Tændt: SeniorSex | P1 | DR
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 19. dec. 2017 kl. 13:33

Tændt: SeniorSex

Sendt første gang d.

Helle er 69, hendes mand er 74. Men hverken alderen eller en prostataoperation har ødelagt deres...

Helle er 69, hendes mand er 74. Men hverken alderen eller en prostataoperation har ødelagt deres sexliv. Ægteparret må bare lige have hjælp fra en penispumpe og kan få ondt i knæ og hofter efter akten.
For mange seniorer er sex ikke længere blot et fjernt minde, for både internettet, Viagra-pillen og den seksuelle frigørelse har ramt pensionisterne.
Men hvad betyder sex for de gamle, og hvilke problemer løber de ind i?
Vært: Satie Espersen.
Tilrettelægger: Emilie Aagaard.

Mere Tændt

Tændt: Mor, baby, barsel - og sex?

12. dec. 2017 kl. 13:33
Brysterne er ømme, tårerne løber, og underlivet er ømt. Hun er blevet mor (måske igen), og alting...
Brysterne er ømme, tårerne løber, og underlivet er ømt. Hun er blevet mor (måske igen), og alting forandres. Parforholdet er under pres, og baby græder i tide og utide. Hvad gør det ved kvindens seksualitet at blive mor? Og hvordan navigerer man mellem lortebleer, indkøbslister, støvsugning, parforhold - og sex?
Emilie blev mor for 7 dage siden og fortæller åbent om det sex, hun allerede har haft, og om hvordan forholdet til hendes krop har ændret sig.
Vært og tilrettelægger: Satie Espersen.

Tændt: Fra transseksuel til transkønnet

5. dec. 2017 kl. 13:33
Sofie har lige fået nyt arbejde. Det har været rigtig hårdt. Hun er nemlig transkønnet. Født som...
Sofie har lige fået nyt arbejde. Det har været rigtig hårdt. Hun er nemlig transkønnet. Født som kvinde i en mandekrop. Det giver en hel masse udfordringer i hverdagen. Men hvor mange transkønnede er der egentlig i Danmark, og hvilken behandling er til rådighed? Og hvad betyder det for seksualiteten at være fanget i det forkerte køns krop? Ledende overlæge ved sexologisk center Astrid Højgaard og vært Satie Espersen har besøg af Sofie og snakker om transkønnethed og seksualitet. Og om hvor meget det har betydet at få skilt de to ting ad!
Vært og tilrettelægger: Satie Espersen.

Tændt: Har du husket at afvise din partner i dag?

28. nov. 2017 kl. 13:33
Han går til hende med al sin lyst. Hun afviser. Han prøver igen. Hun afviser. Han prøver igen. Hu...
Han går til hende med al sin lyst. Hun afviser. Han prøver igen. Hun afviser. Han prøver igen. Hun bliver tændt. Psykolog Frej Prahl har skrevet en bog om pligt og lyst til sex i parforholdet. Han vil have os til acceptere afvisningen - og gøre den til en leg. Men kan (og skal) vi det? Det kan du høre mere om i dagens program, hvor vi også besøger de parringskåde løver i Zoo og dykker ned i bananfluernes benhårde seksuelle udskillelsesløb.
Tilrettelægger: Maria Behrendt.
Vært: Satie Espersen.

Tændt: Er seksualiteten løbet hjemmefra?

21. nov. 2017 kl. 13:33
Seksualiteten er løbet hjemmefra i vores del af verden. For bare 3 generationer siden hang lyst o...
Seksualiteten er løbet hjemmefra i vores del af verden. For bare 3 generationer siden hang lyst og forplantning uløseligt sammen med ægteskab og sociale normer.
I dag har vi frihed til at swinge, være polygame, få regnbuebørn og dyrke vores seksualitet mere end nogensinde. Hvorfor er det blevet sådan, og hvad betyder det for sexlivet?
Vært og tilrettelægger: Satie Espersen.

Tændt: Jeg er handicappet OG et seksuelt væsen

14. nov. 2017 kl. 13:33
Seksualitet er længsel, lyst og kærlighed. Og så er det en grundlæggende del af vores udvikling o...
Seksualitet er længsel, lyst og kærlighed. Og så er det en grundlæggende del af vores udvikling og hverdag. Men mange mennesker med et handicap oplever, at de ikke bliver betragtet som seksuelle væsner. Tor Martin Mandrup-Møller holder sig trods spastisk lammelse ikke tilbage i plejesengen - og han er klar til at udfordre dine fordomme.
Vært: Satie Espersen.
Tilrettelægger: Maria Behrendt.