Verdenspressen
"Verdenspressen" dykker hver søndag ned i nogle af mediernes vigtigste internationale historier og sætter spot på ugen, der gik, i verden omkring os.
Denne udsendelse er desværre ikke længere tilgængelig, men du kan finde andre udsendelser på Verdenspressen
"Verdenspressen" dykker hver søndag ned i nogle af mediernes vigtigste internationale historier og sætter spot på ugen, der gik, i verden omkring os.
Greta Thunberger en "møgunge", mener den brasilianske præsident - men i så fald en vigtig en af slagsen, ifølge magasinet Time, som har udnævnt hende til årets person. Og hun er ikke den eneste unge kvinde, som sætter sit præg i de internationale medier. Laks, pandaer og 5G-netværk. Hvordan gennemskuer man en verden, hvor slet skjult pression, diplomatiske forviklinger og handelssanktioner flettes med sikkerhedspolitiske motiver? Er de skrevne og uskrevne regler, som plejer at drive verden, sat ud af kraft - eller ved vi bare mere om, hvad der foregår, end tidligere? Det taler vi blandt andet om i søndagens udgave af Verdenspressen, hvor gæsterne er Lykke Friis, direktør Tænketanken Europa, Jonas Parello-Plesner, direktør i Alliance of Democracies Foundation og Kristian Mouritzen, sikkerhedspolitisk korrespondent, Berlingske. Vært: Mette Vibe Utzon.
Nato fyldte 70 forleden, men peger jubilæet fremad? Og kan Vestens ledere blive ved med at overbevise befolkningerne om, at vi skal bruge så mange penge på en militæralliance, som ikke forhindrer Putin i aggressioner i Ukraine? Op mod en million mennesker går på gaden i generalstrejken i Frankrig på grund af planerne om en pensionsreform, som flere politikere har knækket halsen på før Macron - hvad er udsigterne? Det taler vi blandt andet om i søndagens udgave af Verdenspressen, hvor gæsterne er Mikkel Vedby Rasmussen, institutleder for statskundskab, Københavns Universitet, Ole Damkjær, pressechef i Mellemfolkeligt Samvirke og Ulrik Bie, økonomisk redaktør på Berlingske. Vært: Mette Vibe Utzon.
Verdenspressen ser på NATO-topmødet i den kommende uge og på en alliance i splid med sig selv. Vi taler også om amerikansk politik med fokus på de økonomiske konsekvenser af, hvis demokraterne vinder næste års præsidentvalg. For flere analytikere frygter at aktiekurserne vil styrtdykke, hvis det sker. Og så skal vi til Black Friday, som igen i år ventes at slå nye rekorder i USA, mens flere franske politikere vil have udsalget forbudt, fordi forbrugshysteriet gør klimakrisen endnu værre. Gæsterne er: Frederik Engholm, chefstrateg i Nykredit, Anne Alling, journalist, bosat i USA, og Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Forsvarsakademiet. Vært: Louise Windfeld-Høeberg.
"Verdenspressen" dykker hver søndag ned i nogle af mediernes vigtigste internationale historier og sætter spot på ugen, der gik, i verden omkring os.
Fremmedkrigere - uønskede selv i ingenmandsland. Erdogan i Washington. Årsdag for "De gule veste" i gaderne. Og anti-semitisme i Europa. Det taler vi blandt andet om i søndagens udgave af Verdenspressen, hvor gæsterne er Anders Ladekarl, Generalsekretær i Røde Kors i Danmark, Leif Nielsen, branchedirektør i Dansk Industri og Cecilie Felicia Stokholm Banke, seniorforsker i udenrigspolitik på Dansk Institut for Internationale Studier. Vært: Mette Vibe Utzon.
I dag ser vi nærmere på de store protester der bølger hen over Irak. Derudover er vi også direkte igennem til Spanien, hvor separatister og nationalister, og alle andre stemmeberettigede spaniere i dag går til valg. Gæster: Thomas Ubbesen, Sanne Gram og Rasmus Boserup. Vært: Tue Blædel.
Danmark fulgte FN's havretskonventioner og sagde ja til Nord Stream 2. Men hvorfor gør det ukrainerne så bekymrede? Hvad er det for et land, flertallet af briterne ønsker - eller frygter - efter Brexit? Og hvordan står det til med det internationale retssamfund, når USA slår en eftersøgt terrorist ihjel uden at stille ham for en domstol? Det diskuterer vi blandt andet denne søndag i Verdenspressen - med International konsulent i FH (Fagbevægelsens hovedorganisation), Peter Walldorff, udlandsredaktør på Kristeligt Dagblad, Kerrin Linde, og direktør for Udenrigspolitisk Selskab, Charlotte Flindt Pedersen. Vært: Mette Vibe Utzon.
Libanon, Chile, Algeriet, Frankrig, Ecuador, Hong Kong. For blot at nævne nogle. Bedst, som man troede, at folkelige protester og demonstrationer med bannere og tilråb var noget, der hørte fortiden til, går de i gaderne mange steder rundt om i verden lige nu. Hvad har de tilfælles - de folkelige protester verden over? Og er det et udtryk for afmagt eller det modsatte, når helt almindelige borgere råber højt i gaderne? Det taler vi blandt andet om i Verdenspressen med Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen, seniorforsker i udenrigspolitik på Dansk Institut for Internationale Studie, Louise Riis-Andersen og Berlingskes økonomiske redaktør, Ulrik Bie. Vært: Mette Vibe Utzon.
På en uge hvor bølgerne er gået højt verden over, stiller vi direkte om til både frontlinjen i Tyrkiet og til frontlinjen i britisk politik. Derudover kommer vi også omkring uafhængighedskampen i Catalonien. Gæster: Stuart Ward, professor i historie og institutleder på Saxo Instituttet, Anne Sofie Allarp, kommentator på Berlingske - og tidl. international redaktør på Radio 24 Syv, Michael S. Lund, DRs Mellemøstkorrespondent og Jakob Illeborg, Informations korrespondent i London. Vært: Tue Blædel.
I dag tales der om Tyrkiets sikkerhedszone og angreb i det nordlige Syrien. Hvilket ansvar har USA og Europa i denne konflikt? I denne uge tweetede direktøren hos NBA-holdet Houston Rockets, Daryl Morey, sin støtte til demonstranterne i Hong Kong. Dette tweet blev hurtigt fjernet. Er international økonomi bare større end international politik? Afslutningsvis kommer der afrikanske toner fra Bobi Wine, der er popstjerne i Uganda, og synger kritiske sange mod præsidenten. Hvordan står det til i Uganda? Medvirkende: Ida Ebbensgaard, udlandsredaktør på Berlingske. Stig Jensen, lektor på Center for Afrika Studier på Københavns Universitet. Thomas Ubbesen, forfatter og tidligere korrespondent. Vært: Tue Blædel.
Riget i midten - af verdensøkonomien og handelskrige, urolighederne i Hong Kong og nu - om ikke i midten, så i hvert fald også en del af Trumps forsøg på at henlede opmærksomheden på sin politiske konkurrent til det kommende præsidentvalg, demokraten Joe Biden. Det er blandt de brændende emner i den internationale presse, vi skal diskutere i denne søndags udgave af Verdenpressen på P1. Gæster: Anne Knudsen, forfatter, Steen Jakobsen, CIO Saxo Bank og Philip Christian Ulrich, Kongressen.com. Vært: Mette Vibe Utzon.
Pippi - og Greta. Hvad er det med svenske halvstore piger med fletninger, som siger ting på en måde, som nogle voksne ikke bryder sig om? Verdenspressen på P1 dykker blandt andet ned i FNs klimakonference, planerne om en rigsretssag mod Trump i USA - med Ukraine som modvillig birolleindehaver, Boris og Brexit og den aftale om at tage imod og fordele flygtninge og migranter fra de skibe, der når Italiens kyst, som blev indgået i Malta i denne uge. Gæster: Andreas Kamm, ærespræsident for Dansk Flygtningehjælp, Kristian Mouritzen, sikkerhedspolitisk korrespondent på Berlingske og Jens Worming, udenrigskommentator på Kristeligt Dagblad og Partner & direktør i Policy Group. Vært: Mette Vibe Utzon.
Vi taler om det slagsmål som Iran, Saudi Arabien, USA og Yemen udkæmper i disse dage. Et slagsmål der indeholder olie, droner, gengældelsesangreb og trusler om fuldkommen krig. Derudover kommer vi også omkring Trudeaus "brownfacing", og nogle af de udfordringer som den nye EU kommission står over for. Gæster: Anna Liback, Ulrik Bie og Julie Hassing Nielsen. Vært: Tue Blædel.
I dag taler vi om én af verdenshistoriens mest omtalte konflikter, som på det seneste er gledet lidt i baggrunden. Men i denne uge trådte konflikten mellem Israel og Palæstina dog igen frem i spotlightet. Derudover så skal vi til USA og se på en stor sejr for Trump. Og så har vi en reporter i Tunesien, hvor der er valg i dag. Gæster: Christian Friis Bach, tidligere udviklingsminister og generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp. Helle Malmvig, seniorforsker ved DIIS. Phillip Christian Ulrich, udenrigsredaktør på Kongressen.com. Vært: Tue Blædel.
Hvordan vil det påvirke dialogen mellem Iran og USA, hvis Iran får sit atomvåben? Og findes hard brexit overhovedet i virkeligheden, eller er det bare tankespind? Svarene giver vi i dagens program. Gæster: Per Stig Møller, Ole Ryborg og Anne Sofie Allarp. Vært: Tue Blædel.
Vi ser naturligvis på den seneste udvikling i Brexit sagaen, nemlig suspenderingen af parlamentet, der har fået dagens gæster til at finde de store ord frem fra skuffen. Derudover taler vi med vores mand i Istanbul, der oplever en stigende fremmedefjendsk holdning i Tyrkiet overfor syriske flygtninge. Og i samme omgang ser vi nærmere på stats-romancen mellem netop Tyrkiet og Rusland. Gæster: Charlotte Flindt Petersen, Steen Nørskov og Frederik Engholm. Vært: Tue Blædel.
I dag dykker vi ned i historien om den brændende regnskov i Amazonas og de storpolitiske magtkampe som der er opstået ud af skovbrandende. Vi er også live igennem til vores korrespondent i Brasilien. Derudover ser vi nærmere på konflikten i Kashmir regionen, og den populære indiske musik genre POP - Patriotisme. Samt meget andet. Gæster: Mogens Lykketoft, tidligere Udenrigsminister. Ida Ebbensgaard, udlandsredaktør på Berlingske. Thomas Ubbesen, forfatter og tidligere korrespondent. Vært: Tue Blædel
I programmet i dag bliver vi klogere på hvorfor Kinas jernnæve endnu ikke har ramt demonstranterne i Hong Kong. Og så ser vi nærmer på et afrikansk land, der af mange var tilset en rolle som vækstmotor for hele sin region, men som lige nu mest høster overskrifter for en blodig bandekrig. Samt meget andet. Gæster: Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Institut for Strategi på Forsvarsakademiet. Anne Sofie Allarp, international redaktør på Radio 24Syv. Stig Jensen, lektor på Center for Afrika Studier på Københavns Universitet. Vært: Tue Blædel.
Vi taler om den tilspidsede situation i Kashmir regionen. Et område som flere gange tidligere har været udgangspunkt for krig mellem Indien og Pakistan.. Og så forsøger vi at give svaret på hvornår Kina for alvor slår i bordet overfor protesterne i Hong Kong. Derudover vender vi også denne uges drabelige skyderier i USA, som med det samme er blevet en del af den kommende politiske præsidentvalgkamp. Vært Tue Blædel.
Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.
Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk.
P3 Nyheder holder dig opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Nordjylland.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Østjylland.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 København.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Bornholm.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Sjælland.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Trekanten.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Fyn.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Midt & Vest.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Syd.
Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen. Orientering Weekend spejler ugen der gik med focus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.
Verden er fuld af påstande! I 'Påstand mod påstand' finder vi ud af, hvilke påstande der passer, og hvilke der er varm luft. Og uanset om påstandene kommer fra lytterne eller fra politikere, står Martin og Sebastian klar til at kæmpe mod uret for at be- eller afkræfte dem. Med sig har de den hårde, men retfærdige, producer Oliver, og den altid eminente researcher Simon. Og vigtigst af alt: Alle P3's lyttere. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Lund.
Hør seneste regionale nyheder fra P4 Nordjylland.
Direkte radio med fokus på dagens vigtigste historier i Trekantområdet. P4 Eftermiddag er debat, interviews, reportager, trafik og den bedste P4-musik. Nyheder hver halve time. www.dr.dk/trekanten
Eftermiddag på P4 Bornholm følger dig og dagen til dørs med blandt andet nyheder, baggrund, service, vejr og musik.