu behøver danske jazzelskere ikke længere lede efter et nyt sted at samles om kærligheden til musikken. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:55
  Public service

  Når civilsamfundet tager over

  Hvad ville du gøre, hvis der var nogen, der ødelagde dine ting i en brandert? Det oplagte vil nok være en politianmeldelse og et erstatningskrav. Men hvad så, hvis personen rækker hånden ud med en undskyldning og ønsket om at udbedre skaderne? Hør en historie om offer og gerningsmand, der selv klarer deres mellemværende, i Public Service i dag. Vi besøger også "Sager der Samler" i Aarhus - et vellykket demokrati, hvor civilsamfundet løser problemer, som kommunen har svært ved. P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:56
  Public service

  Juniorbrandkorps og unges rygevaner

  Der mangler frivillige i de danske brandkorps, og måske er den langsigtede løsning, at unge introduceres til beredskabsarbejdet tidligere. Erfaringerne med juniorbrandkorps er i hvert fald lovende. Til gengæld skal de unge holde sig fra den røg der kommer fra cigaretter. Regeringen kom i dag med et nyt udspil med Norge som forbillede. Men kan vi gøre mere endnu? Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk Vært: Morten Rønnelund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:56
  Public service

  Utrygge børnehavebørn

  Vores børn får for få knus og bliver trøstet for lidt, når de er kede af det. En undersøgelse fra Børns Vilkår peger på flere mangler i danske børnehaver, vel at mærke iflg de adspurgte børn selv. Hvordan kan vi alle sammen - enten som forældre eller ansatte i daginstitutionerne - være med at sikre bedre tryghed for vores børn? Ring til os med din idé på 7021 1919. Eller skriv til publicservice@dr.dk. Vært Jesper Borup.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:50
  Public service

  Grøn vækst? Og bredere bevægelse

  Dansk Industri har meldt sig ind i kampen for at realisere klimaambitionerne med et stort udspil om grøn vækst. Men er det overhovedet muligt at have økonomisk vækst samtidig med en grøn omstilling - eller skal vi tværtimod belave os på at en grønnere fremtid er lig med minusvækst? Vi bevæger os for lidt. Men hvis flere skal dyrke idræt, skal foreningerne blive bedre til at favne bredere på nye måder. Og den opgave fylder mere i foreningernes bevidsthed. Vi kigger nærmere på ét af de steder, hvor der måske kan være brug for mere bevægelse, nemlig hos gruppen af borgere med udviklingshæmning. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne lede efter løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:52
  Public service

  Æbler eller chips? Butiksdesign betyder noget

  Op mod hver femte danske barn er overvægtig. Ét af de steder, man kan sætte ind, er i forhold til de fristelser, vi og vores børn udsættes for i det daglige. Helt konkret - hvordan ser din dagligvarebutik ud? I dag besøger Public Service en Nettobutik, der har lavet om på indretningen. Og det har fået kunderne til at købe sundere ind. P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:47
  Public service

  Madfest og michelinstjerner

  Danskerne strømmer til madfestivaler og interessen for god mad er større end nogensinde. Kan man bruge den folkelige interesse til at højne den finere madkvalitet, så der kommer flere gastroturister opg michelinstjerner til Danmark - og så til de hvide pletter på michelinlandkortet i Nordjylland og på Fyn ? P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup. Gæster Tine Gudrun Petersen og Nanna Lund. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:05
  Public service

  Bedre beredskab og færre hjemløse

  Ugens glade nyhed er, at der er kommet færre hjemløse. Men dykker man lidt ned i tallene, så viser det sig, at kurven kun er knækket i bestemte dele af landet - nemlig i de store byer. Men det er ikke ensbetydende med, at landkommunerne bare lader stå til. Beredskabet mangler frivillige. Men et samarbejde mellem virksomheder og beredskabet ser ud til at være en løsning på problemet. P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:56
  Public service

  Bil eller cykel?

  Vi snakker om trængsel på vejene. Vi kører mere og mere i bil - og vores veje er fyldte i de store byer, hvor pendlerlivet ofte er forbundet mere med at holde mere i kø - end faktisk at køre i bil. Kan vi ændre vores transportvaner og sørge for, at vi alle sammen får en lettere tur til og fra arbejde? Også for miljøets skyld. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter løsninger. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk. Gæster; Jacob Risgaard, iværksætter og direktør, Tamer Kaya, iværksætter og direktør, Rikke Gemzøe, kommunikationschef, Moe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:59
  Public service

  Tørkeforsikring og cykeltyverier

  Den har været længe undervejs - men nu er den her. Lige siden sidste sommers tørke, har mange efterspurgt en ordning til danske landmænd, så de kan forsikre sig mod ekstremt vind, vejr og ikke mindst tørke. Få hele historien om udviklingen af den nye tørkeforsikring i Public Service. Forsikringsselskaberne udbetaler hvert år mange millioner i erstatning for stjålne cykler - men frem for at udtænke sindrige sporingssystemer, så er deres forslag enkelt og banalt: Sørg for at låse din cykel ordentligt. Det virker! P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:57
  Public service

  Familiedrab og transportproblemer i byen og på landet

  I de store byer er der så mange muligheder for at transportere sig, at nogle af dem giver højlydt debat. Tænk bare på el-løbehjulene. Men uden for byerne er transportmulighederne så begrænsede, at man leder med lys og lygte efter NYE måder at komme fra a til b på. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, så skriv til publicservice@dr.dk. Vi har fået mange henvendelser efter at vi i sidste uge satte fokus på familiedrab - og hvad vi kan gøre for at forhindre dem. Hør en ærlig og opsigtsvækkende henvendelse i dagens program.

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public service

  Nye grønne skoler går et skridt længere

  Fredagsgæst Michael Thagaard fortæller om en af de nye grønne friskoler, FUND i Odense, der har den grønne omstilling og FNs 17 verdensmål som omdrejningspunkt. P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:56
  Public service

  Om drab i familien

  Der bliver begået færre drab i Danmark, ligesom kriminalitet generelt også er for nedadgående. Men én gruppe af drab falder ikke i samme omfang, nemlig de såkaldte familiedrab. Kan vi gøre noget ved det? Jesper Borup har i dag besøg af Asser Hedegaard Thomsen, retsmedicineren, der har kortlagt antallet af drab i Danmark gennem 25 år. Skriv til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:58
  Public service

  Stjålne cykler, gammelt græs og juniorbrandmænd

  Der står ti-tusindvis af stjålne og efterladte cykler rundt om på gader og stræder i Danmark. Der findes faktisk en del løsninger, der kan hjælpe cyklerne tilbage til deres ejermænd, men ingen af dem er rigtig slået igennem. Vi undersøger hvorfor. Juniorbrandkorps kan være en god løsning på manglen på frivillige brandmænd. Forleden spurgte vi lytterne, hvad man skal stille op med afklippet græs fra grøftekanterne. Det har vi fået et rigtig godt bud på. Og måske kan der være en god forretning i det. Vært: Jesper Borup. Får du en god idé, der kan hjælpe os med at bringe historierne et skridt videre, så send den til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:59
  Public service

  Vores børn bevæger sig for lidt

  Selvom der er stor opmærksomhed på sundhed - og selvom folkeskolen har fået bevægelse på skemaet - så sidder danske børn for stille for længe. En undersøgelse viser at tre ud af fire 11- til 15-årige bevæger sig for lidt. Hvad kan vi gøre for ændre trenden, så flere børn bliver rørt mere? P1s daglige program, der forsøger at bringe aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så ring til 7021 1919 eller skriv til publicservice@dr.dk. Panelgøæster i dag: Ditte Graa Wulff, Mødehuset, og Jeppe Sand, Ryslinge Højskole.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:54
  Public service

  Lægemangel og mini-huse

  Hvordan løser man problemet med lægemangel i vandkantsdanmark? Man tager 30 kommende læger og sætter dem på en bus til Esbjerg. Okay helt så let er det måske ikke, men eksemplet er taget fra virkeligheden - og interessen fra de medicinstuderende har været overraskende stor. Et tip fra en lytter har sendt os til Aarhus for at kigge nærmere på nogle mini-huse, som hjemløse kan bo i. Og så har vi fået en del reaktioner på vores historie i går om arbejdet med at skabe mere liv med blomster og bier i grøftekanterne. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:52
  Public service

  Misbrugere på afvænning belønnes

  Hvis du passer din behandling, får du et gavekort på 200 kr.! Misbrugere skal belønnes, når de ikke tager stoffer. Det giver gode resultater, har ni kommuner erfaret i et forsøg. Nu vil regeringen have, at alle andre kommuner gør det samme. Sverige har i mange år kælet for biodiversiteten i grøftekanterne. Nu gør Lejre, som de første i Danmark, det samme. Flere trafikpolitikere stiller nu spørgsmål til transportministeren i sagen om manglen på rastepladser til lastbiler. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:55
  Public service

  Er kommuner bedst til at løse problemer?

  Mens folketinget endnu ikke har vedtaget et eneste borgerforslag, får kommunerne ros af eksperter for at være gode til at inddrage borgerne. Hvad kan landspolitikerne lære af lokalpolitikerne? Gæst: Johannes Lundsfryd Jensen, S, borgmester, Middelfart. Vært Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:52
  Public service

  Rotter og rastepladser

  Vi hører ofte om kommuner, der oplever markante stigninger i antallet af rotter. Men i Gribskov går det den anden vej. En ambitiøs satsning på rottebekæmpelse giver gode resultater. Der mangler stadig p-pladser til lastbiler på rastepladserne. Den nye transportminister har ikke tænkt sig at løse problemet lige med det samme. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:55
  Public service

  Herreløse cykler for millioner

  Det flyder med stjålne og efterladte cykler i byerne - alene i København er der 32.000 ejerløse cykler. Kan vi gøre mere for at forhindre cykeltyverier? Og hvad stiller vi op med de mange herreløse cykler - kunne nogle have gavn af dem? De spørgsmål stiller vi i dag - og vi vil meget gerne høre dit bud på en løsning. Ring allerede nu på 7021 1919 eller skriv til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:53
  Public service

  Kviklån, gratis busser og politik på børneplan

  Problemerne med kviklån er velbeskrevne. Nu vil politikerne gøre noget, der ikke før har været flertal for - nemlig lovgive om grænser for kviklån. Vi kigger nærmere på, hvad politikerne vil gøre - og spørger, om det er nok? Gratis busser i storbyerne skal mindske trængslen og CO2-udslippet. Vi er vidner til lidt af en revolution i den offentlige forvaltning. Borgerne bliver i stigende grad inddraget i den politiske beslutningsproces, og de bliver det tidligere og tidligere i processen. P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:55
  Public service

  Klima - jagten på danske proteiner

  Landbrugets import af soja til dyrefoder er med til at rydde regnskov i Sydamerika - og det er også et klimaproblem. Men dyrene har brug for den protein, der er i sojaen. Derfor er vi nødt til at finde på et alternativ. Og der er fuld gang i jagten på flere forskellige alternativer, der kan dyrkes herhjemme. Og så skal vi ud at køre en tur med Danmarks sikreste lastbil. Måske rummer den hemmeligheden til at undgå højresvingsulykker. P1s daglige program, der bringer aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:55
  Public service

  Danmarksmestre i borgerinddragelse?

  Facebook er støj, brok og negativitet. Nej, siger de i Odder Kommune, som har Danmarks største kommunale facebookside i forhold til indbyggertal: Det er en vigtig ressource, der kan bruges konstruktivt i det løbende samarbejde mellem borgere og politikere. Gæster: Rasmus Blicher og Claus Buur, der abrejder med borgerinddragelse i Odder. Vært Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:02
  Public service

  Genbrugsmad og velfærdsmilliarder

  161.000 ton. Så meget mad kasserer detailhandelen. Hvert år. Men der er faktisk noget af det kasserede mad, som gør nytte. Odense tog i aftes hul på en stor borgerinddragende proces i bestræbelserne på at finde penge til fremtidens velfærd. Følte borgerne sig hørt? Blev politikerne klogere? Public Service er din daglige injektion af konstruktive tanker og tiltag. Vært: Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:59
  Public service

  Borgerinddragelse trender

  Politikerne inddrager i stigende grad borgerne i den politiske proces. Borgerinddragelse trender - både på Christiansborg og i kommunerne. Men hvordan sikrer man at borgerne faktisk føler sig hørt og oplever, at det er meningsfuldt at deltage? Ring og fortæl os om dine egne erfaringer og ideer på 7021 1919, eller skriv til publicservice@dr.dk. Vært: Jesper Borup.

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public service

  Velfærdsmøder og håndværkere på kokain

  Der kommer til at mangle penge til velfærden de kommende år. For eksempel skal Odense Kommune finde mere end en halv milliard kroner, hvis man bare vil bevare det nuværende velfærdsniveau. Derfor inviterer Odenses borgmester borgerne til at komme med ideer til, hvordan man kan finde pengene. Men er det ikke lige præcis dét, de netop har valgt politikerne til gøre? Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public service

  Nyt forældreintra og skrald for is

  Mange forældre havde nok glædet sig til ikke længere at skulle kæmpe med Forældreintra her ved indgangen til et nyt skoleår. Men afløseren for den forkætrede digitale kontaktbog er ikke helt klar endnu. Men vi taler med nogle af de skoler og forældre, der har været med til at teste det nye system - og de siger, at der er noget at glæde sig til. Vi besøger også en iskiosk, der giver en is for en pose skrald. Og en socialøkoniomisk virksomhed, der laver most af nedfaldsæbler. Vært: Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:54
  Public service

  Fredagsgæst Marie-Louise Gotholdt fra Røde Kors

  Røde Kors har masser af problemer, de gerne vil hjælpe med at løse. I dag tager organisationens nationale chef, Marie-Louise Gotholdt, os med ind i maskinrummet, hvor de identificerer problemer og finder løsninger. P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Tine Rud vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public service

  Sæsonafslutning

  Highlights fra det snart forgangne halve år. Genhør med nogle af de mange tvivlere, der prægede programmet under valgkampen. Og med dem, der har taget initiativer til at løse nogle af de problemer, programmet har sat på dagsordenen. Vært: Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:51
  Public service

  Presset velfærd

  Odense har netop fremlagt en plan for, hvordan man finder 500 millioner kroner om året til fremtidens velfærd i kommunen. Men Odense er langt fra den eneste kommune, der er presset på pengepungen. De næste 5-7 år vil antallet af børn og ældre vokse - så det er en meget reel udfordring, kommunerne står overfor. Hvad kan vi hver især gøre for at aflaste kommunerne, så de kan løfte velfærdsbyrden? Vært Jesper Borup leder efter gode ideer og løsninger - ring 7021 1919 eller skriv til publicservice@dr.dk. Gæster: Morten Balle Hansen, profesoor, Aalborg Universitet, og programmets faste ideudviklere, direktør Yael Bassan og præst Michael Brautsch.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:47
  Public service

  Spøgelsesgarn og strips

  Spøgelsesgarn er en stor kilde til plastforurening i havene. Men i Danmark gør staten ikke noget, for at få det tabte fiskegrej op af havet igen. Nu er kommunerne omkring Limfjorden blevet trætte af at vente på staten, derfor fjerner de selv spøgelsesgarnene. Skolebørn i Odense fører en god ide ud i livet - de laver genbrugsplast af strips fra valgplakater. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne lede efter løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:46
  Public service

  Tørkeforsikring og patienter, der bliver væk

  Sidste sommers tørke gav et svært år for mange danske landmænd, og branchen tabte milliarder. Hvordan kan landbruget sikre sig mod vejrforhold, vi ikke er vant til på vores breddegrader? Flere har foreslået nye forsikringer - i dag tjekker vi, om landbruget har fået det på plads inden den forstående sommer. Og så skal vi høre om nogle, der har taget et initiativ til at løse problemet med de mange udeblivelser fra hospitalerne. Vært: Jesper Borup. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:45
  Public service

  Danmarks resiliente hovedstad

  Vejle er Danmarks resiliente hovedstad - som den eneste danske by, der er repræsenteret i et globalt netværk af resiliente byer. Resiliens betyder at man er modstandsdygtig og i stand til at klare problemerne selv - og måske endda gå forrest. Men hvad betyder det helt konkret for Vejle? Chief Resilience Officer Gitte Grove gæster Jesper Borup. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:27
  Public service

  Kutlinger og jazz

  Tusindvis af festivalgæster får i år mulighed for at gå ind i kampen mod invasive arter. De skal simpelthen spise sig igennem dem. Public Service fortæller i dag om det, der startede med en kedelig fiskekage, og som ender med bæredygtig servering af kutling og ukrudt på årets Rosklide Festival. P8 Jazz lukker og hvor skal man så høre jazz? Flere forslår, at jazzfolket bare selv kan lave en radiokanal, så i dag ser vi på, hvordan man "bare" gør det. P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Tine Rud vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:55
  Public service

  Nye beboere i ghettoen

  De danske ghettoer skal forvandles, og den forvandling forudsætter at nye og mere ressourcestærke beboere flytter ind. Men det er ikke så let at tiltrække den slags lejere. Så hvad skal boligområderne gøre for at blive attraktive nok? P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Tine Rud vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:41
  Public service

  Byfester sveder over tilladelser

  Rundt om i hele landet er sæsonen for byfester og lokale festivaler i gang - takket være de mange frivillige, der har svedt over forberedelserne hele vinteren. Det, de har svedt allermest over, er de mange bureaukratiske benspænd, når der skal søges op imod 39 forskellige tilladelser til festen. Men nu ser det ud til, at der er en løsning på vej, der gør det nemmere at arrangere en byfest. Det sker efter at Public Service har haft fat i sagen. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne lede efter løsninger på problemer i hele Danmark. Send din idé til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:10
  Public service

  Fra udsat til ansat?

  Der er gang i hjulene - virksomhederne producerer på livet løs og har brug for masser af arbejdskraft. Alligevel er der tusindvis af danskere, der har mere end almindeligt svært ved at finde et arbejde. De er socialt udsatte, og det kræver en social indsats fra virksomhederne at få dem med. Men hvordan? Skriv til Publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:59
  Public service

  Konstruktive pionerer

  Der er noget galt med den offentlige debat. Der er for lidt fokus på substans og for meget fokus på konflikt for konfliktens skyld. I dag har Public Service inviteret fire gæster, der på hver deres måde har taget initiativer til at gøre noget ved tillidskrisen og ændre tonen og substansen i den offentlige debat. P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:57
  Public service

  Engangsplast på Folkemødet

  Folkemødet kan blive meget bedre til at minimere brugen af engangsplast. Det påpeger Plastic Change. Men hvilke initiativer kan arrangørerne tage? Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk Vært: Jesper Borup.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:50
  Public service

  Ulykker og hjælp

  Alle ved godt, de skal ringe 112, når ulykken sker. Færre kender det nummer, man skal ringe til for at få hjælp til alt det, der sker bagefter - forsikringssager, behandlingskrævende traumer og så videre. For et halvt år siden fortalte Ulykkeslinien i Public Service, at de godt kunne tænke sig at flere kendte til den hjælp, de kan give. I dag undersøger Public Service, om det havde en effekt at være med i programmet. Vært: Jesper Borup.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:50
  Public service

  Farligere at være cyklist

  Hvordan kan vi gøre sikkerheden større for de bløde trafikanter - især cyklisterne? Det er blevet farligere at være cyklist - mens det er blevet mere sikkert at køre i bil. Public Service vil gerne høre dit bud på en løsning - skriv til publicservice@dr.dk. Vært: Jesper Borup.

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public service

  Grøftekanter og fritidsjob

  P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:50
  Public service

  Valgkamp for tvivlere 20 - tilfreds med dit valg?

  Public Service har fulgt en håndfuld vidt forskellige tvivlere gennem valgkampen. Nu er tvivlerne kommet om på den anden side. Er de så tilfredse med det kryds, de fik sat - og hvad synes de om sammensætningen af det nye folketing? Gæster: Kenneth Thue Nielsen, Lasse Krabbesmark, Louise Staalsen og Nanna Kruse. Vært Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:44
  Public service

  Valgkamp for tvivlere 19 - hvad fandt vi på?

  Kandidattest, vælgermøder, plusminus-lister til indsnævring af feltet af partier, samtaler med en god ven og som noget helt nyt: Professionel vælgercoaching. Vi har været vidt omkring med "Valgkamp for tvivlere" de sidste 29 dage. Jesper Borup taler med Kenneth Thue Nielsen om højdepunkterne i valgkampen. Skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:57
  Public service

  Valgkamp for tvivlere 16 - meningsmålinger

  Hjælper meningsmålinger med at afklare tvivl? Kan vi bruge meningsmålinger til noget - eller er det mest for partiernes skyld, de bliver lavet? Gæst Christian Fischer fra Epinion. Vært Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:41
  Public service

  Valgkamp for tvivlere 15 - Familien og kollegerne

  Hvem taler du om politik med - og hvad betyder det for dit kryds? For den 18-årige førstegangsvælger Nanna Kruse betyder familien meget. Men det gør det også svært at træffe et valg, for hendes forældre stemmer til venstre for midten og hendes storebror til højre. Gæst: Kenneth Thue Nielsen. Vært: Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:46
  Public service

  Valgkamp for tvivlere 14 - SoMe og fake news

  Sociale medier bliver i stigende grad brugt af politikerne, når de skal vinde slaget om vælgerens gunst. Men er det overhovedet muligt at målrette kampagner til tvivlere? Og hvordan går det med Facebooks kamp mod fake news og internationale trolls - kan man stole på det, man læser på sociale medier? Gæst: Digital rådgiver Benjamin Rud Elberth. Vært Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:38
  Public service

  Valgkamp for tvivlere 13 - EP-valg og vælgermøde i Give

  Findes der et grønt borgerligt parti? Er en stemme, der overføres til andre partier i et valgforbund, en spildt stemme? Hvilke svar gav parlamentsvalget de mange, der stadig er i tvivl om deres kryds til folketingsvalget? Og så skal vi med den måske konservative tvivler Lasse til vælgermøde i Give. Gæst: Kenneth Thue Nielsen. Vært Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public service

  Valgkamp for tvivlere 12 - træt af konflikt

  Flere lyttere fortæller os om tvivl, der bunder i en træthed over den konfliktsøgende debatkultur. Vi fortæller om dem, der forsøger at skabe en anden måde at debattere på. Hvor man ikke skændes, men giver plads til tvivl og usikkerhed. Gæst: Ulrik Kjær. Vært: Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public service

  Valgkamp for tvivlere 11 - oprør mod designpolitik

  For hvert dansk medlem af europaparlamentet er der 58 medlemmer fra andre lande. Det ligner umiddelbart en meget lille indflydelse. Kan det overhovedet betale sig at rejse sig fra sofaen på søndag og gå ned og stemme til EU-parlamentsvalget? Sådan spørger en lytter - hør hvad den gamle EU-nestor Jens-Peter Bonde svarer. Vi taler også med bevægelsen "Den glade Bus med det lange lys," som er et oprør mod designpolitik. Gæst: Kenneth Thue Nielsen. Vært: Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:41
  Public service

  Valgkamp for tvivlere 10 - ansigt til ansigt

  Det personlige møde mellem politikere og vælgere, der er i tvivl, er stadig relevant i 2019. Måske er det endda det vigtigste, når man skal vælge sin kandidat. Så hvis du er i tvivl, kunne det være du skulle stoppe og tage en snak med politikerne på gågaden her i valgkampen. Public Service handler i dag om, hvad det personlige møde kan gør for tvivleren. Gæst: Benjamin Rud Elberth. Vært: Jesper Borup. Fortæl os om din tvivl: publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:37
  Public service

  Valgkamp for tvivlere 9 - tvivlercoaching og stramninger

  Tvivleren Lasse drømmer om at få personlig vælgercoaching af en ekspert. I dag får han sit ønske opfyldt. Hør, hvad der sker, når en tvivler bliver sat sammen med en kendt valgforsker for at få afklaret sin tvivl. Vi hjælper også tvivleren Jørgen, til afklaring efter at udlændingestramninger har fået ham til at vakle mellem to partier. Vært: Jesper Borup. Fortæl os om det, du er i tvivl om: Publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:47
  Public service

  Valgkamp for tvivlere 8 - EU-tvivl

  "Vi skal snart til valg!" Ja, vi skal - og ikke bare til Folketingsvalg d. 5. juni. Faktisk skal vi allerede til valg på søndag - d. 26. maj. Og hvis der er noget at være i tvivl om til det ene valg, så er der måske endnu mere at være i tvivl om inden valget til EU-parlamentet på søndag. Det handler Public Service om i dag. Gæst: Kenneth Thue Nielsen. Vært: Jesper Borup. Hvad er du i tvivl om? Skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:47
  Public service

  Valgkamp for tvivlere 7 - Klima: Stadig i tvivl?

  Klimaspørgsmålet er vigtigt for vælgerne i den her valgkamp. Men mange er i tvivl - hvilket partis politik vil have størst effekt på klimaet? I går satte Public Service fokus på det spørgsmål - og i dag spørger vi tvivlerne, om de er blevet klogere på, hvor de vil sætte krydset. Vi præsenterer også en familie af nye og gamle vælgere fra Sevel mellem Holstebro og Skive. Vært Jesper Borup, gæst Kenneth Thue Nielsen. Hvad er du i tvivl om? Skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:44
  Public service

  Valgkamp for tvivlere 6 - klimaet og tvivlerne

  Klima står højt på mange vælgeres dagsorden. Det er også et emne, der er afgørende for mange tvivlere - ihvertfald er det det emne, vi har fået flest lytterhenvendelser om. Derfor sætter vi fokus på klimatvivlen i dag. Vært Jesper Borup, gæst klimarådgiver John Nordbo, Care. Fortæl os, hvad du er i tvivl om: Publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:48
  Public service

  Valgkamp for tvivlere 5 - kviklån og kandidattest

  Tag en kandidattest! Lyder svaret til mange tvivlere i de her uger. Public Service følger i dag to tvivleres vej gennem tre forskellige kaniddattest. Giver det mon afklaring - eller gør det tvivlen større? Vores lytter Claus får svar på sit spørgsmål om hvilke partier, der vil stramme lovgivningen for kviklån. Gæst: Christian Fischer, Epinion. Vært: Jesper Borup. Hvad er du i tvivl om? Skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:40
  Public service

  Valgkamp for tvivlere 4 - de yngste tvivlere

  Public Service laver valgkamp for tvivlere. Der er ekstra mange unge førstegangsvælgere til dette folketingsvalg, og i dag kan du møde en af dem. Nanna Kruses forældre stemmer rødt - men Nanna er i tvivl, om ikke hun selv i virkeligheden er konservativ. Gæst: Kenneth Thue Nielsen. Vært: Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:48
  Public service

  Valgkamp for tvivlere 3 - konservativ tvivler

  Lasse har med sin baggrund som officer i Søværnet altid stemt konservativt. Nu er der sket nye ting i hans liv, som har bragt ham i tvivl. Men hvor langt vil han flytte sig? Karins tvivl handler om taktik - hvordan undgår hun at hendes stemme bliver spildt? Skriv til publicservice@dr.dk. Gæst: Kenneth Thue Nielsen. Vært Jesper Borup.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:52
  Public service

  Valgkamp for tvivlere 2 - for gammel til liste Ø?

  Louise har altid stemt Enhedslisten, men er kommet i tvivl, om hun sætter krydset rigtigt. Tvivler kvinder mere end mænd? Eller er det udtryk for, at man ændrer politisk ståsted, når man skifter livsfase? Jørgen vil måske skifte parti, fordi han frygter nye udlændingestramninger, der vil ramme ham og hans kinesiske kone. Fortæl os om din tvivl på publicservice@dr.dk. Gæst: Kenneth Thue Nielsen. Vært Jesper Borup.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:55
  Public service

  Valgkamp for tvivlere

  Op mod hver femte vælger er i tvivl om, hvor krydset skal sættes den 5. juni. De er ret vigtige, tvivlerne - deres stemmer kan afgøre valget. Det er dem, Public Service laver radio for, og med, de næste fire uger. I dag besøger vi Camilla Olsen, der er i tvivl, om hun skal flytte sin stemme fra DF til SF. Er du også i tvivl? Så skriv til publicservice@dr.dk. Vært: Jesper Borup.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:48
  Public service

  Hash og posepant

  I enhver mellemstor provinsby er stofferne synlige i bylivet. Gennem det sidste år har politikere i Svendborg modtaget flere bekymringsbreve fra fortvivlede forældre, der oplever, at der er et stigende problem med stoffer i deres by - særligt hash. Hvad skal man stille op med det? Skriv til publicservice@dr.dk. Netto dropper højprofileret eksperiment med pant på plasticposer. Hvorfor? Vært Jesper Borup.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:40
  Public service

  Kvalikød og hjemløsemøder

  P1s daglige magasin for konstruktiv journalistik. Når marketings-virksomheden Nørgaard Mikkelsen vil have forbrugerne til at tælle får, er det ikke for at få dem til at falde i søvn, men nærmere for at få dem til at få øjnene op for hvor godt lammene i Wales går og har det, inden de bliver til koteletter. Kunne du tænke dig at møde en hjemløs? Mens antallet af hjemløse stiger, er der også noget, der tyder på, at interessen for at hjælpe, eller møde, en hjemløs, også stiger. Vært: Jesper Borup. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:55
  Public service

  Når borgerne selv løser problemet

  Hvordan løser man sit kollektive transportbehov, når man bor udenfor de store byer, hvor toget ikke standser og busruten er nedlagt? Vært Jesper Borup og gæst Cathrine Gyldensted fortæller om flere borgergrupper, der har taget initiativ til selv at løse det problem på forskellige måder. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:42
  Public service

  Madspild og internationale studerende

  "Uden en eller anden form for bestillingsordning kommer vi næppe madspild til livs. Når vi f.eks. bestiller en pizza , så laver de en pizza og ikke 10, som de håber på at få solgt!" skrev en lytter til os, så nu undersøger vi, hvordan det princip kan indføres i dagligvarehandlen. Vi går også videre med de mange ideer til, hvordan man kan få flere internationale kandidater til at blive i Danmark. Vært: Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:54
  Public service

  Internationale studerende

  Mange internationale studerende forlader Danmark, når de har fået deres uddannelse her. Der er ellers penge at vinde, hvis flere internationale studerende blev i landet. Internationale studerende, som bliver i Danmark betaler nemlig så meget i skat, at der er en gevinst på mellem 100.000 og 350.000 kroner for hver studerende i gennemsnit i løbet af et liv. Så hvordan får vi dem til at blive? Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så ring 7021 1919 eller skriv til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:48
  Public service

  Brugerdrevet jazzradio og gratis sport

  Vi leger videre med ideen om en brugerdrevet jazzradio, hvor alle kan bidrage til en fælles playliste og supplere med kommentarer. Ideen udspringer af, at P8 Jazz lukker næste år - og hvor skal jazzelskere så gå hen? Foreninger i den fynske by Korinth vil tilbyde gratis sportsundervisning til børn og unge under 18. Det sker for at holde på byens børnefamilier trods skolelukninger og besparelser. P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:38
  Public service

  Rygestop - hvorfor er det så svært?

  Vi har mange laster, men rygning er samfundsøkonomisk den ubestridt værste. Hvorfor er det så svært at holde op med at ryge - og hvad siger en inkarneret ryger til de mange tiltag, der skal få ham til at lægge cigaretterne på hylden? Gæst: Rasmus Drabe. Vært: Jesper Borup. Skriv til: publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:42
  Public service

  Alt for mange drukner i havnen

  For få måneder siden druknede en ung mand i havnen ved Aarhus. Det er heller ikke længe siden at en anden ung mand druknede i havnen i Svendborg. For tre år siden var der stor fokus på sikkerheden i Randers Havn efter en drukneulykke. I dag drukner flere i vores havne end ved kysten. Hver gang står ulykkelige pårørende tilbage med smerten - og spørgsmålet: Kunne det være undgået ? Vært: Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:46
  Public service

  Offer og krænker. Digitalt ansvar

  Vi kender historierne om seksuelle krænkelser på nettet, der ikke bliver taget alvorligt. Men hvad skal der egentlig til for at få dømt den digitale krænker? Advokat Miriam Michaelsen fra Digitalt Ansvar er gæst hos Jesper Borup. Skriv til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet