Live kanaler

Veteranerne Radio

P1-serien Veteranerne skildrer over to afsnit det helt særlige fælleskab og miljøet omkring Legacy Vets, og belyser den kamp, klubbens medlemmer kæmper mod krigstraumerne og et samfund, der først så småt er begyndt at forstå konsekvenserne ved at være en krigsførende nation.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 29:30
  Veteranerne Radio

  Veteranerne 1:2

  I et klubhus lidt uden for Høje Taastrup på Sjælland holder motorcykelklubben, Legacy Vets, til. Med store Harley Davidson motorcykler, rygmærker, tatoveringer, optagelsesritualer og indforståede kælenavne ligner Legacy Vets enhver anden rockerklub. Det er dog hverken kriminalitet eller rockerkrig, der optager medlemmerne i klubben -de har deres egne krige at slås med. Dét, der binder medlemmerne af klubben sammen i et stærkt bånd er, at de alle er krigsveteraner. De har alle været i krig for Danmark ude i verdens brændpunkter, fx Bosnien, Afghanistan eller Irak. Men nu er de hjemme, og i klubben er fælleskabet bygget om netop dét at være hjemvendt fra krig. I klubhuset deler de deres historier, og får her den forståelse, de ikke kan få andre steder. Og på kværnen - ude på landevejen - får de afløb for rastløsheden og tømt hovedet for de tunge minder, de alle bærer rundt på. (Sendt første gang 17. januar 2013).

  Kultur
 • 29:36
  Veteranerne Radio

  Veteranerne 2:2

  Med store Harley Davidson motorcykler, rygmærker, tatoveringer, optagelsesritualer og indforståede kælenavne ligner Legacy Vets enhver anden rockerklub. Det er dog hverken kriminalitet eller rockerkrig, der optager medlemmerne i klubben -de har deres egne krige at slås med. De har alle været i krig for Danmark ude i verdens brændpunkter, fx Bosnien, Afghanistan eller Irak. Men nu er de hjemme, og i klubben er fælleskabet bygget om netop dét at være hjemvendt fra krig. I klubhuset deler de deres historier, og får her den forståelse, de ikke kan få andre steder. Og på kværnen - ude på landevejen - får de afløb for rastløsheden og tømt hovedet for de tunge minder, de alle bærer rundt på. P1-serien Veteranerne skildrer over to afsnit det helt særlige fælleskab og miljøet omkring Legacy Vets, og belyser den kamp, klubbens medlemmer kæmper mod krigstraumerne og et samfund, der først så småt er begyndt at forstå konsekvenserne ved at være en krigsførende nation. Tilrettelæggelse: Rasmus Bjerre og Mikkel Andersson. (Sendt første gang 24. januar 2013).

  Kultur