Live kanaler

Filmharmonikerne

Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

Musik

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært skuespiller, instruktør og sangerinde Lotte Arnsbjerg

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Det handler om musik til film hvor temaet transformation er gennemgående når skuespiller, instruktør og sanger Lotte Arnsbjerg er gæstevært i Filmharmonikerne. Vi skal blandt andet høre værker af Ligeti, Sakamoto og André Laplante. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:24
  Filmharmonikerne

  Vært skuespiller Benedikte Hansen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dag med skuespiller Benedikte Hansen, som har været medvirket i en række teaterforestillinger, film og tv-serier og altid har haft et nysgerrigt forhold til filmmusik. Vi skal i dagens udsendelse forbi en striks danseskole i Australien, en cafe midt ude i ingenting og så skal vi høre musik til en ny film, som har sat sig dybt i gæsteværten. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært filmjournalist, forfatter og julekalenderkender Brian Iskov

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Julen nærmer sig og derfor er Filmharmonikerne en gave med jule-filmmusik leveret af filmjournalist, forfatter og julekalenderkender Brian Iskov. Hør med i en tætpakket julespecial der kommer omkring klassikere og nyere kompositioner. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:27
  Filmharmonikerne

  Vært forfatter og filmkritiker Jakob Levinsen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens gæstevært er forfatter, filmkritiker og tidligere redaktør på flere danske kulturmedier Jakob Levinsen, der spiller personlige filmmusikfavoritter. Vi skal blandt andet høre russisk musik og toner af canadiske Howard Shore, som Levinsen holder særligt meget af. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:26
  Filmharmonikerne

  Vært Skuespiller Benedikte Hansen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Skuespiller Benedikte Hansen er gæstevært i Filmharmonikerne og med sig har hun en lydlig buket der blander klassikere fra film som Nymphomania, The Hours og Fanny og Alexander. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært skuespiller, forfatter og instruktør Hassan Preisler

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens gæstevært er skuespiller, forfatter og instruktør Hassan Preisler som spiller filmmusik, der sender hans tanker tilbage til barndommen i Vestberlin, minder fra bedsteforældrenes hjem og filmoplevelser, som har sat sig i hans krop. Der er både polske, japanske og danske toner i dagens udsendelse. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært skuespiller, sangerinde og instruktør Lotte Arnsbjerg

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dag med skuespiller, sangerinde og instruktør Lotte Arnsbjerg som gæstevært. Vi skal høre spændende værker af blandt andre Badalamenti og Preisner udover et lille glimt fra gæsteværtens egen dramatiske verden. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært filmkritiker Ida Rud

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Gæstevært er filmkritiker Ida Rud, der blander en udsendelse med musikalske besøg hos både danske og udenlandske komponister - fra smukke toner til en verdensberømt norsk børnefilm til dystre klange. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:27
  Filmharmonikerne

  Vært lektor i medievidenskab Rikke Schubart

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dag med spændende kompositioner til krigsfilm præsenteret af lektor i medievidenskab Rikke Schubart. Hun bringer os gennem romantiske temaer fra 1950'ernes storfilm til moderne værker. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:27
  Filmharmonikerne

  Vært komponist Jesper Hansen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Det er aldrig morsomt for en filmkomponist at opleve, at vedkommendes kompositioner bliver valgt fra. Fravalget betyder dog langt fra, at musikken har været dårlig. Den passede måske bare ikke til filmen. Denne uges udsendelse præsenterer en masse fantastisk musik, som aldrig nåede med på lærredet. Musikken er udvalgt af gæstevært og komponist Jesper Hansen, som knytter gode fortællinger og indsigt til aftenens lydspor. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært lyddesigner Peter Albrechtsen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens gæstevært er lyddesigner Peter Albrechtsen, som har skabt lydsiden på en række spillefilm blandt andet succesen "Idealisten", så udsendelsen er en tur ind i den lydlegende del af filmmusikkens verden. Klassisk musik der eksperimenterer med instrumenternes kunnen. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media. (Sendt første gang 8. februar).

  Musik
 • 1:05:00
  Filmharmonikerne

  Vært filminstruktør Kaspar Munk

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filminstruktør Kaspar Munk, som blandt andet står bag DR 1 serien Herrens Veje. Han leder os fra sandede western-temaer med robotter bag pianoet til det ydre rums mystiske melodier. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media. (Redigeret genudendelse fra 22. februar).

  Musik
 • 1:05:00
  Filmharmonikerne

  Vært komponist og producer Nikolaj Nørlund

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er komponist og producer Nikolaj Nørlund, der blandt andet vil introducere os for en af de nye, moderne filmkomponister, britiske Johnny Greenwood, der har sine rødder i en helt anden musikalsk verden. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media. (Redigeret genudsendelse fra 1. februar).

  Musik
 • 1:05:00
  Filmharmonikerne

  Vært Peter Skovfoged Laursen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I denne uge zoomer gæstevært Peter Skovfoged Laursen ind på et af filmhistoriens mest interessante instruktør/komponist-makkerpar nemlig polske Kieslowski og Zbigniew Preisner. Nyd historien om et noget utraditionelt kreativt samarbejde flankeret af skøn filmmusik til blandt andet den kendte tricolore-trilogi og serien om De ti bud, Dekalog. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært lektor i medievidenskab Rikke Schubart

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Datoen fredag den 13. hænger uløseligt sammen med gyserfilm, og derfor er denne udsendelse naturligvis reserveret netop til musik, som er komponeret til - eller blot har været brugt - i netop gyser-genren. Gæstevært er lektor i medievidenskab og gyser-ekspert Rikke Schubart, der leder os gennem værker af blandt andre John Carpenter, Krysztof Penderecki og Javier Navarrete. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært filmanmelder Brian Iskov

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dag med filmanmelder, oversætter og fremfor alt James Bond-kender, Brian Iskov. Udsendelsen handler nemlig om musikken til rækken af film om den populære spion Agent 007. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært filmlektor Peter Schepelern

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filmlektor Peter Schepelern, der fortæller om Wolfgang Amadeus Mozart som filmkomponist. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 22. juni).

  Musik
 • 1:14:40
  Filmharmonikerne

  Vært Christian Braad Thomsen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Christian Braad Thomsen, der fortæller om sin store helt instruktøren Rainer Werner Fassbinder og hans brug af klassisk filmmusik. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 20. april).

  Musik
 • 1:14:35
  Filmharmonikerne

  Vært filminstruktør og producer Christian E. Christiansen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filminstruktør og producer Christian E. Christiansen, der præsenterer musik fra thrillers og spændingsfilm. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 8. juni).

  Musik
 • 1:14:39
  Filmharmonikerne

  Vært lektor Peter Schepelern

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er lektor Peter Schepelern, der fortæller om Lars Von Triers brug af filmmusik, der ofte er overraskende og kontrastfuld. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 1. juni).

  Musik
 • 1:14:37
  Filmharmonikerne

  Vært Jakob Stegelmann

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Jakob Stegelmann, der præsenterer noget af den musik, der har sat toner til filmhistoriens store helte og heltinder. Hvordan beskrives en helt gennem musik? Og hvordan har forskellige komponister sat lyd til Sherlock Holmes, James Bond eller Tomb Raiders Lara Croft? Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 13. april).

  Musik
 • 1:14:36
  Filmharmonikerne

  Vært komponist og producent Nicolai Abrahamsen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er komponist og producent Nicolai Abrahamsen, der spiller musik af nyere danske filmkomponister. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 30. marts).

  Musik
 • 1:15:09
  Filmharmonikerne

  Vært instruktør May el-Toukhy

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er instruktør May el-Toukhy. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 23. februar).

  Musik
 • 1:14:37
  Filmharmonikerne

  Vært lektor Peter Schepelern

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er lektor Peter Schepelern, der fortæller om filmkomponisten Erich Wolfgang Korngold, der startede sin karriere som 11-årig wunderkind. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 4. maj).

  Musik
 • 1:15:04
  Filmharmonikerne

  Vært filmkomponist Frans Bak

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filmkomponist Frans Bak, der spiller musik af nulevende nordiske komponister. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 19. januar).

  Musik
 • 1:14:37
  Filmharmonikerne

  Vært Ghita Nørby

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Ghita Nørby, der spiller sin favorit filmmusik hjemme fra sit hus med udsigt til en blomstrende have. Hør musik og historier fra et langt liv i dansk film - tilsat store filmtemaer fra syden og fjerne galakser. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 25. maj).

  Musik
 • 1:15:00
  Filmharmonikerne

  Vært Jakob Stegelmann

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Jakob Stegelmann, der fortæller om filmmusik i comedy. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:00:08
  Filmharmonikerne

  Fredag 28. sep. 2018

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:00:08
  Filmharmonikerne

  Vært lektor emeritus Peter Schepelern

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er lektor emeritus Peter Schepelern, der fortæller om Wagner i filmmusikken. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:36
  Filmharmonikerne

  Vært instruktør og manuskriptforfatter Søren Frellesen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er instruktør og manuskriptforfatter Søren Frellesen, der spiller musik af Leonard Bernstein og Elmer Bernstein, der begge satte toner til både teater og film. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:37
  Filmharmonikerne

  Vært lektor emeritus Peter Schepelern

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er lektor emeritus Peter Schepelern, der fortæller om komponisten Philip Glass. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:37
  Filmharmonikerne

  Vært CEO og producer Piv Bernth

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er CEO og producer Piv Bernth, der fortæller om musikken fra hendes liv i film og tv-branchen. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik