Live kanaler

Radiobiografen

Luk øjnene og slå ørerne ud. P1 inviterer dig med ind i biografmørket og serverer fortællende liveradio med spændende gæster og klip fra nye som gamle reportager og montager.

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 24:01
  Radiobiografen

  Alting, Ingenting, Harvey Keitel

  Pejk Malinovski, poet og radioproducer, har lavet radiofortællingen "Alting, Ingenting, Harvey Keitel". At meditere handler om at lukke alt ude og fokusere på ro og åndedræt. Men det kan være svært at få tankerne til at lande. Især når der sidder en verdensstjerne lige ved siden af en. "Alting, ingenting, Harvey Keitel" er en dansk version af en BBC-udsendelse, som Pejk Malinovski har produceret for The Falling Tree-production. (Sendt første gang 12. april 2014).

 • 1:32:00
  Radiobiografen

  Den nordiske tone

  Norden er cool, smager af fisk og lyder som en sart, isklar tone. Norden vækker en særlig interesse verden over i disse år. I Radiobiografen på P1 zoomer vi ind på det særligt nordiske i en direkte udsendelse fra Moesgaard Museum i Aarhus. Der kommer fisk, nordisk vellyd og bortcensurerede sjofelheder fra vikingetiden foran publikum. Gæsterne er blandt andre forfatteren Einar Mar Gudmundsson, som skriver om vulkanudbrud og revolutioner og Bergdis Prastardottir, der afslører hidtil ukendte passager i nordiske sagaer om krig, sex og vold. Vært: Diana Bach.

 • 1:29:19
  Radiobiografen

  Krigens skæbner

  Krig presser mennesker til at gøre ting, de ellers ikke ville gøre. Krig gør mennesker til helte, fjender, ofre. De stærke skæbner, vi møder i historier om og fra krig, drager os langt mere end selve krigen. I Radiobiografen kan du komme tæt på flere af de skæbner. Blandt andet på soldater, man hverken kan se eller høre. Nemlig snigskytter, der bruger kikkersigte, når de zoomer ind på deres offer på flere kilometers afstand. Lyt med, når Radiobiografen sender live på P1 fra Biffen i Aalborg. Vært: Klaus Rothstein.

 • 1:25:32
  Radiobiografen

  Cohen, kvinder og kendere

  Hans stemme kan fylde en hel biografsal. Hvad enten han synger - eller taler. Dyb, velmoduleret og forførende. Sproget er præcist og poetisk, egentligt skrev han digte, men da han ikke kunne leve af det, forsøgte han sig som sanger. Du kan komme tæt på Leonard Cohen, manden og stemmen, når Øst for Paradis lægger hus til Radiobiografen på P1, i anledning af Cohens 80 års dag den 21. september. Medvirkende er Pernille Højmark, der fortæller om at finde trøst i Cohens sange i en stor sorg og fortolker et par af hans sange. Kari Hesthamar, norsk prisvindende radiodokumentarist, der var Cohens gæst i hans hjem i Los Angeles i tre dage og producerede radioprogrammet "Tak for dansen" derfra. Og Anders Dohn, der har produceret en radiobiografi om Cohen, netop sendt på P1, og oversat mange af hans sange til dansk. Vært er Klaus Rothstein.

 • 1:28:59
  Radiobiografen

  Ord i Ørerne

  Kom med på en iørefaldende radioopdagelsesrejse gennem æterens stemmer og lyde, der maler billeder på den indre billedskærm. Når ord siges højt skabes der nye og andre fortællinger som de skifter fra stille liv på papir til lyd i munden. "Ord i ørerne" er temaet, når Susanna Sommer, P1 vært og ordelsker, i halvanden times live sending på P1 har gæster på scenen og skønne radioklip med i baghånden. På scenen i Cafebiografen i Odense kan du blandt andre møde den litterære hypnotisør og forfatter Jens Blendstrup, høre Knud Romer fortælle om at rime selv om det er umuligt og skrive en ABC, der skal folde sproget ud for ørerne af børn og så kommer forfatteren, musikeren og outertaineren TS Høeg forbi med sin saxofon og ord med musik i. Vært: Susanna Sommer.

 • 1:29:00
  Radiobiografen

  Den store fortælling 1:2

  Den store fortælling fanger os, griber os og bevæger os. Nogle gange fordi fortælleren er stor, og kan noget helt særligt. Andre gange fordi det handler om den historie, vi alle er en del af. Og nogle gange fordi temaet simpelthen er så stort og ubegribeligt, at vi aldrig bliver trætte af at undersøge det. I Radiobiografen på P1 får du muligheden for at synke ned i biografsædet, læne dig tilbage, måske lukke øjnene og skabe billederne selv. Gæsterne i Radiobiografen er Marianne Juhl, der beretter om Karen Blixens evner som historiefortæller. Tom Buk-Swienty, der har givet en stor national historie kød og blod i sine bøger om 1864. Og Pejk Malinovski, poet og radioproducer, der skaber radiofortællinger med lyde og stemmer. P1 sender live fra Biffen i Aalborg. Vært: er Klaus Rothstein.

 • 1:29:00
  Radiobiografen

  Direkte fra Øst fra Paradis

  Når du hører radio, kan du komme helt tæt på et menneske. Du får et menneskes personlige historie foldet ud uden forstyrrende elementer. I Radiobiografen på P1 kan du synke ned i biografsædet, læne dig tilbage og selv skabe billederne på lærredet. I Radiobiografen på P1 kan du møde Rune Skyum-Nielsen, journalist og forfatter, der har fulgt vennerne til den afdøde forfatter Jakob Ejersbo, da de rejste til Kilimanjaro, for at sprede forfatterens aske. Og Sissel-Jo Gazan, der som forfatter, forsøger at komme helt tæt på fiktive mennesker, blandt andet ved at bruge sig selv. Vært denne aften i Radiobiografen på P1 er Bjarke Stender. Radiobiografen på P1 præsenteres i et samarbejde mellem P1, Omlüd, som er et radiofællesskab for journaliststuderende og biografen Øst for Paradis.