Filmharmonikerne

Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

Musik

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært filmkritiker Ida Rud

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dag åbner filmkritiker Ida Rud komponisten Jerry Goldsmiths verden af toner og klange for os. Vi skal høre legende værker fra 1960'erne og blandt andet lytte til musik fra filmene Abernes Planet, Poltergeist og Total Recall. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:27
  Filmharmonikerne

  Vært redaktør Martin Bunk

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dagens udsendelse tager redaktør på Filmselskabet på DR K, Martin Bunk lytterne med ind i den tyske filmkomponist Hans Zimmers vilde, fantasifulde, symfoniske verden. Hans Zimmer har vundet talrige priser for sine kompositioner til alt fra romantiske komedier til dramatiske krigsfilm. Vi skal blandt andet høre temaer fra film som Gladiator, Interstellar, Sherlock Holmes og DaVinci Code. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:27
  Filmharmonikerne

  Vært Jakob Stegelmann

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Fantasy-ekspert og tv-vært i Troldspejlet Jakob Stegelmann, som leder os gennem musik der knytter sig til næste uges Fantasymphony-koncert med DRs symfoniorkester i Koncertsalen. Vi skal blandet andet høre musik fra klassikere som Ringenes Herre, Game of Thrones, Narnia og Pans Labyrint. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært filmhistoriker Peter Skovfoged Laursen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dag skal det handle om den musik, der har ledsaget filminstruktøren Orson Welles mange produktioner. Vi bevæger os fra de tidlige radiodage i 1930'erne over musikken til klassikere som Citizen Kane, Othello og The Trial. Og vi skal blandt andet høre værker af Satie, Henry Mancini og Lavagnino. Vært er filmhistoriker Peter Skovfoged Laursen. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært filmkritiker og kulturskribent Henrik Queitsch

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filmkritiker og kulturskribent Henrik Queitsch, der blandt andet vil spille spændende værker fra Philip Glass, Vangelis og tyske Popul Vuh. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:16:28
  Filmharmonikerne

  Vært filmproducent og kulturformidler Nicolas Barbano

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens udsendelse handler om musik til stumfilm og ved mikrofonen er filmproducent og kulturformidler Nicolas Barbano. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært Maria Månson

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dag med vært på DR TV's filmprogram Filmselskabet og kulturprogrammet Gejst, Maria Månson. Vi skal blandt andet høre værker fra Mord i Symfonien-koncerten, som Månson var vært ved i Koncerthuset i begyndelsen af maj. Og så kommer vi også omkring nogle af gæsteværtens egne favoritter. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:23
  Filmharmonikerne

  Vært filmproducent, anmelder og kulturformidler Nicolas Barbano

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens gæstevært er kulturformidler, filmproducer og anmelder Nicolas Barbano, der tager lytterne med ind i science fiction-filmenes musik-verden. Hør både et sjældent brugt russisk instrument, der er ender som lydsymbol på det ydre rum og kendte filmkomponisters lydlige leg med science fiction-genren. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:27
  Filmharmonikerne

  Vært filmkomponist Jacob Groth

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dag med den produktive filmkomponist Jacob Groth i værtsstolen. Jacob Groth zoomer i aftenens udsendelse ind på sit arbejde med at komponere musik til filmatiseringen af Stieg Larssons Millennium-trillogi, der blev hans største projekt og en adgangsbillet til en karriere i Hollywood. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:26
  Filmharmonikerne

  Vært musikredaktør Søren Schauser

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært Jonas Struck

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens udsendelse bevæger sig fra tidlige Bernhard Hermann-værker over Mancini, Komeda og Michel Legrand til Jonas Strucks egne kompositioner fra blandt andet den dystopiske film QEDA og spillefilmen Idealisten. Struck har en fortid som guitarist i bandet Swan Lee, men har nu ført sin drøm om at komponere filmmusik til succes. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært filmkomponist Nicklas Schmidt

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens udsendelse har filmkomponist Nicklas Schmidt i værtsstolen. Nicklas Schmidt er uddannet på musikkonservatoriet i Skt. Petersborg, og så har han komponeret musik til en række film og teaterforestillinger. Vi skal blandt andet høre lidt fra soundtracket til Unge Astrid, som den danske filmkomponist stod bag. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:24
  Filmharmonikerne

  Vært filmanmelder Jacob Wendt Jensen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens udsendelse bestyres af filmanmelder Jacob Wendt Jensen, der fortæller om sit tidlige møde med filmverdenen under opvæksten i Belgien. Vi kommer vidt omkring fra franske toner til morsomme film over amerikansk og tysk musik. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært filmkomponist Flemming Nordkrog

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Den succesfulde danske filmkomponist Flemming Nordkrog er dagens vært. Flemming Nordkrog har boet og arbejdet i Frankrig de sidste 15 år, og fortæller om og spiller musik af komponister, der har inspireret ham i hans virke som komponist. Vi skal både lytte til Alberto Iglesias, Gabriel Yared og Michel Legrand foruden et par af værtens egne værker. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært Jakob Stegelmann

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Vært er fantasy-freak, forfatter, tv- og radiovært kendt fra blandt andet børneprogrammet Troldspejlet, Jakob Stegelmann der fortæller om musikken til de helt tidlige horror-film fra 1940'erne og frem. Det er uhygge i toner og tempo og komponister, hvis værker vi sjældent hører. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært dokumentarfilm-producer Jesper Jack

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens udsendelse handler om brugen af musik til dokumentarfilm og om hvordan instruktør, komponist og producer arbejder sammen om at finde det helt rigtige musiske udtryk. Vært er dokumentarfilm-producer Jesper Jack og musikken spænder fra minimalistiske sager til indisk sang. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært filmlektor Peter Schepelern

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filmlektor Peter Schepelern, der fortæller om Wolfgang Amadeus Mozart som filmkomponist. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 22. juni).

  Musik
 • 1:14:31
  Filmharmonikerne

  Vært Christian Braad Thomsen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Christian Braad Thomsen, der fortæller om sin store helt instruktøren Rainer Werner Fassbinder og hans brug af klassisk filmmusik. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 20. april).

  Musik
 • 1:14:27
  Filmharmonikerne

  Vært filminstruktør og producer Christian E. Christiansen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filminstruktør og producer Christian E. Christiansen, der præsenterer musik fra thrillers og spændingsfilm. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 8. juni).

  Musik
 • 1:14:31
  Filmharmonikerne

  Vært lektor Peter Schepelern

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er lektor Peter Schepelern, der fortæller om Lars Von Triers brug af filmmusik, der ofte er overraskende og kontrastfuld. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 1. juni).

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært Jakob Stegelmann

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Jakob Stegelmann, der præsenterer noget af den musik, der har sat toner til filmhistoriens store helte og heltinder. Hvordan beskrives en helt gennem musik? Og hvordan har forskellige komponister sat lyd til Sherlock Holmes, James Bond eller Tomb Raiders Lara Croft? Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 13. april).

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært komponist og producent Nicolai Abrahamsen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er komponist og producent Nicolai Abrahamsen, der spiller musik af nyere danske filmkomponister. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 30. marts).

  Musik
 • 1:15:01
  Filmharmonikerne

  Vært instruktør May el-Toukhy

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er instruktør May el-Toukhy. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 23. februar).

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært lektor Peter Schepelern

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er lektor Peter Schepelern, der fortæller om filmkomponisten Erich Wolfgang Korngold, der startede sin karriere som 11-årig wunderkind. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 4. maj).

  Musik
 • 1:14:56
  Filmharmonikerne

  Vært filmkomponist Frans Bak

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filmkomponist Frans Bak, der spiller musik af nulevende nordiske komponister. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 19. januar).

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært Ghita Nørby

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Ghita Nørby, der spiller sin favorit filmmusik hjemme fra sit hus med udsigt til en blomstrende have. Hør musik og historier fra et langt liv i dansk film - tilsat store filmtemaer fra syden og fjerne galakser. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 25. maj).

  Musik
 • 1:15:00
  Filmharmonikerne

  Vært Jakob Stegelmann

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Jakob Stegelmann, der fortæller om filmmusik i comedy. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:00:00
  Filmharmonikerne

  28. sep. 2018

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:00:00
  Filmharmonikerne

  Vært lektor emeritus Peter Schepelern

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er lektor emeritus Peter Schepelern, der fortæller om Wagner i filmmusikken. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært instruktør og manuskriptforfatter Søren Frellesen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er instruktør og manuskriptforfatter Søren Frellesen, der spiller musik af Leonard Bernstein og Elmer Bernstein, der begge satte toner til både teater og film. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært lektor emeritus Peter Schepelern

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er lektor emeritus Peter Schepelern, der fortæller om komponisten Philip Glass. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært CEO og producer Piv Bernth

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er CEO og producer Piv Bernth, der fortæller om musikken fra hendes liv i film og tv-branchen. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:59
  Filmharmonikerne

  Vært komponisten Fuzzy

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er komponisten Fuzzy, der bl.a. præsenterer filmmusik af Shostakovich, Per Nørgaard og Nino Rota. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 9. juni).

  Musik
 • 1:15:00
  Filmharmonikerne

  Vært instruktør Phie Ambo

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er instruktør Phie Ambo, der fortæller om musik og inspiration i hendes dokumentarfilm. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 5. maj).

  Musik
 • 1:14:51
  Filmharmonikerne

  Vært filmkomponist Halfdan E

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filmkomponist Halfdan E. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 19. maj).

  Musik
 • 1:15:02
  Filmharmonikerne

  Vært manuskriptforfatter Nikolaj Scherfig

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er manuskriptforfatter Nikolaj Scherfig. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 3. marts).

  Musik
 • 1:14:59
  Filmharmonikerne

  Vært instruktør Daniel Dencik

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er instruktør og klipper Daniel Dencik, der fortæller om sine forbilleder i filmmusikkens verden bl.a. Angelo Badalamenti, John Lurie og Harry Dean Stanton. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 21. april).

  Musik
 • 1:14:53
  Filmharmonikerne

  Vært filminstruktør Charlotte Sieling

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filminstruktør Charlotte Sieling, der bl.a. fortæller om skabelsen af musikken til serien Broen og hendes nyeste film Mesteren. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 17. marts).

  Musik
 • 1:15:01
  Filmharmonikerne

  Vært Bent Fabricius-Bjerre

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Bent Fabricius-Bjerre, der præsenterer sin egen musik fra et langt liv som filmkomponist. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 27. januar).

  Musik
 • 1:15:00
  Filmharmonikerne

  Vært instruktør Mikkel Munch-Fals

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til og fortæller om musikkens rolle i filmene. Vært på dette program er instruktør Mikkel Munch-Fals. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 6. januar).

  Musik
 • 1:14:49
  Filmharmonikerne

  Vært instruktør Søren Kragh-Jacobsen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er instruktør Søren Kragh-Jacobsen, der bl.a. fortæller om sit samarbejde med filmkomponister gennem en lang karriere. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 17. februar).

  Musik
 • 1:04:55
  Filmharmonikerne

  Vært Vibeke Windeløv

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er teaterdirektør og filmproducent Vibeke Windeløv, der fortæller om filmmusikken fra sit eget liv og virke. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Redigeret genudsendelse fra 13. januar).

  Musik
 • 1:05:01
  Filmharmonikerne

  Vært Erik Clausen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Erik Clausen, der fortæller om filmmusikken i hans liv. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:05:02
  Filmharmonikerne

  Vært filmkomponist Jesper Hansen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filmkomponist Jesper Hansen, der præsenterer musik fra den danske filmskat. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:04:56
  Filmharmonikerne

  Vært Jakob Stegelmann

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Jakob Stegelmann, der fortæller om musikken i Hollywoods Golden Age. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:05:12
  Filmharmonikerne

  Vært instruktør Pernille Fischer Christensen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er instruktør Pernille Fischer Christensen. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:05:05
  Filmharmonikerne

  Værter Søren Høy og Lars Top-Galia

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens værter er instruktør og filmjournalist Søren Høy og musiker Lars Top-Galia, der fortæller om Stanley Kubrick og musikken. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:49
  Filmharmonikerne

  Vært komponist Søren Hyldgaard

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er komponist Søren Hyldgaard, der udvælger filmmusik fra hans liv. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik