Danske tilstande

Danske tilstande på P3 er programmet, der sætter dagens vigtigste historier på plads. Værterne Issa Mahmoud Jeppesen og Julie Toft forsøger med alle midler at skære gennem junglen af spin, statistikker og uheldige procedurefejl for at forstå, hvad det i virkeligheden handler om. Hvorfor er det vigtigt, hvorfor er det spændende og ikke mindst: Hvorfor er det sjovt?

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Torsdag 15. aug. 2019

  Kolding Kommune har sendt en mail til deres private dagplejere, om at de skal fjerne humoristiske plakater. Ikke på grund af humoren, men fordi der står "dagplejere" på plakaten, og det hedder de ikke mere. Nu hedder de private børnepassere. Faktisk kommer ordren helt fra ministeriet. Og så har udenrigsminister Jeppe Kofod været ude og sige, at han er klar til at kæmpe for de homoseksuelles rettigheder ude i verden. Vi vil rigtig gerne vide, hvor han vil starte. Og vil han være klar til at blive lidt upopulær hos saudierne for at kæmpe for homorettigheder? Rækken af spørgsmål er lang.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Onsdag 14. aug. 2019

  Priden har smidt en kunstner af scenen, fordi hun kritiserede Priden i København på Insta. Det må man åbenbart ikke. Vi spørger talspersonen for Priden, hvorfor man ikke må udtrykke sin holdning uden at blive sanktioneret. Og så snakker vi med en dansk finansøkonom, der deltager i demonstrationerne i Hong Kong.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Tirsdag 13. aug. 2019

  Spindoktoren over dem alle, Martin Rossen, har udpeget nye spindoktorer til ministrene. Vi har kigget lidt nærmere på, hvor meget af spindoktorernes dag, der går på at lukke munden på journalister og trykke F5 på Facebook. Og så har Mette Frederiksen endelig sagt undskyld til børnehjemsbørnene Godhavnsdrengene. Vi fik fat i en lytter, der var barn af en af Godhavnsdrengene, han var meget berørt af farens opvækst og den endelige undskyldning.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Mandag 12. aug. 2019

  I dag har vi premiere på Danske tilstande. Vi lægger hårdt ud. Danmark har fået ny Vicestatsminister i sommerferien nemlig Mette Frederiksens bff Martin Rossen. Han er umuligt at få i tale, men vi har selvfølgelig givet det et forsøg. Vi har også ydet den service at lave en instagram-profil til ham. Så han kan få den anerkendelse, han fortjener. Derudover har vi forsøgt at lokke formanden for Mjølnerparken med på P3's vogn under Priden for at hylde forskellige seksualiteter. Og så har vi kigget på venstremanden Claus Hjorts verbale lussing til næstformanden fra Venstre Kristian Jensen.

  Nyheder & Aktualitet