P2 Puls - Musik i boligblokken

Sendt første gang d.

65 musikere fordelt på 47 altaner i en boligblok i Københavns Nordvestkvarter. Det er udgangspunktet for værket "Grand Ensemble" som orkestret Copenhagen Phil spiller på festivalen Metropolis. Her kommer musikken ud til folket på en konkret og meget anderledes måde.
Desuden kan du varme op til Panorama-festival i Aarhus hvor de unge komponister viser hvad de kan.
Vært: Celine Haastrup.
www.dr.dk/p2

65 musikere fordelt på 47 altaner i en boligblok i Københavns Nordvestkvarter. Det er udgangspunktet for værket "Grand Ensemble" som orkestret Copenhagen Phil spiller på festivalen Metropolis. Her kommer musikken ud til folket på en konkret og meget anderledes måde.
Desuden kan du varme op til Panorama-festival i Aarhus hvor de unge komponister viser hvad de kan.
Vært: Celine Haastrup.
www.dr.dk/p2

Spilleliste

 • 12:15
  INTRO: Musikken ud til folket, siger man. Og det kan den komme på mange måder.
 • 12:20
  NYT ALBUM: To cellister spiller musik af Valentin Silvestrov.
 • 12:34
  REPORTAGE: Musik for orkester og boligblok - og dem der lever og ånder i boligblokken.
 • 12:46
  GRIEG 175 ÅR: Komponisten fejres i Norge med 30 timers slow-tv - alle Griegs værker fra opus 1 og fremefter.
 • 13:13
  UNGE KOMPONISTER: Festivalen Panorama sætter fokus på musik skrevet af komponiststuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium.
 • 13:30
  BERLIN: Dirigenten Simon Rattle giver nu sine sidste koncerter som chefdirigent for Berliner Filharmonikerne. Hvilken betydning har han haft?

Mere P2 Puls

P2 Puls - Michala Petri, medieforlig og båndamatører

30. jun. 2018 kl. 12:15
1:45:00
Vi kender hende som vidunderbarn og virtuos, men Michala Petri er meget mere. En musikalsk opdagelsesrejsende i al slags musik med en umættelig nysgerrighed. Mød hende i Puls. Medieforliget er landet. En ny kanal med kultur og klassisk musik kommer i udbud. Vi får en vurdering fra professor Frants Mortensen og taler med to aktører, der måske byder ind. Hvad nørdede de unge mænd med i 1960'erne og 70'erne? Med spolebåndoptageren. Der blev optaget, sakset og klistret og klubber for båndamatører...
Vi kender hende som vidunderbarn og virtuos, men Michala Petri er meget mere. En musikalsk opdagelsesrejsende i al slags musik med en umættelig nysgerrighed. Mød hende i Puls. Medieforliget er landet. En ny kanal med kultur og klassisk musik kommer i udbud. Vi får en vurdering fra professor Frants Mortensen og taler med to aktører, der måske byder ind. Hvad nørdede de unge mænd med i 1960'erne og 70'erne? Med spolebåndoptageren. Der blev optaget, sakset og klistret og klubber for båndamatører piblede frem alle steder. En ny udgivelse sætter fokus på de danske båndamatører. Sommerens festivaler begynder over det ganske land. Vi giver dig en guide til de smukkeste, til de mærkeligste og til dér, hvor du kan møde morgendagens stjerner.
Vært: Celine Haastrup.
www.dr.dk/p2

P2 Puls - Kulturministeriet forhaler borgers klagesag om Det Kgl. Teater

23. jun. 2018 kl. 12:15
1:45:00
En borgers klagesag er gået frem og tilbage mellem Kulturministeriet og Det Kgl. Teater nu i mere end et år. Sagen handler om, hvordan teatret bruger sine midler i forhold til brug af et eksternt orkester. Hvad har det kostet? Ville det have været billigere at bruge teatrets eget orkester? Hvorfor kan offentligheden tilsyneladende ikke få indsigt i, hvordan offentlige penge bliver brugt? Hør mere i P2 Puls - din ugeguide til klassisk musik, med nyheder, tendenser og anbefalinger. Vi skal også...
En borgers klagesag er gået frem og tilbage mellem Kulturministeriet og Det Kgl. Teater nu i mere end et år. Sagen handler om, hvordan teatret bruger sine midler i forhold til brug af et eksternt orkester. Hvad har det kostet? Ville det have været billigere at bruge teatrets eget orkester? Hvorfor kan offentligheden tilsyneladende ikke få indsigt i, hvordan offentlige penge bliver brugt? Hør mere i P2 Puls - din ugeguide til klassisk musik, med nyheder, tendenser og anbefalinger. Vi skal også en tur til Rusland, og få et indblik i musik og kultur i det land, der lige nu er vært for VM i fodbold.
Vært: Max Fage-Pedersen.
www.dr.dk/p2
0:21:39

1.g'erne bryder ind på gymnasiet, men festen ender fatalt, især for Liv

0:51:07

Rane Willerslev og Morten Nielsen søger svar på livets store spørgsmål

0:36:31

- og breakdance, beats og gigantiske ghettoblastere er noget helt nyt

0:25:53

Psykologen kommer med et overraskende bud

1:57:00

Nye hit og kendte klassikere hørt med andre ører

0:14:05

Interview med St. Vincent lige før hendes koncert - et af årets højdepunkter