Live kanaler

Min yndlingsmusik

En håndfuld af de skarpeste profiler fra dansk musikliv spiller deres yndlingsmusik og fortæller hvorfor de holder af musikken. De fem der medvirker på skift er: Andreas Brantelid, cellist. Louise Fribo, sopran. Lars Ulrik Mortensen, cembalist og dirigent. Michala Petri, fløjtenist. Rune Tonsgaard Sørensen, violinist.

Musik

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 56:29
  Min yndlingsmusik

  Andreas Brantelid om Schubert 4

  En håndfuld af de skarpeste profiler fra dansk musikliv spiller deres yndlingsmusik og fortæller hvorfor de holder af musikken. I denne uge: Andreas Brantelid. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 25. november 2017).

  Musik
 • 56:29
  Min yndlingsmusik

  Andreas Brantelid om Schubert 3

  En håndfuld af de skarpeste profiler fra dansk musikliv spiller deres yndlingsmusik og fortæller, hvorfor de holder af musikken. I denne uge: Andreas Brantelid. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 11. november 2017).

  Musik
 • 56:30
  Min yndlingsmusik

  Andreas Brantelid om Schubert 2

  En håndfuld af de skarpeste profiler fra dansk musikliv spiller deres yndlingsmusik og fortæller hvorfor de holder af musikken. I denne uge: Andreas Brantelid. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 23. september 2017).

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Andreas Brantelid om Schubert 1

  En håndfuld af de skarpeste profiler fra dansk musikliv spiller deres yndlingsmusik og fortæller hvorfor de holder af musikken. I denne uge: Andreas Brantelid. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 16. september 2017).

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Lars Ulrik Mortensen

  Rameaus opera "Les Boreades" står blandt de allerøverste værker på listen over cembalisten og dirigenten Lars Ulrik Mortensens yndlingsmusik. Hør hvorfor i dagens udsendelse. I denne uge: Lars Ulrik Mortensen. www.dr.dk/p2

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Lars Ulrik Mortensen

  Cembalisten og dirigenten Lars Ulrik Mortensen går i denne udsendelse stik i mod sine direktiver: Han omdøber dagens program til "Mine Yndlingsavertioner". Det vil sige musik han har fået galt i halsen, har hørt i den forkerte sammenhæng, eller som bare ikke bliver spillet godt nok. Og så håber han i øvrigt ikke at lytterne deler hans fordomme eller manglende kendskab, som oftest er det, der gør det svært ikke at værdsætte noget. I denne uge: Lars Ulrik Mortensen. www.dr.dk/p2

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Lars Ulrik Mortensen

  Dirigenten og cembalisten Lars Ulrik Mortensen har altid drømt om at skrive en symfoni. Og i denne udsendelse gør han det. Han skaber den helt selv - af andre komponisters musik! Og det endda med så stor succes, at orkestret er nødt til at kvittere med et ekstranummer! I denne uge: Lars Ulrik Mortensen. www.dr.dk/p2

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Michael Schønwandt

  Dirigenten Michael Schønwandt har en svaghed for engelsk musik - og i særdeleshed for Benjamin Britten - både som komponist, dirigent og pianist. Schønwandt lærte oven i købet Britten at kende ved Aldeburgh Festivalen, kort før Brittens død. Schønwandt spiller War Requiem og En skærsommernatsdrøm - og du får også prøver på Britten som dirigent. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 17. juni).

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Søndag 21. okt. 2018

  En håndfuld af de skarpeste profiler fra dansk musikliv spiller deres yndlingsmusik og fortæller hvorfor de holder af musikken. I denne uge: Rune Tonsgaard Sørensen. www.dr.dk/p2

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Søndag 14. okt. 2018

  Dirigenten Michael Schønwandt kaster sig over den symfoniske musik, som er kernen i hans virke, og kernen i kernen er for ham Mozart! Og Mahler, ikke mindst, som rev tæppet væk under en meget ung Schønwandt, som den gang troede han vidste hvordan en symfoni var konstrueret. www.dr.dk/p2

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Lars Ulrik Mortensen

  Dirigenten og cembalisten Lars Ulrik Mortensen har nydt at gå rundt i T-shirt og korte bukser hele maj måned - og derudover har det inspireret ham til at spille sommermusik! Fra Carl Nielsen til Beatles - og naturligvis danske sange. Den ene af dem oven i købet med en 12-årig Lars Ulrik Mortensen som solist! Tilrettelæggelse: Jakob Wivel. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 24. juni).

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Asbjørn Nørgaard 4:4

  Asbjørn Nørgaard suser verden rundt som bratschist i Den Danske Strygekvartet - er udnævnt til Årets P2 Kunstner. Her kan du høre ham som radiovært, hvor han spiller noget af sin yndlingmusik for dig - og her i sin fjerde udsendelse spiller "gamle musikalske former". Og ja, det synes han også selv lyder kedeligt, men der er ikke desto mindre en masse god musik, der er skrevet i de gamle former! www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 6. maj).

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Marianna Shirinyan

  Pianisten Marianna Shirinyan kaster sig i dag ud i det store ocean af russisk musik. Det har ikke været nemt - med al det, hun var nødt til at vælge fra, når hun nu kun har 57 minutter til rådighed! Men Rachmaninov der spiller Rachmaninov skulle med, og Prokofiev - og Mravinsky, naturligvis - og Arensky! I denne uge: Marianna Shirinyan. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 20. maj).

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Michael Schønwandt

  Dirigenten Michael Schønwandt er ikke så meget for begrebet "yndlingsmusik". Men der er meget musik, der for ham er nødvendig og uundværlig! Det er Verdis Falstaff. Han troede ellers at han kendte Verdi vældig godt, da han som 14 årig hørte Falstaff for første gang, med høj feber og pakket ind i en dyne i familiens stue. Men den kom til at ændre hans musikalske verdensbillede. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 3. juni).

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Bo Skovhus - mit liv i musik 5

  Tag med til Wien hvor den danske baryton Bo Skovhus bor og arbejder. Han er en del af den internationale opera- og liedscene, og i denne række af programmer fortæller han om de mange operaer og cd-indspilninger som han har lavet gennem årene. Hør ham præsentere Brahms Requiem, og ikke mindst Schuberts sangcyklus "Winterreise", som Skovhus først, efter at have rundet de 50 år, turde synge - eller måske snarere; først da, følte han sig i stand til at fortolke den. Tilrettelæggelse: Jakob Wivel. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 25. februar).

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Asbjørn Nørgaard

  Asbjørn Nørgaard suser verden rundt som bratschist i Den Danske Strygekvartet - der er udnævnt til Årets P2 Kunstner. Her kan du høre ham som radiovært, hvor han spiller noget af sin yndlingmusik for dig - og i sin tredje udsendelse af fire, kaster han sig over firstemmighed, som han har været omgivet af hele sit liv. Lige fra - ubehjælpsomme - koraler, der blev spillet på klaveret i hans barndomshjem, til nu, hvor han spiller i strygekvartet. Måske er der bare noget dybt tilfredsstillende ved firstemmighed? Tilrettelæggelse: Jakob Wivel. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 15. april).

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Marianna Shirinyan

  Pianisten Marianna Shirinyan synes egentlig ikke man skal blande det personlige med det professionelle - men det princip bryder hun med i denne udsendelse, hun spiller nemlig udelukkende musik af musikere hun har mødt på sine turnéer rundt om i verden, musikere der har inspireret hende - og som også er blevet hendes venner. Tilrettelæggelse: Jakob Wivel. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 8. april).

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Michael Schønwandt drager sydpå

  Dirigenten Michael Schønwandt drager sydpå i dagens udsendelse - ganske som han har gjort i sit professionelle virke som chefdirigent for Montpellier operaen. Nede i det klare sollys ved det blå vand - i selskab med Rameau, Berlioz, Bizet, Messiaen, Debussy og Jacques Brel. Tilrettelæggelse: Jakob Wivel. www.dr.dk/p2

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Bo Skovhus - mit liv i musik 4

  Tag med til Wien hvor den danske baryton Bo Skovhus bor og arbejder. Han er en del af den internationale opera- og liedscene, og i denne række af programmer fortæller han om de mange operaer og cd indspilninger som han har lavet gennem årene. Hør ham præsentere dirigenten Carlos Kleiber, som han desværre ikke kom til at arbejde med, sopranen Soile Isokoski, som han har arbejdet meget med, og hør noget af den musik, der betyder allermest for ham. Vært: Bo Skovhus. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 18. februar).

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Søndag 5. aug. 2018

  Dirigenten Michael Schønwandt mener ikke at der kun er tre store wienerklassikere. For ved siden af Haydn, Mozart og Beethoven står Schubert - og han er mindst lige så stor som de tre andre. Så den står på masser af Schubert i denne her udsendelse - blandt andet en nærmest magisk indspilning af Schuberts fantasie i f-mol med Benjamin Britten og Sviatoslav Richter ved flyglerne. www.dr.dk/p2

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Søndag 29. jul. 2018

  Cembalisten og dirigenten Lars Ulrik Mortensen spiller klavermusik - hammerklavermusik, forstås. Men ikke udelukkende. Han byder nemlig også på Schumanns klaverkoncert, en forrygende japansk jazzpianist og Griegs Holbergsuite. Jovist; for klaver - ikke som du kender den for strygere! www.dr.dk/p2

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Asbjørn Nørgaard 2:4

  Asbjørn Nørgaard suser verden rundt som bratschist i Den Danske Strygekvartet - der er udnævnt til Årets P2 Kunstner. Her kan du høre ham som radiovært, hvor han spiller noget af sin yndlingmusik for dig - og i sin anden udsendelse af fire, kaster han sig over den klassiske musiks "Unique Selling Proposition" som det hedder i markedsførings sprog, altså det, som den klassiske musik kan som ingen anden kan. Det handler om struktur, om musik som "arkitektur i tid". Tilrettelæggelse: Jakob Wivel. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 18. marts).

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Marianna Shirinyan og violinen

  Den armensk fødte pianist præsenterer et udpluk af den violinmusik, der betyder noget særligt for hende. Det er en rejse fra indspilninger med glemte violinister der besad en helt særlig tone og glød til nogle af vore dages allerstørste kunstnere. Hør bl.a. en 15-årig Josef Hassid, det polske stortalent der døde i 1950 og kun blev 27 år gammel, hør Itzak Perlman der var på toppen i en menneskealder og hør vor tids stjerner Janine Jansen og Daniel Rowland. Vært: Marianna Shirinyan. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 4. februar).

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Bo Skovhus - mit liv i musik 3

  Tag med til Wien hvor den danske baryton Bo Skovhus bor og arbejder. Han er en del af den internationale opera- og liedscene, og i denne række af programmer fortæller han om de mange operaer og cd indspilninger som han har lavet gennem årene. Hør ham præsentere mange af de musikere, han har arbejdet sammen med. Hør ham præsentere Den Glade Enke og fortælle om samarbejdet med pianisten Stefan Vladar, som for en stor del består af diskussioner. Vært: Bo Skovhus. www.dr.dk/p2

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Rune Tonsgaard Sørensen

  Rune Tonsgaard Sørensen suser verden rundt som violinist i Den Danske Strygekvartet - der er udnævnt til Årets P2 Kunstner. Her kan du høre ham som radiovært, hvor han spiller noget af sin yndlingmusik for dig - og i sin første udsendelse spiller han arrangementer, altså komponister der kaster sig over andre komponisters værker og skriver dem om for andre besætninger, så de får andre farver - og ofte et helt andet udtryk end originalen. En slags farveladebog for komponister, med andre ord. Tilrettelæggelse: Jakob Wivel. www.dr.dk/p2

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Asbjørn Nørgaard 1:4

  Asbjørn Nørgaard suser verden rundt som bratschist i Den Danske Strygekvartet - der er udnævnt til Årets P2 Kunstner. Her kan du høre ham som radiovært, hvor han spiller noget af sin yndlingmusik for dig - og i sin første udsendelse af fire, har han valgt musik med kontraster, dissonanser og spænding. Klassisk musik må nemlig gerne være lidt i vejen, mener han. Tilrettelæggelse: Jakob Wivel. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 11 marts).

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Bo Skovhus - mit liv i musik 2

  Tag med til Wien hvor den danske baryton Bo Skovhus bor og arbejder. Han er en del af den internationale opera- og liedscene, og i denne række af programmer fortæller han om de mange operaer og cd indspilninger som han har lavet gennem årene. Hør ham præsentere mange af de musikere, han har arbejdet sammen med, og hør noget af den musik, der betyder allermest for ham. Vært: Bo Skovhus. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 28. januar).

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Marianna Shirinyan og celloen

  En håndfuld af de skarpeste profiler fra dansk musikliv spiller deres yndlingsmusik og fortæller hvorfor de holder af musikken. I denne uge: Marianna Shirinyan. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 14. januar).

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Bo Skovhus - mit liv i musik 1

  Tag med til Wien hvor den danske baryton Bo Skovhus bor og arbejder. Han er en del af den internationale opera- og liedscene, og i denne række af programmer fortæller han om de mange operaer og cd indspilninger som han har lavet gennem årene. Hør ham præsentere mange af de musikere, han har arbejdet sammen med, og hør noget af den musik, der betyder allermest for ham. Vært: Bo Skovhus.

  Musik
 • 57:00
  Min yndlingsmusik

  Marianna Shirinyan og klaveret

  En håndfuld af de skarpeste profiler fra dansk musikliv spiller deres yndlingsmusik og fortæller hvorfor de holder af musikken. I denne uge: Marianna Shirinyan. www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 7. januar).

  Musik
 • 53:00
  Min yndlingsmusik

  Andreas Brantelid om Schubert 6

  En håndfuld af de skarpeste profiler fra dansk musikliv spiller deres yndlingsmusik og fortæller hvorfor de holder af musikken. I denne uge: Andreas Brantelid. www.dr.dk/p2

  Musik
 • 53:00
  Min yndlingsmusik

  Louise Fribo 5

  En håndfuld af de skarpeste profiler fra dansk musikliv spiller deres yndlingsmusik og fortæller hvorfor de holder af musikken. I denne uge: Louise Fribo. www.dr.dk/p2

  Musik
 • 53:00
  Min yndlingsmusik

  Andreas Brantelid om Schubert 5

  En håndfuld af de skarpeste profiler fra dansk musikliv spiller deres yndlingsmusik og fortæller hvorfor de holder af musikken. I denne uge: Andreas Brantelid. www.dr.dk/p2

  Musik