Live kanaler

De tabte traditioner

Musikkens verden er blevet globaliseret - præcis som resten af samfundet. For 30 år siden var det helt normalt at spille koncerter uden prøve, at drikke ti øl inden en koncert eller at lære at spille med hårdhændede metoder. Henrik Engelbrecht undersøger i otte afsnit de tabte traditioner i dansk musikliv.

Musik

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 57:00
  De tabte traditioner

  De tabte traditioner 1:8

  Henrik Engelbrecht fortæller om dengang man sang Mozart og Puccini på dansk på Det Kongelige Teater. Medvirkende: Sten Byriel, Karen Hoffmann og Troels Svendsen.

  Musik
 • 57:00
  De tabte traditioner

  De tabte traditioner 2:8

  Henrik Engelbrecht fortæller om hvordan man lærte at spille før i tiden. Somme tider på trods af omstændighederne. Medvirkende: Toke Lund Christiansen, Bent Berthelsen, Sten Byriel og Poul Birkelund.

  Musik
 • 57:00
  De tabte traditioner

  De tabte traditioner 3:8

  Henrik Engelbrecht fortæller om dengang alkohol var en fast del af hverdagen for mange musikere. Medvirkende: Bent Berthelsen, Morten Zeuthen, Piet Castillo, Toke Lund Christiansen og Gorm Hovaldt.

  Musik
 • 57:00
  De tabte traditioner

  De tabte traditioner 4:8

  Henrik Engelbrecht fortæller om at spille koncerter uden prøve, og om musiklivet på restauranter og luderbarer i gamle dage. Medvirkende: Bent Berthelsen, Morten Zeuthen, Piet Castillo og Gorm Hovaldt.

  Musik
 • 57:00
  De tabte traditioner

  De tabte traditioner 5:8

  Henrik Engelbrecht fortæller om dengang arbejdet som musiker i Det Kongelige Kapel indebar, at man skulle bo indenfor voldene i København. Og det er kun 50 år siden. Medvirkende: Troels Svendsen.

  Musik
 • 57:00
  De tabte traditioner

  De tabte traditioner 6:8

  Henrik Engelbrecht fortæller om hvordan man før i tiden - for ikke ret længe siden - hjalp operasangere på Det Kongelige Teater med at huske tekst og musik. Medvirkende: Operasufflør Karen Hoffmann.

  Musik
 • 57:00
  De tabte traditioner

  De tabte traditioner 7:8

  Henrik Engelbrecht fortæller om dengang musiklivet i provinsen i 16- og 1700-tallet blev styret med hård hånd af stadsmusikanterne, som både bankede konkurrenterne og krævede penge fra folk, der ikke engang benyttede sig af deres ydelser. Medvirkende: Seniorforsker ved Det Kongelige Bibliotek Jens Henrik Koudal.

  Musik
 • 57:00
  De tabte traditioner

  De tabte traditioner 8:8

  Henrik Engelbrecht fortæller om dengang man tydeligt kunne høre hvilket land en musiker eller et symfoniorkester kom fra. Medvirkende: Toke Lund Christiansen, Morten Zeuthen, Piet Castillo, Troels Svendsen og Gorm Hovaldt.

  Musik