Live kanaler

Småborger

I en verden, hvor alt er styret af de voksnes præmisser, har P1 nu givet mikrofonen til børnene. Hver uge vil børnereporterne i Småborger stille de spørgsmål, som optager og bekymrer dem. De opsøger politikere, eksperter og beslutningstagere i samfundet og undersøger nyhedsstrømmen fra børnehøjde. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 27:43
  Småborger

  S Nytårsstue

  Småborger er nået til vejs ende og sender i dag det sidste afsnit. Værterne Bjørn og Mattias holder nytårsstue og ringer deres Småborger-kollegaer op for at finde ud af, hvad Småborger egentlig har bidraget med. Mattias og Bjørn diskuterer, hvordan børnedyrkelsen nu kan blive vedligeholdt og prøver derfor at skaffe sig selv nye jobs. Farvel og tak, over and out. Værter: Mattias og Bjørn. Medvirkende: Yoko, Emma, Viola, Martha, Rahmi, Alma og Lasse Roldkjær - Kanalredaktør på P3. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Anne Lundager Kristensen og Luna Lam. Redaktør: Anna Gjöres. Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:53
  Småborger

  Hvor meget fylder sex for børn og unge?

  I film, reklamer og ikke mindst på sociale medier bliver vi bombarderet med sex, meget mere end nogensinde før - og det gør alle børn og unge selvfølgelig også. Derfor har Småborgers værter Martha og Viola sat sig for at finde ud af, om sex er noget, der fylder mere for børn og unge i dag, end det gjorde tidligere? Og hvordan snakker man egentlig om sex, når man er barn? Værter: Viola og Martha. Medvirkende: Jeppe Hald - leder af rådgivningstjenesten hos Sex og Samfund, Laura - rådgiver hos Sex og Samfund, Jakob Olrik - sexolog og samfundsdebattør. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Anne Lundager Kristensen og Luna Lam. Redaktør: Anna Gjöres. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:58
  Småborger

  Hvorfor er man bange?

  Frygten spreder sig i samfundet, og vi er bange som aldrig før. Folk bekymrer sig over klimakrisen, Covid-19 og økonomien. Men hvorfor bliver vi overhovedet bange, hvad sker der med os, og kan vi gøre noget for at ændre på vores frygt, angst og fobier? Det vil Småborgers værter Mattias og Bjørn undersøge i dagens afsnit. Værter: Mattias og Bjørn. Medvirkende: Eva Secher Mathiasen - psykolog og formand for Dansk Psykolog Forening, Shin Mads Aggerholm - hypnotisør, Asta Aaholm og Sif Vilhelm Hansen. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Anne Lundager Kristensen og Luna Lam. Redaktør: Anna Gjöres. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:42
  Småborger

  Skærmkrigen

  Slaget om skærmtid foregår i mange børnefamilier. Forældrenes stress over lidt fysisk aktivitet og få fantasilege skinner igennem, når de jagter deres børn med opfordringer om at slukke for mobiler, iPads og computerspil... Men hvor slemt er det egentligt at bruge skærme, fra vi vågner, til vi går i seng? Hvilke konsekvenser har det? Og er vi ved at blive demente allesammen? Det vil Småborgers værter Emma og Yoko undersøge i dagens program. Værter: Yoko, Emma. Medvirkende: Imran Rashid - læge og ekspert i digital sundhed, Jens D. Mikkelsen - professor i neurovidenskab. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Anne Lundager Kristensen og Luna Lam. Redaktør: Anna Gjöres. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:43
  Småborger

  Farvel lille mink

  Hvordan er minken blevet så vigtigt i netop Danmark? Hvad er det egentlig for et dyr? Kommer vi til at savne den? I dagens Småborger skal vi beskæftige os med minken, for faktum er, at minken snart er fortid i Danmark. Småborgers værter Bjørn og Mattias undersøger minken og ikke mindst giver den et ærligt farvel. Værter: Bjørn og Mattias. Medvirkende: Michael Stampe - bundtmager og ejer af Stampe Pels, Morten Elmeros - seniorrådgiver i bioscience, Henning Otte Hansen - Økonom. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:40
  Småborger

  Bodyshaming

  Er det blevet ok at kommentere på andres kroppe? I en tid med meget fokus på udseende og krop prøver mange forbilleder på sociale medier at frigøre sig fra, hvad andre synes om dem, ved at vise sig selv frem, som de er. Småborgers studieværter, som selv har erfaring med bodyshaming, graver dybere ned i, hvordan man kan håndtere nedladende kommentarer på sociale medier og i virkelighedens verden. Værter: Alma og Mattias. Medvirkende: Sara Bro - radiovært, Ida Hilario - børnefaglig konsulent hos Børns Vilkår, Ida Rud - journalist og debattør. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:42
  Småborger

  Hvorfor bliver nogen ked af det over en tegning?

  I skyggen af flere voldsomme begivenheder og nye reaktioner på tegninger af profeten Muhammed, prøver Småborgers værter at finde ud af, hvorfor de tegninger egentlig skaber så meget vrede og sorg. Værter: Martha og Viola. Medvirkende: Yasin Tolsøe - imam, Naser Khader (K) - politiker, Jakob Skovgaard-Petersen - professor i islamologi, Annette Carlsen - tegner. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:59
  Småborger

  Børn og fulde folk

  Giver det mening at børn blander sig i samfundsdebatten, eller skal børn være artige, passe deres skole og vente til de bliver 18 år? Er det godt at børn får taletid, eller er det gået lige lovlig meget Gretha Thunberg i den? Det er et par af de spørgsmål som Emma og Yoko stiller i dette afsnit af Småborger. Hvor de også er på jagt efter sandheden fra børn og fulde folk. Værter: Emma og Yoko. Medvirkende: Morten Messerschmidt, politiker Dansk Folkeparti. Sørine Gotfredsen, sognepræst/debattør. Rie Ljungmann, Dansk Ungdoms Fællesråd. Kurt Strand, Journalist/radiovært. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:44
  Småborger

  Hvad sker der, mænd?

  Efter den nye bølge af #metoo, prøver værterne Alma og Mattias at forstå årsagen til at så mange mænd opfører sig sexistisk. De taler med dem, der er blevet beskyldt for at chikanere kvinder og med dem, der har prøvet at forstå, hvorfor det sker. Værter: Mattias, Alma. Medvirkende: Peter Aalbæk - filmproducent, Lior Foighel - debatør og feminist, Frej Prahl - psykolog og parterapeut. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:37
  Småborger

  Hvordan bliver man egentlig dansk?

  Hvem er det, at Mette Frederiksen taler om, når hun skælder ud på indvandrere i s-togene? Er man indvandrer, selvom man er født i Danmark? Det vil Småborgers studieværter Rahmi og Mattias gerne finde ud af i dagens program. Værter: Mattias, Rahmi. Medvirkende: Rasmus Stoklund (S) - Integrations-, og Udlændingeordfører. Umut Sakarya - kok. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:42
  Småborger

  Nok er nok

  Corona har siden marts kostet knap 700 danskere livet. Er 700 menneskers liv nok til, at Danmark i over syv måneder, har været delvist lukkede ned? Er disse restriktioner nødvendige eller har det taget overhånd? Og er danskerne egentlig blevet bange for at dø? Det er nogle af de spørgsmål Martha og Viola forsøger at finde svar på i dagens udsendelse. Her snakker de med demonstranter, som i anledning af folketingets åbning, har samlede sig under sloganet 'NOK ER NOK'. En demonstration imod Corona indgreb. Værter: Martha, Viola. Medvirkende: Martin Geertsen, Sundhedsordfører Venstre. Claes Theilgaard, Chefredaktør på 180 grader. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk og Luna Lam. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:43
  Småborger

  Hvordan kan man stemme på Trump?

  Den danske opinion er stærkt imod præsident Trump, og mange har svært ved at forstå, hvordan så mange amerikanske borgere kan stemme på en mand, som i danske medier tit bliver beskrevet som uhøflig og løgnagtig. I ugens afsnit af Småborger forsøger Mattias og Bjørn at forstå, hvordan nogen kan give sin støtte til Donald Trump. De taler med danskere og amerikanere, som har et godt øje til den amerikanske præsident. Værter: Mattias og Bjørn. Medvirkende: Asger Aamund, Tania Groth, Sophia Berhie, Jon Ackley, David G. Arredondo. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:43
  Småborger

  Hvordan er det at være barn i en regnbuefamilie?

  Antallet af regnbuefamilier vokser i Danmark og i de sidste ti år er der kommet dobbelt så mange familier med to fædre eller to mødre. Men hvordan er det egentlig at være barn i en regnbuefamilie? Det vil Småborgers reportere undersøge i denne uge. I programmet taler de med tvillingparet Hannah og Mattis og den ene af deres mødre. Værter: Mattias, Bjørn, Yoko og Emma. Medvirkende: Susanne Branner Jespersen (LGBT+), Hannah og Mattis. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:43
  Småborger

  Om Morialejren og hvordan man kan sige nej til at redde børn?

  Efter branden I Morialejren, har tusindvis af børn brug for hjælp. I Danmark er politikerne uenige om vi skal modtage nogle af børnene. Det undrer Småborgers værter Emma og Yoko sig over og stiller spørgsmålet - hvordan kan man egentlig sige nej til at redde børn? De taler med nogle af de politikere som har blandet sig i debatten. Og med Unicef for at få et billede af, hvordan børnene egentlig har det i dag. Værter: Emma og Yoko. Medvirkende: Rasmus Prehn (Udviklingsminister), Karen Hækkerup (Generalsekretær Unicef), Rosa Lund (Enhedslisten), Carl Valentin (SF) Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:43
  Småborger

  Er Ulven for vild i Danmark?

  Efter ca 200 års fravær, vendte ulven officielt tilbage til Danmark i 2012. De følgende år rasede debatten, men indenfor de sidste par år er den kølnet af. I dette afsnit, undersøger Viola og Martha hvordan det går den danske ulv i 2020. Otte år efter den genindvandrede. De undersøger forlydender om en ny hanulv i Blåvand og tager i Zoologisk Have for at møde havens fire ulve. Værter: Martha og Viola. Medvirkende: Kent Olsen (cand. scient. Naturhistorisk museum Aarhus), Mikkel Stelvig (Zoolog Københavns Zoo), Åse Svendsen (fåravler), Erling Bonnesen (mf Venstre) Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:42
  Småborger

  Hvorfor skal vi have mere vild natur i Danmark?

  Som en del af DRs tema om vild natur, rykker Småborgers studieværter Bjørn og Mattias ud i skoven, hvor de prøver at finde ud af, om den er vild natur? Hvor vild skal natur egentlig være være, for at være vild natur? Hvorfor skal vi have mere af den og hvorfor er der nogen, der mener, at den vilde natur direkte konkurrerer med deres interesser? Værter: Mattias og Bjørn. Medvirkende: Christoffer Riis Svendsen (mountainbiker) Tove Urup Madsen (rytter) Hans Henrik Bruun (lektor KU), Morten D.D. Hansen (Naturvejleder og museumsinspektør). Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:43
  Småborger

  Højt begavede børn og eliteskoler

  Tidligere på måneden åbnede endnu en skole for højtbegavede børn i Danmark. Småborgers studievært Mattias, har selv fået stemplet "højt begavet" og i dette afsnit fortæller han, hvilke udfordringer han har haft med at gå i en almindelig skole. Sammen med den nye studievært, Bjørn, prøver han at finde ud af, om det er en god idé at højt begavede elever går på særlige skole eller om det er bedre at folkeskolen tilpasses også for de børn, som har brug for ekstra stimulans. Værter: Mattias og Bjørn. Medvirkende: Rikke Christensen (konsulent), Lene Tanggaard (professor, Aalborg universitet), Jeppe Lilholt (Skoleleder, Atheneskolen), Niels Christian Sauer (pensioneret lærer). Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk og Anna Gjöres. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:42
  Småborger

  Er plastikoperationer blevet mindre flovt?

  På de sociale medier møder man dagligt influencers som er stolte over at få lavet skønhedsindgreb og plastikoperationer. Småborgers værter Alma og Emma undrer sig og stiller spørgsmålet: Hvorfor er det egentlig, at man vælger at få lavet skønhedsindgreb? Og er det ikke noget man i virkeligheden burde være flov over? De taler blandt andet med realitystjernen Janni Ree, som har fået lavet mange indgreb. Hun mener bestemt ikke der er noget at skamme sig over. Værter: Emma og Alma. Medvirkende: Janni Ree - tvprofil, Anna Bjerre - psykolog og direktør GirlTalk. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:42
  Småborger

  Er Tik Tok farligt?

  Tik Tok er en af de mest populære apps blandt unge både i Danmark og i verden. Men appen kritiseres også hårdt af f.eks. dataeksperter, som mener, at firmaet bag app'en samler information om brugerne, oplysninger som blandt andet kan få betydning for de unge mennesker i fremtiden, hvis de skal købe lejlighed eller søge et job. Småborgers værter Yoko og Mattias er hyppige Tik Tok-brugere, og i ugens program prøver de at finde ud af, hvor farligt Tik Tok egentlig er, og om der er risiko for at det bliver forbudt i Danmark. Værter: Yoko og Mattias. Medvirkende: "Fluffycuteduck"/Marie - Tik Tok'er, Anders Kjerulff - videnskabsjournalist, Allan Frank, Datatilsynet. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Skriv til os: smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:49
  Småborger

  Om bønnekald

  Efter nyheden om at kirkeministeriet har fået flere ansøgninger fra muslimske samfund om at få lov til at kalde til bøn, opstod der en debat om der skulle være tilladt med bønnekald i Danmark. En undersøgelse fra juni 2020 viste at 74 procent af danskerne var uenige i at danske moskéer skal have lov til at udsende bønnekald over højtalere. Værter: Mattias og Sofia. Medvirkende: Mattias Tesfaye - udlændinge- og integrationsminister og Mariam Beklar - Imam Ali Moske. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:43
  Småborger

  Er det en menneskeret af feste..?

  ...det spørgsmål stiller studieværterne Yoko og Emma i ugens Småborger. Denne sommer har diskussionen om unges larm og høj musik bredt sig over Danmark og nu stiller både politiker og beboere krav på nye indsatser, for at kunne begrænse festerne på offentlige pladser. Med dagens program vil Småborger undersøge, hvorfor unge fester: Er det nødvendigt at feste; er det ligefrem en menneskeret? Værter: Emma og Yoko. Medvirkende: Jean von Baden - tidl. partykonge, Lars Weiss (S) - Borgerrepresentant Københavns Rådhus, Lonnie Elisø - beboer Islands Brygge. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til programmet: smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:40
  Småborger

  Skolen i lyserød og lyseblå

  Nu starter vi børn i skole igen og noget af det, der helt sikkert sker igen efter ferien, er at vi bliver opdelt i grupper af drenge og piger. Og med den opdeling, følger tit også forskellige forventninger og stereotyper. Men hvorfor bliver lærere og skolepersonale ved med at opdele børn efter køn? Med dagens program vil Småborger undersøge, hvordan kønsopdeling påvirker og hvilke grunde, der er til at opdele i pige- og drengegrupper i skolen. Værter: Emma og Mattias Medvirkende: Alma Alavi, Cecilie Nørgaard - uddannelses- og kønssociolog, Niels Reinsholm - tidligere lektor ved Århus Dag- og Aftenseminarium. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Cecilie Cedergren, Karen Albertsen og Anna Gjöres. Skriv til os: smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:43
  Småborger

  Burde fremtiden være uden fly?

  Sommerferien er på vej, men på grund af corona er de fleste fly grounded og vi har affundet os med at holde ferie i Danmark. Mange glæder sig til at kunne rejse verden rundt igen, men burde vi egentlig fortsætte sådan her, hvis vi vil passe på kloden? Det undersøger Emma, Sofia og Mattias i denne uge. Emma og Sofia taler med Jeppe Juul fra Rådet for grøn omstilling og spørger, om der er en fremtid for bæredygtig flytrafik. Og så snakker de med Sille Beck-Hansen fra SAS om hvilket ansvar de påtager sig for at passe på kloden. Endelig er reporter Mattias på flyvergrillen med Torben Steno, som bestemt ikke ser en mulighed for at flytrafikken forsvinder lige med det samme. Værter: Emma, Sofia og Mattias. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Cecilie Cedergren og Anna Gjöres. Skriv til os: smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:46
  Småborger

  Nøgenprotest for klimaet

  Hvad skal der til for at få politikerne til at reagere på klimaudfordringen? Er man nødt til at bryde loven? Det undersøger Yoko og Mattias i Småborger i denne uge. De besøger Nynne Juul som stod bag nøgenprotesten i folketingssalen i marts og taler med Carl Valentin fra SF, som er tidligere aktivist men nu sidder i folketinget. Og så taler de Silas Harrebye, som forsker i civil ulydighed for at finde ud af, om det overhovedet nytter noget. Værter: Yoko og Mattias. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Cecilie Cedergren og Anna Gjöres. Skriv til os: smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:22
  Småborger

  Forsinket tillykke til Dronningen

  Har Danmark brug for et kongehus i år 2020? Det undersøger Emma og Yoko i denne uges Småborger. Yoko taler med Søren Espersen, som ubetinget hylder kongehuset. Og Emma taler med Cornelius Sode fra Radikale Venstres Ungdom, som ønskede Dronningen tillykke med sin 80 års fødselsdag med opfordringen til at afskaffe kongehuset. Værter: Emma og Yoko. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk og Cecilie Cedergren. Skriv til os: smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:06
  Småborger

  In the ghetto

  Yoko, Mattias og Rahmi synes, det er uretfærdigt at regeringens ghettoplan tvinger mange mennesker til at flytte fra deres hjem. Rahmi tager til Mjølnerparken for at møde nogle af dem, som snart skal flytte, fordi deres bolig skal sælges. Mattias og Yoko taler med boligminister Kaare Dybvad for at finde ud af, hvorfor han mener, at ghettoplanen er en god idé. Værter: Yoko, Mattias og Rahmi. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk og Cecilie Cedergren. Skriv til os: smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 26:51
  Småborger

  Han, hun eller hen?

  Mattias og Emma diskuterer, om der er behov for at fejre kvindernes internationale kampdag. De taler med lektor ved Københavns Professionshøjskole Tekla Canger om vigtigheden af ligestilling i skolerne og med præst Marie Høgh om forskellen på mænd og kvinder. Og så går de på gaden for at finde ud af, om der overhovedet er nogen, der skal fejre 8. marts. Værter: Emma og Mattias. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk og Cecilie Cedergren. Skriv til os: smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 26:21
  Småborger

  Coronavirus

  Sofia og Yoko synes medierne pisker en stemning op om coronavirus. Er det virkelig farligt at handle på wish og burde alle hjemvendte fra Kina sendes i karantæne? De taler med Stinus Lindgreen sundhedsordfører fra Radikale Venstre og Anders Fomsgaard fra Statens Serum Institut. Værter: Sofia og Yoko. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk og Cecilie Cedergren. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:08
  Småborger

  I lære som reporter

  Yoko og Mattias undersøger, om der overhovedet er nogen, der vil lytte til dem. De spørger folk på gaden og taler med børnepsykolog John Aasted Halse. Og så besøger de journalist Asger Juhl, for at få gode råd til at stille kritiske spørgsmål til politikere. Værter: Yoko og Mattias. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk og Cecilie Cedergren. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur