Ugens gæst

Pia Røn inviterer hver lørdag en af ugens centrale personer i studiet. Kom gerne med spørgsmål på ugens@dr.dk, P1's Facebook-side eller via Twitter #ugensgæstp1.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 43:55
  Ugens gæst

  Pia Olsen Dyhr

  "Træt af papegøjesnak?" spurgte Pia Olsen Dyhr, der faktisk selv var træt af at gentage: "der er knaster, men det går fremad!" Så glæden var stor, da hun onsdag kunne fortælle, at en meget ambitiøs klimalov var på vej. Men glæden blev hurtigt afløst af forbløffelse, da De Radikale ikke dukkede op til den efterfølgende forhandling, men i stedet proklamerede, at de ikke ville løbes om hjørner med! Sidst der var rødt flertal endte det med et katastrofevalg for SF, nu er folketingsgruppen fordoblet - hvordan vil Pia Olsen Dyhr veksle det til indflydelse og undgå, at De Radikale igen stikker en kæp i hjulet? Pia Olsen Dyhr er Ugens Gæst og hun har lovet at lade papegøjen blive hjemme. Så ring 70211919 med dit spørgsmål eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:55
  Ugens gæst

  Morten Østergaard

  Grundlovsdag 2018 stod Morten Østergaard skuffet tilbage, da Mette Frederiksen valgte at droppe 25 års parløb mellem S og R og gå solo i jagten på regeringsmagten. Denne Grundlovsdag kunne Morten Østergaard fejre et kanonvalg, der fordobler De Radikales mandattal og gør partiet svært for Mette Frederiksen at komme uden om. En ny retning for økonomi, integration, klima, EU og fattigdom - listen over ufravigelige krav fra De Radikale er vokset i løbet af året, hvor dyrt kan Morten Østergaard tage sig betalt for at støtte Socialdemokratiet? Vil De Radikale nøjes med at stå på sidelinjen eller frister ministerposter? Og hvad med den SVR-regering, Lars Løkke har budt op til? Ugens Gæst blev som barn kaldt Morten Mindstemand, nu står Morten Østergaard som manden i midten med de afgørende stemmer. Stil dit spørgsmål på 7021 1919 eller send en SMS til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:55
  Ugens gæst

  Mette Frederiksen

  Hvorfor smækker Mette Fredriksen døren i hovedet på Lars Løkke, så snart han åbner den på klem? Hvorfor er hun så afvisende overfor en SV-regering, når der tilsyneladende er stor opbakning blandt vælgerne? Socialdemokratiet vil bruge 37,4 mia. mere på velfærd, men har ikke afsat en krone til opgør med fattigdomsydelserne og hvad med den grønne omstilling? Hvordan vil Danmark forandres, hvis Mette Frederiksen - som den yngste nogensinde - bliver statsminister? Ring til Mette Frederiksen med dit spørgsmål på 7021 1919 og eller send en sms 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:58
  Ugens gæst

  Som at gå til eksamen uden at have haft læseferie

  Da statsministeren gik på Folketingets talerstol for at udskrive valg, fik politikerne travlt. Nicolai Wammen fik mere end travlt, for formand Mette lå i en hospitalsseng og nu pegede pilen på ham. Få timer senere stod han i to partilederdebatter på tv. Nicolai Wammen runder en hektisk uge som partileder-vikar af som Ugens Gæst. Det kommer til at handle om en valgkamp, hvor Venstre lokker med velfærd, hvor støttepartierne stiller ultimative krav og hvor Socialdemokratiet kom noget alternativt fra start. Stil spørgsmål på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:00
  Ugens gæst

  Carl Holst

  Partiet Venstre er dysfunktionelt og splittet. Så kontant lyder dommen over Danmarks liberale parti fra den tidligere forsvarsminister Carl Holst. I sin nye bog " Carl - prisen for et liv i politik" beskriver den tidligere konge af Sønderjylland et parti, der kæmper med personfnidder og magtkampe. Holst er på vej ud af politik, så hvorfor bruge sin politiske svanesang på at pege fingre af sine partikolleger? Hør svaret i Ugens Gæst på P1 og stil dit eget spørgsmål til Carl Holst på 7021 1919 eller send en sms på 1212. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 40:13
  Ugens gæst

  Kim Christiansen

  Hvis dårlig omtale er bedre end ingen omtale, som Simon Spies sagde, kan DFs Kim Christiansen være glad og tilfreds. Først var der omfartsvejen til 377 millioner og nu er han sammen med sin kone under beskydning i en sag om kystsikring. Her skulle ægteparret have sørget for en bevilling på ti millioner til et projekt, som iflg. eksperter ikke virker. "Sludder", siger Kim Christiansen, der med egne øjne har set effekten og mener, medierne driver personhetz. Kim Christiansen er en af Dansk Folkepartis mest magtfulde politikere; han er bramfri som få og netop gået i top ti på Dansktoppen med sin sang Cafe Pullimut. Stil spørgsmål på 7021 1919 eller send en SMS til 1212. Vært: Kasper Hartmann.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:58
  Ugens gæst

  Pernille Skipper

  Pernille vil ikke være med, hvis Morten bestemmer. Morten vil ikke være med, hvis Kristian bestemmer og Mette har brug for fællesskabet, men vil egentlig helst lege alene. Enhedslisten truer nu med at trække støtten til Mette Frederiksen, hvis hun bøjer sig for De Radikales krav til den økonomiske politik. "Vi skal have et opgør med den asociale økonomiske politik", lyder det fra Pernille Skipper, som kalder en ny retning for et ufravigeligt krav. Hvad ligger der i formuleringen "en ny retning" og hvorfor tror Pernille Skipper, at Mette Frederiksen er klar til en mere blå økonomisk politik? Hvor højt op i træet vil Skipper klatre? Og mener Enhedslisten det alvorligt denne gang i modsætning til de mange tomme trusler mod Thorning-regeringen? Stil spørgsmål til Pernille Skipper på 7021 1919 eller send en sms på 1212. Vært: Kasper Hartmann.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:56
  Ugens gæst

  Morten Østergaard

  Det var lidt af en maveplasker for Mette Frederiksen, da Morten Østergaard efter weekendens svømmetur igen kastede sig ud på dybt vand. De Radikale kræver et opgør med paradigmeskiftet og en ny integrationspolitik, ellers kan S glemme alt om støtte til at indtage statsministeriet. "Fuldstændig skelsættende" lyder det fra Kristian Thulesen Dahl, der straks benyttede sig af muligheden for at så tvivl om en S-regerings kurs i udlændingepolitikken. Har Morten Østergaard lige rullet den røde løber ud for blå blok? Stil spørgsmål til Morten Østergaard på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:57
  Ugens gæst

  Lars Løkke Rasmussen

  Trafik- tjek, sundhed - tjek, pensionsaftale på vej - tjek; statsministeren har travlt med at sætte flueben på to-do-listen og mangler snart kun at udskrive valg. Lars Løkke Rasmussen var arkitekten bag regionerne, nu afskaffer han regionsrådene og opretter i stedet 21 sundhedsfællesskaber, der skal skabe større nærhed og tryghed for borgerne. Samtidig kommer der 35 ekstra lokale sundhedshuse, 2000 ekstra sygeplejersker og 320 læger mere. Samtidig kan statsministeren glæde sig over, at Dansk Folkeparti igen er rykket ind i varmen på blå stue. Statsminister Lars Løkke Rasmussen er Ugens Gæst, det kommer til at handle om sundhedsreformen, om at være statsminister og om privat-Lars, der drømte om at blive en ny Perry Mason. Stil spørgsmål til statsministeren på 7021 1919 eller send en SMS til 1212 Vært Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:57
  Ugens gæst

  Mette Abildgaard

  Esther Marie er ugens mest omtalte baby, ja selv BBC og New York Times har bragt nyheden om hendes udsmidning af Folketinget. Mor Mette stod pludselig i en presset situation og tog datteren med på armen, men Folketingets formand insisterede på, at kun medlemmer må sidde i salen. "Du er uønsket med dit barn i Folketingssalen!" sådan lød beskeden i dag til Esther Marie og jeg fra Pia Kjærsgaard - skrev Mette Abildgaard på Facebook. Og så kom sindene i kog. Er Pia Kjærsgaard ufleksibel og ude af trit med tiden - eller er det Mette Abildgaard, der gør et stort nummer ud af ingenting? Mette Abildgaard er Ugens Gæst på P1; det kommer til at handle om balancen mellem karriere og familieliv, når man som nyvalgt får 14 ordførerskaber, om at være udråbt som det konservative håb og om det gode råd tidl. statsminister Poul Schluter for nylig gav hende. Vært Pia Røn. Stil spørgsmål til Mette Abildgaard på 70211919 eller send en sms til 1212

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:55
  Ugens gæst

  Karsten Hønge

  "Alt for meget asfalt og alt for lidt jernbane" - SFs transportordfører Karsten Hønge kan godt styre sin begejstring for regeringens infrastrukturplan og han er ikke ligefrem mildt stemt overfor DFs udtræden af Togfonden. Karsten Hønge blev kendt som "vikaren fra helvede", de sidste fire år har han haft fast arbejde i Folketinget og nu vil han også i Europa Parlamentet - eller vil han? Høngehøvdingen, citatkongen, vikaren fra helvede - Karsten Hønge er Ugens Gæst. Det kommer til at handle om kælderkolde kapitalister, om politisk apati i rød blok og om at gå til valg på sloganet: "Ikke mere pis!" Stil spørgsmål på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:56
  Ugens gæst

  Margrethe Vestager

  Er Europa i fare, som præsident Macron advarer om i et opsigts vækkende opråb? Med Brexit lige om hjørnet, migrationsstrømme og America First er det ikke ligefrem udfordringer, EU savner. Margrethe Vestager er EU's mest populære kommissær, kåret som en af årtiets største globale tænkere og hendes faste hånd overfor tech-giganterne giver rystelser i Silicon Valley. Nu har hun også lagt sig ud med Tyskland og Frankrig ved at stoppe en stor tog-fusion. Hendes tid som konkurrencekommissær nærmer sig udløbsdatoen, men kan hun blive formand for hele EU-kommissionen? Er Margrethe Vestager kvinden, som kan "genopbygge tilliden til EU i populistiske tider," som The Economist skriver? Stil spørgsmål til konkurrencekommissær Margrethe Vestager på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:56
  Ugens gæst

  Helle Thorning-Schmidt

  "Nye udfordringer søges af kvinde med international profil. Stor erfaring i at håndtere både intern og ekstern modgang og nå ja tidligere leder af en hel nation og et milliardbudget." Statsminister, direktør i en verdensomspændende NGO og nu på vej ind i en ny fase som professionelt bestyrelsesmedlem - Helle Thorning-Schmidt trives med magt, for magt giver mulighed for at gøre en forskel. Hun vil have virksomhederne til at tage større samfundsansvar og hun mener, det er ved at være sidste udkald, hvis globaliseringen ikke skal føre til øget ulighed og større opbrud. Hvordan oplever hun det opbrud, Storbritannien står i, savner hun dansk politik og er medierne for hårde ved politikerne? Helle Thorning-Schmidt er Ugens Gæst, stil spørgsmål på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:55
  Ugens gæst

  Klaus Riskær Pedersen

  En moderne Marx, en dansk Trump, en folkeforfører eller en fræk fornyer? Klaus Riskær Pedersen er manden, alle har en mening om - selv kalder han sig virkelighedens stemme og nu er han klar til Folketinget. "Tiden er kommet til en hovedrengøring i dansk politik", lyder det fra Riskær, der mener, at landet i dag regeres af embedsmænd og konsulenthuse. Han vil omlægge skattesystemet, bryde de store banker op og gøre børnehaver gratis. Klaus Riskær er søn af en modstandsmand, far til seks børn, serie-iværksætter, der tidligt så mulighederne i IT, og så har han skudt penge i alt fra radio- og tv-stationer til elbilen Hope. I dag ejer han intet, han skylder 150 millioner og har siddet seks år i fængsel for økonomisk kriminalitet. Alt sammen erfaringer Riskær mener vil gøre ham til en bedre politiker. Ring til Riskær på 7021 1919 eller send dit spørgsmål på SMS til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:58
  Ugens gæst

  Pernille Skipper

  Diesel og benzinbiler skal forbydes, der indføres vejafgifter i hele landet, priserne på elbiler skal ned, oveni skal der flere afgifter på flyrejser, og investeres 40 mia. kr i bus og tog. Enhedslisten lancerede i denne uge en ambitiøs klimaplan, der skal reducere danskernes CO2- udledning markant. Helt skævt, lyder kritikken fra resten af Danmark, udenfor storbyen hvor familier er afhængige af to biler, for at mor og far kan komme på job, og børnene til og fra skole og sport. Er Pernille fra Ålborg blevet så meget Københavner, at hun har glemt resten af Danmark? Og hvorfor bliver Enhedslisten ved med at være imod EU, når de fleste af deres vælgere er for? Kan man overhovedet løse klimaproblemer uden EU? Skal man i øvrigt ryge joint, for at blive leder af kommunister og socialister på liste Ø? Pernille Skipper politisk leder af Enhedslisten er ugens gæst på P1, du kan ringe med dit spørgsmål på tlf. 7021 1919. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:57
  Ugens gæst

  Bjarne Hastrup

  Danmarks mest magtfulde Bjarne har 854.000 danskere i ryggen, når Bjarne taler, lytter landets toppolitikere. For 30 år siden stiftede han en forening, der duftede lidt af kaffe og kage, i dag er det en magtfuld lobby-organisation. Når Ældre Sagen kalder til partilederrunde, så rydder partilederne kalenderen og møder op for at diskutere pension. For politikerne kan ikke sige nej til Bjarne Hastrup. Når nogen siger "ældrebyrde", svarer Bjarne "payback time", han får økonomer til med lup at gennemgå forslag på ældreområdet, og han har engang lagt sag an mod Claus Hjort Frederiksen (V). Mød Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup i Ugens gæst. Ring på tlf. 7021 1919 med spørgsmål og kommentarer. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet