Live kanaler

2% tilbage

Vi kan sende folk til månen, men vi har endnu ikke opfundet et smartphone-batteri, der holder en tur i Netto i frostvejr. Smag lidt på det. Det er ikke bare surt. Det er absurd. I 2% tilbage jagter Joachim Brandt Møller svaret på, hvorfor batterilevetiden på vores smartphones er så dårlig - og hvad det gør ved os.

Videnskab & Teknologi

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 17:52
  2% tilbage

  1:5 - Må jeg låne din oplader?

  Sende folk til månen, siger du? Intet problem. Et mobilbatteri der kan holde i mere end en dag? Øh, den skal jeg lige have igen...

  Videnskab & Teknologi
 • 19:08
  2% tilbage

  2:5 - Lithium hvad for noget?

  Du opbevarer ikke strøm i dit batteri. Du opbevarer energi. Og den energi kommer ved, at milliardvis af elektroner danser vals. Inde i din smartphone. Nede i din lomme. Lige nu.

  Videnskab & Teknologi
 • 24:09
  2% tilbage

  3:5 - Hvem går død først?

  Når din smartphone er tæt på at gå ud, bliver batteri-ikonet rødt. For din hjerne er det lig med FARE. Så skynd dig at finde en oplader!

  Videnskab & Teknologi
 • 23:10
  2% tilbage

  4:5 - Information overload!

  Samtidig med at batteriet endelig begynder at give mening for Joachim, sniger krisen sig også ind på ham. Det er ikke en nem mission, han er på. Måske er den faktisk helt umulig?

  Videnskab & Teknologi
 • 20:08
  2% tilbage

  5:5 - Regnskabets time

  En af Joachims største tv-helte kommer ham til undsætning og hjælper med at fordøje de mange informationer om batterier, mens hjernelægen giver svar på, hvor meget kontrol du egentlig har over din smartphone..

  Videnskab & Teknologi