Live kanaler

Ugens gæst

Pia Røn inviterer hver lørdag en af ugens centrale personer i studiet. Kom gerne med spørgsmål på ugens@dr.dk, P1's Facebook-side eller via Twitter #ugensgæstp1.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 44:25
  Ugens gæst

  Christian Friis Bach

  Mens profilerne fører krig på Facebook og den nye partileder kæmper for sin troværdighed, bløder det radikale hjerte hos Christian Friis Bach. Sexismesagerne, som udløste den radikale krise, bliver ikke håndteret med en Kvinfo-undersøgelse og en nedskreven politik, mener den tidligere R-minister, der har mange års erfaring i konfliktløsning, også internationalt. Forleden blev Christian Friis Bach selv ramt af et MeToo-rygte, et rygte, der tilsyneladende er løbet i flere år og som han nu vil renses for. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:26
  Ugens gæst

  Sofie Carsten Nielsen

  Sofies valg. Hun gik ind til mødet som næstformand og Østergaards tro væbner - efter syv timer kom hun ud som ny formand. Et halvt døgn senere stod hun på talerstolen som partileder ved åbningsdebatten og fredag er hun Ugens Gæst. En politisk bombe detonerede, da Morten Østergaard onsdag hårdt presset trak sig som leder af De Radikale. Hvordan vil Sofie Carsten Nielsen samle stumperne og hele sårene, og kan hun overhovedet det, når hun selv har været med til at lægge låg på den sag, der fældede Østergaard? Sofie Carsten Nielsen om de dramatiske døgn, om sexisme, løgn og politiske visioner i Ugens Gæst. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:32
  Ugens gæst

  Pia Kjærsgaard

  Er tiden løbet fra Dansk Folkeparti, eller kan Kjærsgaard & co stadig nå at indhente det tabte? Midt i konflikt, krise og knive i ærmerne har Dronningen af DF meldt sig klar til at gå i krig igen. Men hvor fanden er fronten? Er det indre eller ydre fjender, der skal bekæmpes? Og med hvilke våben? Andre må tage sig af ledelsen, siger Pia Kjærsgaard og trækker i kampuniformen som værdiordfører. Men hvad er der tilbage at kæmpe for? Og hvem? Ville hun i virkeligheden allerhelst skrue tiden tilbage til dengang Dansk Folkeparti havde udlændingepolitikken, kvinder havde pyt-knapper og Pia havde kontrollen? Vært: Marie Louise Toksvig.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:05
  Ugens gæst

  Kaare Dybvad Bek

  Hvem er Socialdemokratiet solidarisk med? Flygtningebørn i Moria-lejren? EU's nye migrantpagt? Indvandrerfamilier i ghettoen? Omskårne drengebørn? Kaare Dybvad Bek er fungerende udlændinge og integrationsminister og Ugens Gæst på P1. Du kan stille dit kritiske spørgsmål til Kaare Dybvad, ring på tlf. 70 21 1919 eller sms 1212. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:26
  Ugens gæst

  Morten Østergaard

  De Rabiate? "Det var ikke i orden i 2008, og det er ikke i orden nu" lød ordene fra de radikales ligestillingsordfører om Jeppe Kofod og hans egnethed som udenrigsminister og SÅ ramte MeToo bølgen for alvor Christiansborg. Mens statsministeren forsøgte at dæmpe de oprørte vande, kaldte den radikale næstformand Kofods sex-sag for noget svineri og Morten Østergaard fik travlt med at tage afstand til sin egen holdning anno 2008, hvor han mente S-toppen gik for hårdt til Kofod. Alligevel vil De Radikale ikke vælte ministeren. Hvorfor ikke? Og hvorfor protestere nu og ikke da udenrigsministeren blev udnævnt? Når Morten Østergaard lørdag tager til landsmøde er det efter en uge, hvor De Radikale fik sat dagsordenen i mere end en forstand - partiet kan nu med klimaministerens ord også kalde sig De Rabiate. Vært Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:38
  Ugens gæst

  Sikandar Siddique

  En dansk Malcolm X? Sikandar Siddique var iført revolutionsretorik, da han mandag præsenterede Frie Grønne. Han blæste til frontalangreb på status quo, på klimasyndere og på undertrykkere. Væk var bløde alternative vendinger om empati, humor og løsninger, hvor alle vinder. Frie Grønne vil være partiet, der aldrig går på kompromis. Hellere ingenting end 99% i en klimaforhandling. Hvordan vil Sikandar Siddique med sin kompromisløshed og tre mandater i Folketinget ændre verden? Stil spørgsmål på sms til 1212 eller ring 70211919 Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:05
  Ugens gæst

  Pia Olsen Dyhr

  Dus med himlens fugle? "Hovedrystende og hamrende useriøst!" Pia Olsen Dyhr er sjældent den, der råber højst, når det gælder kritik af regeringen. Men da miljøministeren forleden udskød den store naturpakke med et helt år, fandt SFs formand de store bogstaver frem. Hun er ikke imponeret af miljøministeren, og anklager S for ikke at levere på valgløftet om mere vild natur. Samtidig ærgrer Pia Olsen Dyhr sig over finanslovsudspillet, som hun ikke mener er hverken grønt eller rødt nok. Er SF ved at være træt af rollen som hjælpe-socialdemokrater? Stil spørgsmål til Pia Olsen Dyhr på sms til 1212 eller ring 7021 1919 Vært Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:05
  Ugens gæst

  Nick Hækkerup

  Flere blå lys eller blålys? 300 ekstra betjente, 20 nærpolitistationer og en dansk pendant til FBI skal gøre politiet stærkere på det svære og tættere på det nære. Justitsministeren vil sætte trygheden først, men hvad nytter en nordjysk nærpolitistation, hvis utrygheden sidder i et S-tog i Storkøbenhavn? Er udspillet løsningen på "hvorfor kommer politiet ikke, når man ringer?" eller er det "Røg, blålys og bar røv i måneskin", som en kommentator formulerede det? Justitsminister Nick Hækkerup tager en pause i forhandlingerne om politiets fremtid for at være Ugens Gæst. Stil dit spørgsmål til justitsministeren på sms til 1212 eller ring 7021 1919. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:49
  Ugens gæst

  Peters tur

  Arne fik endnu en tur i manegen og beskæftigelsesministeren fik en tur i mediemøllen, da det tirsdag endelig stod klart, hvem regeringen vil give ret til tidlig pension. "Hvad med os?" spørger socialrådgivere, fængselsbetjente og pædagoger. Hvor forsvandt løfterne til de psykisk nedslidte hen? Og hvad med økonomien? Peter Hummelgaard er manden bag Socialdemokratiets store udspil og fredag påbegynder han de forhandlinger, der skal skaffe politisk flertal og gøre udspil til aftale. Men først er det hans tur til at være Ugens Gæst. Vært Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:05
  Ugens gæst

  Jacob Bundsgaard

  På få uger er Aarhus gået fra to smittede om ugen til Corona hotspot. Fra glade feriegæster til at gå i rødt for norske turister. Der er masker i busserne og tomme stole på cafeerne. Somaliske borgere føler sig udskammet, mens andre kræver at vide, om der er områder, man skal være varsom med at besøge. Samtidig er borgmesteren kommet i skudlinjen for sine udmeldinger om Aarhus Festuge: først skulle der være fest, så blev festen lidt mindre og nu er den helt aflyst. Jacob Bundgaard er Ugens Gæst, stil spørgsmål på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:27
  Ugens gæst

  Søren Brostrøm

  For et halvt år siden var han ukendt for de fleste, nu ved alle hvem Søren Brostrøm er. Coronageneralen. Som direktør i Sundhedsstyrelsen har han været i frontlinjen de sidste fem måneder. Han har siddet med om bordet, når de tunge beslutninger skulle træffes. Han har været direkte og åbenmundet, også når han ikke var enig i de politiske beslutninger. Søren Brostrøm var hverken begejstret for mundbind, grænselukning eller den omfattende nedlukning i marts. Men da Danmark lukkede og grænsebommen gik ned, faldt smittetallet. Tog han fejl? Hvad anbefaler Brostrøm nu, hvor smittetallet igen stiger? Søren Brostrøm om læren af Corona-krisen og om det kald, han fik, da han som dreng kørte lægevagt med sin mor. Stil spørgsmål til Søren Brostrøm på 7021 1919 eller på sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:05
  Ugens gæst

  Margrethe Vestager

  "Befinder jeg mig midt i en kollektiv depression?" Europas grænser er under pres, EU kaldes impotent og Vesten er i krise. Men Margrethe Vestager er optimistisk, faktisk så optimistisk, at hun for nylig fik nok af klynk og gav den internationale sikkerhedskonference en ordentlig opsang. Som EU-kommissionens ledende næstformand har hun netop præsenteret den plan, der skal få Europa helt frem i bussen, når det gælder kunstig intelligens. Samtidig fortsætter hun den hårde kurs overfor tech-giganterne. Hvordan kan Vestager være optimist, når Erdogan har åbnet porten til Europa og tusindvis af flygtninge sætter livet på spil i håbet om et nyt liv i EU? Hvordan vil hun bryde Kinas og USA's IT-dominans? Og har Trump ret, når han siger, at hun hader USA? Stil spørgsmål til Margrethe Vestager på 70211919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:03
  Ugens gæst

  Søren Pape Poulsen

  Mens S og V toppes om tillidsbrud, er K sat udenfor døren og står til at blive den store taber i udligningsaftalen. Søren Pape Poulsen nåede knapt at sætte sig ved forhandlingsbordet, før han røg ud igen og det kan koste de konservative kommuner dyrt. Til gengæld kan Pape glæde sig over støt fremgang for det hårdt prøvede Konservative Folkeparti, en ekstra mand i truppen, oven i købet en undsluppen Venstremand og en tillid så bred, at der nu hviskes om ham som mulig statsministerkandidat. Ugens Gæst kommer til at handle om at være sat udenfor døren, om at være tough on crime, men blød om hjertet og om at blive så målløs over en nylig dom, at han udbrød "Giv mig mit iltapparat!". Stil spørgsmål på 1212 eller ring 7021 1919. Vært Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:25
  Ugens gæst

  Kristian Thulesen Dahl

  "Simpelthen så nederdrægtigt!" Kristian Thulesen Dahl er ikke tilfreds med udligningsreformen og mener, at Mette Frederiksen "splitter Danmark til atomer". DFs formand trækker i bremsen og foreslår i stedet en helt ny model. Er han på vej ud af forhandlingerne? Kristian Thulesen Dahl er Ugens Gæst, det kommer til at handle om kommune-kroner, om at rejse sig efter en vælgerknockout og om regnedrenge, der kaprer den borgerlige dagsorden. Stil dit spørgsmål på sms til 1212 eller ring 7021 1919. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:33
  Ugens gæst

  Kaare Dybvad Bek

  Først blev han belært om politisk håndværk, så blev han med en kvik manøvre og et indgreb mod kapitalstærke spekulanter dagens mand, men nu breder panikken sig omkring andelsboligerne. Er Kaare Dybvad lejernes helt og andelshavernes mareridt? Som boligminister vil han have almene boliger på Strandvejen og sikre et Danmark, der ikke er opdelt efter indkomst. Kåre Dybvad har taget værdikrigen med ind i Boligministeriet, men selv kalder han sig naboskabsminister og en rendyrket bolignørd. Stil spørgsmål på 70211919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:15
  Ugens gæst

  Holger Schou Rasmussen

  I Nordsjælland raser borgmestrene, mens humøret er anderledes højt på Lolland, som igen vinder i det kommunale udligningsspil. Holger Schou Rasmussen er borgmester i en Danmarks fattigste kommuner og han kalder de rige kommuner usolidariske, når de brokker sig over at skulle sende flere skattekroner udenbys. Lever Lolland på nas? Hvordan vil Holger Schou vende udviklingen, så kommunen igen kan blive selvkørende? Og hvorfor vil han ændre det system, der lige nu sender millioner til hans kommunekasse? Holger Schou Rasmussen er Ugens Gæst, det kommer til at handle om ulighed og fællesskab og om at kæmpe så meget for Lolland, at andre borgmestre næsten synes, det er for meget. Stil spørgsmål på sms til 1212 eller ring 7021 1919 Vært Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:08
  Ugens gæst

  Rasmus Stoklund

  Mette Frederiksens nye frontkæmper på udlændinge og integrationspolitik. Manden der i stiv kuling sendes i felten for at forsvare Socialdemokraternes stramme kurs overfor indvandrere. Indvandring er årsag til voksende antisemitisme! IS-krigere skal have deres børn fjernet med tvang! Udviste asylsøgere på Ellebæk skal ikke have det rart! Indvandrere opfører sig skidt på Nørrebro! Afviste asylsøgere skal sende til lejre i Nordafrika. 35-årige Rasmus Stoklund er Ugens Gæst på P1, det kommer til at handle om at være ny i Folketinget, fra flækken Pjedsted udenfor Fredericia, om at få tildelt posten som ordfører for integration og udlændinge via sms, om at være lagt for had af sine politiske modstandere, om at være træt af bedrevidende akademikere, og om at se op til Morten Messerschmidt. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:05
  Ugens gæst

  Astrid Krag

  Milliardsatsning eller en gratis omgang? "I dag hjælper vi udsatte børn for dårligt og for sent" siger social- og indenrigsminister Astrid Krag, der vil sætte barnet først. Altid. Flere og tidligere tvangsfjernelser - og en ny Barnets Lov skal gøre Danmark til verdens bedste land at være barn i - også for udsatte børn. Hele området skal reformeres, så der altid tages udgangspunkt i barnet, men hvordan bliver de fine ord omsat til handling? Ugens Gæst om Barnets Lov, om ministervisioner og om lange dage, der ender med kebab i fuld galla. Stil spørgsmål til Astrid Krag på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:06
  Ugens gæst

  Martin Lidegaard

  Starten på tredje verdenskrig eller vejen til en ny atomaftale? Verden holdt vejret i denne uge og danske politikere var splittede - var USA's angreb fornuftigt eller dybt uansvarligt? Som formand hasteindkaldte Martin Lidegaard til møde i Det Udenrigspolitiske Nævn og kort efter trak regeringen 100 danske soldater midlertidigt ud af Irak. Tidl. udenrigsminister Martin Lidegaard er manden, der gerne vil mødes på midten og fredag er han Ugens Gæst på P1. Det kommer til at handle om Trump, terror og Danmarks indsats i Irak - og om at føle sig som Hal Kochs oldebarn. Stil spørgsmål på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:14
  Ugens gæst

  Lars Løkke Rasmussen

  Sidste år ved denne tid havde Lars Løkke Rasmussen travlt med nytårstalen. I år har han investeret i en vakuummaskine, så han kan få styr på alle de lammerullepølser, han har fremstillet i december. For Lars Løkke blev 2019 et år, der vendte op og ned på hans liv. Han har været politisk aktiv i næsten 40 år, været formand for Venstre de sidste ti og været statsminister to gange - ja han er vel nærmest indbegrebet af et politisk dyr. Eller måske rettere var... Den sensommerdag Lars Løkke Rasmussen gik ud ad bagdøren, åbnede han samtidig døren til et friere liv. Hør mere, når Lars Løkke er Ugens Gæst på P1. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:10
  Ugens gæst

  Uffe Elbæk

  "Love is in the air" skrålede Uffe Elbæk, da Alternativet stormede i Folketinget i 2015. Men ved valget i juni var vælgernes kærlighed kølnet og nu stopper Elbæk som partileder. Alternativet står et godt sted, mener Elbæk og peger på klima- og finanslov. Andre hæfter sig ved, at det lykkedes Alternativet at blive halveret ved det valg, der ellers havde fokus på partiets altoverskyggende mærkesag, klimakampen. Har Elbæk lyttet til de kritikere, der mener, hans person kom til at overskygge partiet? Har aktivisten med hovedet fuldt af ideer og en stærk iværksættertrang nye projekter på vej? Og hvad mener Elbæk, når han siger, at han nu skal være samfundsarkitekt? Har du et spørgsmål eller en kommentar til Uffe Elbæk, så ring 70211919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:06
  Ugens gæst

  Jeppe Kofod

  Et terrorangreb med tråde til IS-krigere er afværget - også Danmark mærker, at verden er under forandring. Kineserne bruger mafiametoder på Færøerne, Trump vil købe Grønland og russerne har ubåde i farvandet. Rigsfællesskabet er under pres fra stormagterne, USA sætter "America First" og Brexit udfordrer det europæiske fællesskab. Udenrigsminister Jeppe Kofod runder en travl uge af som Ugens Gæst. Send dit spørgsmål til ham på 1212 eller ring 7021 1919. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:03
  Ugens gæst

  Pia Olsen Dyhr

  "Med dejlig chokolade..." - Pia Olsen Dyhr var midt i sin fødselsdagsfest, da hun i lørdags blev kaldt til krisesnak med statsministeren. Finanslovsforhandlingerne skred ikke frem efter planen. Mandag aften var aftalen på plads - og Pia Olsen Dyhr proklamerede glad, at der med minimumsnormeringerne skrives Danmarkshistorie. Men gør der nu det? Spørg Pia Olsen Dyhr, når hun er Ugens Gæst - ring 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:04
  Ugens gæst

  Morten Østergaard

  Finanslovsaftalen var ellers tæt på målstregen, men så satte De Radikale ind med et benspænd i slutspurten. Grænsekontrol skal ud af aftalen, bedre mulighed for udenlandsk arbejdskraft skal ind i aftalen og så skal finansloven være den grønneste nogensinde. Morten Østergaard har bragt De Radikale tilbage som central spiller i midten af dansk politik. Fredag tager han en pause i finanslovsforhandlingerne for at være Ugens Gæst. Stil spørgsmål til Morten Østergaard på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:04
  Ugens gæst

  Jakob Ellemann-Jensen

  Om aftenen var han vært for en stor havefest, næste morgen måtte han haste til Jylland og skulle pludselig være ny formand for det kriseramte Venstre. På weekendens landsmøde satte Jakob Ellemann med sin første formandstale kursen for Venstre og forsøgte samtidig at skabe ro om partiets udlændingepolitik. Hvordan vil Ellemann hele sårene i Venstre? Hvordan vil han samle de efterhånden mange blå partier og overbevise DF om, at han skal være statsminister? Og hvad betyder det, at han er kommet på rullekrave med Morten Østergaard? Stil spørgsmål til Venstres formand på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  Ugens gæst

  Naser Khader

  Kokosnød, præmieperker, grøftegraver. Hadet af nogen, elsket af andre. Ugens gæst på P1 er Naser Khader - manden hvis portræt, den danske IS-kriger Ahmad el-Haj, skød til måls efter. Naser Khader (K) mener, at alle fly med IS-krigere på vej til Danmark skal vendes i luften, Naser vil oprette en krigsforbryderdomstol i det nordlige Irak og han sammenligner danske IS-krigere med landsforrædere fra 2. Verdenskrig. Det kommer til at handle om at være i krig med islamister, om moral fremfor retssikkerhed, om at være lodret uenig med landets forsvarsadvokater, om at have lovet sin mor at stoppe med at kalde folk idioter og om at finde sit politiske ståsted, mens det borgerlige Danmark kollapser. Dit spørgsmål kan stilles, ris eller ros kan gives, til Naser Khader på tlf. 70 21 1919 - eller sms 1212. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:29
  Ugens gæst

  Er: Simon Emil Ammitzbøl-Bille og Christina Egelund

  Det er ikke hver dag, at Folketinget får et nyt parti, men det skete altså i går. Partiet hedder Fremad og bag det står to personer, der begge havde centrale poster i Liberal Alliance inden valget - nemlig Christina Egelund, der var politisk ordfører og Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der var økonomi og indenrigsminister. Nu har de forladt Liberal Alliance og stiftet et nyt parti. Men hvad skal vi med et nyt parti i den borgerlige lejr? Hvad tilbyder Fremad, som vi ikke finder i de andre partier? Og kan vi stole på, at partiets formand Simon Emil ikke skrider fra et parti for fjerde gang? Du kan stille dit spørgsmål til de nye partistiftere, Simon Emil Ammitzbøl-Bille og Christina Egelund. Ring til 70211919. Vært: Kasper Hartmann.

  Nyheder & Aktualitet