P2 fejrer
En hyldest til et emne eller en kunstner indenfor klassisk musik. Vi nørder igennem og slipper musikglæden løs.
Hvad stiller man op med Niels Viggo? Hele Danmark var på fornavn med Niels Viggo Bentzon - Danmarks store internationale komponist med stort skæg og store briller og over 600 opusnumre på værklisten. En fremragende pianist og en kulturkendis der dukkede op i aviser og prime time TV med sit store korpus og skarpe meninger. Men der var en bagside. Niels Viggo Bentzons liv er en fortælling om en komponist der på en måde havde det hele, men kom til at stå i vejen for sig selv. Og en kunstner hvis enorme skaberkraft var et værn mod indre dæmoner der skulle holdes i skak hele livet. Tilrettelæggelse: Celine Haastrup. (Sendt første gang 24. august 2019).
Møder med Niels Viggo Bentzon. Tæt på mennesket og musikeren Niels Viggo Bentzon - fortalt af dem der kendte ham. Personlige møder med et ekstraordinært menneske, der var med til at sætte den ny musik på den musikalske dagsorden i Danmark i et halvt århundrede. Vært: Frank Jensen.
Fødselsdagskoncert. - direkte fra Fuglsang Herregård, hvor Ensemble Storstrøm og Niels Viggo Bentzons søn Nikolaj Bentzon hylder en af Danmarks mest farverige og produktive musikpersonligheder. Niels Viggo Bentzon: Mosaique Musicale (1948) op. 54 for ensemble. Niels Viggo Bentzon: Sonate for klarinet og klaver. Svend Hvidtfelt: Re-mix for ensemble alternerende med Niels Viggo Bentzon: Short pieces for piano op 436. Nikolaj Bentzon: Egen solokomposition og improvisation. Nikolaj Bentzon, klaver. Ensemble Storstrøm. Vært: Celine Haastrup.
Niels Viggo Bentzon i studiet. Gennem hele livet fik Niels Viggo Bentzon indspillet sin musik og ofte var han selv solist. Få et indblik i et vidtspændende musikalsk univers, og hør nogle af højdepunkterne blandt Niels Viggo Bentzons i alt 620 værker. Blandt andet: Kammerkoncert for 11 instrumenter, op. 52 (1948). 5 Mobiler, op. 125 (1960). Trio Quattro, op. 553 (1991). Præsentation: Jens Cornelius.
I kraft af en bredt favnende musik og en karismatisk udstråling både på scenen og i medierne blev Leonard Bernstein et musikalsk ikon, der åbnede den klassiske musik op for nye generationer af lyttere. Hvad husker vi og hvilke spor har han sat sig i dag? Vært: Carsten Andersen, Frank Jensen og Rie Koch.
P2 Fejrer stemmer. Mens danskerne går til kommunalvalg, sætter P2 fokus på stemmer. Opsamling på dagens indslag. Legendariske stemmer, sangstemmer, dialekter, stemmesvigt, råb og hvisken. Gæt en stemme og vær med til at kåre Danmarks flotteste stemme. HejP2@dr.dk Værter: Carsten Wolf Andersen og Claus Berthelsen. www.dr.dk/p2
15.03 Stemme, krop og psyke. 16.07 Stemme, geografi og kultur. 17.07 Retorikkens stemme. P2 Fejrer stemmer. Mens danskerne går til kommunalvalg, sætter P2 fokus på stemmer. 3 timer med fokus på stemmens samspil med krop og psyke, stemmens samspil med geografi og kultur og de store taleres stemmer. Gæt en stemme og vær med til at kåre Danmarks flotteste stemme. HejP2@dr.dk. Værter: Mette Greiffenberg og Claus Berthelsen. www.dr.dk/p2
12.15 De klassiske sangstemmer. 13.00 Den danske stemme. 14.03 Stemmens rekordbog. P2 Fejrer stemmer. Mens danskerne går til kommunalvalg, sætter P2 fokus på stemmer. 3 timer med fokus på de klassiske sangstemmer, den danske stemme og stemmens rekordbog. Gæt en stemme og vær med til at kåre Danmarks flotteste stemme. HejP2@dr.dk Værter: Mathias Hammer og Jens Cornelius. www.dr.dk/p2
10.03 Verdens bedste stemme. P2 fejrer stemmer. Hvilken stemme skal have din stemme? Mens danskerne går til kommunalvalg, sætter P2 fokus på stemmens klang. Peg på verdens bedste stemme, det kan både være en talestemme og en sangstemme. Skal den være blød, sprød, rusten, forførende, skarp, fascinerende eller...? Skriv til HejP2@dr.dk Værter: Benedikte Bové og Jens Povlsen. www.dr.dk/p2
Spær ørene op og læg mærke til, hvad lyden betyder for din oplevelse af Verden. Hvorfor kan vi høre forskel på tider, steder eller stemmer? Hvorfor er nogle lyde tiltrækkende og andre frastødende? Hvordan arbejder en tonemester, en musiker eller en komponist med at skabe et bestemt lydbillede? Gæt med når lydeksperter gæster studiet og udfordrer dine ører med lyden af det næsten velkendte. Hør musik inspireret af lydene omkring os og send os dine egne optagelser af yndlingslyde og hadelyde. Frank Jensen og Claus Berthelsen får besøg af blandt andre hjerneforsker Rasmus Christensen, tonemester Peter Albrechtsen, musikanmelder Thomas Michelsen og slagtøjsspiller Gert Sørensen. Kl. ca. 19.00 Et døgn i Danmark. Hvordan lyder det land, vi bor i? Luk øjnene og spær ørene op. I et døgn fra mandag d. 12. juni til tirsdag d. 13. juni vil 24 personer optage lyden af deres liv lige nu. De 24 lyde fra hele landet bliver komponeret til en samlet lydfortælling af Rasmus Zwicki. Gå selv på opdagelse i lyden af Danmark på dr.dk/klassisk. www.dr.dk/p2
Svindel er for det meste noget, vi forbinder med penge og økonomi. Men den klassiske musik gemmer på en række mysterier og svindelnumre, som vært Anders Christiansen forsøger at afsløre. Programmet blander klassisk musik med undersøgende journalistik og true crime, når det fx undersøges, om et musiknummer måske er skrevet af en helt andet end den komponist, der formelt lægger navn til det. Lyt med og vær med i opklaringen. Vært: Anders Christiansen. Redaktør: Juhl & Brunse. Produceret for DR af Juhl & Brunse.
Cæcilies Corner åbner vinduet ud til verden. En tur i parken med en avis under armen, Cæcilie i ørerne og en kaffe to go, så er din lørdag på benene. Vært: Cæcilie Iburg Printzlau.
Den ugentlige hitliste, der afspejler den aktuelle dansksprogede popscene. Dansktoppen er baseret på resultatet af lytternes SMS-afstemning. Vært: Peter Sten.
Programmet der spiller verdens bedste popmusik. Bliv opdateret på de seneste nyheder indenfor poppens verden, og mød alle artisterne bag de store danske hits lige nu. Vært: Michael Bernhard. Produceret for DR af Munck Studios København.
Hver uge får du de nyeste og bedste hits fra Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest. Vært: Ole Tøpholm.
Musikudgivelser der er værd at lægge øre til og kunstnere der er værd at holde øje med.
P6 BEAT er for de nysgerrige, der gerne vil overraskes. Det er til dem, der gerne vil have mere at vide og gå med bagom musikken. P6 BEAT favner de alternative strømninger - både i den udfordrende og fornyende undergrundsmusik og i mere populære genrer.
Der er slam på potten, franskbrød med tandsmør og jazzmusik i æteren hver lørdag og søndag formiddag fra kl. 10-13, når Frederik Korfix skænker kaffen og sætter nålen i vinylen.
Stemningen er afslappet og musikken klassisk. P2 Morgenmusik er den bedste start på dagen.
P5 Aften er non-stop musikradio.
Vært: Alex Nyborg Madsen.
JAZZCruise stævner ud hver lørdag aften og er ladet med lyttevenlig kvalitetsjazz fra Frank Sinatra til George Benson. På broen byder Jens Rasmussen velkommen og sørger for at alle får en behagelig rejse. www.dr.dk/p8jazz
Programmet der udelukkende spiller musik fra et af de bedste årtier overhovedet. Vi ser tilbage på det digitale årti, der gav os alt fra MP3-formatet til New Yorker-bølgen, Boogie-tv, indiens opblomstring, electrorocken, grime, numetal og emorock! Hver uge får programmet besøg af en musikalsk gæst, der tager sine favoritter og guilty pleasures med fra verdens smukkeste årti. Vært: Mads Gundersen.
I Jazzgryden bobler en ualmindeligt velsmagende musikalsk gryderet - én af dem, der har simret i flere timer, og hvor man ved første mundfuld fornemmer talrige smagsnuancer. Med Jazzgryden får du korte, koncise præsentationer fra vidende værter og masser af musik - fra det lækre og lyttevenlige til det underlige og uforudsigelige.
Direkte musik og kulturprogram, der giver perspektiv på tiden og livet lige nu, og bringer dig tæt på en begivenhed i den klassiske musikverden.
En lystrejse i ord og toner.
Programmet med de bedste numre fra musicals før og nu. Følg med i de aktuelle forestillinger, hør klassikerne, kom bag om kunstnerne og bidrag selv med spørgsmål og musikønsker. Skriv til musical@dr.dk eller følg programmet på facebook og dr.dk/klassisk. Værter: Stine Rosengren og Silas Holst.