Danske tilstande

Danske tilstande på P3 er programmet, der sætter dagens vigtigste historier på plads. Værterne Issa Mahmoud Jeppesen og Julie Toft forsøger med alle midler at skære gennem junglen af spin, statistikker og uheldige procedurefejl for at forstå, hvad det i virkeligheden handler om. Hvorfor er det vigtigt, hvorfor er det spændende og ikke mindst: Hvorfor er det sjovt?

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 1:56:00
  Danske tilstande

  Onsdag 26. feb. 2020

  Danske Spil vil rydde op i spilbranchen. Derfor er de ude med 10 forslag - bl.a. en række forbud mod reklamer. De andre bookmakere siger: Det her vil ramme os meget hårdere end jer. Skatteminister Morten Bødskov er til gengæld positiv. Ham snakker vi med, og så har vi lavet en lang liste med spørgsmål til Danske Spil, som vi gerne vil have svar på. Michael Bloomberg har lavet et lille freudiansk slip. En serie-vintyv er på spil i København. Vi inviterer en ekspert i studiet for at finde ud af, hvorfor vin kan være så mange penge værd. Irans vicesundhedsminister svedte lidt, da han fortalte sin befolkning, at de ikke skulle frygte coronavirus. Han svedte dog lidt. Nu har vi fundet ud af hvorfor. Han var selv ramt af sygdommen. Vi skal også quizze. Den står på Josephine Fock eller Gordon Ramsay.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Danske tilstande

  Tirsdag 25. feb. 2020

  Harvey Weinstein blev i går kendt skyldig i tredjegradsvoldtægt. Vi prøver at forstå, hvordan det amerikanske retssystem gradbøjer voldtægter. Bjarke Ingels har gang i et fedt byggeprojekt i Saudi-Arabien. I Struer Kommune er en række Mastercards blevet brugt på ting, der henleder tankerne på privat forbrug. Oven i det har kommunen valgt en lidt alternativ ekstern revisor: Nemlig en internt ansat der selvfølgelig selv har et Mastercard. Ligestillingsministeren har lanceret kampagnen 'Digitale krænkelser koster', men hvad koster det egentlig at være medvirkende til potentielt at ødelægge en andens liv? Vi kigger på det. Og så skal vi quizze. Den står på Bernie Sanders eller Kim Jong Un.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Danske tilstande

  Mandag 24. feb. 2020

  Socialdemokratiet har sendt en mail, de er kommet til at fortryde. En særlig rådgiver i regeringen har nemlig fået til opgave at finde noget smuds på Venstre i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Nu ligner Venstre den gode dreng i klassen, men hvor unormalt er det her egentligt? Vi kigger på det. Normalt siger man, at det er tanken, der tæller. Vi har fundet en mand, der har taget det ordsprog lidt for bogstaveligt. I en årrække har han nemlig samlet penge ind til en fond, som på papiret bekæmper mistrivsel blandt børn og unge. Han er bare kommet til at overføre størstedelen af pengene til sit eget firma. Københavns Kommune vil så gerne være en grøn kommune. Men den lommeregner, der skal få det til at blive en realitet, ser desværre ud til at være gået i stykker. Den har nemlig fortalt dem, at det er en god idé at indkøbe træ fra Amazonas for at sejle det 8859 km. til Amager, hvor det bliver brændt af. Til sidst skal vi selvfølgelig quizze. Den står på finansminister Nicolai Wammen eller Hugh Hefner.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Torsdag 20. feb. 2020

  Danske tilstande på P3 er programmet, der sætter dagens vigtigste historier på plads. Værterne Issa Mahmoud Jeppesen og Oliver Bøttner forsøger med alle midler at skære gennem junglen af spin, statistikker og uheldige procedurefejl for at forstå, hvad det i virkeligheden handler om. Hvorfor er det vigtigt, hvorfor er det spændende og ikke mindst: Hvorfor er det sjovt?

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Onsdag 19. feb. 2020

  Britta Nielsen er blevet idømt 6,5 års fængsel, men der er stadig rigtig mange spørgsmål, vi mangler svar på. Derfor taler vi med DR's retskorrespondent Trine Maria Ilsøe. Mette Frederiksen har droppet at tage i Fælledparken 1. maj. Heldigvis har hun fundet en anden, hun kan sende afsted. Men hvordan er den besked blevet overleveret? Forsvarsminister Trine Bramsen har i dag afholdt verdens korteste pressemøde. En tidligere minister, Mette Bock, kan til gengæld ikke finde et nyt arbejde. Morten Østergaard skal til klimamiddag i Bagsværd, hvor alt er lavet af rester. Eller er det nu det? Vi ringer til kokken. Til slut quizzer vi. Den står på Morten Østergaard eller Fidel Castro.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Danske tilstande

  Tirsdag 18. feb. 2020

  Stram Kurs-sympatisører har holdt demonstration foran en moské på Nørrebro, hvor man kunne se en rustvogn holde med en lille barnekiste. Det fik ikke demonstranterne til at stoppe. Vi kigger på sagen. Der skal lige modificeres lidt på vildsvinehegnet, efter at tre hjorte har siddet fast. Døde hjorte er åbenbart gode, hvis man vil have gennemført politik hurtigt. Kristian Jensen vil slet ikke have det job, som han søgte for en måned siden. Måske fordi han ikke fik det tilbudt. Bjarke Ingels har været en tur i Brasilien for at hjælpe præsidenten. Det har fået kritikerne op i det røde felt. Selv siger Bjarke: "Jeg er ikke politiker". Og så kan han ligeså godt tage en verdensturné rundt og hjælpe slyngelstater med arkitekturen. Dansk Sprognævn er begyndt at se Ex on the Beach. Og så skal vi quizze. Direkte fra et fængsel. Den står på Bjarke Ingels eller Jeppe Kofod.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Mandag 17. feb. 2020

  Socialdemokratiet har været på en form for studietur hos totalitære regimer. De har i hvert fald fået for vane at ringe uvildige forskere op, som ikke helt er enige i deres politik. Vi prøver metoden af. At køre med Wolt-mad er som at være Mark Zuckerberg. En lederskribent i Berlingske mener, at det er en god idé, når folk arbejder uden overenskomst: Det er nemlig rigtig iværksætter-agtigt. En rektor fra et gymnasium i Greve har bevæget sig ud i et mikroskopisk integrationsprojekt. Målet er, at folk skal være sammen på tværs af etnicitet og kultur, men hvor går grænsen? Vi undersøger det i et lille hørespil. Kulturminister Joy Mogensen vil gerne have et aldersmærke på danske tv-programmer, så børn ikke falder over voksen-tv hos eksempelvis TV2 og DR. Det var et problem, som vi ikke havde set komme. Det havde eksperterne heller ikke. De siger: Det virker overflødigt. Det åbner op for andre øverflødige love. Og så skal vi selvfølgelig quizze. Den står på Oh Land eller Søren Ryge quizzen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Torsdag 6. feb. 2020

  Det skal være forbudt at købe sexdukker, som forestiller børn. Det mener et flertal i Folketinget lige pludselig. Men hvorfor? Der er ingen ny forskning eller viden, der siger at adgang til sexdukker betyder flere overgreb på børn. Vi taler med en ekspert på området, og så spørger vi Enhedslistens Rosa Lund: Hvorfor er I lige pludselig for et forbud? Ishøj har en borgmester, der er kommet til at køre lidt privatkørsel i sin tjenestebil. Ankestyrelsen kigger på sagen, men der er en borger i Ishøj, der har taget sagen i egen hånd. Han hedder Jeppe Blak, og han er i gang med sit eget lille stykke graverjournalistik i kommunen. Danmarks mest diskuterede klummekskribent hedder Katrine Fischer. Hun brokkede sig over dovne medstuderende i Berlingske. Det har fået hendes gymnasie til at give hende en skriftlig advarsel for mobning - og nu er debatten blevet en om ytringsfrihed for studerende. Vi spørger hovedpersonen, om hun føler, at hun har mobbet sine medstuderende. Derudover kigger vi på Danmarks nye rumforsvar, som måske lyder mere spændende, end det er. Og så skal vi selvfølgelig quizze: I dag står den på Karl Mar Møller eller sangeren Christopher?

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Onsdag 5. feb. 2020

  En forsker har fundet en ny bydialekt i Aarhus V. Men er den overhovedet så ny igen? Vi har talt med forskeren, og i sprogforskning kan tyve år godt være nyt. BT har været ude i en gang graverjournalistik. De fandt et billede af racerkøreren Tom Kristensen sammen med Brad Pitt til en middag. Det lavede de en artikel om, og vi hoppede i fælden i går. Men vores praktikant har gravet i det. Noget er ikke, som det skal være. Vores ven af programmet Tut Garang Gatwech står endelig til at få dansk statsborgerskab. Men nu er spørgsmålet bare: Kan han lade være med at lave ballade indtil juli? Så kigger vi på, hvorfor Trump har haft den bedste uge. Og så kigger vi på en rigtig, rigtig smart manøvre som Rasmus Paludan har lavet. Selvfølgelig quizzer vi også: Denne gang står den på Rasmus Paludan eller Gimi Levakovic?

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Tirsdag 4. feb. 2020

  Danske Spil har trukket et Stewart Stardust skrabelod tilbage, hvor man kunne score en milliongevinst. Loddet var lavet i samarbejde med Anders Matthesen, der ellers har nægtet hårdnakket gennem hele sin karriere at lave reklamer. Det lod har dog ikke været en reklame, siger hans manager! Den logik åbner for et smuthul, som vi har tænkt os at udnytte. Socialdemokratiet har fortrudt en lov, de var med til at vedtage sidste år. Hør hvad det måske har at gøre med Astrid Krags parforhold. Alternativet er splittet i to, og et lille interview i P1 Morgen har kun styrket den mistanke. Der har været spioner i Danmark, og der er blevet udført proxykrig af fire iranere, men hvad har vores udenrigsminister tænkt sig at gøre ved det? Han plejer at være en blød mand, der truer med sin tilstedeværelse. Politiet i Esbjerg har sendt en fælles besked ud til over 1000 hashrygere. Demokraterne har haft første primærvalg for at finde deres præsidentkandidat... men på en mærkelig måde vandt Trump. Og så er der quiz. Den står på Anders Matthesen eller Lakserytteren?

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Danske tilstande

  Mandag 3. feb. 2020

  Der bliver brainstormet nye navne på partikontoret hos Stram Kurs i øjeblikket. Partiet er mistænkt for at have omgået nogle regler i forbindelse med indsamling af vælgererklæringer. I morgen skal Valgnævnet derfor tage stilling til, om Stram Kurs skal have forbud mod at indsamle vælgererklæringer indtil 2023. Sker det, så har Paludan dog et trick klar. Partiet skifter navn, og så kører de på igen. Vi finder ud af, hvad det nye navn skal være. Morten Messerschmidt har lagt Facebook ned. Vi følger op på Danmarksindsamlingen og finder ud af, hvilken politiker det egentlig er dyrest at købe en middag med. Der er kommet ny formand i Alternativet - og selv om Uffe Elbæk lovede, at det ville blive en festdag, så gik han selv, før festen var startet. Kina vil endnu engang lege indretningsarkitekter i København. Nu er Kinas ambassadør blevet sur på en statue. Og så skal vi quizze. Den står på Gretha Thunberg eller Morten Messerschmidt?

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Danske tilstande

  Torsdag 30. jan. 2020

  Lars Løkke Rasmussen har fået job hos advokatfirmaet Gorrissen Federspiel. Han har simpelthen rendt rundt med hænderne i lommen for længe - ifølge Lars selv. Vi kigger i hans kalender for at finde ud, hvordan han stadig har tid til at være folketingspolitiker. Veganerpartiet har fundet på verdens mindst overraskende happening. Det har noget med Den lille havfrue at gøre. Jens Rohde har stjålet billedet på Christiansborg. Igen i dag ringer vi til en politiker, der sælger en middag med sig selv i anledning af Danmarksindsamlingen. Vi finder ud af, om Pia Kjærsgaard betragter sig selv som en potentiel sugardater. Der er et halvandet døgn til Brexit! Vi skal sige farvel til vores faste torsdagsråd. Og så skal der selvfølgelig quizzes. Den står på Lars Løkke Rasmussen eller Nicklas Bendtner.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Danske tilstande

  Onsdag 29. jan. 2020

  Det er en sorgens dag for boligminister Kaare Dybvad efter, at Radikale Venstre har droppet at lave et boligforlig med regeringen. Nu er spørgsmålet så, om de radikale kan blive enige med de blå partier om en aftale i stedet for. Imens fester de inde hos Kereby. Barbie er blevet 2020. En viceborgmester i Horsens er blevet snydt at et flot billede. Igen i dag ringer vi til en politiker, der sælger en middag med sig selv i anledning af Danmarksindsamlingen. Vi finder derfor ud af, hvor mange penge det egentlig koster at pitche en idé for Tommy Ahlers. En tidligere ansat har gravet sin chefs bil ned. Alt lugter af forsikringssvindel, men chefen og den tidligere ansatte er uenige om, hvem svindleren egentlig er. Og så skal der quizzes. Den står på Helle Thorning Schmidt eller Sanjay Shah.

  Nyheder & Aktualitet