Live kanaler

P2 er det vigtigste fællesskab for alle interesserede i klassisk musik her i landet. Kanalens kerne er klassisk musik, som formidles i en nutidig uformel tone og udvider oplevelsen gennem perspektivering.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • P2 Klassisk

  P2 Klassisk

  Musik uden stop. Find playlisten på nettet. www.dr.dk/playlister/p2

  Musik
 • Klassisk Morgenmusik

  Klassisk Morgenmusik

  Klassisk morgenmusik præsenteret af Rie Koch. www.dr.dk/p2

  Musik
 • Morgenandagten

  Morgenandagten

  Præludium: Johann Gottfried Walther: O Herre Krist ! dig til os vend. Davidssalme: 57, 8-12. Salme: 492, vers 1-3 "Guds igenfødte, ny-levende sjæle". Fra det N.T.: Lukasevangeliet 16, 1-9. Trosbekendelsen. Salme: 492, vers 4-6. Postludium: Michael Haydn: Toccatina. www.dr.dk/P2/Morgenandagten

  Kultur
 • Klassisk Morgenmusik

  Klassisk Morgenmusik (fortsat)

  - fortsat.

  Musik

Formiddag

 • P2 anbefaler klassisk

  P2 anbefaler klassisk

  Musikudgivelser der er værd at lægge øre til og kunstnere der er værd at holde øje med. I denne uge bl.a. Prokofievs symfoni nr. 6. Vært: Claus Berthelsen. (Sendes også i morgen 16.03).

  Musik

Eftermiddag

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:40:00
  P2 Koncerten

  P2 Koncerten - Hindsgavl #2 - Queyras/Melnikov og harpetrio

  Hindsgavl festivalen på Fyn har ofte verdensnavne på plakaten. I aften kan du høre to af dem: Cellisten Jean-Guihen Queyras og pianisten Alexandre Melnikov. Først i Beethovens sonater for cello og klaver nr. 2 & 3, og efter pausen Chopins sonate for cello og klaver i g-mol. Oplev også musik for harpetrio med Josephine Olech, fløjte, Sindy Mohammed, bratsch og Anais Gaudemard, harpe. (Hindsgavl, 26. juli). Vært: Rie Koch. www.dr.dk/p2koncerten (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 00.05).

  Musik
 • 56:47
  Ind i musikken med Peter Bastian

  Ind i musikken med Peter Bastian 5:6 - Musik som struktur

  I 1987 udkom Peter Bastians bog om musik, i 1989 fik han Rosenkjærprisen, DR's pris til kulturpersonligheder eller videnskabsfolk der gør deres vidensområde tilgængeligt. I den forbindelse talte Peter Bastian i 6 radioudsendelser om musik og det bogen Ind i musikken også handlede om: Gud og Fanden, hvordan trianglen skal ligge i sambaen så det swinger, meningen med livet, sigøjnerbryllup i Bulgarien, Mozart, Jesus og Buddha og musikalske grundelementer. I det femte afsnit handler det om musik som struktur. Det er fundamentalt for den menneskelige bevidsthed at søge orden og struktur i lyd, f.eks. takt og rytme. Og så er der den musikalske energi, som også er af stor betydning. Tilrettelæggelse Peter Bastian og Erik Christensen. Redigeret genudsendelse. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 21. februar 1990).

  Musik
 • 56:59
  Dagdrømmer

  Dagdrømmer: Cornwalls kvinder 1

  Drøm i fuldt dagslys sammen med dj Minna Grooss. Her mixes klassisk med jazz, pop og electronica i en sammenhængende fortælling. Minna Grooss er også vært på Natsværmeren. Produceret for DR af Munck Studios København. (Sendt første gang 14. september 2019).

  Musik
 • 54:59
  Dagdrømmer

  Dagdrømmer: Cornwalls kvinder 2

  Drøm i fuldt dagslys sammen med dj Minna Grooss. Her mixes klassisk med jazz, pop og electronica i en sammenhængende fortælling. Minna Grooss er også vært på Natsværmeren. Produceret for DR af Munck Studios København. (Sendt første gang 14. september 2019).

  Musik

Aften

 • 1:15:00
  Hammer og Cilius

  Hammer og Cilius - To Russiske mestre

  Vi har glædet os SÅ meget, siger Mathias Hammer og Frederik Cilius, som tager fat på to af deres yndlingskomponister, Sjostakovitj og Prokofjev. Begge komponister var russere og levede samtidig, og alligevel er deres musik meget forskellig. De beskriver henholdsvis det indre og det ydre liv, mener Frederik, mens Mathias bemærker, at hvor Prokofjev rejste ud til et internationalt liv, blev Sjostakovitj hjemme i Sovjet hele livet. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 1. oktober 2020).

  Musik
 • P2 Operaaften

  P2 Operaaften - Wagner: Den flyvende hollænder

  Efter et år i dvale åbner Wagnerfestspillene i Bayreuth igen dørene for et - omend begrænset - publikum i det gamle operahus, som Wagner selv tegnede. Det bliver en festlig åbning med matroskor og bølgeskvulp og fortællingen om at ofre sig af kærlighed. Med bl.a. John Lundgren, Georg Zeppenfeld, Asmik Grigorian og Eric Cutler. Bayreuth Festivalkor og -orkester. Dirigent: Oksana Lyniv. (Bayreuth Festspilhus, den 25. juli) Vært: Jakob Wivel. www.dr.dk/p2koncerten

  Musik
 • 1:57:00
  Natsværmeren

  Natsværmeren

  - med klassisk musik og det, der ligner. Vært: Katrine Ring. www.dr.dk/p2

  Musik

Nat

 • 2:40:00
  P2 Koncerten

  P2 Koncerten - Spændende franske kvinder i Odsherred

  - fra Borren i Højby. Frankrig har fostret en hel håndfuld spændende kvindelige komponister, der stadig er relativt ukendte. I første afdeling af aftenens koncert får du to af dem: Mel Bonis (der egentlig hed Mélanie, men for at gavne karrieren skiftede til det mere kønsneutrale Mel) og Louise Farrenc. Efter pausen bl.a. musik af Mel Bonis' konservatorie-holdkammerat i kompositionstimerne, Debussy. Mel Bonis: Sonate for fløjte og klaver. Louise Farrenc: Trio, op. 45 Debussy: Sonate for cello og klaver, L135. Weber: Trio, op 63. Alena Walentin, fløjte. Mathias Beyer, cello. Berit Tange Johansen, klaver. Vært: Max Fage-Pedersen. www.dr.dk/p2koncerten (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også søndag 12.15).

  Musik
 • Intermezzo

  Intermezzo

  Musik
 • Natsværmeren

  Natsværmeren

  - med klassisk musik og det, der ligner. Vært: Tina Rømer. www.dr.dk/p2

  Musik