Slotsholmen | P1 | DR

Slotsholmen

Sendt første gang d.

Dansk politisk seneste skud på stammen, Nye Borgerlige, holder landsmøde i weekenden. Partiets fo...

Dansk politisk seneste skud på stammen, Nye Borgerlige, holder landsmøde i weekenden. Partiets formand, Pernille Vermund, kommer i studiet under Borgen og fortæller, hvad partiet vil i Folketinget - ud over at stramme udlændingepolitikken. Ny bog om tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt har skabt debat om hendes eftermæle. Slotsholmen dykker ned i bogen, og så taler vi med Henrik Dahl, der efter Brexit har fået fornyet tro på Europa.
Vært: Bjarne Steensbeck.

Mere Slotsholmen

Slotsholmen

22. mar. 2018 kl. 09:05
Hvordan lovgiver man sig ud af fysisk og ikke mindst psykisk vold i ægteskabet? I kølvandet på DR...
Hvordan lovgiver man sig ud af fysisk og ikke mindst psykisk vold i ægteskabet? I kølvandet på DR-dokumentaren 'Vold i kærlighedens navn' får Slotsholmen besøg af en kvinde, der har haft problemet alt for tæt på livet. Justitsministeren lægger også vejen forbi studiet under Borgen og giver regeringens bud på en løsning. Og så ser vi - cirka et år før næste folketingsvalg - på, hvordan partierne ruster sig til valgkampen, der så småt er i gang.
Vært: Bjarne Steensbeck.

Slotsholmen

15. mar. 2018 kl. 09:05
Folketinget bør kunne indkalde embedsmænd fra ministerier og styrelser til at besvare spørgsmål i...
Folketinget bør kunne indkalde embedsmænd fra ministerier og styrelser til at besvare spørgsmål i udvalgene. Sådan lyder et af de forslag, som Folketingets formand sammen med Folketingets partier har arbejdet på i et år. En ny skilsmisselov skaber voldsom debat - også i Folketinget - vi tager den i Slotsholmen. Og så ser vi frem mod medieforliget, DR's økonomi og en truende konflikt.
Vært: Bjarne Steensbeck.

Slotsholmen

8. mar. 2018 kl. 09:05
Årets store kommunale (rive)gilde finder sted i Aalborg denne uge - Slotsholmen har sendt Uffe Ta...
Årets store kommunale (rive)gilde finder sted i Aalborg denne uge - Slotsholmen har sendt Uffe Tang af sted. Vi tager dels debatten om det umulige politiske slagsmål om fordeling af midler mellem København og Jylland. Dels den truende konflikt på arbejdsmarkedet. Vi får desuden besøg af DF's forsvarsordfører, der ser væsentligt anderledes på Rusland end de fleste andre på Slotsholmen. Og så tager vi temperaturen på ligestillingen i anledning af 8. marts.
Vært: Bjarne Steensbeck.

Slotsholmen

1. mar. 2018 kl. 09:05
Regeringens prestigeprojekt 'Et Danmark uden parallelsamfund - ingen ghettoer i 2030' bliver præs...
Regeringens prestigeprojekt 'Et Danmark uden parallelsamfund - ingen ghettoer i 2030' bliver præsenteret i Mjølnerparken. Hele otte ministre tropper op på det parallelle Nørrebro. Slotsholmen har sendt en mand derud og har en tidligere og en nuværende Venstre-MF i studiet til debat. Vi taler også med forfatteren til en bog om Folketinget gennem 100 år - og ser frem mod medieforlig, offentlighedslov og KL-topmødet i Aalborg.
Vært: Bjarne Steensbeck.

Slotsholmen

22. feb. 2018 kl. 09:05
De politiske vinde kan skifte hurtigt på Slotsholmen, men Finansministeriet ved man hvor man har....
De politiske vinde kan skifte hurtigt på Slotsholmen, men Finansministeriet ved man hvor man har. Og dog, for trods en årelang kritik af metoderne bag ministeriets regnemaskine, er der måske en kursændring på vej. Vi spørger også, om der er grænser for, hvad politikere kan tillade sig at sige om andre mennesker oven på en DF-kampagne rettet mod somaliske indvandrere. Sidst får vi besøg af en tidligere minister, der forlod Folketinget i 2011 og siden har kæmpet for at få Formel 1 til København.
Vært: Bjarne Steensbeck.

Stemningen i klassen er trykket

Ugens gæst er i studiet - ugens heldige lytter er langt væk fra Danmark

Glem Eriksen og Bendtner - fremtidens stjerner hedder Agge og Marcuzo

Morten Albæk og Thomas Skov taler om balancen mellem omsorg og at hærde børn til livet

Let ramponeret og fyldt med spirrende jokes

Caroline og Anne Sofie synes ikke, at udbuddet gør noget for dem og så må man jo gøre det selv