Live kanaler

Derfor elsker vi opera

Vi lider med den syge Violetta, græder da Rigoletto finder sin døende datter og griner af den klodsede baron Ochs. Opera sætter alle tænkelige følelser i gang, og derfor elsker vi opera. P2's operanørder Lotte Heise og Jørgen Hansen spiller operamusik og taler om arier, sopraner og alt det andet der gør en god opera.

Musik

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 1:17:00
  Derfor elsker vi opera

  6:6 - Carmen af Georges Bizet

  Der er ikke et dødt punkt i Bizets spanskfarvede historie om Carmen, der sætter sin frihed så højt, at hun vil dø for den. Men hvordan skal hun lyde? Sexet eller kølig. Der er mange bud på, hvordan Carmen skal synges, og Lotte Heise og Jørgen Hansen og nogle af dem med til en snak om stemmekvaliteter - og en tyrefægter der synger, så man kan høre, at han ser døden i øjnene, hver gang han går i arenaen. www.dr.dk/p2 (Sendt førte gang 7. juli 2018).

  Musik
 • 1:17:00
  Derfor elsker vi opera

  5:6 - Tannhäuser af Richard Wagner

  Der er nåde og himmel og sex og tilgivelse på spil - blandt meget andet - i Wagners opera om manden, der skal gå bodsgang til Rom. Netop pilgrimmenes bodsgang er centrale, og der skal et ordentligt kor til at synge det. Lotte Heise og Jørgen Hansen lytter til både ældre og nyere indspilninger, og Jørgen får en aha-oplevelse med en baryton fra en forsvunden tid. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 30. juni 2018).

  Musik
 • 1:17:00
  Derfor elsker vi opera

  4:6 - Der Rosenkavalier af Richard Strauss

  Hvordan skal en marskalinde lyde, når hun beklager alderens fremadskriden? Ophøjet adelig eller fortvivlet? De bedste sopraner har taget livtag med rollen, og de gør det meget forskelligt. Lotte Heise og Jørgen Hansen spiller uddrag af Rosenkavaleren og kommer bl.a. med deres bud på tre fremragende marskalinder. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 23. juni 2018).

  Musik
 • 1:17:00
  Derfor elsker vi opera

  3:6 - La Bohême af Giacomo Puccini

  Fra en pjattet afskedsarie til en frakke til den dybeste alvor om dødelig sygdom. La Bohème kommer ud i alle hjørner, og det kræver noget af både sangere, dirigent og orkester. Findes den ideelle indspilning overhovedet? Lotte Heise og Jørgen Hansen har en håndfuld indspilninger med, som de spiller fra og diskuterer. www.dr.dk/p2

  Musik
 • 1:17:00
  Derfor elsker vi opera

  2:6 - Don Giovanni af Wolfgang Amadeus Mozart

  Han forfører enhver kvinde han møder på sin vej. Men er Don Giovanni charmerende eller psykopat, og kan man høre forskellen i den måde en sanger synger ham på? Lotte Heise og Jørgen Hansen spiller uddrag fra operaen, og de er ikke enige om, hvordan det skal lyde. www.dr.dk/p2

  Musik
 • 1:17:00
  Derfor elsker vi opera

  1:6 - Rigoletto af Giuseppe Verdi

  Hofnarren Rigoletto håner alle, men må se sin datter blive forført af den hæmningsløse hertug. Hvordan skal den ideelle Rigoletto lyde? Fortvivlet eller rasende. Lotte Heise og Jørgen Hansen spiller uddrag fra operaen og diskuterer, hvor forskelligt det kan lyde. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 2. juni 2018).

  Musik