Verden ifølge Gram
- udsyn med personlighed og perspektiv. Vært: Steffen Gram.
Støj fra Trump buldrer i det fjerne, mens Bidens maskine i Det Hvide Hus maler videre. Han har kastet sig ud i et eksperiment - at genrejse den corona-ramte økonomi med en ny "New Deal-hjælpepakke" på 1.900 milliarder dollar. Kan han det? Også uden at skabe inflation, der kan ramme f.eks. Danmark? Slagsmålet er i gang i Kongressen! Hvem vinder? Vært: Steffen Gram.
Alle vil først i køen for at få vaccinerne mod covid-19. Det er nu endt i alles kamp mod alle, hvor de fattige lande er bagerst i køen. Men vil vaccine-nationalismen gøre det sværere for verden at bryde ud af pandemiens kløer? Vært: Steffen Gram.
Vandkanoner, gummikugler og skarpe skud har mødt tusinder af demonstranter i Myanmar, der vil protestere mod militærets kup den 1. februar. Foreløbigt står militæret fast. Så vil Myanmars generaler igen lede landet, som de tidligere har gjort i årtier? Er Myanmars ti år lange eksperiment med demokrati forbi? Vært: Steffen Gram.
11.000 anholdelser og en fængselsdom til Ruslands bedst kendte oppositionspolitiker. Rusland er kastet ud i en politisk turbulens, vi ikke har set i flere år. Men er det vi ser nu - et afgørende spring væk fra demokratiet - over mod et undertrykkende autoritært styre? Vært: Steffen Gram.
Tysklands store regeringsparti CDU har valgt ny formand - Armin Laschet. Men har han også karisma nok til at efterfølge Angela Merkel som ny forbundskansler, når hun går af til september? Og hvem er hans konkurrenter til at erstatte Tysklands "Mutti Merkel" som Europas mest magtfulde politiker? Vært: Steffen Gram.
Coronavirus har gjort mange immobile. Men flygtninge og migranter søger stadig mod EU, og situationen ved de ydre grænser er flere steder uholdbar. Covid-19 og klimaforandringer skaber grobund for kommende flygtningestrømme. Og EU vil forhandle nye aftaler på plads i mødet med fremtidens migration. Vært: Steffen Gram.
Joe Biden bliver taget i ed som USA's 46. præsident, onsdag d. 20. januar kl. 12. En dramatisk valgkamp er slut, og han har fortalt amerikanerne, hvad han vil her og nu: Kaste en gigantisk hjælpepakke på 1.900 dollar ud i samfundet. Den skal afhjælpe ledighed, fattigdom, erhvervsliv og corona-pandemi. Forgængeren - han forsvandt ud af bagdøren efter kaos og uroligheder, med en ny rigsretssag på nakken. Vært: Steffen Gram.
I USA arresterer myndighederne nu dem, der trængte ind i Kongressen i onsdags. Hvordan det kunne ske, bliver endevendt. Og debatten om, hvad der skal ske med Trump og hans politiske støtter raser. Skal Trump for en rigsret - igen? Skal det store retsopgør rulles ud mod ham og hans nærmeste? Hvad med familien? Eller vil det være politisk klogere at undgå det store opgør - for at hele nationen? Vært: Steffen Gram.
Nu er vi i 2021. Men hvordan kommer året til at spænde af efter kaos-året 2020? Covid-19, Trump, Brexit, iransk atomaftale, arbejdslejre i Kina og attentat på russisk oppositionspolitiker var alt sammen dele af fundamentet for det år, vi forlader. Så hvad kommer Biden og vaccinen til at betyde? Bliver 2021 krisernes eller mulighedernes år? Vært: Steffen Gram.
FN er blevet 75 i år - men fest er der ikke meget af i disse dage i New York. Corona-pandemien holder stats- og regeringschefer hjemme. Og både Coronaen og konflikterne mellem USA og Kina er ved at lamme FN's handlekraft og rejser nye spørgsmål om FN's fremtid. Vært: Steffen Gram. (Sendt første gang 22. september).
Klatøjede forhandlere fortsætter forhandlingerne om Brexit længe efter de skulle være slut. Briterne og EU kan stadig ikke enes om fiskeriet, om hvem og hvordan stridigheder skal afgøres og ikke mindst om, hvordan de enes om "lige konkurrencevilkår" for begge parter. En ting ligger fast - den 1. januar har briterne forladt EU, med eller uden en aftale. Med på linjer har vi: Ole Ryborg, Tinne Hjersing Knudsen og Helge Pedersen fra Nordea. Vært: Steffen Gram.
Mandag har de amerikanske valgmænd leveret deres dom: Joe Biden har fået over 270 valgmandsstemmer og er USA's næste præsident. Trump har anfægtet resultatet til det sidste, selvom Højesteret fredag afviste hans sidste forsøg på at vende Bidens sejr til sin sejr. Nu har Trump kun en langsigtet politisk strategi tilbage: At forsøge at delegitimere Bidens sejr og bane vejen for et comeback i 2024.
Skal "lov og ret" og demokratiske værdier fortsat være EU's fundament? Eller skal det lykkes Polens og Ungarns illiberale, autoritære regeringer at ændre EU's demokratiske fundament? Polen og Ungarn vil nedlægge veto mod EU's budget og genopbygnings-pakke efter Corona-pandemien, hvis budget og pakke kobles med krav om, at modtagerne lever op til "Lov og Ret". Torsdag og fredag ved vi, hvad de 25 EU-lande satser på. Vært: Steffen Gram.
Mens Trumps desperate forsøg på at undgå det uundgåelige nederlag slår fejl, fortæller persongalleriet i kommende præsident Bidens nye administration allerede nu om et opgør med Trump-perioden, om nye prioriteringer, om ny klimapolitik, om ny økonomisk politik - hvis det hele lykkes. Vært: Steffen Gram.
I 2019 fik Etiopiens ministerpræsident Abiy Ahmed Nobels fredspris. Nu er han den ene part i en konflikt, der kan flå Afrikas næststørste land med 110 millioner indbyggere fra hinanden. Den anden part er Tigray-provinsen, der har gjort oprør mod Abiy. Udvikler konflikten sig, kan den få katastrofale konsekvenser for Etiopien og trække Østafrika med sig i faldet. Vært: Steffen Gram.
Armenierne brænder deres huse ned og flygter i tusindvis fra Nagorno-Karabakh og områderne omkring den armenske enklave. Aserbajdsjanerne forbereder sig på at rykke ind i de områder, som armenierne forlader - områder de blev fordrevet fra for små 30 år siden. Ruslands Putin reddede Armenien fra en militær katastrofe med sin fredsplan. Men for armenierne er fredsplanen et bittert nederlag. Vært: Steffen Gram.
Joe Biden har vundet det amerikanske valg og skal nu forsøge at samle et dybt splittet USA. Aldrig har så mange amerikanere stemt, men valget blev afgjort af relativt små vælgervandringer. Nu skal Biden samle en ny administration - måske uden hjælp fra den nuværende. For endnu er det et åbent spørgsmål, om Trump kommer til at erkende sit nederlag. Vært: Steffen Gram.
I dag er sidste chance for amerikanerne at vælge mellem Donald Trump eller Joe Biden, og den vision for det amerikanske samfund, de foretrækker. Valgkampen har været lang og ond. Amerikanerne er udmattede - og dybt splittede. Venskaber er brudt. Familier gået i opløsning. Nu både frygter de og håber på valgets resultat. Vi rapporterer fra Pennsylvania og taler i studiet om konsekvenserne af valgkampen. Vært: Steffen Gram.
Michigan - svingstat og slagmark i kampen mellem Trump og Biden. Den var trofast demokratisk men droppede Hillary Clinton og stemte for Trump. Nu skal Biden vinde staten for at nå Det hvide Hus. Verden ifølge Gram kører staten tynd - hør hvad vælgere og politikere siger. Vært: Steffen Gram.
14 dage før valget er der tegn på opbrud hos republikanerne. Præsident Trump ser stadig ud til at få højesteretsdommer Amy Coney Barrett godkendt. Men meningsmålinger holder stædigt fast på nederlag - til både Trump og republikanerne i Senatet. Svingstater hælder mod demokraterne. Republikanske politikere tager afstand fra Trump - og Trump selv, er begyndt at tale om nederlag. Vært: Steffen Gram.
Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.
P3 Nyheder holder dig opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.
Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen. Orientering Weekend spejler ugen der gik med focus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.
Detektor konfronterer hver uge politikere, medier og andre magthavere med fejl og falske påstande i den offentlige debat. Vært: Camilla Stampe.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Østjylland.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 København.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Bornholm.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Sjælland.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Fyn.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Nordjylland.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Trekanten.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Midt & Vest.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Syd.
Uhørt er programmet der giver dig det bedste fra ugen på P4. Sanne Nyland Christensen giver dig de mest overraskende, sjove, alvorlige og tankevækkende historier plukket fra alle P4s programmer. Du kan tippe Uhørt om noget du synes fortjener et genhør på uhort@dr.dk
Om du er nede Mette eller ej, så stormer Statsministeren frem på Instagram. På Mette Frederiksens profil møder du alt fra makrelmadder og håndbold - til corona-nedlukninger og udlændingepolitik. Hvad er det @mette kan, og hvorfor reagerer vi så forskelligt på det? Skal vi kaste sure smileys eller røde hjerter efter Instagram-universets svar på politisk kommunikation? Og hvad betyder det hele ude i den virkelige verden? For den politiske samtale og demokratiet? Det undersøger vi i Nede Mette, hvor vi inviterer eksperter, debattører og almindelige danskere ind til at diskutere fænomenet @mette. Værter: Anna Olrik og Thomas Tjaerandsen.
Perspektiv, debat og et stærkt journalistisk fokus er kernen i P1 Morgen. Her bliver du klædt på fra morgenstunden med nyheder fra indland, udland, erhverv og kultur. Og du får masser af baggrund, analyse og aktuel samfundsdebat med på vejen.