Verden ifølge Gram
- udsyn med personlighed og perspektiv. Vært: Steffen Gram.
Pro-kinesiske lokal-politikere blev fejet ud, da Hong Kongs vælgere stemte til lokalvalg. Rekordmange vælgere kastede deres støtte bag krav om demokrati og vandt 17 ud af 18 lokalvalg. Et massivt nederlag til Xi Jinping og det kommunistiske parti i Kina. Gæster: Casper Wichmann, Kjeld Erik Brødsgaard og Philip Khokhar. Vært: Steffen Gram.
Skændingen af 84 gravsten på en jødisk gravplads i Randers har bragt antisemitismen op i Danmark. Også andre europæiske lande oplever et stigende had til jøder. Hvad er årsagen, og hvordan kan det bremses? Gæster: Jakob Egholm Feldt, Bent Blüdnikow og Sofie Lene Bak. Vært: Steffen Gram.
Da Muren faldt for 30 år siden, blev østtyskerne lovet "blomstrende landskaber" ved den tyske genforening. Men i dag beskriver mange østtyskere sig som "anden-klasses borgere" og søger til den yderste højrefløj. Gæster: Jesper Vind, Philipp Alexander Ostrowicz og Michael Reiter. Vært: Jakob Vinde Larsen.
Trump blev præsident for tre år siden. Nu er der et år til næste valg. Men er han stadig præsident om et år? Demokraterne har indledt undersøgelser til den tredje rigsretssag i USA's moderne historie. Den kan fjerne Trump fra Det hvide Hus. Gæster: Derek Beach, Peter Kurrild-Klitgaard og Rasmus Sinding Søndergaard. Vært: Steffen Gram.
Polske og ungarske vælgere har slået sprækker i deres politiske lederes autoritære visioner og magtmonopoler. I Polen vandt oppositionen flertal i Senatet - i Ungarn borgmesterposter i de største byer. Gæster: Vibe Termansen, Søren Riishøj og Anna Werenberg. Vært: Steffen Gram.
Trump kastede Syrien i skødet på Putin og smed kurderne over bord - sammen med resterne af amerikansk troværdighed i Mellemøsten. Prisen for at genskabe den bliver høj! Gæster: Sune Haugbølle, Michael S. Lund og Kristian Mouritzen. Vært: Steffen Gram.
Pludselig skiftede Brexit-tonen! Der blev talt kompromis efter Boris Johnsons møde med Irlands premierminister, før det afgørende Brexit-møde på torsdag. Men holder det? Det er knald eller fald - for Boris Johnson og Brexit. Gæster: Ole Ryborg, Kim Bildsøe og Claus Grube. Vært: Steffen Gram.
Grønland er "klimakrisens frontzone", siger Mette Frederiksen. Men Grønland er mere end det. Isen smelter, nye farvande bliver farbare, Trump vil købe Grønland og kapløbet mellem USA, Rusland og Kina tager til i Arktis - med Danmark og Grønland i centrum. Gæster: Minik Rosing, Camilla Nørup Sørensen og Nils Wang. Vært: Steffen Gram. (Sendt første gang 8. oktober).
Iran, Saudi-Arabien og Tyrkiet kæmper om magten i Mellemøsten, hvis USA trækker sig. Tre danske ambassadører trækker de lange tråde fra Mellemøstens fortid til kampen om fremtiden. Gæster: Svend Olling, ambassadør i Tyrkiet; Danny Annan, ambassadør i Iran; Ole Moesby, ambassadør i Saudi Arabien. Vært: Steffen Gram. (Sendt første gang 3. september.
Kampen mod klimaforandringerne er vigtig for FN, der afholder generalforsamling i denne uge. Men hvad kan FN gøre, når supermagter som USA vender ryggen til det internationale samarbejde? Det kan lamme FN, der stadig har enorme opgaver som fredsbevaring og udvikling. Gæster: Peter Viggo Jakobsen, Louise Riis Andersen og Christian Friis Bach. Vært: Steffen Gram.
Donald Trump var klar til at invitere Talibans ledelse til USA for at underskrive en fredsaftale om Afghanistan. Så faldt det hele på gulvet. Trumps løfte om at afslutte krigen gælder dog stadig, så hvad sker der nu? Gæster: Mona Kanwal Sheikh, Nanna Muus Steffensen og David Vestenskov. Vært: Steffen Gram.
Storbritannien er kastet ud i en demokratisk krise på grund af Boris Johnsons mission om at forlade EU 31. oktober - med eller uden skilsmisseaftale. Dramaet udspiller sig time for time, mens uret for Brexit tæller ned. Deltagere: Ole Helmersen, Stuart Ward og Kim Bildsøe Lassen. Vært: Steffen Gram.
Konflikter mellem Trump og resten af lederne på G7-topmødet i Biarritz blev fejet ind under tæpperne af den effektive vært, Emmanuel Macron, og en beslutning om ikke at udfordre Trump direkte. Men kriserne er der fortsat - og kræver samling, hvis de skal løses. Gæster: Jacob Funk Kirkegaard, Lykke Friis og Lars Bangert Struwe. Vært: Steffen Gram.
Trump, Brexit, Rusland, oprustning og klimakrise - der er nok at tage fat på for landets nye udenrigsminister, Jeppe Kofod. Men vil man overhovedet kunne mærke, at det nu er en socialdemokrat, den første i 18 år, som lægger linjen i udenrigspolitikken? Vært: Steffen Gram.
I Hong Kong har protester udviklet sig til gadekampe med krav om selvstændighed og revolution. Nu holder omverdenen vejret, mens Kinas Xi Jinping beslutter sig for, hvordan han bremser udviklingen. Kina truer med at sætte militær ind - men prisen vil være enorm! Vært: Steffen Gram.
"Knus Trump" er demokraternes kampråb under valgkampen - men kan de enes om mere end det? Sommerens tv-dueller afslører et splittet demokratisk parti, hvor kandidaterne går efter Biden og arven efter Barack Obama. Vært: Steffen Gram.
Datastrømme, algoritmer, kunstig intelligens og den fjerde industrielle revolution. Den nye verden er over os. Hvad er den egentlig? "Big Brother", der overvåger dig på din telefon? Førerløse biler? Autonome våben? Og hvem kontrollerer maskinerne i den nye verden? Vært: Steffen Gram. (Sendt første gang 18. juni).
Fem år har Indiens leder Narendra Modi brugt på at reformere sit land og forbedre økonomien. Han har skærpet nationalismen for at gøre Indien til hinduernes land. Og han er favorit til fem år mere ved magten, selvom alt ikke er gået helt efter planerne. Vært: Steffen Gram. (Sendt første gang 30. april).
Diktatorerne er faldet i Sudan og Algeriet. Folkelige og ikke-voldelige protester chokerede omverdenen og væltede diktaturerne på et kontinent, hvor demokratiet har det svært. Men overlever de folkelige bevægelser? Vært: Steffen Gram. (Sendt første gang 14. maj).
Den kinesiske tech-gigant Huawei er førende på 5G-teknologien, der vil revolutionere vores brug af internettet. Men Huawei mødes også med mistro og frygt. For kan og vil Kina bruge Huaweis udstyr, der bruges i mange lande, til at spionere på Vesten? Eller ser Vesten bare spøgelser? Vært: Steffen Gram. (Sendt første gang 19. marts).
P3 Nyheder holder dig opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.
Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.
Regionale nyheder fra det Østjyske område.
Hør eller genhør de regionale nyheder.
Hør eller genhør de regionale nyheder.
Hør eller genhør de regionale nyheder.
Hør eller genhør de regionale nyheder.
Hør eller genhør de regionale nyheder.
Hør eller genhør de regionale nyheder.
Hør eller genhør de regionale nyheder.
Hør eller genhør de regionale nyheder.
P1 Debat sætter hver dag fokus på et aktuelt emne og lader eksperter, politikere og meningsdannere krydse klinger om det.
"Verdenspressen" dykker hver søndag ned i nogle af mediernes vigtigste internationale historier og sætter spot på ugen, der gik, i verden omkring os.
Kommer på besøg i din radio hver søndag morgen - en person, der på en eller anden måde sætter sit præg på Trekantområdet. Vi lærer SøndagsGæsten lidt bedre at kende - blandt andet gennem noget af den musik, hun eller han sætter særligt pris på. Radio, der er godt at stå op til.
Tre markante meningsdannere vender store og små dilemmaer og paradokser fra ugen der gik. Her er der både plads til de skarpe debatter og de humoristiske meningsudvekslinger.
P4 Weekend er den gode start på lørdagens og søndagens sysler og aktiviteter. Programmet giver inspiration til hvad man kan foretage sig, men sætter også den forløbne uge i perspektiv.
Med nyheder hver halve time. Aktuelle reportager, sport, vejr, musik og trafik.
- med nyheder, aktuelle gæster, god musik og tips til en aktiv weekend. www.dr.dk/fyn
Aktuelle reportager og interviews, sport, trafik, service og masser af god musik.
P4 Østjylland med nyheder, god musik og tips til en aktiv weekend. www.dr.dk/oestjylland