Terroristerne: Omar El-Hussein I | P1 | DR

Terroristerne: Omar El-Hussein I

Sendt første gang d.

Ud på eftermiddagen den 14. februar 2015 sidder en 22-årig mand i en taxa på vej mod Østerbro i K...

Ud på eftermiddagen den 14. februar 2015 sidder en 22-årig mand i en taxa på vej mod Østerbro i København. Den unge mand har skudsikker vest på, han har trukket en hue godt ned over hovedet og han har netop lagt et koranvers op på sin Facebook profil. I sin taske har han en fuldautomatiks M95-militærriffel og inden længe ankommer han til Krudttønden i København, hvor et debatarrangement om ytringsfrihed finder sted. Manden, Omar El-Hussein, vil de næste 13 timer og 47 minutter timer blive centrum for det værste terrorangreb i Danmark i nyere tid. Til at fortælle den første del af historien om Omar El-Husseins terrorangreb har vi i dag gæsterne Mette Mayli Albæk, i dag retsanalytiker i DR dengang kriminalreporter på Jyllands-Posten og Dennis Meyhoff Brink, satireforsker og tilstede i Krudttønden da angrebet fandt sted.
I studiet er det som altid Casper Walbum Høst og DRs retskorrespondent Trine Maria Ilsøe.

Mere Terroristerne

Terroristerne: De tre terrorbomber i København II

26. dec. 2017 kl. 14:03
Fire terrorister rejste den 22. Juli 1985 fra Uppsala, via Stockholm til København. Inden for en...
Fire terrorister rejste den 22. Juli 1985 fra Uppsala, via Stockholm til København. Inden for en time af deres ankomst på Københavns Hovedbanegård havde de skabt kaos i byen. De havde sprængt en bombe ved det amerikanske luftfartsselskab North West Orient Airlines og en ved synagogen i København en tredje bombe endte i Nyhavn. Samme dag var de ude af landet igen - og der skulle gå hele fire år, før de fire mænd blev anholdt - og i mellemtiden havde de også lavet terror i Sverige og Holland. Mød direktøren for North West Orient Airlines, der for seks år siden sagde ja til at møde en af de dømte. Og mød efterforskeren i sagen, der i årevis jagtede indehaveren af et fingeraftryk fundet i en af de tasker, bomberne lå i.
I studiet: Vært Casper Walbum Høst og retskorrespondent Trine Maria Ilsøe.
(Sendt første gang 7. juli).

Terroristerne: De tre terrorbomber i København

25. dec. 2017 kl. 14:03
En dansk direktør for flyselskabet North West Orient Airlines sidder på sit kontor på 1. sal i de...
En dansk direktør for flyselskabet North West Orient Airlines sidder på sit kontor på 1. sal i det centrale København, da en enorm bombe pludselig eksploderer i stueetagen, hvor hans ansatte er samlet. Kort efter sprænger endnu en bombe ved den jødiske synagoge. Hvad ingen ved er, at der er endnu en bombe et sted i byen. Det er den 22. juli 1985, og den internationale terror er kommet til København. Mød direktøren, der oplevede bomberne og politimanden, der var med til at afsløre den internationale terrorcelle. En celle, der allerede havde begået ny terrorisme flere steder i Europa.
I studiet: Vært Casper Walbum Høst og retskorrespondent Trine Maria Ilsøe.
(Sendt første gang 30. juni).

Terroristerne: Fremtiden

27. okt. 2017 kl. 11:03
Hvor kommer fremtidens terrorangreb fra? De seneste tre år har Islamisk Stat stået bag langt hove...
Hvor kommer fremtidens terrorangreb fra? De seneste tre år har Islamisk Stat stået bag langt hovedparten af alle terrorangreb i Europa - men i Al Qaeda er Osama Bin Ladens søn, Hamza Bin Laden, hastigt på vej opad i terrororganisationens hierarki. Og Hamza Bin Laden henvender sig direkte til jihadister i vesten med gode råd til, hvordan et terrorangreb planlægges og udføres. 18ende og sidste afsnit af Terroristerne på P1 ser på risikoen for fremtidige terrorangreb og hvem de vil komme fra.
I studiet terrorforsker Tore Refslund Hamming, retskorrespondent i DR Trine Maria Ilsøe og vært Casper Walbum Høst.

Terroristerne: Kundby-sagen

20. okt. 2017 kl. 11:03
Det er en ualmindeligt ung terrormistænkt, der bliver anholdt den 13. januar 2016. Pigen fra den...
Det er en ualmindeligt ung terrormistænkt, der bliver anholdt den 13. januar 2016. Pigen fra den lille by Kundby er kun 15 år, og beviserne mod hende omfatter både indkøb af kemikalier til en bombe, forsøg på at kontakte Islamisk Stat og planer om at bombe to forskellige skoler - Carolineskolen i København og hendes egen skole i Fårevejle. I dag er Natascha Colding-Olsen dømt, men ankesagen afventer i efteråret, hvor det skal afgøres om Colding-Olsen en forvirret teenagepige på afveje eller en hårdkogt radikaliseret terrorist, der skal afsone forvaringsdom. Med til at fortælle historien har vi Christian Koed, tidligere lærer for pigen og Mette Grith Stage, der er hendes forsvarer.
I studiet har vi som altid DRs retskorrespondent Trine Maria Ilsøe og vært Casper Walbum Høst.

Terroristerne: Omar El-Hussein II

13. okt. 2017 kl. 11:03
Natten mellem den 14. og 15. februar 2015 bliver første gang dansk politi skyder og dræber en ter...
Natten mellem den 14. og 15. februar 2015 bliver første gang dansk politi skyder og dræber en terrorist i Københavns gader. Terroristen er Omar El Hussein, der dør i en byge af skud, efter han har angrebet kulturstedet Krudttønden og Synagogen og dræbt to personer. Men terrorsagen stopper ikke dér. For den efterfølgende retssag mod Omar El-Husseins fire venner bliver et kæmpe nederlag for anklagemyndigheden - og den minutiøse gennemgang af angrebet minut for minut afslører også store problemer med politiets håndtering af det måske værste terrorangreb i Danmark i nyere tid.
Gæster i dag er daværende retsreporter på Jyllandsposten Mette Mayli Albæk og forsvarsadvokat Jesper Storm Thygesen.

De fleste kan lide det, men Louise på 26 år kan ikke. Hvad kan man gøre ved det?

Radioværten og DJ'en vender tilbage til P3 for at udlevere sin iPhone X og sit digitale liv

Med guitar og deadline skriver Shaka Loveless & Jonas Gülstorff en sang til en P3-lytter

Pernille Rosenkrantz-Theil, Hella Joof og Eske Willerslev er her. Det er aldeles fremragende!

Ofte gælder det bare om at komme videre, men nogle dårlige dates kan være svære at slippe

Hjernekassen ser på, hvordan vi mennesker navigerer i denne fagre nye verden