Live kanaler

Sygt nok
55:53

Skjult salt er en smagfuld dræber

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Vi kan ikke leve uden salt. Men får vi for meget af det, kan det have den stik modsatte effekt. Og det sniger sig ind på os i forklædning. 80 procent af det salt, vi indtager, kommer fra købte fødevarer og i mad, vi spiser ude. Der er dobbelt så meget salt i pølse som i chips. Men faktisk er det fra brødet, at vi får mest salt. I årevis har vi kendt til sammenhængen mellem hjertekarsygdomme og for meget salt. Men for nylig er en anden vigtig faktor i vores krop blevet opdaget, der kan hjælpe os med at regulere saltet indefra. Medvirkende: Ulla Toft, professor i sundhedsfremme og forebyggelse på Frederiksberg hospital og KU. Boye L. Jensen, professor i kardiovaskulær og renal forskning på Syddansk Universitet. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Victoria Touveneau. sygtnok@dr.dk