Live kanaler

Ind i musikken med Peter Bastian

I 1987 udkom Peter Bastians bog om musik, i 1989 fik han Rosenkjærprisen, DR's pris til kulturpersonligheder eller videnskabsfolk der gør deres vidensområde tilgængeligt. I den forbindelse talte Peter Bastian i 6 radioudsendelser om musik og det bogen Ind i musikken også handlede om: Gud og Fanden, hvordan trianglen skal ligge i sambaen så det swinger, meningen med livet, sigøjnerbryllup i Bulgarien, Mozart, Jesus og Buddha og musikalske grundelementer.

Musik

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 55:12
  Ind i musikken med Peter Bastian

  1:6 - Klangens alkymi

  I 1987 udkom Peter Bastians bog om musik, i 1989 fik han Rosenkjærprisen, DR's pris til kulturpersonligheder eller videnskabsfolk der gør deres vidensområde tilgængeligt. I den forbindelse talte Peter Bastian i 6 radioudsendelser om musik og det bogen Ind i musikken også handlede om: Gud og Fanden, hvordan trianglen skal ligge i sambaen så det swinger, meningen med livet, sigøjnerbryllup i Bulgarien, Mozart, Jesus og Buddha og musikalske grundelementer. I den første udsendelse handler det om klang, musikkens bærebølge. Tilrettelæggelse Peter Bastian og Erik Christensen. Redigeret genudsendelse. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 4. oktober 1989).

  Musik
 • 50:30
  Ind i musikken med Peter Bastian

  2:6 - Bevægelsens landskab

  I 1987 udkom Peter Bastians bog om musik, i 1989 fik han Rosenkjærprisen, DR's pris til kulturpersonligheder eller videnskabsfolk der gør deres vidensområde tilgængeligt. I den forbindelse talte Peter Bastian i 6 radioudsendelser om musik og det bogen Ind i musikken også handlede om: Gud og Fanden, hvordan trianglen skal ligge i sambaen så det swinger, meningen med livet, sigøjnerbryllup i Bulgarien, Mozart, Jesus og Buddha og musikalske grundelementer. I andet afsnit går Peter Bastian ind i musikkens bevægelse og fortæller om bevægelsens landskab med dale og bakketoppe, om musik der swinger og ikke swinger og om det indre bevidsthedsrum. Tilrettelæggelse Peter Bastian og Erik Christensen. Redigeret genudsendelse. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 1. november 1989).

  Musik
 • 55:24
  Ind i musikken med Peter Bastian

  3:6 - Musik som replik

  I 1987 udkom Peter Bastians bog om musik, i 1989 fik han Rosenkjærprisen, DR's pris til kulturpersonligheder eller videnskabsfolk der gør deres vidensområde tilgængeligt. I den forbindelse talte Peter Bastian i 6 radioudsendelser om musik og det bogen Ind i musikken også handlede om: Gud og Fanden, hvordan trianglen skal ligge i sambaen så det swinger, meningen med livet, sigøjnerbryllup i Bulgarien, Mozart, Jesus og Buddha og musikalske grundelementer. I det tredie afsnit fortælles en historie om en kinesisk kejser, der fik fremstillet en tegning af en hane. Det tog kunstneren 16 år at male hanen perfekt. De 16 år var en tilegnelsesproces, hvor kunstneren trængte ind i mysteriet "en hane". Noget af det samme gælder for musik. Tilrettelæggelse Peter Bastian og Erik Christensen. Redigeret genudsendelse. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 6. december 1989).

  Musik
 • 56:05
  Ind i musikken med Peter Bastian

  4:6 - Følelserne danser

  I 1987 udkom Peter Bastians bog om musik, i 1989 fik han Rosenkjærprisen, DR's pris til kulturpersonligheder eller videnskabsfolk der gør deres vidensområde tilgængeligt. I den forbindelse talte Peter Bastian i 6 radioudsendelser om musik og det bogen Ind i musikken også handlede om: Gud og Fanden, hvordan trianglen skal ligge i sambaen så det swinger, meningen med livet, sigøjnerbryllup i Bulgarien, Mozart, Jesus og Buddha og musikalske grundelementer. Det fjerde afsnit handler om musikkens evne til at vække følelser. Peter Bastian fortæller bl.a. om mødet med et stykke bulgarsk folkemusik spillet af klarinettisten Nikolaj Jankov, som han opsøgte fordi det geniale klarinetspil der vakte store følelser. Tilrettelæggelse Peter Bastian og Erik Christensen. Redigeret genudsendelse. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 24. januar 1990).

  Musik
 • 56:47
  Ind i musikken med Peter Bastian

  5:6 - Musik som struktur

  I 1987 udkom Peter Bastians bog om musik, i 1989 fik han Rosenkjærprisen, DR's pris til kulturpersonligheder eller videnskabsfolk der gør deres vidensområde tilgængeligt. I den forbindelse talte Peter Bastian i 6 radioudsendelser om musik og det bogen Ind i musikken også handlede om: Gud og Fanden, hvordan trianglen skal ligge i sambaen så det swinger, meningen med livet, sigøjnerbryllup i Bulgarien, Mozart, Jesus og Buddha og musikalske grundelementer. I det femte afsnit handler det om musik som struktur. Det er fundamentalt for den menneskelige bevidsthed at søge orden og struktur i lyd, f.eks. takt og rytme. Og så er der den musikalske energi, som også er af stor betydning. Tilrettelæggelse Peter Bastian og Erik Christensen. Redigeret genudsendelse. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 21. februar 1990).

  Musik
 • 56:23
  Ind i musikken med Peter Bastian

  6:6 - Vejen ind i musikken

  I 1987 udkom Peter Bastians bog om musik, i 1989 fik han Rosenkjærprisen, DR's pris til kulturpersonligheder eller videnskabsfolk der gør deres vidensområde tilgængeligt. I den forbindelse talte Peter Bastian i 6 radioudsendelser om musik og det bogen Ind i musikken også handlede om: Gud og Fanden, hvordan trianglen skal ligge i sambaen så det swinger, meningen med livet, sigøjnerbryllup i Bulgarien, Mozart, Jesus og Buddha og musikalske grundelementer. Det sidste afsnit er om musikkens rum og musikkens overflade, om livsangst og kropslighed, mentale barrierer og åbenhed, om at komme andre mennesker i møde og gøre sig umage. Tilrettelæggelse Peter Bastian og Erik Christensen. Redigeret genudsendelse. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 21. marts 1990).

  Musik