Live kanaler

Verden ifølge Gram

- udsyn med personlighed og perspektiv. Vært: Steffen Gram.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 55:12
  Verden ifølge Gram

  Bidens globale skakspil

  Joe Biden har blæst til kamp mod autokraterne: Kinas Xi Jinping og Ruslands Putin. Hans allierede er de vestlige demokratier. Men hvordan har de vestlige demokratier det egentlig - og det amerikanske? Er de europæiske vælgere og politikere med på Bidens endelige mål, nemlig at dæmme op for et Kina, som omverdenen oplever som stadig mere aggressivt? Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Iran i knæ - stemmer konservativt

  Udmattede iranere skal vælge ny præsident på fredag - efter 8 år med Rouhani. Det begyndte med høje forventninger og en atomaftale. Det slutter med en ødelagt økonomi, coronapandemi og bristede illusioner. Unge har mistet håb og ser ud til ikke at stemme. Præstestyret satser på konservative kandidater - så Ayatollah Khamenei kan sikre fremtiden for sit islamiske samfund. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:12
  Verden ifølge Gram

  CDU eller kaos?

  Merkels CDU har fået et massivt rygstød, nu hvor kansleren forlader tysk politik. Vælgerne i Sachsen-Anhalt gav CDU en stor, overraskende valgsejr ved sidste delstatsvalg før Forbundsdagsvalget i september, hvor hun går af. Det var efter devisen: CDU eller kaos! Og CDU gik frem, mens højrenationalisterne i AfD gik tilbage. Så hvad fortæller det om CDU, om valget til september og om Tyskland i EU efter Merkel? Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  Nu må kineserne få tre børn

  Meddelelsen kom mandag i Beijing. Fra 1-barns-politikken til 2-børn-politikken. Nu må kineserne få tre børn. Verden over falder befolkningstilvæksten. Befolkningstallet falder allerede i flere lande. I 2100 vil kineserne være halveret. Udfordringerne overalt bliver enorme. Vi skal arbejde længere. Hvem skal tage sig af de flere ældre - og har vi råd til velfærd til den tid? Gæster: Flemming Konradsen, Professor ved Københavns Universitet med mere end 25 års erfaring i global sundhed. Mette Gørtz, professor i økonomi på Økonomisk Institut, Center for Economic Behavior and Inequality (CEBI), ved Københavns Universitet. Forsker i familieøkonomi, sundhed og aldring. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:12
  Verden ifølge Gram

  Til valg i Assads syriske diktatur

  Efter ti års krig, en halv million dræbte, 13 millioner på flugt, får syrerne i Bashar al-Assads regeringskontrollerede Syrien nu lov til at stemme på ham til syv år mere på præsidentposten. Valget skal give ham ny legitimitet - mens hans land skrider ned ad slisken mod økonomisk kollaps og risikoen for nye krigshandlinger. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Borgerkrig i Israel?

  Når hundreder af raketter regner ned over Israel, og israelerne bomber det tætbefolkede Gaza, så husk: Det begyndte i Jerusalem. Selvom den israelsk-palæstinensiske konflikt har været forsvundet fra medierne i årevis, er den aldrig forsvundet. Da israelske bosættere fik rettens ord for, at de har ret til land, som palæstinensere bor på i Østjerusalem, eksploderede årtiers vrede, som får Israels præsident til at advare om borgerkrig. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  Modi, Covid-19 - og den indiske tragedie

  Indiens 1,3 milliarder blev ramt af verdens hårdeste lockdown for et år siden. For et halvt år siden mente inderne, at de havde besejret pandemien. Nu er den eksploderet med 400.000 nye - kendte - tilfælde om dagen. Billeder går verden over af syge, døende og døde indere foran hospitaler. Modi snublede i politisk hybris, politisk og religiøs nationalisme. Hvordan kunne det ske? Gæster: Flemming Konradsen, professor ved Københavns Universitet. Thomas Sehested, Historiker og rådgiver om indiske forhold i Danmark og i Indien. Pia Mollback-Verbic, administrerende direktør og medstifter af firmaet Quipper Research, der analyserer det indiske samfund. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:10
  Verden ifølge Gram

  Boris Johnson - og Little England?

  Kriser hærger Boris Johnson - fra uheldige gardiner i privaten, slibrige vennetjenester og kække ord om Covid-lig i gaderne. Sidste år var Boris Johnson Covid-pandemiens Sorte-Per! Nu har vaccinekampagnen gjort ham til helt. Englænderne ser ud til at støtte ham og de konservative ved lokalvalg på torsdag. Nordirerne og skotterne - det er en ganske anden snak, og de kan sidde med nøglen til Storbritanniens fremtid. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:10
  Verden ifølge Gram

  Biden - fra søvngænger til reformator?

  Joe Biden skulle fjerne Trump og holde præsidentembedet varmt til næste demokrat, lød spekulationerne op til valget. Men efter Biden's første 100 dage toner et billede frem af en reformator, en politisk kværn, med et reformprogram mere gennemgribende end Roosevelt's New Deal i 30'erne. Spørgsmålet er, om projektet vil lykkes for ham og demokraterne? Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:07
  Verden ifølge Gram

  Putin og Ukraine - ny krig på vej?

  Hvorfor sender Putin titusindvis af russiske soldater med kampvogne og kanoner mod grænsen til Ukraine? Er det pression? Start på en ny konflikt? Vil han skabe en bølge af patriotisme hjemme, for at bekæmpe sin modstander Navalnij? Ukraines præsident Zelinsky appellerer om hjælp - og præsident Biden både advarer Putin, indfører massive sanktioner mod Rusland og inviterer til topmøde. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  Danmark klemt efter grønlandsk valg?

  Klima, miljø, bedre sociale ydelser og undervisning. Valget i Grønland handlede om nære værdier - men konsekvenserne kan blive massive for Rigsfællesskabet og for både Grønlands og Danmarks placering i det voksende militære og strategiske kapløb mellem stormagterne USA, Rusland og Kina. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  Myanmar mod sammenbrud?

  Video efter video dokumenterer militærets vilkårlige, brutale vold mod Myanmars civile - unge som gamle, kvinder som mænd. Hundredvis er dræbt og mange flere såret, siden generalerne satte Myanmars demokratiske eksperiment ud af kraft og fængslede Aung San Suu Kyi og hendes ministre. Nu styrer landet mod sammenbrud - og risiko for endnu et væbnet opgør mellem Myanmars etniske grupper. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:12
  Verden ifølge Gram

  Lever oprøret i Hviderusland?

  De demokratiske demonstrationer bliver mindre i Belarus - og regimets brutalitet tager til. Flere hundrede er blevet arresteret de seneste dage. Siden præsidentvalget i august 2020, hvor præsident Lukasjenko erklærede sig som vinder, er flere end 34.000 blevet arresteret, og et ukendt antal gået i eksil. Lukasjenkos system samler sig nu om diktatoren - og i Moskva planlægger Putin russisk kontrol med Belarus. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Kvinden på Talebans dødsliste

  Afghanistans yngste borgmester, den 27-årige kvinde Zarifa Ghafari, har overlevet flere attentatforsøg. Hun frygter for fremtiden, hvis USA og Nato trækker sig ud af landet 1. maj. Det lovede præsident Trump at gøre. Nu skal præsident Biden beslutte, om han skal holde forgængerens deadline. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Ny ilt til atomaftalen med Iran

  Den iranske atomaftale skal have ilt. Meget ilt. Biden vil gerne tale, hvis Iran skruer ned for berigelsen af uran. Iran vil gerne tale, hvis USA dropper alle de sanktioner, der knuser Irans økonomi. Og det er EU, der står parat med respiratoren. Men der skal sluges kameler, før parterne vil tale direkte. Og mens USA og Iran nærmer sig samtaler, dukker nye magtkonstellationer op over hele regionen. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Et selvsikkert Kina træder frem

  Stabil vækst! Total loyalitet! Kamp mod forurening. Og et budskab til USA: Hold jer fra Hongkong og Taiwan! Indblanding vil ikke blive accepteret - heller ikke når det handler om Uighurerne. Efter flere dages partikongresser er Kinas præsident Xi Jinping trådt frem som Kinas absolutte magthaver. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:06
  Verden ifølge Gram

  Biden på prøve

  Støj fra Trump buldrer i det fjerne, mens Bidens maskine i Det Hvide Hus maler videre. Han har kastet sig ud i et eksperiment - at genrejse den corona-ramte økonomi med en ny "New Deal-hjælpepakke" på 1.900 milliarder dollar. Kan han det? Også uden at skabe inflation, der kan ramme f.eks. Danmark? Slagsmålet er i gang i Kongressen! Hvem vinder? Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Den indædte kamp om corona-vaccinerne

  Alle vil først i køen for at få vaccinerne mod covid-19. Det er nu endt i alles kamp mod alle, hvor de fattige lande er bagerst i køen. Men vil vaccine-nationalismen gøre det sværere for verden at bryde ud af pandemiens kløer? Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Slut med demokratiet i Myanmar?

  Vandkanoner, gummikugler og skarpe skud har mødt tusinder af demonstranter i Myanmar, der vil protestere mod militærets kup den 1. februar. Foreløbigt står militæret fast. Så vil Myanmars generaler igen lede landet, som de tidligere har gjort i årtier? Er Myanmars ti år lange eksperiment med demokrati forbi? Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  Ruslands forgiftede demokrati

  11.000 anholdelser og en fængselsdom til Ruslands bedst kendte oppositionspolitiker. Rusland er kastet ud i en politisk turbulens, vi ikke har set i flere år. Men er det vi ser nu - et afgørende spring væk fra demokratiet - over mod et undertrykkende autoritært styre? Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  Hvem skal efterfølge Merkel?

  Tysklands store regeringsparti CDU har valgt ny formand - Armin Laschet. Men har han også karisma nok til at efterfølge Angela Merkel som ny forbundskansler, når hun går af til september? Og hvem er hans konkurrenter til at erstatte Tysklands "Mutti Merkel" som Europas mest magtfulde politiker? Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Fem år fra flygtningekrisen - hvor står vi nu?

  Coronavirus har gjort mange immobile. Men flygtninge og migranter søger stadig mod EU, og situationen ved de ydre grænser er flere steder uholdbar. Covid-19 og klimaforandringer skaber grobund for kommende flygtningestrømme. Og EU vil forhandle nye aftaler på plads i mødet med fremtidens migration. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  En ny epoke i USA

  Joe Biden bliver taget i ed som USA's 46. præsident, onsdag d. 20. januar kl. 12. En dramatisk valgkamp er slut, og han har fortalt amerikanerne, hvad han vil her og nu: Kaste en gigantisk hjælpepakke på 1.900 dollar ud i samfundet. Den skal afhjælpe ledighed, fattigdom, erhvervsliv og corona-pandemi. Forgængeren - han forsvandt ud af bagdøren efter kaos og uroligheder, med en ny rigsretssag på nakken. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Da demokratiet mistede sin uskyld

  I USA arresterer myndighederne nu dem, der trængte ind i Kongressen i onsdags. Hvordan det kunne ske, bliver endevendt. Og debatten om, hvad der skal ske med Trump og hans politiske støtter raser. Skal Trump for en rigsret - igen? Skal det store retsopgør rulles ud mod ham og hans nærmeste? Hvad med familien? Eller vil det være politisk klogere at undgå det store opgør - for at hele nationen? Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  2021 - året efter kaos

  Nu er vi i 2021. Men hvordan kommer året til at spænde af efter kaos-året 2020? Covid-19, Trump, Brexit, iransk atomaftale, arbejdslejre i Kina og attentat på russisk oppositionspolitiker var alt sammen dele af fundamentet for det år, vi forlader. Så hvad kommer Biden og vaccinen til at betyde? Bliver 2021 krisernes eller mulighedernes år? Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  FN på 75 vakler under presset

  FN er blevet 75 i år - men fest er der ikke meget af i disse dage i New York. Corona-pandemien holder stats- og regeringschefer hjemme. Og både Coronaen og konflikterne mellem USA og Kina er ved at lamme FN's handlekraft og rejser nye spørgsmål om FN's fremtid. Vært: Steffen Gram. (Sendt første gang 22. september).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Kaos før lukketid

  Klatøjede forhandlere fortsætter forhandlingerne om Brexit længe efter de skulle være slut. Briterne og EU kan stadig ikke enes om fiskeriet, om hvem og hvordan stridigheder skal afgøres og ikke mindst om, hvordan de enes om "lige konkurrencevilkår" for begge parter. En ting ligger fast - den 1. januar har briterne forladt EU, med eller uden en aftale. Med på linjer har vi: Ole Ryborg, Tinne Hjersing Knudsen og Helge Pedersen fra Nordea. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:12
  Verden ifølge Gram

  Døren lukket for Trump

  Mandag har de amerikanske valgmænd leveret deres dom: Joe Biden har fået over 270 valgmandsstemmer og er USA's næste præsident. Trump har anfægtet resultatet til det sidste, selvom Højesteret fredag afviste hans sidste forsøg på at vende Bidens sejr til sin sejr. Nu har Trump kun en langsigtet politisk strategi tilbage: At forsøge at delegitimere Bidens sejr og bane vejen for et comeback i 2024.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  Nu eller aldrig for EU

  Skal "lov og ret" og demokratiske værdier fortsat være EU's fundament? Eller skal det lykkes Polens og Ungarns illiberale, autoritære regeringer at ændre EU's demokratiske fundament? Polen og Ungarn vil nedlægge veto mod EU's budget og genopbygnings-pakke efter Corona-pandemien, hvis budget og pakke kobles med krav om, at modtagerne lever op til "Lov og Ret". Torsdag og fredag ved vi, hvad de 25 EU-lande satser på. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  Bidens nye hold

  Mens Trumps desperate forsøg på at undgå det uundgåelige nederlag slår fejl, fortæller persongalleriet i kommende præsident Bidens nye administration allerede nu om et opgør med Trump-perioden, om nye prioriteringer, om ny klimapolitik, om ny økonomisk politik - hvis det hele lykkes. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:35
  Verden ifølge Gram

  Etiopien mod kaos

  I 2019 fik Etiopiens ministerpræsident Abiy Ahmed Nobels fredspris. Nu er han den ene part i en konflikt, der kan flå Afrikas næststørste land med 110 millioner indbyggere fra hinanden. Den anden part er Tigray-provinsen, der har gjort oprør mod Abiy. Udvikler konflikten sig, kan den få katastrofale konsekvenser for Etiopien og trække Østafrika med sig i faldet. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Gråd og Jubel i Nagorno Karabakh

  Armenierne brænder deres huse ned og flygter i tusindvis fra Nagorno-Karabakh og områderne omkring den armenske enklave. Aserbajdsjanerne forbereder sig på at rykke ind i de områder, som armenierne forlader - områder de blev fordrevet fra for små 30 år siden. Ruslands Putin reddede Armenien fra en militær katastrofe med sin fredsplan. Men for armenierne er fredsplanen et bittert nederlag. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  Biden jubler - Trump tier!

  Joe Biden har vundet det amerikanske valg og skal nu forsøge at samle et dybt splittet USA. Aldrig har så mange amerikanere stemt, men valget blev afgjort af relativt små vælgervandringer. Nu skal Biden samle en ny administration - måske uden hjælp fra den nuværende. For endnu er det et åbent spørgsmål, om Trump kommer til at erkende sit nederlag. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  Skæbnedag i USA

  I dag er sidste chance for amerikanerne at vælge mellem Donald Trump eller Joe Biden, og den vision for det amerikanske samfund, de foretrækker. Valgkampen har været lang og ond. Amerikanerne er udmattede - og dybt splittede. Venskaber er brudt. Familier gået i opløsning. Nu både frygter de og håber på valgets resultat. Vi rapporterer fra Pennsylvania og taler i studiet om konsekvenserne af valgkampen. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Michigan - kampen om en svingstat

  Michigan - svingstat og slagmark i kampen mellem Trump og Biden. Den var trofast demokratisk men droppede Hillary Clinton og stemte for Trump. Nu skal Biden vinde staten for at nå Det hvide Hus. Verden ifølge Gram kører staten tynd - hør hvad vælgere og politikere siger. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Skrider fundamentet under Trump?

  14 dage før valget er der tegn på opbrud hos republikanerne. Præsident Trump ser stadig ud til at få højesteretsdommer Amy Coney Barrett godkendt. Men meningsmålinger holder stædigt fast på nederlag - til både Trump og republikanerne i Senatet. Svingstater hælder mod demokraterne. Republikanske politikere tager afstand fra Trump - og Trump selv, er begyndt at tale om nederlag. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Krig i Nagorno-Karabakh - igen

  Hundreder er blevet dræbt. Titusinder sendt på flugt. Armenien og Aserbajdsjan kæmper - igen - om Nagorno-Karabakh. Ruslands forsøg på mægling ser ikke ud til at lykkes, og frygten for en større regional krig vokser, nu hvor Tyrkiets Erdogan åbent støtter Aserbajdsjan. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:28
  Verden ifølge Gram

  Storm over Middelhavet

  Trusler fyger, og krigsskibe sejler i det østlige Middelhav. Tyrkerne og grækerne tørner sammen, og Frankrigs præsident Macron taler om tyrkiske stormagtsdrømme som fantasier fra historien og støtter grækerne. Konflikterne handler om, hvem der kontrollerer havbundenog enorme naturgasforekomster. Og de truer freden. Vært: Steffen Gram. (Sendt første gang 15. september).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Kina i krise viser tænder

  Xi Jinpings coronaramte Kina viser tænder. Hjemme strammer Xi kontrollen med kinesere og mindretal. Udadtil bliver Kina mere og mere aggressiv. Trump skærper konflikten med Kina. EU bliver stadig mere kritisk over for Kina, og dansk pensionsselskab trækker investeringer. Så hvad er det, der sker i Kina? Hvor er Xi Jinpings Kina på vej hen? Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:13
  Verden ifølge Gram

  Danmark i verden - hvad vil vi der?

  Regeringen er på vej med ny dansk udenrigspolitik: En socialdemokratisk udenrigspolitik baseret på socialdemokratiske værdier. Væk er tilbageskuende strategier og planer, siger man. Regeringen vil se frem. Men - kan man føre socialdemokratisk udenrigspolitik i den verden, vi lever i? Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  Hvad nu Lukasjenko?

  Titusinder demonstrerede igen i weekenden mod Hvideruslands præsident Lukasjenko. De "fejrede" hans fødselsdag som en begravelse med tilråbet: "Det er dig, der er rotten". Massive politistyrker blokerede centrum i Minsk, men det stoppede ikke de fredelige demonstrationer. Ruslands Putin lykønskede Lukasjenko, inviterede ham til Moskva og har lovet specialstyrker, hvis demonstrationerne bliver voldelige. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:33
  Verden ifølge Gram

  Spotlight på Trump

  Det republikanske konvent er begyndt - med præsident Trump som hovedperson. Fire aftener i træk vil republikanerne forsøge at overbevise vælgerne om at give Trump fire år mere i Det hvide Hus. Han vil tale lov-og-orden, slå på sine resultater og tale den økonomi op, som USA oplevede, før coronaen ramte. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Sidste forsøg for Biden

  Skal det lykkes Biden at nå Det hvide Hus i sit tredje forsøg? Han trådte ind på USA's politiske scene som senator i 1972 - for 48 år siden. Han var Obamas vicepræsident i 8 år. Nu prøver han at blive præsident for tredje gang! I de kommende dage lancerer Biden og Kamala Harris deres politiske program på det virtuelle konvent. Men er demokraterne enige? Og kan de slå Trump, Pence og republikanerne? Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:22
  Verden ifølge Gram

  Libanons sidste chance

  To ministre er gået af - og en justitsminister blev truet af demonstranter. I Beirut er fortvivlelsen slået over i raseri efter eksplosionen i tirsdags. Den eksplosion, der kostede flere hundrede dræbte, flere tusinde sårede og gjorde 300.000 hjemløse. I årtier har landets eliter og politikere grupperinger beriget sig selv på borgernes bekostning - og nu lever over halvdelen af libaneserne i fattigdom. Deltagere: Sune Haugbølle, Sanne Gram Fadel og Michael S. Lund. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:13
  Verden ifølge Gram

  Europas sidste diktator på valg

  Europas sidste diktator, Hvideruslands præsident Lukasjenko, vil vælges igen - for 6 gang. Men hviderusserne er trætte af ham. Han har anbefalet vodka og sauna mod Covid-19. Oppositionens mandlige ledere er arresteret eller flygtet. Nu stiller deres hustruer op i stedet. Efter 26 år som præsident er Lukasjenko for alvor presset. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:16
  Verden ifølge Gram

  Merkels historiske kovending

  Konsekvensen af corona-krisen er så alvorlig, siger Angela Merkel, at hele EU's eksistens er truet. Derfor gør Merkel op med årtiers tysk sparepolitik - og lukker op for den tyske pengepose. Få måneder efter Merkel var afskrevet som kansler, kan hun blive kansleren, der i de kommende måneder kan redde det europæiske sammenhold - med opbakning hjemme i Tyskland. Gæster: Ole Ryborg, Michael Reiter og Bo Lidegaard. Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet