Stjerner og striber - Bidens første 100 dage
Joe Biden er USA's 46. præsident. DR's korrespondenter og USA-analytikere taler om alt, hvad der rør sig i USA i Bidens første 100 dage.
Joe Biden og demokraterne i Kongressen kæmper hårdt for at få vedtaget deres enorme corona-hjælpepakke. Republikanerne er dog skeptiske og anklager Biden for at have glemt sine mange løfter om sammenhold. Men Biden kan blive nødt til at samarbejde henover midten, for der er mytteri blandt flere demokratiske senatorer. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, international korrespondent Steffen Gram og journalist Lasse Berg Sørensen.
Joe Biden er træt af at snakke om hans forgænger, for han vil meget hellere tale om vacciner og hans enorme coronahjælpepakke, som Biden håber på at få gennemført snart. Hvordan går det så med det? New Yorks ellers populære guvernør og coronakonge er kommet i strid modvind. Hvad handler den ballade om? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, USA-korrespondent Steffen Kretz og journalist Lasse Berg Sørensen.
Nyt år, ny rigsretssag mod Donald Trump. Denne gang er han under anklage for at opfordre til stormen på Kongressen, der kostede fem personer livet. Hvilke beviser har Demokraterne mod Trump, og hvor stor er sandsynligheden for at få ekspræsidenten dømt? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, USA-korrespondent Steffen Kretz og journalist Lasse Berg Sørensen.
Magtkampen i det store gamle republikanske parti når nye højder, forstærket af et nyt medlem af Repræsentanternes Hus, Marjorie Taylor Greene, der er tilhænger af QAnon og andre vilde konspirationer. Hvem er hun, hvem er hendes modsætning Liz Cheney, og hvordan ser fremtiden ud for G.O.P.? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært, tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og journalist Lasse Berg Sørensen.
Joe Biden har nu været præsident i over en uge. Hvad har han egentligt lavet, og hvordan kommer vi til at mærke, at der nu sidder en ny mand bag skrivebordet i Det Ovale Kontor? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht, korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Biden er flyttet ind i Det Hvide Hus som USA's 46. præsident efter en ganske utraditionel - og heldigvis rolig - indsættelse. Vi vender og drejer den historiske begivenhed set fra Washington D.C., Californien og Florida. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
I dag bliver Joe Biden taget i ed som USA's 46. præsident, men det bliver ikke den folkefest, som en indsættelse plejer at være. Coronapandemien raser, militser truer, og den afgående præsident bliver væk fra festlighederne. Hvad er det for en begivenhed, og hvad skal vi holde øje med i dag? Deltagere: International korrespondent Steffen Gram, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Som den første præsident i historien bliver Donald Trump stillet for sin anden rigsretssag for at opildne til oprør. Hvad betyder det så kort tid før vagtskiftet i Det Hvide Hus? Og hvad er forskellen på en amerikansk rigsretssag og en dansk, som den Inger Støjberg nu kan se frem til? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht, politisk analytiker Jens Ringberg og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
En horde af Trump-fans, konspirationsteoretikere og højreekstremister gik til angreb på Kongressen og demokratiet for at forhindre de folkevalgte i at godkende Joe Biden som landets kommende præsident. Vi taler om den brogede gruppe, hvad der satte dem i gang, og hvordan det er at dække kaosset helt tæt på. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Der bliver i dén grad skrevet historie, når Kamala Harris 20. januar bliver taget i ed som den første kvindelige - og sorte - vicepræsident i USA's historie. Hvem er kvinden, der bliver landets næst mest magtfulde person? Vi får også en personlig beretning om en anden magtfuld kvinde bag Joe Biden, nemlig kommende førstedame Jill Biden. Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Julefreden har sænket sig over Washington D.C. - eller har den? Raser der virkelig en krig mod julen? I årets sidste udgave af Stjerner og striber er der både hårde og bløde pakker, blodrødt julepynt og opskriften på Sydney Roses helt særlige texanske juleret. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht, og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
De første amerikanere blev denne uge vaccineret mod Covid-19. Hvor stor en sejr er det for afgående præsident Trump og hans Operation Warp Speed? Og hvor svært bliver det for tiltrædende præsident Biden at overbevise millioner af amerikanerne om at smøge ærmerne op og blive stukket? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, USA-specialist og historiker Lasse Engelbrecht, og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
I sydstaten Georgia er man slet ikke færdig med valg, selvom mange har fået mere end nok. Trump forsøger fortsat at omgøre valgresultatet i staten, der stadig ikke har valgt sine to senatorer. Et valg, der kan få enorm betydning for Joe Bidens fire år som præsident. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Det er den tid på året, hvor afgående præsidenter typisk deler gaver ud i form af benådninger. Hvem har Trump allerede benådet, og hvem kan måske se frem til at slippe for fængsel og straf? Og kan Trump benåde sin familie og sig selv på forhånd? Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Joe Biden er i fuld gang med at samle sin regering, og han har lagt ud med en udenrigsminister, en finansminister og en minister for indenlandsk sikkerhed. Hvem er de, og hvad vil de rent politisk, hvis de altså bliver godkendt af Senatet? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Donald Trump og hans hold af jurister forsøger på tredje uge at få ændret valgresultatet, da de påstår, at der blev snydt med stemmeoptællingen. Der er dog stadig ingen beviser, og dommere afviser gang på gang deres søgsmål. Er der reelt tale om et kupforsøg? Hvad sker der for Rudy Giulianis hår? Og hvad mener svigermor Sydney Rose om det hele? Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue
Donald Trump har præcis to måneder tilbage som præsident, inden han 20. januar 2021 (modvilligt) skal rykke ud af Det Hvide Hus. Hvad vil Trump bruge den resterende tid på, og i hvor høj grad er han en "lame duck", som man ynder at kalde afgående præsidenter? Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Donald Trump og mange af hans tilhængere mener, at valget er blevet stjålet fra dem, og at Joe Biden ikke er den retmæssige vinder. Men det er slet ikke nogen ny tanke. Vi ser på, hvordan Stop the Steal-kampagnen begyndte, allerede inden Trump blev præsident. Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Joe Biden er i fuld gang med at sætte sit hold og forberede sig på at overtage Det Hvide Hus 20. januar. Også selvom Donald Trump stadig ikke har anerkendt valgresultatet eller sagt, at han vil sikre en problemfri overdragelse af magten. Hvad laver en kommende præsident frem til indsættelsen? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Hvad laver en valgmand, når der ikke er valg? Er valget 100 procent afgjort? Og hvad sker der, hvis Trump ikke vil forlade det Hvide Hus? Spørgsmålene er væltet ind til vores kollegaer på dr.dk. Vi forsøger at svare på nogle af dem. Medvirkende: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.
Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk.
P3 Nyheder holder dig opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Nordjylland.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Østjylland.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 København.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Bornholm.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Sjælland.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Trekanten.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Fyn.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Midt & Vest.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Syd.
Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen. Orientering Weekend spejler ugen der gik med focus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.
Verden er fuld af påstande! I 'Påstand mod påstand' finder vi ud af, hvilke påstande der passer, og hvilke der er varm luft. Og uanset om påstandene kommer fra lytterne eller fra politikere, står Martin og Sebastian klar til at kæmpe mod uret for at be- eller afkræfte dem. Med sig har de den hårde, men retfærdige, producer Oliver, og den altid eminente researcher Simon. Og vigtigst af alt: Alle P3's lyttere. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Lund.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Nordjylland.
Direkte radio med fokus på dagens vigtigste historier i Trekantområdet. P4 Eftermiddag er debat, interviews, reportager, trafik og den bedste P4-musik. Nyheder hver halve time. www.dr.dk/trekanten
Eftermiddag på P4 Bornholm følger dig og dagen til dørs med blandt andet nyheder, baggrund, service, vejr og musik.