Live kanaler

Rygtet siger

Vi kender alle rygter og historier, som ikke vil dø. Som vi bliver ved med at tænke over. Hvad sker der, hvis vi følger rygtet? Hvilken historie opstår undervejs, og findes der en sandhed? Det er udgangspunktet for serien Rygtet siger. Produceret af Filt CPH.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 27:29
  Rygtet siger

  Husholdersken og de hængte børn

  I den lille by Tvis, udenfor Holstebro, skete der i 1907 en frygtelig tragedie. Det er en fortælling om børnedrab, spøgelser, sex og et samfund med strenge normer, og beskrivelse af en tid, hvor kvinder uden for ægteskab var dårligt stillede. Rikke Mia Skovdal, der kommer fra egnen, hørte brøkdele af historien som barn, og har ikke kunnet slippe den siden. Det er som et barndomstraume i et virvar af døde børn, en løsagtig kvinde og rygter om denne morderske. Så hvem var hun? Hvad var hendes baggrund, og hvorfor kom hun så langt ud? Og er der stadig spøgelser fra fortiden, der vil fortælle deres historie? Tilrettelægger: Rikke Mia Skovdal. I redaktionen: Emil Rothstein-Christensen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret af Filt CPH. (Sendt første gang 6. maj).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:58
  Rygtet siger

  Spøgelseskatten ved Rosenborg Slot

  Flere gardere har set en mystisk kat, som er forsvundet for øjnene af dem, og som de ellers stolte gardere er hunderædde for. Rygtet siger, at katten er en gammel sergent, der går igen. Sergenten blev skudt af gardere i en vådeskudsulykke, da han gemte sig buskadset for at holde øje med på gardere på vagt. Nu hjemsøger katten Den kongelige livgarde. Men findes den her spøgelseskat så virkelig, eller er det overtro? Er det sergenten der går igen? Og hvad er det for en historie om en vådeskudsulykke? Tilrettelæggelse og produktion: Rikke Mia Skovdal og Maya Zachariassen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret af Filt CPH.

  Nyheder & Aktualitet