Stjerner og striber - Vejen mod Det Hvide Hus
Joe Biden bliver USA's 46. præsident. DR's korrespondenter og USA-analytikere taler om alt, hvad der rør sig i USA frem mod hans indsættelse.
Som den første præsident i historien bliver Donald Trump stillet for sin anden rigsretssag for at opildne til oprør. Hvad betyder det så kort tid før vagtskiftet i Det Hvide Hus? Og hvad er forskellen på en amerikansk rigsretssag og en dansk, som den Inger Støjberg nu kan se frem til? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht, politisk analytiker Jens Ringberg og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
En horde af Trump-fans, konspirationsteoretikere og højreekstremister gik til angreb på Kongressen og demokratiet for at forhindre de folkevalgte i at godkende Joe Biden som landets kommende præsident. Vi taler om den brogede gruppe, hvad der satte dem i gang, og hvordan det er at dække kaosset helt tæt på. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Julefreden har sænket sig over Washington D.C. - eller har den? Raser der virkelig en krig mod julen? I årets sidste udgave af Stjerner og striber er der både hårde og bløde pakker, blodrødt julepynt og opskriften på Sydney Roses helt særlige texanske juleret. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht, og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
De første amerikanere blev denne uge vaccineret mod Covid-19. Hvor stor en sejr er det for afgående præsident Trump og hans Operation Warp Speed? Og hvor svært bliver det for tiltrædende præsident Biden at overbevise millioner af amerikanerne om at smøge ærmerne op og blive stukket? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, USA-specialist og historiker Lasse Engelbrecht, og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
I sydstaten Georgia er man slet ikke færdig med valg, selvom mange har fået mere end nok. Trump forsøger fortsat at omgøre valgresultatet i staten, der stadig ikke har valgt sine to senatorer. Et valg, der kan få enorm betydning for Joe Bidens fire år som præsident. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Det er den tid på året, hvor afgående præsidenter typisk deler gaver ud i form af benådninger. Hvem har Trump allerede benådet, og hvem kan måske se frem til at slippe for fængsel og straf? Og kan Trump benåde sin familie og sig selv på forhånd? Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Joe Biden er i fuld gang med at samle sin regering, og han har lagt ud med en udenrigsminister, en finansminister og en minister for indenlandsk sikkerhed. Hvem er de, og hvad vil de rent politisk, hvis de altså bliver godkendt af Senatet? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Donald Trump og hans hold af jurister forsøger på tredje uge at få ændret valgresultatet, da de påstår, at der blev snydt med stemmeoptællingen. Der er dog stadig ingen beviser, og dommere afviser gang på gang deres søgsmål. Er der reelt tale om et kupforsøg? Hvad sker der for Rudy Giulianis hår? Og hvad mener svigermor Sydney Rose om det hele? Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue
Donald Trump har præcis to måneder tilbage som præsident, inden han 20. januar 2021 (modvilligt) skal rykke ud af Det Hvide Hus. Hvad vil Trump bruge den resterende tid på, og i hvor høj grad er han en "lame duck", som man ynder at kalde afgående præsidenter? Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Donald Trump og mange af hans tilhængere mener, at valget er blevet stjålet fra dem, og at Joe Biden ikke er den retmæssige vinder. Men det er slet ikke nogen ny tanke. Vi ser på, hvordan Stop the Steal-kampagnen begyndte, allerede inden Trump blev præsident. Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Joe Biden er i fuld gang med at sætte sit hold og forberede sig på at overtage Det Hvide Hus 20. januar. Også selvom Donald Trump stadig ikke har anerkendt valgresultatet eller sagt, at han vil sikre en problemfri overdragelse af magten. Hvad laver en kommende præsident frem til indsættelsen? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Hvad laver en valgmand, når der ikke er valg? Er valget 100 procent afgjort? Og hvad sker der, hvis Trump ikke vil forlade det Hvide Hus? Spørgsmålene er væltet ind til vores kollegaer på dr.dk. Vi forsøger at svare på nogle af dem. Medvirkende: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Hvad nu?! Joe Biden er udråbt til præsident, men Donald Trump nægter at acceptere valgresultatet. Udlandsreporter Lasse Engelbrecht, nyhedsvært Johannes Langkilde og korrespondent Stéphanie Surrugue giver dig overblikket.
Utålmodige vælgere demonstrerer foran optællingslokaler og præsident Trump beskylder demokraterne for valgfusk og truer med retssager og sagsanlæg. Men hvad mener Trump, der er svindlet med? Deltagere: Journalist Lasse Engelbrecht, USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
USA's valgaften er foreløbig endt uden en vinder - også selvom den siddende præsident, Donald Trump, undervejs mente, at sejren var i hus over Demokraternes Joe Biden. Men der bliver stadig talt stemmer op, og kapløbet er nervepirrende tæt. Så hvad er det for en valg-suppedas, som de amerikanske vælgere står i dagen derpå? Og hvilke øjeblikke fra valgnatten var de vildeste? Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, international korrespondent Stéphanie Surrugue og studievært Ask Rostrup.
I hovedstaden Washington DC barrikaderer butikker deres vinduer med spånplader, og mange steder i landet ligner forberedelserne til valgdagen mere opvarmning til krig end til fest. Men hvad er det, amerikanerne er bange for? Og har de overhovedet grund til at frygte, at valgdagen ender i vold og kaos? Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Der er kun fire dage til valget, og Donald Trump henter lidt ind på Joe Biden i målingerne. Præsidenten selv forudser en rød bølge, der får 2016 til at ligne et lille skvulp. Biden er lidt mere forsigtig i sine forudsigelser. Vi tager temperaturen på valgkampens sidste uge og vurderer de to kandidaters chancer. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Der er en uge til præsidentvalget, og flere end 60 millioner vælgere har allerede sat deres kryds. Blandt andre præsidenten selv hjemme i Florida. Hvad betyder det? Og hvorfor bliver Trump, Biden og deres venner ved med at strømme til den mangfoldige solskinsstat? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
Det blev en langt mere rolig og civiliseret debat, da Donald Trump og Joe Biden i nat krydsede klinger i Tennessee. Var det på grund af de slukkede mikrofoner eller var det en ny strategi? Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
En speget historie om en glemt computer, der ifølge tabloidavisen New York Post angiveligt skulle tilhøre Joe Bidens søn, Hunter, har fået Fox News og andre konservative medier helt op i det røde felt. De mener, at den beviser, at Biden-familien er korrupt. Andre kalder det en fake news-smædekampagne, skræddersyet til at skade Joe Biden få uger inden valget. Vi forsøger at finde hoved og hale i den mærkværdige historie. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.
P3 Nyheder holder dig opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.
Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.
Radioreportage fra virkelighedens afkroge i Danmark. Baglandet opsøger stemmer, skæbner og rå fortællinger fra mennesker, der oplever konsekvensen af - og handler på - politiske beslutninger og samfundets udvikling. Produceret for DR af Filt Cph. God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 København.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Sjælland.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Midt & Vest.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Fyn.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Bornholm.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Trekanten.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Syd.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Nordjylland.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Østjylland.
P1 Debat sætter hver dag fokus på et aktuelt emne og lader eksperter, politikere og meningsdannere krydse klinger om det.
I studiet: Knud Lind og Lotte Friis. www.dr.dk/formiddag