Live kanaler

Filmharmonikerne

Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

Musik

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært skuespiller, instruktør og sangerinde Lotte Arnsbjerg

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Det handler om musik til film hvor temaet transformation er gennemgående når skuespiller, instruktør og sanger Lotte Arnsbjerg er gæstevært i Filmharmonikerne. Vi skal blandt andet høre værker af Ligeti, Sakamoto og André Laplante. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:24
  Filmharmonikerne

  Vært skuespiller Benedikte Hansen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dag med skuespiller Benedikte Hansen, som har været medvirket i en række teaterforestillinger, film og tv-serier og altid har haft et nysgerrigt forhold til filmmusik. Vi skal i dagens udsendelse forbi en striks danseskole i Australien, en cafe midt ude i ingenting og så skal vi høre musik til en ny film, som har sat sig dybt i gæsteværten. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært filmjournalist, forfatter og julekalenderkender Brian Iskov

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Julen nærmer sig og derfor er Filmharmonikerne en gave med jule-filmmusik leveret af filmjournalist, forfatter og julekalenderkender Brian Iskov. Hør med i en tætpakket julespecial der kommer omkring klassikere og nyere kompositioner. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:27
  Filmharmonikerne

  Vært forfatter og filmkritiker Jakob Levinsen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens gæstevært er forfatter, filmkritiker og tidligere redaktør på flere danske kulturmedier Jakob Levinsen, der spiller personlige filmmusikfavoritter. Vi skal blandt andet høre russisk musik og toner af canadiske Howard Shore, som Levinsen holder særligt meget af. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:26
  Filmharmonikerne

  Vært Skuespiller Benedikte Hansen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Skuespiller Benedikte Hansen er gæstevært i Filmharmonikerne og med sig har hun en lydlig buket der blander klassikere fra film som Nymphomania, The Hours og Fanny og Alexander. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært skuespiller, forfatter og instruktør Hassan Preisler

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens gæstevært er skuespiller, forfatter og instruktør Hassan Preisler som spiller filmmusik, der sender hans tanker tilbage til barndommen i Vestberlin, minder fra bedsteforældrenes hjem og filmoplevelser, som har sat sig i hans krop. Der er både polske, japanske og danske toner i dagens udsendelse. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært skuespiller, sangerinde og instruktør Lotte Arnsbjerg

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dag med skuespiller, sangerinde og instruktør Lotte Arnsbjerg som gæstevært. Vi skal høre spændende værker af blandt andre Badalamenti og Preisner udover et lille glimt fra gæsteværtens egen dramatiske verden. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært filmkritiker Ida Rud

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Gæstevært er filmkritiker Ida Rud, der blander en udsendelse med musikalske besøg hos både danske og udenlandske komponister - fra smukke toner til en verdensberømt norsk børnefilm til dystre klange. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:27
  Filmharmonikerne

  Vært lektor i medievidenskab Rikke Schubart

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dag med spændende kompositioner til krigsfilm præsenteret af lektor i medievidenskab Rikke Schubart. Hun bringer os gennem romantiske temaer fra 1950'ernes storfilm til moderne værker. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:27
  Filmharmonikerne

  Vært komponist Jesper Hansen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Det er aldrig morsomt for en filmkomponist at opleve, at vedkommendes kompositioner bliver valgt fra. Fravalget betyder dog langt fra, at musikken har været dårlig. Den passede måske bare ikke til filmen. Denne uges udsendelse præsenterer en masse fantastisk musik, som aldrig nåede med på lærredet. Musikken er udvalgt af gæstevært og komponist Jesper Hansen, som knytter gode fortællinger og indsigt til aftenens lydspor. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært lyddesigner Peter Albrechtsen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens gæstevært er lyddesigner Peter Albrechtsen, som har skabt lydsiden på en række spillefilm blandt andet succesen "Idealisten", så udsendelsen er en tur ind i den lydlegende del af filmmusikkens verden. Klassisk musik der eksperimenterer med instrumenternes kunnen. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media. (Sendt første gang 8. februar).

  Musik
 • 1:05:00
  Filmharmonikerne

  Vært filminstruktør Kaspar Munk

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filminstruktør Kaspar Munk, som blandt andet står bag DR 1 serien Herrens Veje. Han leder os fra sandede western-temaer med robotter bag pianoet til det ydre rums mystiske melodier. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media. (Redigeret genudendelse fra 22. februar).

  Musik
 • 1:05:00
  Filmharmonikerne

  Vært komponist og producer Nikolaj Nørlund

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er komponist og producer Nikolaj Nørlund, der blandt andet vil introducere os for en af de nye, moderne filmkomponister, britiske Johnny Greenwood, der har sine rødder i en helt anden musikalsk verden. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media. (Redigeret genudsendelse fra 1. februar).

  Musik
 • 1:05:00
  Filmharmonikerne

  Vært Peter Skovfoged Laursen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I denne uge zoomer gæstevært Peter Skovfoged Laursen ind på et af filmhistoriens mest interessante instruktør/komponist-makkerpar nemlig polske Kieslowski og Zbigniew Preisner. Nyd historien om et noget utraditionelt kreativt samarbejde flankeret af skøn filmmusik til blandt andet den kendte tricolore-trilogi og serien om De ti bud, Dekalog. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært lektor i medievidenskab Rikke Schubart

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Datoen fredag den 13. hænger uløseligt sammen med gyserfilm, og derfor er denne udsendelse naturligvis reserveret netop til musik, som er komponeret til - eller blot har været brugt - i netop gyser-genren. Gæstevært er lektor i medievidenskab og gyser-ekspert Rikke Schubart, der leder os gennem værker af blandt andre John Carpenter, Krysztof Penderecki og Javier Navarrete. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært filmanmelder Brian Iskov

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dag med filmanmelder, oversætter og fremfor alt James Bond-kender, Brian Iskov. Udsendelsen handler nemlig om musikken til rækken af film om den populære spion Agent 007. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært filminstruktør og musiker Frederik Sølberg

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Gæstevært er musiker og filminstruktør Frederik Sølberg, som spiller musik, der har haft stor betydning for ham både personligt og professionelt. Vi skal blandt andet møde musik af en spændende kvindelig komponist. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært Casper Christensen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Anmelder og vært på filmpodcasten Filmnørdens Hjørne, Casper Christensen er gæstevært i denne udgave af Filmharmonikerne der tager os fra afrikanske fornemmelser i Peter Gabriels filmmusik til japanske Tan Dun og musik fra John Barry. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært Jakob Stegelmann

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I denne udsendelse varmer Jakob Stegelmann op til Star Wars-koncerten med DR SymfoniOrkestret i Koncerthuset. Det sker med en perlerække af værker som har inspireret komponisten bag musikken til de populære Star Wars film, John Williams. Vi skal høre værker af blandt andre Gustav Holst, der om nogen definerede lyden af rummet, Franz Waxman og Alfred Newman. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:27
  Filmharmonikerne

  Vært forfatter og filmkritiker Bo Green Jensen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens gæstevært er forfatter og filmkritiker Bo Green Jensen, som leder os gennem en række kendte og mindre kendte filmtemaer. Hør blandt andet et særligt Wagner-arrangement, Händel og musik af Elton John. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært filmkritiker Ida Rud

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dag åbner filmkritiker Ida Rud komponisten Jerry Goldsmiths verden af toner og klange for os. Vi skal høre legende værker fra 1960'erne og blandt andet lytte til musik fra filmene Abernes Planet, Poltergeist og Total Recall. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:27
  Filmharmonikerne

  Vært redaktør Martin Bunk

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dagens udsendelse tager redaktør på Filmselskabet på DR K, Martin Bunk lytterne med ind i den tyske filmkomponist Hans Zimmers vilde, fantasifulde, symfoniske verden. Hans Zimmer har vundet talrige priser for sine kompositioner til alt fra romantiske komedier til dramatiske krigsfilm. Vi skal blandt andet høre temaer fra film som Gladiator, Interstellar, Sherlock Holmes og DaVinci Code. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:27
  Filmharmonikerne

  Vært Jakob Stegelmann

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Fantasy-ekspert og tv-vært i Troldspejlet Jakob Stegelmann, som leder os gennem musik der knytter sig til næste uges Fantasymphony-koncert med DRs symfoniorkester i Koncertsalen. Vi skal blandet andet høre musik fra klassikere som Ringenes Herre, Game of Thrones, Narnia og Pans Labyrint. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært filmhistoriker Peter Skovfoged Laursen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dag skal det handle om den musik, der har ledsaget filminstruktøren Orson Welles mange produktioner. Vi bevæger os fra de tidlige radiodage i 1930'erne over musikken til klassikere som Citizen Kane, Othello og The Trial. Og vi skal blandt andet høre værker af Satie, Henry Mancini og Lavagnino. Vært er filmhistoriker Peter Skovfoged Laursen. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært filmkritiker og kulturskribent Henrik Queitsch

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filmkritiker og kulturskribent Henrik Queitsch, der blandt andet vil spille spændende værker fra Philip Glass, Vangelis og tyske Popul Vuh. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:16:28
  Filmharmonikerne

  Vært filmproducent og kulturformidler Nicolas Barbano

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens udsendelse handler om musik til stumfilm og ved mikrofonen er filmproducent og kulturformidler Nicolas Barbano. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært Maria Månson

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dag med vært på DR TV's filmprogram Filmselskabet og kulturprogrammet Gejst, Maria Månson. Vi skal blandt andet høre værker fra Mord i Symfonien-koncerten, som Månson var vært ved i Koncerthuset i begyndelsen af maj. Og så kommer vi også omkring nogle af gæsteværtens egne favoritter. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:23
  Filmharmonikerne

  Vært filmproducent, anmelder og kulturformidler Nicolas Barbano

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens gæstevært er kulturformidler, filmproducer og anmelder Nicolas Barbano, der tager lytterne med ind i science fiction-filmenes musik-verden. Hør både et sjældent brugt russisk instrument, der er ender som lydsymbol på det ydre rum og kendte filmkomponisters lydlige leg med science fiction-genren. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:27
  Filmharmonikerne

  Vært filmkomponist Jacob Groth

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dag med den produktive filmkomponist Jacob Groth i værtsstolen. Jacob Groth zoomer i aftenens udsendelse ind på sit arbejde med at komponere musik til filmatiseringen af Stieg Larssons Millennium-trillogi, der blev hans største projekt og en adgangsbillet til en karriere i Hollywood. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:26
  Filmharmonikerne

  Vært musikredaktør Søren Schauser

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært Jonas Struck

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens udsendelse bevæger sig fra tidlige Bernhard Hermann-værker over Mancini, Komeda og Michel Legrand til Jonas Strucks egne kompositioner fra blandt andet den dystopiske film QEDA og spillefilmen Idealisten. Struck har en fortid som guitarist i bandet Swan Lee, men har nu ført sin drøm om at komponere filmmusik til succes. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært filmkomponist Nicklas Schmidt

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens udsendelse har filmkomponist Nicklas Schmidt i værtsstolen. Nicklas Schmidt er uddannet på musikkonservatoriet i Skt. Petersborg, og så har han komponeret musik til en række film og teaterforestillinger. Vi skal blandt andet høre lidt fra soundtracket til Unge Astrid, som den danske filmkomponist stod bag. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:24
  Filmharmonikerne

  Vært filmanmelder Jacob Wendt Jensen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens udsendelse bestyres af filmanmelder Jacob Wendt Jensen, der fortæller om sit tidlige møde med filmverdenen under opvæksten i Belgien. Vi kommer vidt omkring fra franske toner til morsomme film over amerikansk og tysk musik. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært filmkomponist Flemming Nordkrog

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Den succesfulde danske filmkomponist Flemming Nordkrog er dagens vært. Flemming Nordkrog har boet og arbejdet i Frankrig de sidste 15 år, og fortæller om og spiller musik af komponister, der har inspireret ham i hans virke som komponist. Vi skal både lytte til Alberto Iglesias, Gabriel Yared og Michel Legrand foruden et par af værtens egne værker. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media. (Sendt første gang 15. marts).

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært Jakob Stegelmann

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Vært er fantasy-freak, forfatter, tv- og radiovært kendt fra blandt andet børneprogrammet Troldspejlet, Jakob Stegelmann der fortæller om musikken til de helt tidlige horror-film fra 1940'erne og frem. Det er uhygge i toner og tempo og komponister, hvis værker vi sjældent hører. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært dokumentarfilm-producer Jesper Jack

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens udsendelse handler om brugen af musik til dokumentarfilm og om hvordan instruktør, komponist og producer arbejder sammen om at finde det helt rigtige musiske udtryk. Vært er dokumentarfilm-producer Jesper Jack og musikken spænder fra minimalistiske sager til indisk sang. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:24
  Filmharmonikerne

  Vært filminstruktør Kaspar Munk

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filminstruktør Kaspar Munk, som blandt andet står bag DR 1 serien Herrens Veje. Han leder os fra sandede western-temaer med robotter bag pianoet til det ydre rums mystiske melodier. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:26
  Filmharmonikerne

  Vært filmanmelder Christian Monggaard

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filmanmelder fra dagbladet Information, Christian Monggaard, der byder på filmmusik som sætter både gang i tårekanalerne og de brede smil. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært komponist og producer Nikolaj Nørlund

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er komponist og producer Nikolaj Nørlund, der blandt andet vil introducere os for en af de nye, moderne filmkomponister, britiske Johnny Greenwood, der har sine rødder i en helt anden musikalsk verden. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik