Verdenspressen

"Verdenspressen" dykker hver søndag ned i nogle af mediernes vigtigste internationale historier og sætter spot på ugen, der gik, i verden omkring os.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 56:59
  Verdenspressen

  Søndag 15. sep. 2019

  I dag taler vi om én af verdenshistoriens mest omtalte konflikter, som på det seneste er gledet lidt i baggrunden. Men i denne uge trådte konflikten mellem Israel og Palæstina dog igen frem i spotlightet. Derudover så skal vi til USA og se på en stor sejr for Trump. Og så har vi en reporter i Tunesien, hvor der er valg i dag. Gæster: Christian Friis Bach, tidligere udviklingsminister og generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp. Helle Malmvig, seniorforsker ved DIIS. Phillip Christian Ulrich, udenrigsredaktør på Kongressen.com. Vært: Tue Blædel.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:59
  Verdenspressen

  Søndag 8. sep. 2019

  Hvordan vil det påvirke dialogen mellem Iran og USA, hvis Iran får sit atomvåben? Og findes hard brexit overhovedet i virkeligheden, eller er det bare tankespind? Svarene giver vi i dagens program. Gæster: Per Stig Møller, Ole Ryborg og Anne Sofie Allarp. Vært: Tue Blædel.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:10
  Verdenspressen

  Søndag 1. sep. 2019

  Vi ser naturligvis på den seneste udvikling i Brexit sagaen, nemlig suspenderingen af parlamentet, der har fået dagens gæster til at finde de store ord frem fra skuffen. Derudover taler vi med vores mand i Istanbul, der oplever en stigende fremmedefjendsk holdning i Tyrkiet overfor syriske flygtninge. Og i samme omgang ser vi nærmere på stats-romancen mellem netop Tyrkiet og Rusland. Gæster: Charlotte Flindt Petersen, Steen Nørskov og Frederik Engholm. Vært: Tue Blædel.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:59
  Verdenspressen

  Søndag 25. aug. 2019

  I dag dykker vi ned i historien om den brændende regnskov i Amazonas og de storpolitiske magtkampe som der er opstået ud af skovbrandende. Vi er også live igennem til vores korrespondent i Brasilien. Derudover ser vi nærmere på konflikten i Kashmir regionen, og den populære indiske musik genre POP - Patriotisme. Samt meget andet. Gæster: Mogens Lykketoft, tidligere Udenrigsminister. Ida Ebbensgaard, udlandsredaktør på Berlingske. Thomas Ubbesen, forfatter og tidligere korrespondent. Vært: Tue Blædel

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:59
  Verdenspressen

  Søndag 18. aug. 2019

  I programmet i dag bliver vi klogere på hvorfor Kinas jernnæve endnu ikke har ramt demonstranterne i Hong Kong. Og så ser vi nærmer på et afrikansk land, der af mange var tilset en rolle som vækstmotor for hele sin region, men som lige nu mest høster overskrifter for en blodig bandekrig. Samt meget andet. Gæster: Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Institut for Strategi på Forsvarsakademiet. Anne Sofie Allarp, international redaktør på Radio 24Syv. Stig Jensen, lektor på Center for Afrika Studier på Københavns Universitet. Vært: Tue Blædel.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:11
  Verdenspressen

  Søndag 11. aug. 2019

  Vi taler om den tilspidsede situation i Kashmir regionen. Et område som flere gange tidligere har været udgangspunkt for krig mellem Indien og Pakistan.. Og så forsøger vi at give svaret på hvornår Kina for alvor slår i bordet overfor protesterne i Hong Kong. Derudover vender vi også denne uges drabelige skyderier i USA, som med det samme er blevet en del af den kommende politiske præsidentvalgkamp. Vært Tue Blædel.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 30. jun. 2019

  Libyen nærmer sig skridt for skridt en regulær borgerkrig, og dermed nærmer en ny immigrationsbølge mod Europa sig sandsynligvis også. Derudover er vi med på en brændende varm gåtur gennem den sydeuropæiske hedebølge, sammen med DR Korrespondent Stephanie Surruge. Samt meget andet. Gæster: Cecilie Felicia Stokholm Banke, Seniorforsker hos DIIS, Steffen Jensen, Mellemøst korrespondent på TV2 og Niels Kvale redaktør på DR Udland. Vært Tue Blædel.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 23. jun. 2019

  Nedskydning af droner, flyveforbud og miner på tankskibe, er blot nogle af de ingredienser der i disse dage er blevet tilføjet den farlige cocktail, der udspiller sig i den persiske golf. Det taler vi selvfølgelig om i dagens program. Hvor vi også ser nærmer på hvilke andre lande der bliver trukket med ind i konflikten mellem Iran og USA. Derudover så skal vi lære hvilken mand der gemmer sig bag kælenavnene BoJo, eller the Blonde Bombshell eller den søde udgave af Donald Trump bedre at kende. Kim Bildsøe er med live fra London og tegner portrættet af Boris Johnson som med alt sandsynlighed snart bliver ny britisk Premierminister. Og meget andet. Gæster i studiet er: Ulla Terkelsen, TV2 korrespondent. Helle Malmvig, mellemøstekspert og seniorforsker ved DIIS. Frederik Engholm, Chefstrateg Nykredit. Vært: Tue Blædel

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 16. jun. 2019

  I Den Persiske Golf er to tankskibe tilsyneladende blevet ramt af miner. En episode der trækker tråde fra konflikten mellem Iran og USA til den proxy krig, der har foregået i Yemen i årevis. I Hong Kong frygter de, at styret i Kina lige så stille er begyndt at trække den selvstændige by og dens friheder tilbage ind bag "den kinesiske mur". Derudover skal vi også tale om en af "ulemperne" ved at vinde en krig. Nemlig krigsfanger. Gæster: Anders Ladekarl, Generalsekretær for Dansk Røde Kors. Martin Lidegaard, tidl. Udenrigsminister og Ida Ebbensgaard, Udlands Redaktør hos Berlingske. Vært: Tue Blædel.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:22
  Verdenspressen

  Søndag 9. jun. 2019

  "Verdenspressen" dykker hver søndag ned i nogle af mediernes vigtigste internationale historier og sætter spot på ugen, der gik, i verden omkring os.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 2. jun. 2019

  I dagens program taler vi om en gammel commonwealth stormagt i krise, og om Trumps seneste nye påfund, der skal stoppe indvandringen fra Mexico. Derudover er vi også igennem til vores korrespondent i Mellemøsten, der beskriver situationen i Israel som en sæsonafslutning i Game Of Thrones. Samt meget andet. Dagens gæster: Stuart Ward, Professor i historie og institutleder på Saxo Institutet, Line Grove Hermansen - Kommunikationsdirektør i UNICEF og Niels Lunde - Chefredaktør på Børsen. Vært: Tue Blædel.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 19. maj 2019

  Der er kun en uge til EU Parlamentsvalget, og i den anledning har jeg samlet de mennesker her i DR som ved allermest om EU og de 28 medlemslande. Det er en sand tour de force rundt på det europæiske kontinent, hvor vi tjekker ind hos flere af vores korrespondenter. Derudover dykker vi også ned i et par af de historier, der stjæler overskrifter langt væk fra Europas grænser. Vært: Tue Blædel.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 12. maj 2019

  Iran har trukket sig fra dele af den internationale atomaftale, og som modsvar har USA bl.a. sendt krigsskibet USS Arlington i retning af den persiske golf. Og så tjekker vi ind i Europaparlamentsvalget og hos EU korrespondent Karin Axelsson, der kan fortælle om en hidsig stoleleg om de europæiske politiske topposter, som er i fuld gang. Gæster: Rasmus Boserup mellemøstekspert, Thomas Ubbesen tidl. korrespondent i DR, Ulrik Bie økonomi redaktør på Berlingske, Karin Axelsson EU korrespondent. Vært: Tue Blædel.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:34
  Verdenspressen

  Søndag 5. maj 2019

  Vi ser nærmere på Venezuela, der er ved at blive revet midt over af to præsidentkandidater og af bl.a. USA og Rusland, der trækker kraftigt i hver deres side af konflikten. Og så taler vi om verdens mest eftersøgte mand, Islamisk Stats leder Abu Bakr Al-Baghdadi, der efter fem år i skjul stak hovedet frem i løbet af ugen. Han lever tilsyneladende, men er Islamisk Stat nedkæmpet eller bare ved at etablere sig i andre lande som Irak. Og så skal vi live igennem til Korrespondent Lykke Friis med fra EU's smørklat. Gæster i studiet er: Sanne Gram, Udlandsredaktør i DR og tidl korrespondent i mellemøsten, Lars Erslev Andersen. Seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, og Andreas Sugar, Head of Rapid Response hos International Media Support. Vært: Tue Blædel.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 28. apr. 2019

  I dag er der valg i Spanien. Dette og partiet Vox vendes af dagens gæster sammen med DRs Europa korrespondent, Anna Gaarslev. Hvilken betydning har Nordkoreas leder, Kim Jong-Un, rejse til Rusland, for forholdet med Donald Trump? Dertil tales om Joe Biden, tidligere vicepræsident, opstillingen som præsidentkandidat for Demokraterne i USA og situationen i Sri Lanka. Dagens gæster: Christian Friis Bach, tidligere minister for udviklingsbistand, Ida Ebbensgaard, udlands redaktør på Berlingske og Frederik Engholm, chefstrateg hos Nykredit. Vært: Tue Blædel.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 21. apr. 2019

  "Verdenspressen" dykker hver søndag ned i nogle af mediernes vigtigste internationale historier og sætter spot på ugen, der gik, i verden omkring os.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 23. dec. 2018

  Denne søndag i Verdenspressen dykker Mette Vibe Utzon ned i året, der kommer i den internationale presse sammen med seniorforsker ved DIIS, Helle Malmvig, global korrespondent for Politiken, Jesper Thobo-Carlsen, og chefstrateg i Nykredit, Frederik Engholm. Hvordan bliver f.eks. magtspillet i Mellemøsten i, nu hvor USA tager brikkerne af skakbrættet i Syrien og Afghanistan? Vi forsøger at kigge i krystalkuglen, for det, der kan blive et ligeså tumultarisk år, som det foregående. Vært: Mette Vibe Utzon.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:43
  Verdenspressen

  Søndag 16. dec. 2018

  Denne søndag er det Anders Ladekarl fra Dansk Røde Kors, Charlotte Flindt Pedersen fra Det Udenrigspolitiske Selskab og Informations udlandsredaktør Emil Rottbøll, som vender verdens gang i medierne i Verdenspressen. Vi dykker ned i historierne om de spinkle håb for Yemen, hvordan det ser ud for klimaet efter COP 24, og spørger om FNs nyligt vedtagne migrations pagt er et lille lys i mørket? Vært: Mette Vibe Utzon.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 9. dec. 2018

  Alles øjne er stift rettet mod det britiske parlament, som på tirsdag stemmer om May's forslag til en Brexit-aftale med EU. Trods alle odds står May stadig på benene, skønt alt tegner til et nederlag for hende. Hvad følger efter et nej til hendes Brexit-aftale? Det totale kaos? Det spørger Mette Vibe Utzon om i Verdenspressen på søndag, når vi bladrer i de internationale medier i selskab med tidl. udenrigsminister Per Stig Møller, branchedirektør i Dansk Industri Leif Nielsen og tidl. chefredaktør på Weekendavisen, Anne Knudsen. Vært: Mette Vibe Utzon.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 2. dec. 2018

  Denne søndag i Verdenspressen diskuterer Louise Windfeld-Høeberg ugens internationale nyheder i selskab med Anne Sofie Allarp, international redaktør og vært på Radio24syv, Philip Christian Ulrich, udenrigsredaktør på Kongressen.com og Jens Ringsmose, chef for institut for militære operationer på Forsvarsakademiet. I weekenden mødes statscheferne fra verdens største, og mest magtfulde, økonomier i Argentina. Og der er lagt op til drama på flere fronter, når Trump, Putin, Xi og Saudi-Arabiens kronprins bin Salman sidder ved samme bord. Og så ser vi også på den sprængfarlige konflikt mellem Ukraine og Rusland. Vært: Louise Windfeld-Høeberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 25. nov. 2018

  "Verdenspressen" dykker hver søndag ned i nogle af mediernes vigtigste internationale historier og sætter spot på ugen, der gik, i verden omkring os. Vært: Mette Vibe Utzon.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 18. nov. 2018

  Brexit - what just happend? Skriver BBC i et forsøg på at forklare briterne om, hvad i alverden det er, der sker i Storbritannien i disse dage. Det spørger vi også om i Verdenspressen i selskab med udlandsredaktør på Weekendavisen Ole Nyeng, Henrik Grunnet, International Media Support og økonomisk redaktør på Berlingske, Ulrik Bie. Hvor meget er der tilbage af Mays regering søndag? Hvad betyder en toldunion i grunden - for briterne og for alle os andre? Og hvad sker der, hvis briterne siger nej til deres egen aftale? Vært: Mette Vibe Utzon.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 11. nov. 2018

  Vi markerer 100 årets for våbenstilstanden i første verdenskrig og ser nærmere på et mere og mere EU-skeptisk Polen, der også fylder 100 år i dag. Efterdønningerne fra det amerikanske midtvejsvalg præger stadig overskrifterne i verdenspressen og det samme gør to tyske politikere, den afgående kansler Angela Merkel og den ukendte Manfred Weber, som de konservative i Europa-Parlamentet vil have som ny kommissionsformand. Dagens panel består af Flemming Splidsboel, seniorforsker ved Dansk institut for internationale studier, Jonas Parello-Plesner, seniorfellow i tænketanken Hudson instituttet i Washington DC, og Lukas A. Lausen er formand for Udenrigspolitisk Selskabs ungdomsafdeling U35. Vært: Louise Windfeld-Høeberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 4. nov. 2018

  Hvem skal være kansler i Tyskland efter Merkel, og hvem vil resten af Europa foretrække som EU's de facto leder? Det diskuterer chefstrateg i Nykredit, Frederik Engholm, international korrespondent på Politiken, Jesper Thobo-Carlsen og Peter Walldorff fra LO's internationale afdeling i Verdenspressen denne søndag. Vi zoomer også ind på slutspurten i den amerikanske midtvejsvalgkamp, Brasiliens nye præsident, som er i en klasse for sig og på, hvordan filippinske chauffører er havnet i EU - i en uhumsk containerlejr i Padborg? Vært: Mette Vibe Utzon.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 28. okt. 2018

  Migrantkaravane, rørbomber og et dybt splittet USA - valgkampen frem mod midtvejsvalget spidser til. Hvordan udnytter Trump begivenhederne i spidsen for sin egen politiske karavane? Det diskuterer Mette Vibe Utzon i denne søndags udgave af Verdenspressen i selskab med udlands- og tech-redaktør på Politiken, Michael Jarlner, Tyskland-korrespondent for Berlingske Lykke Friis og generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp, Christian Friis Bach. Og så ser vi blandt andre ting også på, hvilken interesse Rusland kan have i USA's ønske om at ophæve historiske nedrustningstraktater - og hvorfor resultatet af det tyske delstatsvalg i Hessen søndag kan få vidtgående konsekvenser for resten af Tyskland. Vært: Mette Vibe Utzon.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 21. okt. 2018

  Denne søndag i Verdenspressen diskuterer Mette Vibe Utzon ugens internationale nyheder i selskab med tidl. generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm, seniorforsker i udenrigspolitik ved DIIS Cecilie Banke og sikkerhedspolitisk korrespondent for Berlingske Kristian Mouritzen. 50.000 soldater er samlet i Norge til en af de største NATO-øvelser siden Den kolde Krig. Hvad siger russerne mon til, at Nato spiller med musklerne i et naboland? Så kommer vi ikke udenom hovedpersonen i nyhedsmedierne verden over, den saudiske journalist Khashoggi. Hvorfor er Tyrkiet, som har for vane at behandle deres egne journalister hårdhændet, pludselig så opsat på at opklare, hvad der er sket med den saudiske systemkritiker? Og vi runder Norge igen - og en undskyldning, som kom bedre sent end aldrig - fra den norske statsminister til de "tyskerkvinder", som Norge internerede og deporterede efter Anden Verdenskrig. Vært: Mette Vibe Utzon.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:00:59
  Verdenspressen

  Søndag 14. okt. 2018

  Denne søndag i Verdenspressen diskuterer Louise Windfeld-Høeberg ugens internationale nyheder i selskab med journalist, forfatter og Kina-specialist Christina Boutrup, generalsekretær i den sikkerhedspolitiske tænketank Atlantsammenslutningen Lars Bangert Struwe og udenrigsredaktør på netmediet Kongressen.com Philip Christian Ulrich. Den systemkritiske journalist Jamal Khasoggi gik ind på det Saudi-Arabiske konsulat i Tyrkiet og kom aldrig ud igen. Det eneste, der siver ud, er grusomme rygter om en brutalt død. USA rynker på brynene og det internationale miljø holder vejret, men spørgsmålet er, om det vil blive ved det? Det er ikke kun journalister, der forsvinder. Interpols kinesiske chef forsvandt også i løbet af ugen på mystisk vis. Så dukkede han op igen i Kina. Med en opsigelse i hånden og en korruptionssag om halsen. Og sidst forsvandt den amerikanske FN-ambassadør, Nicky Haley, - altså, bare fra sin post, som USA's repræsentant i FN. Vi diskuterer, hvad det vil betyde, for en rokade i Det Hvide Hus. Vært: Louise Windfeld-Høeberg. www.dr.dk/verdenspressen

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 7. okt. 2018

  Denne søndag i Verdenspressen diskuterer Mette Vibe Utzon morgenens internationale nyheder i selskab med branchedirektør i Dansk Industri Leif Nielsen, direktør i kommunikationsbureauet Policy Group Jens Worning og Pressechef for Mellemfolkeligt Samvirke Ole Damkjær. " You can dance, you can jive, having the time of your life". Dansende til ABBA-hittet indtog den britiske premierminister talerstolen på De Konservatives årlige partikongres. Hvorvidt Theresa May i virkeligheden har "sit livs bedste tid", er tvivlsomt. Vi tager temperaturen på et yderst splittet konservativt parti, der ikke kan blive enig med sig selv om Brexit. Så runder vi, hvordan Danmark - måske - er viklet ind i internationale attentatplaner på europæisk jord. Vært: Mette Vibe Utzon. www.dr.dk/verdenspressen

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:04
  Verdenspressen

  Søndag 30. sep. 2018

  Denne søndag i Verdenspressen diskuterer Louise Windfeld-Høeberg ugens internationale nyheder i selskab med international redaktør på Radio24syv Anne Sofie Allarp, seniorforsker ved tænketanken Hudson Institut Jonas Parello-Plesner og formand for udenrigspolitisk Selskabs ungdomsafdeling U35 Lukas A. Lausen. "Min administration har udrettet mere end næsten alle andre administrationer i vort lands historie". Det var denne udtalelse fra den amerikanske præsident Trump, der fik forsamlingen i FN til at bryde ud i latter. Ikke lige den reaktion, den amerikanske præsident havde håbet på. Og så runder vi også sagen om Trumps højesteretsdommerkandidat Brett Kavanaugh og diskuterer amerikansk politik i en #metoo-tid. Vært: Louise Windfeld-Høeberg. www.dr.dk/verdenspressen

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 23. sep. 2018

  Denne søndag i Verdenspressen diskuterer Mette Vibe Utzon ugens internationale nyheder i selskab med professor i statskundskab Mikkel Vedby Rasmussen, udlandsredaktør på Kristeligt Dagblad Kerrin Linde og økonom Ulrik Bie. "En diplomatisk ydmygelse". Sådan beskriver den britiske presse Theresa Mays forsøg på, at forhandle en "blød" Brexit. Det blev et nej tak til Mays plan fra EU's toppolitikere. Vi ser på udsigterne til en aftale. En anden af EU's regeringsledere, Ungarns Viktor Orban, forsøgte at vaske sine ydmygelser fra EU af sig med et besøg hos Putin. Men hvad har de to til fælles? Frygten for et blodbad i Idlib har fået Tyrkiet og Rusland til at aftale en demilitariseret "bufferzone". Men betyder det så, at de ca. 3 millioner mennesker i den syriske provins kan ånde lettet op? Vært: Mette Vibe Utzon.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 16. sep. 2018

  Verdenspressens Mette Vibe Utzon dykker ned i søndagens internationale historier i selskab med antropolog og forfatter Anne Knudsen, udlandsredaktør på Information Emil Rottbøll og direktør for Det Udenrigspolitiske Selskab, Charlotte Flindt Pedersen. Et flertal i EU-parlamentet vil udløse det, der så dramatisk kaldes "atombombe-paragraffen" overfor Ungarn og fratage landet sin stemmeret - i USA bliver der langet flere hundrede tusinder af Bob Woodward's bog "Fear" over disken i landets boghandlere - og i Tyrkiet spillede man højt spil i forhandlingerne om Idlib-provinsens skæbne... og tabte? Det diskuterer vi blandt andet i denne søndags udgave af "Verdenspressen". Vært: Mette Vibe Utzon.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Verdenspressen

  Søndag 9. sep. 2018

  Verdenspressens Mette Vibe Utzon diskuterer de svenske mediers dækning af valgkampen op til dagens valg i Sverige. Denne søndag i selskab med LO's EU-konsulent Peter Waldorf, investeringsdirektør i Saxo Bank Steen Jakobsen og tidl. udenrigsminister Per Stig Møller. DR-korrespondent Anna Gaarslev giver et indblik i, hvordan hun har oplevet de svenske mediers dækning af valget her de sidste uger op til afstemningen. I Tyskland sætter debatten om migration sine spor i medierne. Det er tid at sige fra overfor fremmedhad og diskrimination. Det mener i hvert fald elektronikgiganten Siemens, som har sendt budskabet i et brev til 4.300 ansatte. Brevet kommer i kølvandet på de voldsomme sammenstød i byen Chemnitz mellem højre-nationale demonstranter og moddemonstranter og politi. Og så har avisen The New York Times trykt noget så usædvanligt som en anonym kommentar, der angiveligt skulle være skrevet af en person i inderkredsen omkring Trump. Nu går den vilde jagt ind på skribenten - men hvordan påvirker balladen et i forvejen splittet USA frem mod midtvejsvalget? Det taler vi blandt andet om i "Verdenspressen" denne søndag. Vært: Mette Vibe Utzon.

  Nyheder & Aktualitet