Live kanaler

Den daglige dosis

Der er tusindvis af nyheder derude, men kun én historie er vigtig for dig i dag. Den daglige dosis er P3s daglige nyhedspodcast. Vi dykker ned i den historie, der fylder og forundrer i verden lige nu. Så du kan tale med om det vigtige. Værter: Caroline Clante og Theodora Renard.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 20:29
  Den daglige dosis

  Kendisser i kamp for dødsdømt: Men kan de stoppe en dødsstraf?

  Megastjerner som Kim Kardashian, Beyonce og Rihanna er alle gået ind i kampen for at forhindre, at den drabsdømte amerikaner Rodney Reed får dødssprøjten den 20. november. De mener nemlig, at han er uskyldig - og de forsøger at råbe politikerne op, inden det er for sent. Men kan indflydelsesrige superstjerner stoppe en henrettelse? Det undersøger Den daglige dosis. Værter: Caroline Clante og Theodora Renard. Tilrettelægger: Rune Stürup Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 21:00
  Den daglige dosis

  Hærværk mod jøder: Hvorfor lever antisemitismen stadig?

  Væltede gravsten, jødestjerner og andre antisemitiske symboler. På årsdagen for Krystalnatten blev der over hele landet begået hærværk - rettet specifikt mod jøder. Et tydeligt bevis på, at antisemitismen stadig eksisterer mere end 1.000 år efter, den blev til. Men hvor stammer hadet fra - og hvorfor lever det stadig? Det undersøger Den daglige dosis. Tilrettelægger: Rune Stürup Hansen. Værter: Caroline Clante og Rune Stürup Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:31
  Den daglige dosis

  Hvorfor har Danmark og Rusland så anstrengt et forhold?

  Når danske politikere taler om Rusland, så er det sjældent for at rose - i stedet handler det om et land, der udgør en militær trussel og vil påvirke vores folketingsvalg - og sådan er fortællingen også i medierne. Men Danmark og Rusland har jo før været på samme side - så hvad er forklaringen på, at vi nu har sådan et anstrengt forhold til hinanden? Det undersøger Den daglige dosis. Tilrettelægger: Rune Stürup Hansen. Værter: Caroline Clante og Rune Stürup Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 18:11
  Den daglige dosis

  Skovbrande hærger: Derfor bliver Californien ved med at brænde

  Tusinder er blevet evakueret, huse er brændt ned til grunden og mennesker har mistet livet. Lige nu opsluger voldsomme skovbrande alt, hvad de kan komme i nærheden af i USA's delstat Californien. Staten har kæmpet mod flammerne længe, men de seneste tre år er skovbrandene steget i antal og intensitet. Men hvad er forklaringen? Det undersøger Den daglige dosis. Værter: Caroline Clante og Theodora Renard. Tilrettelægger: Rune Stürup Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 24:59
  Den daglige dosis

  Truer kvinder med drab og vold: Sådan opstår incel-kulturen

  I mørke afkroge af internettet sidder unge mænd og opbygger et stærkt kvindehad. Incels bliver nogle af dem kaldt - det er mænd, der lever i ufrivilligt cølibat og lider under det. Frustrationerne er i flere tilfælde endt i voldelige angreb, og nu vil regeringen til bunds i, hvor omfattende de internetmiljøer er herhjemme. Men hvem er disse incels - og hvordan er hele den kultur opstået? Det undersøger Den daglige dosis. Værter: Caroline Clante og Theodora Renard. Tilrettelægger: Rune Stürup Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 24:03
  Den daglige dosis

  Demokraternes pensionistklub: Hvorfor skal man være gammel for at udfordre Trump?

  Om lidt under et år skal amerikanerne bestemme, hvem der skal være landets næste præsident - og hos det demokratiske parti er man allerede i fuld gang med at finde ud af, hvem der skal være den kandidat, der skal forsøge at slå Donald Trump. De tre bedste bud hedder Joe Biden, Elisabeth Warren og Bernie Sanders - og de er 76, 69 og 78 år gamle. Men hvorfor er de demokratiske top-kandidater så gamle? Det undersøger Den daglige dosis. Værter: Caroline Clante og Theodora Renard. Tilrettelægger: Rune Stürup Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:24
  Den daglige dosis

  Kom med til transplantation: Sådan giver donor-hornhinder synet tilbage

  Overlægen tager hornhinderne frem fra en plastikbeholder, hvor de ligger i en rød væske. De skal give en ældre kvinde synet tilbage efter hendes øjne har været ramt af øjensygdommen grå stær. Og vi har fået lov til at komme med til hornhindetransplantationen. Hornhinderne kommer fra en organdonor, som har sagt 'ja' til, at en anden kunne overtage hornhinderne, når døden kom. Noget som mange danskere har svært ved. 10% vælger faktisk hornhinderne fra, når de melder sig til donorregistret. Så hvorfor har vi det svært med at donere vores hornhinder? Det undersøger Den daglige dosis. Værter: Caroline Clante og Theodora Renard. Tilrettelægger: Rune Stürup Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:24
  Den daglige dosis

  Minister vil tage passet fra fremmedkrigere: Derfor er det et problem

  Mens tyrkerne og kurderne kæmper i Syrien, har de danske politikere kigget med herhjemmefra. Og de er bange. Bange for at danske IS-krigere i Syrien vil vende hjem til Danmark igen. Derfor har Folketinget netop vedtaget en ny lov, der giver vores udlændinge- og integrationsminister carte blanche til at fratage fremmedkrigere deres danske statsborgerskab - uden en rettergang. Men den nye lov er i den grad blevet kritiseret. Så hvorfor er den et problem? Det undersøger Den daglige dosis. Tilrettelægger: Rune Stürup Hansen. Værter: Caroline Clante og Theodora Renard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:06
  Den daglige dosis

  Når vi vælger øllen fra - risikerer vi også at miste vennerne

  Vi ved alle sammen, hvor stor indvirkning alkohol har på vores krop og hjerne - men promillen betyder ikke kun noget, når vi tager i byen i weekenden. Faktisk er alkohol afgørende for meget af vores sociale liv - og mange af de relationer vi har, siger eksperter. Og hvis du pludselig ændrer på dine drukvaner, så kan det ende med at ændre på, hvem der er dine venner. Det skete for 21-årige Christian, som Den daglige dosis taler med i dag. Reporter: Sille Ugelvig. Tilrettelægger: Rune Stürup Hansen. Værter: Caroline Clante og Theodora Renard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 24:07
  Den daglige dosis

  Huslejen stiger og stiger: Sådan kommer du ind på boligmarkedet

  Det bliver kun dyrere at bo i landets største byer - uanset om du er på jagt efter en ejer-, andels- eller lejebolig. I København er det de sidste fem år blevet over 30 procent dyrere at bo til leje i en toværelses - og lige nu diskuterer politikerne, hvordan de kan ændre lovgivningen, så priserne ikke løber endnu mere løbsk. Men hvilke muligheder har vi så overhovedet, hvis vi vil ind på boligmarkedet lige nu? Det guider Den daglige dosis dig igennem i dag. Værter: Caroline Clante og Theodora Renard. Tilrettelægger: Rune Stürup Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:05
  Den daglige dosis

  Liberal Alliances store nedtur: Hvordan gik det så galt?

  Det er ikke kun vælgerne, der flygter fra Liberal Alliance. For siden katastrofe-valget i juni, hvor man endte med kun fire mandater, har flere af partiets profiler også valgt at sige farvel og tak. Det liberale eventyr startede ellers meget godt; partiet fik to kanon-valg, og i de år var der masser af hype omkring partiet. Men hvad er det, der siden er gået så galt? Det undersøger Den daglige dosis. Værter: Caroline Clante og Theodora Renard. Tilrettelægger: Rune Stürup Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:21
  Den daglige dosis

  Voldsomme demonstrationer i Barcelona: Derfor vil Catalonien løsrive sig

  De seneste to år er demonstranter strømmet til gaderne i Barcelona for at kæmpe for selvstændighed i Catalonien. Det har ført til voldelige sammenstød med det spanske politi, for Spanien ønsker nemlig ikke at lade Catalonien blive sin egen stat. Derfor har den spanske højesteret netop fængslet 12 catalanske politikere for at have opildnet til oprør under uafhængighedsafstemningen, der fandt sted i 2017. Og det får demonstrationerne til at fortsætte protesterne i gaderne. Men hvorfor vil Catalonien så gerne løsrive sig fra Spanien? Og kan det overhovedet lade sig gøre? Det undersøger Den daglige dosis. Værter: Caroline Clante og Theodora Renard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:16
  Den daglige dosis

  Trump-whistleblowere hyldes: Men danske Anders blev kaldt forræder

  Der er stor ros til to whistleblowere i USA, der beskylder Donald Trump for magtmisbrug i forbindelse med et opkald til den ukrainske præsident. Men det er sjældent uden konsekvenser at stå frem med hemmelighedsstemplede oplysninger. Det mærkede den danske whistleblower Anders Kærgaard, da han offentliggjorde en video fra det danske forsvar. Den daglige dosis har talt med ham om, hvordan han mistede store dele af sin omgangskreds - og hvordan hele hans lange karriere i forsvaret smuldrede, fordi han delte sandheden. Værter: Caroline Clante og Theodora Renard. Tilrettelægger: Rune Stürup Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:26
  Den daglige dosis

  Data er den nye valuta: Hvilke konsekvenser har det for os?

  Vi downloader apps, der tracker, hvor hurtigt vi løber, hvor meget vi spiser, og hvordan vi sover. Dermed giver vi også - helt frivilligt - virksomhederne bag adgang til nogle af vores mest personlige oplysninger - og den data er guld. Men hvilke konsekvenser har det for dig og mig, at vi deler løs af vores data i bytte for gratis apps? Det undersøger Den daglige dosis. Tilrettelægger: Laura Aller Jónasdóttir. Værter: Caroline Clante og Rune Stürup Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 24:54
  Den daglige dosis

  Britta i retten: Sådan mener anklageren hun har svindlet

  I efteråret 2018 arbejdede Britta Nielsen i Socialstyrelsen - ingen i offentligheden kendte hende - hun var blot en helt almindelig kontorfuldmægtig fra Hvidovre. Dog var hun en betroet medarbejder. Men det skulle alt sammen ændre sig 9. oktober 2018. For her stod daværende socialminister Mai Mercado frem og fortalte, at man mistænkte Britta Nielsen for at have overført millionsummer til sin sig selv - penge der skulle være gået til de svageste i Danmark, er ifølge Anklagemyndigheden i stedet gået til Britta Nielsens luksusliv på første klasse. Nu skal Britta Nielsen i retten - men hvordan endte vi her? Det undersøger Den daglige dosis. Værter: Caroline Clante og Theodora Renard. Tilrettelægger: Rune Stürup Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:00
  Den daglige dosis

  Ny konflikt i Syrien: Derfor kæmper Tyrkiet og Kurderne mod hinanden

  I årevis har der været krig i Syrien - men da der endelig begyndte at komme lidt ro på, brød en ny konflikt ud. Denne gang i det nordøstlige Syrien, hvor Tyrkiet og kurderne har trukket linjerne op mod hinanden. Kurderne er den her gruppe , der har ikke sit eget land - derfor bor mange i Tyrkiet. Men hvorfor skændes de to grupper, når de faktisk bor side om side? Det undersøger Den Daglige Dosis. Værter: Caroline Clante og Theodora Renard. Tilrettelægger: Rune Stürup Hansen.

  Nyheder & Aktualitet