Filmharmonikerne

Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

Musik

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært lyddesigner Peter Albrechtsen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens gæstevært er lyddesigner Peter Albrechtsen, som har skabt lydsiden på en række spillefilm blandt andet succesen "Idealisten", så udsendelsen er en tur ind i den lydlegende del af filmmusikkens verden. Klassisk musik der eksperimenterer med instrumenternes kunnen. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media. (Sendt første gang 8. februar).

  Musik
 • 1:05:00
  Filmharmonikerne

  Vært filminstruktør Kaspar Munk

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filminstruktør Kaspar Munk, som blandt andet står bag DR 1 serien Herrens Veje. Han leder os fra sandede western-temaer med robotter bag pianoet til det ydre rums mystiske melodier. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media. (Redigeret genudendelse fra 22. februar).

  Musik
 • 1:05:00
  Filmharmonikerne

  Vært komponist og producer Nikolaj Nørlund

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er komponist og producer Nikolaj Nørlund, der blandt andet vil introducere os for en af de nye, moderne filmkomponister, britiske Johnny Greenwood, der har sine rødder i en helt anden musikalsk verden. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media. (Redigeret genudsendelse fra 1. februar).

  Musik
 • 1:05:00
  Filmharmonikerne

  Vært Peter Skovfoged Laursen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I denne uge zoomer gæstevært Peter Skovfoged Laursen ind på et af filmhistoriens mest interessante instruktør/komponist-makkerpar nemlig polske Kieslowski og Zbigniew Preisner. Nyd historien om et noget utraditionelt kreativt samarbejde flankeret af skøn filmmusik til blandt andet den kendte tricolore-trilogi og serien om De ti bud, Dekalog. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært lektor i medievidenskab Rikke Schubart

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Datoen fredag den 13. hænger uløseligt sammen med gyserfilm, og derfor er denne udsendelse naturligvis reserveret netop til musik, som er komponeret til - eller blot har været brugt - i netop gyser-genren. Gæstevært er lektor i medievidenskab og gyser-ekspert Rikke Schubart, der leder os gennem værker af blandt andre John Carpenter, Krysztof Penderecki og Javier Navarrete. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært filmanmelder Brian Iskov

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dag med filmanmelder, oversætter og fremfor alt James Bond-kender, Brian Iskov. Udsendelsen handler nemlig om musikken til rækken af film om den populære spion Agent 007. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært filminstruktør og musiker Frederik Sølberg

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Gæstevært er musiker og filminstruktør Frederik Sølberg, som spiller musik, der har haft stor betydning for ham både personligt og professionelt. Vi skal blandt andet møde musik af en spændende kvindelig komponist. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært Casper Christensen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Anmelder og vært på filmpodcasten Filmnørdens Hjørne, Casper Christensen er gæstevært i denne udgave af Filmharmonikerne der tager os fra afrikanske fornemmelser i Peter Gabriels filmmusik til japanske Tan Dun og musik fra John Barry. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært Jakob Stegelmann

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I denne udsendelse varmer Jakob Stegelmann op til Star Wars-koncerten med DR SymfoniOrkestret i Koncerthuset. Det sker med en perlerække af værker som har inspireret komponisten bag musikken til de populære Star Wars film, John Williams. Vi skal høre værker af blandt andre Gustav Holst, der om nogen definerede lyden af rummet, Franz Waxman og Alfred Newman. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:27
  Filmharmonikerne

  Vært forfatter og filmkritiker Bo Green Jensen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens gæstevært er forfatter og filmkritiker Bo Green Jensen, som leder os gennem en række kendte og mindre kendte filmtemaer. Hør blandt andet et særligt Wagner-arrangement, Händel og musik af Elton John. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært filmkritiker Ida Rud

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dag åbner filmkritiker Ida Rud komponisten Jerry Goldsmiths verden af toner og klange for os. Vi skal høre legende værker fra 1960'erne og blandt andet lytte til musik fra filmene Abernes Planet, Poltergeist og Total Recall. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:27
  Filmharmonikerne

  Vært redaktør Martin Bunk

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dagens udsendelse tager redaktør på Filmselskabet på DR K, Martin Bunk lytterne med ind i den tyske filmkomponist Hans Zimmers vilde, fantasifulde, symfoniske verden. Hans Zimmer har vundet talrige priser for sine kompositioner til alt fra romantiske komedier til dramatiske krigsfilm. Vi skal blandt andet høre temaer fra film som Gladiator, Interstellar, Sherlock Holmes og DaVinci Code. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:27
  Filmharmonikerne

  Vært Jakob Stegelmann

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Fantasy-ekspert og tv-vært i Troldspejlet Jakob Stegelmann, som leder os gennem musik der knytter sig til næste uges Fantasymphony-koncert med DRs symfoniorkester i Koncertsalen. Vi skal blandet andet høre musik fra klassikere som Ringenes Herre, Game of Thrones, Narnia og Pans Labyrint. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:25
  Filmharmonikerne

  Vært filmhistoriker Peter Skovfoged Laursen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. I dag skal det handle om den musik, der har ledsaget filminstruktøren Orson Welles mange produktioner. Vi bevæger os fra de tidlige radiodage i 1930'erne over musikken til klassikere som Citizen Kane, Othello og The Trial. Og vi skal blandt andet høre værker af Satie, Henry Mancini og Lavagnino. Vært er filmhistoriker Peter Skovfoged Laursen. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært filmkritiker og kulturskribent Henrik Queitsch

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filmkritiker og kulturskribent Henrik Queitsch, der blandt andet vil spille spændende værker fra Philip Glass, Vangelis og tyske Popul Vuh. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:16:28
  Filmharmonikerne

  Vært filmproducent og kulturformidler Nicolas Barbano

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens udsendelse handler om musik til stumfilm og ved mikrofonen er filmproducent og kulturformidler Nicolas Barbano. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Produceret for DR af Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært filmlektor Peter Schepelern

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filmlektor Peter Schepelern, der fortæller om Wolfgang Amadeus Mozart som filmkomponist. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 22. juni).

  Musik
 • 1:14:31
  Filmharmonikerne

  Vært Christian Braad Thomsen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Christian Braad Thomsen, der fortæller om sin store helt instruktøren Rainer Werner Fassbinder og hans brug af klassisk filmmusik. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 20. april).

  Musik
 • 1:14:27
  Filmharmonikerne

  Vært filminstruktør og producer Christian E. Christiansen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filminstruktør og producer Christian E. Christiansen, der præsenterer musik fra thrillers og spændingsfilm. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 8. juni).

  Musik
 • 1:14:31
  Filmharmonikerne

  Vært lektor Peter Schepelern

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er lektor Peter Schepelern, der fortæller om Lars Von Triers brug af filmmusik, der ofte er overraskende og kontrastfuld. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 1. juni).

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært Jakob Stegelmann

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Jakob Stegelmann, der præsenterer noget af den musik, der har sat toner til filmhistoriens store helte og heltinder. Hvordan beskrives en helt gennem musik? Og hvordan har forskellige komponister sat lyd til Sherlock Holmes, James Bond eller Tomb Raiders Lara Croft? Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 13. april).

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært komponist og producent Nicolai Abrahamsen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er komponist og producent Nicolai Abrahamsen, der spiller musik af nyere danske filmkomponister. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 30. marts).

  Musik
 • 1:15:01
  Filmharmonikerne

  Vært instruktør May el-Toukhy

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er instruktør May el-Toukhy. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 23. februar).

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært lektor Peter Schepelern

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er lektor Peter Schepelern, der fortæller om filmkomponisten Erich Wolfgang Korngold, der startede sin karriere som 11-årig wunderkind. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 4. maj).

  Musik
 • 1:14:56
  Filmharmonikerne

  Vært filmkomponist Frans Bak

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filmkomponist Frans Bak, der spiller musik af nulevende nordiske komponister. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 19. januar).

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært Ghita Nørby

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Ghita Nørby, der spiller sin favorit filmmusik hjemme fra sit hus med udsigt til en blomstrende have. Hør musik og historier fra et langt liv i dansk film - tilsat store filmtemaer fra syden og fjerne galakser. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 25. maj).

  Musik
 • 1:15:00
  Filmharmonikerne

  Vært Jakob Stegelmann

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Jakob Stegelmann, der fortæller om filmmusik i comedy. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:00:00
  Filmharmonikerne

  Fredag 28. sep. 2018

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:00:00
  Filmharmonikerne

  Vært lektor emeritus Peter Schepelern

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er lektor emeritus Peter Schepelern, der fortæller om Wagner i filmmusikken. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:28
  Filmharmonikerne

  Vært instruktør og manuskriptforfatter Søren Frellesen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er instruktør og manuskriptforfatter Søren Frellesen, der spiller musik af Leonard Bernstein og Elmer Bernstein, der begge satte toner til både teater og film. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært lektor emeritus Peter Schepelern

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er lektor emeritus Peter Schepelern, der fortæller om komponisten Philip Glass. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:29
  Filmharmonikerne

  Vært CEO og producer Piv Bernth

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er CEO og producer Piv Bernth, der fortæller om musikken fra hendes liv i film og tv-branchen. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:59
  Filmharmonikerne

  Vært komponisten Fuzzy

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er komponisten Fuzzy, der bl.a. præsenterer filmmusik af Shostakovich, Per Nørgaard og Nino Rota. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 9. juni).

  Musik
 • 1:15:00
  Filmharmonikerne

  Vært instruktør Phie Ambo

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er instruktør Phie Ambo, der fortæller om musik og inspiration i hendes dokumentarfilm. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 5. maj).

  Musik
 • 1:14:51
  Filmharmonikerne

  Vært filmkomponist Halfdan E

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filmkomponist Halfdan E. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 19. maj).

  Musik
 • 1:15:02
  Filmharmonikerne

  Vært manuskriptforfatter Nikolaj Scherfig

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er manuskriptforfatter Nikolaj Scherfig. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 3. marts).

  Musik
 • 1:14:59
  Filmharmonikerne

  Vært instruktør Daniel Dencik

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er instruktør og klipper Daniel Dencik, der fortæller om sine forbilleder i filmmusikkens verden bl.a. Angelo Badalamenti, John Lurie og Harry Dean Stanton. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 21. april).

  Musik
 • 1:14:53
  Filmharmonikerne

  Vært filminstruktør Charlotte Sieling

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filminstruktør Charlotte Sieling, der bl.a. fortæller om skabelsen af musikken til serien Broen og hendes nyeste film Mesteren. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 17. marts).

  Musik
 • 1:15:01
  Filmharmonikerne

  Vært Bent Fabricius-Bjerre

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Bent Fabricius-Bjerre, der præsenterer sin egen musik fra et langt liv som filmkomponist. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 27. januar).

  Musik
 • 1:15:00
  Filmharmonikerne

  Vært instruktør Mikkel Munch-Fals

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til og fortæller om musikkens rolle i filmene. Vært på dette program er instruktør Mikkel Munch-Fals. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 6. januar).

  Musik
 • 1:14:49
  Filmharmonikerne

  Vært instruktør Søren Kragh-Jacobsen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er instruktør Søren Kragh-Jacobsen, der bl.a. fortæller om sit samarbejde med filmkomponister gennem en lang karriere. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 17. februar).

  Musik
 • 1:04:55
  Filmharmonikerne

  Vært Vibeke Windeløv

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er teaterdirektør og filmproducent Vibeke Windeløv, der fortæller om filmmusikken fra sit eget liv og virke. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Redigeret genudsendelse fra 13. januar).

  Musik
 • 1:05:01
  Filmharmonikerne

  Vært Erik Clausen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Erik Clausen, der fortæller om filmmusikken i hans liv. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:05:02
  Filmharmonikerne

  Vært filmkomponist Jesper Hansen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filmkomponist Jesper Hansen, der præsenterer musik fra den danske filmskat. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:04:56
  Filmharmonikerne

  Vært Jakob Stegelmann

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er Jakob Stegelmann, der fortæller om musikken i Hollywoods Golden Age. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:05:12
  Filmharmonikerne

  Vært instruktør Pernille Fischer Christensen

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er instruktør Pernille Fischer Christensen. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:05:05
  Filmharmonikerne

  Værter Søren Høy og Lars Top-Galia

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens værter er instruktør og filmjournalist Søren Høy og musiker Lars Top-Galia, der fortæller om Stanley Kubrick og musikken. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik
 • 1:14:49
  Filmharmonikerne

  Vært komponist Søren Hyldgaard

  Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er komponist Søren Hyldgaard, der udvælger filmmusik fra hans liv. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

  Musik