Live kanaler

Ugens gæst

Pia Røn inviterer hver lørdag en af ugens centrale personer i studiet. Kom gerne med spørgsmål på ugens@dr.dk, P1's Facebook-side eller via Twitter #ugensgæstp1.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 44:37
  Ugens gæst

  Margrethe Vestager

  EU first? G7, Nato, Putin - Præsident Bidens Europaturne er i fuld gang og tirsdag gælder det EU. For første gang siden 2014 mødes en amerikansk præsident med EU-toppen, på programmet står handel og regulering af teknologi. Men Biden er også i Europa for at samle støtte til at sætte foden ned overfor Kina. Kan EU og USA danne fælles front mod Kina? Hvilken betydning får det for Europa, at USA nu ikke længere sætter America First? EU-kommissær Margrethe Vestager er Ugens Gæst. Det kommer til handle om EU-USA topmødet, men også om digitalisering som et politisk Kinder æg og om Danmarks forældede IT-systemer, der ifølge Vestager "holdes sammen af gaffertape" Stil dit spørgsmål på sms til 1212. Vært Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:37
  Ugens gæst

  Sofie Carsten Nielsen

  "Hører jeg hjemme i politik?" Spurgte Sofie Carsten Nielsen fra Folketingets talerstol. Blandt borgerlige partiledere er der ikke tvivl om svaret, især ikke efter den radikale leder har meldt sig klar til omfattende reformer og bragt skat, SU og efterløn i spil. Ellemann, Pape, ja selv Vermund vil gerne spise frokost med Sofie Carsten Nielsen. Mens blå blok slikker sig om munden, har de røde tabt appetitten. "Hovedrystende og asocialt" lyder det fra SF og EL om de radikale udmeldinger. Bliver denne uge starten på en ny alliance mellem R og blå blok? Markerer afslutningsdebatten et farvel til den aktivistiske stil og et goddag til Radikal classic? Kan de radikale igen blive dansk politiks kongemagere? Sofie Carsten Nielsen er Ugens Gæst om reformer, alliancer og om hvorfor hun mener, der er noget galt på Christiansborg. Stil spørgsmål på sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:35
  Ugens gæst

  Carl Valentin

  Solidarisk? Beslutningen var truffet, bygningerne købt, men Langeland sagde nej og pludselig truede SF´s Carl Valentin med at bringe regeringen i mindretal. Tesfaye bakkede, øboerne jublede og det samme gjorde SFs eneste borgmester - på Langeland. I Midtjylland føler borgerne sig svigtede og abespillet er i gang. Hvem har ansvaret for, at 130 udvisningsdømte nu alligevel bliver på Kærshovedgård? Har SF selv bedre forslag, efter tomlen er vendt ned til både Lindholm og Langeland? Hvor er det socialistiske partis solidaritet med midtjyderne, der lige nåede at glæde sig over, at det nu var andres tur? Og er SFs loyalitet overfor regeringen blevet testet til grænsen denne gang? Carl Valentin er SFs udlændingeordfører og Ugens Gæst på P1. Om Langeland og loyalitet, om socialisme og solidaritet og om at være "ham den unge" på det gamle Christiansborg. Stil dit spørgsmål til Carl Valentin på sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:38
  Ugens gæst

  Jeppe Kofod

  Besøg af den amerikanske udenrigsminister - tjek. Kovending: Hjemtagelse af mødre og børn fra fangelejre - tjek. Topmøde i Arktisk Råd - tjek. Topmøde i Grønland - tjek. Åbent samråd om tøjfabrikation i Myanmar - tjek. Ugens Gæst på P1 - tjek. Jeppe Kofods kalender har været tætpakket denne uge, hvor han samtidig kunne glæde sig over en ministerstorm, der stilnede af. Men hvordan forklarer udenrigsministeren regeringens kovending, når eksperter siger, intet nyt er kommet frem? Hvad svarer han, når udenlandske kolleger spørger til Danmarks vurdering af Syrien som sikkert nok til, at flygtninge kan hjemsendes? Følte han sig reduceret til høflig vært for et møde mellem USA, Grønland og Færøerne? Og er Arktisk Råd virkelig verdens kedeligste topmøde? Send dit spørgsmål til udenrigsminister Jeppe Kofod på sms til 1212. Vært Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:11
  Ugens gæst

  Sophie Hæstorp Andersen

  Københavner med stort K? Sophie Hæstorp Andersen vil være overborgmester i København, efter at metoo-bølgen og års understrøm af krænkelses-anklager skyllede Frank Jensen fra posten i efteråret. Bliver hun den socialdemokrat, der får rådhus-sexismen undersøgt til bunds? Kan hun føre valgkamp i en multietnisk hovedstad midt i en eksplosiv intern S-strid om ubøjelig udlændingepolitik? Kan hun skabe albuerum i et kommunalt selvstyre, som Christiansborg helst vil styre ned til mindste håndtryk? Og skal København til kamp mod udflytning, udligning og det Udkants-Danmark, regeringen så gerne vil kræse om? Hør, hvad Sophie Hæstorp Andersen vil med København og det parti, hun har været i, siden hun var teenager, når hun er Ugens Gæst på P1. Vært: Marie Louise Toksvig.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:13
  Ugens gæst

  Per Stig Møller

  Mere frihed til at tænke selv, til at ytre sig, og ikke blindt følge magtens kvinder og mænd. Uanset om magten hedder Mette Frederiksen, Inger Støjberg eller Erik Ninn-Hansen. Mere frihed til embedsmænd, uanset om det handler om minkgate eller instrukskommission. Mere frihed til politifolk til at tænke selv, mere ytringsfrihed til kritiske danskere, der deler billeder af en statsminister-dukke i brand. Per Stig Møller er Ugens Gæst på P1, tidligere udenrigsminister og konservativt orakel. En mand der frygter mere socialdemokratisk statsstyring og overvågning efter Corona-krisen. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:41
  Ugens gæst

  Pelle Dragsted

  Er revolutionen aflyst? De fleste grinede, udenrigsministeren kaldte det "komplet absurd" og finansministeren "tudetosset", når Trump og Fox News brugte socialistiske Danmark som skræmmebillede. "Men Trump har ret, Danmark er socialistisk", lyder det fra Pelle Dragsted. Ikke socialistisk nok efter Dragsteds mening, men en forandring er på vej. En forandring, der bygger på det Danmark, vi kender og ikke en fjern utopi. Skal tandpleje, psykologhjælp og offentlig transport være gratis? Skal der være offentligt ejede banker? En deling af magt og overskud i virksomheder? Jobgaranti, så ingen går ledige? Med bogen Nordisk Socialisme kalder Pelle Dragsted til kamp for et socialistisk samfund - nu med plads til kapitalisme. Vært Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:34
  Ugens gæst

  Mattias Tesfaye

  En fuckfinger til alle udlændinge i Danmark? Eller fair stramninger og krav til de, der søger dansk statsborgerskab og et rødbedefarvet pas? Enhedslisten kalder de seneste stramninger i dansk udlændingepolitik for svineri og en fuckfinger, Radikale taler om den visne rose, og et højrepopulistisk Socialdemokrati der konstant trækker udlændingekortet. Hvor længe vil udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye forsvare en stram udlændingepolitik og hjemsendelse af flygtninge til regimet i Syrien? Mattias Tesfaye er ugens aktuelle gæst på P1. Du kan sende dit spørgsmål eller kommentar til ugens gæst på sms 1212. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:05
  Ugens gæst

  Mai Mercado

  "Det går op og det går ned, men det skal nok gå" lyder et Poul Schlüter-citat, som kunne være overskriften på De Konservatives uge. Partiet stormer frem og kunne tirsdag glæde sig over den største vælgeropbakning i 25 år - er et magtskifte på vej i blå blok? Skyldes fremgangen de konservative værdier, en harmonisk folketingsgruppe og en partileder, der både er jovial og klar i spyttet? Eller handler det nok så meget om et Venstre i krise? Naser Khader beskyldes for at true sine kritikere til tavshed og er nu sygemeldt med stress. Efter flere spekulationer om timingen i Khaders sygemelding, blev hans lægeerklæring offentliggjort. Er det rimeligt, at folkevalgte har bedre vilkår end borgerne under en sygemelding? Skal folkevalgte bare finde sig i, at de må dele deres private sundhedsoplysninger med offentligheden? Mai Mercado har været konservativ gennem op- og nedture. Hun var politisk ordfører, da tilslutningen var helt i bund og spærregrænsen uhyggeligt tæt på. Nu tør hun næsten ikke tro på tallene. Som konservativ gruppeformand og tidligere minister kender hun alt til arbejds-og mediepres. Alligevel siger hun, at det aldrig har været hårdere at være folkevalgt. Hør mere, når Mai Mercado er ugens gæst og stil spørgsmål på sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:27
  Ugens gæst

  Kasper Hjulmand

  Bold eller boykot? Tre sejre på stribe og masser af dynamit i stængerne har sendt fodboldlandsholdet godt fra start mod VM i Qatar. Men samtidig stiger presset for en boykot. Kan sport og politik adskilles? Skal det? Landstræner Kasper Hjulmand kaldes fodbolddrømmer. Han var tæt på at forlade en fodboldverden, han så drevet af egoisme, penge og grådighed. I stedet kastede han sig ind i kampen for at ændre den. Nu står han i spidsen for det danske landshold, der har tændt op under sommerens EM-drømme. Som nyudnævnt træner satte Hjulmand sig for at undersøge den danske folkesjæl, for hans mission rækker ud over 2-0, 8-0 og 4-0. Hør mere om Kasper Hjulmands mission, om fodbolddrømme og om hvorfor han ikke vil gå forrest i en boykot af Qatar. Stil spørgsmål til Ugens Gæst på sms til 1212 Vært Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:37
  Ugens gæst

  Rosa Lund

  Kommer børnene hjem? Da Rosa Lund for tre år siden begyndte at råbe op om børnene i de syriske lejre, var det ikke ligefrem noget, der ryddede forsider. Nu kører én avis kampagne, mens en anden afslører efterretninger om kidnapninger og terrortræning af børn og da statsministeren tirsdag udtalte sig en lille smule anderledes end hun plejer, var det breaking news. Støttepartierne har sat regeringen under massivt pres, Kofods ministertaburet står og vipper og statsministeren har lovet, at hun vil hjælpe børnene. Men hvordan? Mette Frederiksen siger, der ikke er noget hastværk med at finde en løsning - hvor længe vil Enhedslisten vente? Hvordan vil EL tvinge regeringen til at ændre kurs, når partiet ikke vil true med at trække støtten? Og hvorfor er Rosa Lund tryg ved at hjemtage kvinder, der vendte Danmark ryggen for at støtte Islamisk Stat? Rosa Lund (EL) er Ugens Gæst - stil spørgsmål på 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:10
  Ugens gæst

  Sofie Carsten Nielsen

  Vælgerne flygter, profiler forlader partiet, en MeToo-boomerang har ramt, der er igen trusler om at vælte Regeringen. Er de radicoole færdige i dansk politik? Partiet støtter S-Regeringen, men raser over udlændingepolitikken og de danske børn i Syrien. Radikale går forrest i sexismekampen, men taler påfaldende lidt om krænkelser i egne rækker. Og så er der klimaet, som Regeringen har sendt ud i fremtiden i en hockeystavsmodel? Hvad har Radikale leveret? Partileder Sofie Carsten Nielsen er Ugens Gæst på P1, stil dit spørgsmål til partileder Sofie Carsten Nielsen på tlf. 70 21 1919 eller sms 1212. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  Ugens gæst

  Mette Frederiksen

  Bliver det godt igen? Mette Frederiksen havde været statsminister i ni måneder, da pandemien ramte og hun måtte træffe den historiske beslutning at lukke Danmark ned. Håndsprit, afstand, forsamlingsforbud og endeløse dage foran computeren for både børn og voksne. Hårdt trængte virksomheder, en rejsebranche uden rejsende, et kulturliv uden liv, og minkavlere, der måtte opgive livsværket. Nu er foråret på vej, smittetallet er stabilt og der er plads til endnu en lille genåbning. Har blå blok ret i, at smittescenarierne har været for pessimistiske? At det er til grin, der ikke åbnes yderligere? Har regeringen været for forsigtig? Og hvilken betydning får det, at vaccinationer med AstraZeneca nu er stillet i bero? Bliver det godt igen? Statsminister Mette Frederiksen ser tilbage på et år med corona og frem mod lysere dage i Ugens Gæst. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:34
  Ugens gæst

  Martin Lidegaard

  Det lignede en vindersag for statsministeren, men så kom kritikken. Som tidligere udenrigsminister undrer Martin Lidegaard sig over timingen og kalder rejsen til Israel "besynderlig". Var det turen værd eller er statsministeren gået i fælden som bytte i den israelske valgkamp? Martin Lidegaard er tilbage som kampklar næstformand hos De Radikale. I tre måneder undgik han Christiansborg. Han havde navnet på et nyt parti parat, men en timelang gå-tur med Sofie Carsten Nielsen fik ham på andre tanker. Ugens Gæst om en tur til Israel, om turen væk fra og tilbage til det parti, der vil mødes på midten og om at se Radikale Venstre ryge på forsiden som "Gramsepartiet". Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:34
  Ugens gæst

  Jakob Ellemann-Jensen

  Det vil koste flere smittede, flere indlagte og flere dødsfald, erkender Jakob Ellemann-Jensen om Venstres krav til en større genåbning. "Vi må acceptere, at døden er en del af livet" lyder det fra Venstres formand, der mener, at restriktionerne også vil koste liv. Er kuren mod Corona værre end sygdommen? Statsministeren kalder den begrænsede genåbning for en kalkuleret risiko, læger taler om en selvskabt tredje bølge - hvor stor en bølge vil Ellemann risikere med en udvidet åbning? Har politikerne været for bange for at gå ind i diskussionen om liv og død, om hvilke liv der skal prioriteres over andre og om konsekvenserne af de valg der træffes? Jakob Ellemann-Jensen er Ugens Gæst, stil dit spørgsmål på sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:32
  Ugens gæst

  Pia Olsen Dyhr

  De borgerlige jubler, Enhedslisten kalder det risikabelt og en politisk kommentator var nær faldet ned af stolen, da SF meldte sig i koret, som vil have Danmark genåbnet 1. marts. Pia Olsen Dyhr har været forsigtighedens fortaler, hun har igen og igen støttet regeringen i nedlukning og hun har talt om bekymringen for den britiske mutation. Hvorfor vil hun så åbne nu, hvor den britiske mutation breder sig? Hvem skal først åbne og hvordan? Og hvorfor går SF pludselig solo? Pia Olsen Dyhr er Ugens Gæst, har du et spørgsmål, så send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:35
  Ugens gæst

  Mattias Tesfaye

  Alt for mange har fået dansk statsborgerskab, uden at der er stillet reelle krav. Flere skal have frataget det rødbedefarvede pas, hvis de begår kriminalitet. Internationale konventioner er et problem, man skal gøre sig fortjent til at blive dansker. Er Regeringen blevet DF-light? Var Tesfaye arbejdsløs, hvis der var nul indvandring fra Mellemøsten? Ugens gæst på P1 er udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye. Stil dit kritiske spørgsmål, ring på tlf. 7021 1919 eller sms 1212. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:34
  Ugens gæst

  Inger Støjberg

  Uden filter. Inger Støjberg er færdig med Venstre og kalder sig nu "værdikriger uden filter". Efter 25 år i partiet er hun i åbent opgør med Christiansborg-Venstre, og siger uden omsvøb, at hun ikke mener, Ellemann kan blive statsminister. Inger Støjberg har vendt skråen og er Ugens Gæst. Handler hendes exit om politik eller personlig kemi? Har hun ret i at Danmark er ved at knække over - eller tager hun jyderne som gidsler i hendes politiske projekt? Og hvad er det egentlig for et filter, hun har haft på hidtil? Stil dit spørgsmål på sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:04
  Ugens gæst

  Jens Rohde

  Mandag befriede Jens Rohde sig selv fra Radikale Venstre, i dag smutter Ida Auken over til Socialdemokraterne. Vrede, had og hævn har overtaget klimapolitik og Metoo, og radikale er sendt ud i et ligegyldigt ingenmandsland, lyder afskedssalutten fra det løsgående missil fra Viborg-kanten. Ida Auken er igen glad og rask efter lang tids sygemelding. Hvad sker der for de stolte radikale kongemagere? Jens Rohde er Ugens Gæst på P1, en mand med følelserne udenpå tøjet, som er indigneret, temperamentsfuld og for mange irriterende. Handler Rohdes og Aukens exit om politik eller om mangel på indflydelse? Om store egoer, der ikke tåler at blive sagt imod? Ender typer som Jens Rohde i selskab med sin gamle partiformand fra Venstre, Lars Løkke, på den politiske elefantkirkegård? Hvorfor forlader manden en lang politisk karriere fra byråd, Folketing og EU netop nu? Ugens Gæst på P1 er Jens Rohde, nu løsgænger i Folketinget. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:06
  Ugens gæst

  Anders Samuelsen - efter magten

  Donald Trump fløj skuffet til Florida i Air Force One i onsdags. Men hvad kommer egentlig efter magten? Anders Samuelsen blev fyret af vælgerne ved folketingsvalget i 2019 og sagde farvel til både Christiansborg, Udenrigsministeriet og formandsposten i Liberal Alliance. Nu ser han tilbage på kampene, magten og nederlaget, når han er Ugens Gæst på P1, for at tale om de spor, han efterlod i dansk politik - og dansk politik efterlod i ham. Vært: Marie Louise Toksvig.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:06
  Ugens gæst

  Søren Pind; stadig en kriger?

  På behørig afstand af Slotsholmen advarer Søren Pind mod populisme og mangel på ordentlighed i dansk politik. Mener han virkelig, at scener som sidste uges stormløb mod den amerikanske kongres, er en reel risiko i Danmark? Er han oprigtigt skuffet eller bare bedrevidende på bagkant? Var han parat til at forlade Venstre, hvis partiet havde afvist en Rigsretssag mod hans gamle ministerkollega? Han gav sig selv adskillige, kreative titler som minister. Nu kalder han sig cyber-sherif - klar til nye kampe på nettet. Hør hvordan og meget mere, når Søren Pind er Ugens Gæst på P1. Vært: Marie Louise Toksvig.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:07
  Ugens gæst

  Lars Løkke Rasmussen

  En hård politisk hund, en tidligere statsminister, en ny reality-stjerne, måske en ny partistifter. Lars Løkke Rasmussen er Ugens Gæst på P1. Efter tre uger på en sejlbåd over Atlanterhavet med kokken Umut og et TV-hold meldte Lille Lars fra Græsted sig ud af Venstre efter 40 år. På Facebook. Løkke insisterer hårdnakket på et S-V-samarbejde hen over midten i dansk politik. Uden Enhedslisten og uden Nye Borgerlige. Er et nyt Løkke-parti på vej? Er der brug for Løkke i midten af dansk politik? Eller bidrager Løkke til Venstres og det borgerlige Danmarks nedtur? Ring til Ugens gæst Lars Løkke på P1 med dit spørgsmål tlf. 7021 1919 eller sms 1212. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:04
  Ugens gæst

  Pernille Vermund

  Hun vil stoppe det, hun kalder hetzen mod Inger Støjberg. Hun vil trykke de franske Muhammed-tegninger i danske aviser, hvis hun får lov. Hun vil have statsminister Mette Frederiksen for en Rigsret, og Regeringen til at gå af. Og så har hun tredoblet sine mandater siden valget i 2019. Pernille Vermund formand for Nye Borgerlige er Ugens gæst på P1. Arkitekt, mor til tre og hårdtslående værdikriger fra Nordsjælland. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:31
  Ugens gæst

  Thorkild Fogde

  Politi eller politik? Rigspolitichef Thorkild Fogde har endelig fået politikernes to do-liste med en ny flerårsaftale for politiet, der skal være flere, bedre og tættere på. Vi skal være tryggere, lover han. Men hvordan og hvornår? Thorkild Fogde havde knap nået at trække i sin nye uniform som Rigspolitichef, før corona ramte Danmark og sendte politiet på helt nye opgaver med alt fra at ensrette gågader til at udrydde mink. Et marathon, kalder han det - men snublede politiet undervejs? Eller blev Fogde og hans folk brutalt kylet under bussen af politikerne, da mink-skandalen eksploderede? Mød manden, der står i døren mellem politi og politik, når Thorkild Fogde er Ugens Gæst på P1. Vært: Marie Louise Toksvig.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:06
  Ugens gæst

  Thomas Senderovitz

  Jeg tager gerne det første skud! Corona-vaccinen bliver vores tids svar på månelandingen. Siger Thomas Senderovitz direktør i Lægemiddelstyrelsen og Ugens Gæst på P1. De første danskere kan om alt går vel få stikket i januar. I Storbritannien er de allerede i gang med at vaccinere mod Covid19. Hvor sikker er vaccinen? Hvad med bivirkninger? Hvor længe holder den? Hvad stiller vi op med vaccine skeptikere? Hvor mange skal vaccineres, for at det er nok? Thomas Senderovitz er Ugens Gæst på P1, direktør i Lægemiddelstyrelsen i Danmark og medlem af bestyrelsen i Det Europæiske Lægemiddelagentur. Stil dit spørgsmål direkte til Thomas Senderovitz, ring til Ugens Gæst på tlf. 70 21 1919 eller sms 1212. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:04
  Ugens gæst

  Kaare Dybvad

  Hvem må bo hvor? En glad boligminister kunne forleden præsentere en næsten halveret ghettoliste. Kaare Dybvad taler om et vendepunkt, hvor lokale indsatser for at få flere i arbejde og få en mere blandet beboersammensætning nu viser resultater. Imens undrer de sig på Søstjernevej i Sønderborg, hvor 200 førtidspensionister gør et helt område til "hård ghetto". Og i Odense spørger Solbakkens beboere sig selv om, de lever i et parallelsamfund, fordi der er én dømt person for meget i statistikken. Det er de små marginaler, der tæller - er tiden inde til et serviceeftersyn af de kriterier, der sender boliger ind og ud af listen? Er det diskrimination, når borgerne ikke selv må bestemme, hvor de vil bo? Som ny boligminister proklamerede Kaare Dybvad, at han ville droppe ordet "ghetto" - hvornår dropper han ghettolisten? Eventuelle spørgsmål kan stilles på vores Facebook-side. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:37
  Ugens gæst

  Pernille Skipper

  Tyndslidt tillid? Hos Enhedslisten har man med egne ord både tabt kæben og været ved at falde ned af stolen den seneste tid. Regeringens bud på en grøn skattereform kaldes "en vittighed" og hele håndteringen af minksagen udfordrer på både retssikkerhed og folkesundhed. Tilliden til fødevareministeren forsvandt, er tilliden til statsministeren intakt? Og hvad med tilliden til, at løfterne fra klimavalget bliver indfriet? Pernille Skipper er Enhedslistens politiske ordfører - lidt endnu - og fredag er hun Ugens Gæst. Stil dit spørgsmål på sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:30
  Ugens gæst

  Jakob Ellemann-Jensen

  Blå blok ser rødt! "Der er blevet tordnet direkte over for rødt. Det er muligt, at man havde lukkede øjne, mens man gjorde det, men det gør ikke sagen bedre", lyder det fra Jakob Ellemann om minkskandalen. Ellemann, der selv har været minister i det skandaleramte fødevareministerium, kræver en kommisionsundersøgelse med ekstra spotlight på statsministerens rolle. Den ellers så sikre regeringsbastion slår revner, blå blok har fundet noget at stå sammen om og Ellemann, der længe blev beskyldt for at være noget nær usynlig, står nu i spidsen for oppositionens krav. Forleden fremlagde han det politiske projekt, der skal gøre ham til statsminister. Hør mere om mink, udlændingepolitik og frit valg på alle velfærdshylder, når Jakob Ellemann-Jensen er Ugens Gæst. Stil spørgsmål til Jakob Ellemann-Jensen på sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:34
  Ugens gæst

  Kristian Thulesen Dahl

  "Det slingrer!" Først skulle alle mink dø. Så var det ikke en ordre, men en ambition. Så kunne man måske holde liv i avlsdyr. Og så kunne man alligevel ikke. Alle mink skal dø. "Det slingrer" er Kristian Thulesen Dahls jysk underspillede kommentar til minkgate. Han savner en forklaring fra statsministeren og mere end antyder, at hun har sat fødevareministeren til at tage skraldet for sig. Derfor kalder han nu statsministeren i samråd. Samtidig appellerer erhvervslivet blå blok om at lægge politisk fnidder til side og stille sig bag en hastelovgivning. Lytter KTD? Stoler DF ikke på sundhedsmyndighederne, siden de vil have et ekstra panel eksperter, der kan give en "second opinion"? Og hvordan vil Kong Christian vinde det halve kongerige tilbage efter voldsom vælgerflugt? Kristian Thulesen Dahl er Ugens Gæst - har du et spørgsmål til ham, så send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:32
  Ugens gæst

  Birgit S. Hansen

  Lukket land. Nordjylland er kendt for åbne vidder, men nu er der lukket land i syv nordjyske kommuner. Borgerne skal holde sig indenfor kommunegrænsen, cafeer og restauranter lukkes og forsvaret sættes ind for hurtigst muligt at få aflivet alle mink. Alt sammen for at få styr på den muterede Coronavirus, der har potentiale til at gøre Danmark til et nyt Wuhan. Borgmester Birgit S. Hansen får stribevis af henvendelser fra bekymrede borgere. I Frederikshavn Kommune mister 49 minkavlere deres livsværk og samtidig forsvinder masser af arbejdspladser i en kommune, der i forvejen kæmper med en Coronaramt turistbranche. For både borgere og borgmester har det været en uge præget af alvor og tunge beslutninger. Birgit S. Hansen er selv vokset op med forældre, der var minkavlere. Fredag er hun Ugens Gæst på P1, og hun holder sig indenfor kommunegrænsen. Send dit spørgsmål til Birgit S. Hansen på sms til 1212 eller ring 7021 1919. Vært Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:03
  Ugens gæst

  Inger Støjberg

  Feministisk hævntørst? Inger Støjberg har igen ryddet forsider med sit budskab om, at #metoo er ved at gå over gevind. Venstres næstformand og retsordfører er bekymret for mænds retssikkerhed, hun advarer mod folkedomstole og "feministisk hævntørst med så ekstremt meget vrede, at man er på vej til at sætte vigtige principper over styr." Har Støjberg ret eller svigter hun krænkede kvinder? Er tiden til at hive i håndbremsen eller give fuld gas? Stil spørgsmål til Inger Støjberg på sms til 1212 eller på Facebook. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:06
  Ugens gæst

  Maria Gudme

  For en uge siden ukendt for de fleste, nu kendt som kvinden der fældede Frank Jensen, overborgmester i København. Maria Gudme fortalte, hvordan næstformanden i Socialdemokratiet havde lagt hånden på hendes lår ved en fest i 2012, og så stod andre kvinder frem med historier om slik i øret, hånd på lår og under kjoler, det endte med at Frank Jensen måtte gå af. En ny æra er ankommet, yngre kvinder fælder magtfulde mænd i politik. Maria Gudme socialdemokrat og medlem af Region Hovedstaden er Ugens Gæst på P1. Maria mener, at krænkernes tid er forbi. Får hun ret? Stil dit spørgsmål til socialdemokraten Maria Gudme på tlf. 70 21 1919 eller på sms 1212. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:25
  Ugens gæst

  Christian Friis Bach

  Mens profilerne fører krig på Facebook og den nye partileder kæmper for sin troværdighed, bløder det radikale hjerte hos Christian Friis Bach. Sexismesagerne, som udløste den radikale krise, bliver ikke håndteret med en Kvinfo-undersøgelse og en nedskreven politik, mener den tidligere R-minister, der har mange års erfaring i konfliktløsning, også internationalt. Forleden blev Christian Friis Bach selv ramt af et MeToo-rygte, et rygte, der tilsyneladende er løbet i flere år og som han nu vil renses for. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:26
  Ugens gæst

  Sofie Carsten Nielsen

  Sofies valg. Hun gik ind til mødet som næstformand og Østergaards tro væbner - efter syv timer kom hun ud som ny formand. Et halvt døgn senere stod hun på talerstolen som partileder ved åbningsdebatten og fredag er hun Ugens Gæst. En politisk bombe detonerede, da Morten Østergaard onsdag hårdt presset trak sig som leder af De Radikale. Hvordan vil Sofie Carsten Nielsen samle stumperne og hele sårene, og kan hun overhovedet det, når hun selv har været med til at lægge låg på den sag, der fældede Østergaard? Sofie Carsten Nielsen om de dramatiske døgn, om sexisme, løgn og politiske visioner i Ugens Gæst. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:32
  Ugens gæst

  Pia Kjærsgaard

  Er tiden løbet fra Dansk Folkeparti, eller kan Kjærsgaard & co stadig nå at indhente det tabte? Midt i konflikt, krise og knive i ærmerne har Dronningen af DF meldt sig klar til at gå i krig igen. Men hvor fanden er fronten? Er det indre eller ydre fjender, der skal bekæmpes? Og med hvilke våben? Andre må tage sig af ledelsen, siger Pia Kjærsgaard og trækker i kampuniformen som værdiordfører. Men hvad er der tilbage at kæmpe for? Og hvem? Ville hun i virkeligheden allerhelst skrue tiden tilbage til dengang Dansk Folkeparti havde udlændingepolitikken, kvinder havde pyt-knapper og Pia havde kontrollen? Vært: Marie Louise Toksvig.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:05
  Ugens gæst

  Kaare Dybvad Bek

  Hvem er Socialdemokratiet solidarisk med? Flygtningebørn i Moria-lejren? EU's nye migrantpagt? Indvandrerfamilier i ghettoen? Omskårne drengebørn? Kaare Dybvad Bek er fungerende udlændinge og integrationsminister og Ugens Gæst på P1. Du kan stille dit kritiske spørgsmål til Kaare Dybvad, ring på tlf. 70 21 1919 eller sms 1212. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:26
  Ugens gæst

  Morten Østergaard

  De Rabiate? "Det var ikke i orden i 2008, og det er ikke i orden nu" lød ordene fra de radikales ligestillingsordfører om Jeppe Kofod og hans egnethed som udenrigsminister og SÅ ramte MeToo bølgen for alvor Christiansborg. Mens statsministeren forsøgte at dæmpe de oprørte vande, kaldte den radikale næstformand Kofods sex-sag for noget svineri og Morten Østergaard fik travlt med at tage afstand til sin egen holdning anno 2008, hvor han mente S-toppen gik for hårdt til Kofod. Alligevel vil De Radikale ikke vælte ministeren. Hvorfor ikke? Og hvorfor protestere nu og ikke da udenrigsministeren blev udnævnt? Når Morten Østergaard lørdag tager til landsmøde er det efter en uge, hvor De Radikale fik sat dagsordenen i mere end en forstand - partiet kan nu med klimaministerens ord også kalde sig De Rabiate. Vært Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:38
  Ugens gæst

  Sikandar Siddique

  En dansk Malcolm X? Sikandar Siddique var iført revolutionsretorik, da han mandag præsenterede Frie Grønne. Han blæste til frontalangreb på status quo, på klimasyndere og på undertrykkere. Væk var bløde alternative vendinger om empati, humor og løsninger, hvor alle vinder. Frie Grønne vil være partiet, der aldrig går på kompromis. Hellere ingenting end 99% i en klimaforhandling. Hvordan vil Sikandar Siddique med sin kompromisløshed og tre mandater i Folketinget ændre verden? Stil spørgsmål på sms til 1212 eller ring 70211919 Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:05
  Ugens gæst

  Pia Olsen Dyhr

  Dus med himlens fugle? "Hovedrystende og hamrende useriøst!" Pia Olsen Dyhr er sjældent den, der råber højst, når det gælder kritik af regeringen. Men da miljøministeren forleden udskød den store naturpakke med et helt år, fandt SFs formand de store bogstaver frem. Hun er ikke imponeret af miljøministeren, og anklager S for ikke at levere på valgløftet om mere vild natur. Samtidig ærgrer Pia Olsen Dyhr sig over finanslovsudspillet, som hun ikke mener er hverken grønt eller rødt nok. Er SF ved at være træt af rollen som hjælpe-socialdemokrater? Stil spørgsmål til Pia Olsen Dyhr på sms til 1212 eller ring 7021 1919 Vært Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:05
  Ugens gæst

  Nick Hækkerup

  Flere blå lys eller blålys? 300 ekstra betjente, 20 nærpolitistationer og en dansk pendant til FBI skal gøre politiet stærkere på det svære og tættere på det nære. Justitsministeren vil sætte trygheden først, men hvad nytter en nordjysk nærpolitistation, hvis utrygheden sidder i et S-tog i Storkøbenhavn? Er udspillet løsningen på "hvorfor kommer politiet ikke, når man ringer?" eller er det "Røg, blålys og bar røv i måneskin", som en kommentator formulerede det? Justitsminister Nick Hækkerup tager en pause i forhandlingerne om politiets fremtid for at være Ugens Gæst. Stil dit spørgsmål til justitsministeren på sms til 1212 eller ring 7021 1919. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:49
  Ugens gæst

  Peters tur

  Arne fik endnu en tur i manegen og beskæftigelsesministeren fik en tur i mediemøllen, da det tirsdag endelig stod klart, hvem regeringen vil give ret til tidlig pension. "Hvad med os?" spørger socialrådgivere, fængselsbetjente og pædagoger. Hvor forsvandt løfterne til de psykisk nedslidte hen? Og hvad med økonomien? Peter Hummelgaard er manden bag Socialdemokratiets store udspil og fredag påbegynder han de forhandlinger, der skal skaffe politisk flertal og gøre udspil til aftale. Men først er det hans tur til at være Ugens Gæst. Vært Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:05
  Ugens gæst

  Jacob Bundsgaard

  På få uger er Aarhus gået fra to smittede om ugen til Corona hotspot. Fra glade feriegæster til at gå i rødt for norske turister. Der er masker i busserne og tomme stole på cafeerne. Somaliske borgere føler sig udskammet, mens andre kræver at vide, om der er områder, man skal være varsom med at besøge. Samtidig er borgmesteren kommet i skudlinjen for sine udmeldinger om Aarhus Festuge: først skulle der være fest, så blev festen lidt mindre og nu er den helt aflyst. Jacob Bundgaard er Ugens Gæst, stil spørgsmål på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet