Go' Morgen P3

- fokuserer på de ting, der betyder noget for dig, dit liv og din hverdag. Stå op med Jojo, Mikkel Rosendal og Stefan Knudsen, som sender dig både opløftet og oplyst ud i dagen.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 2:55:59
  Go' Morgen P3

  Torsdag 14. nov. 2019

  Kvinder taler ikke nok om onani og seksualitet, og derfor har Melissa lavet en platform, der hedder Klub Venus. Her opfordrer hun os til at tale noget mere om onani og seksualitet, så vi i bund og grund lærer os selv bedre at kende. Så det gør vi! Gæst: Melissa Hartelius Berntsen. To mænd fra Nordfront er blevet sigtet i sagen om hærværk på en jødisk kirkegård, og Nordfront er et bevis på, at antisemitismen stadig lever. Den daglige dosis har dykket ned i, hvor jødehadet stammer fra, og hvor udbredt det er. Gæst: Caroline Clante. Paradise Hotel, mere end 200 spillejobs på et år, fest og farver og glade dage. Det er Kevin Andreasen aka. Bro. I DR's nye TV-program "Helt Lyrisk" får han et digt af Michael Strunge, "Livets Hastighed", og det skal han lave om til en sang - vi hører Bro, hvordan det har været at dykke ned i Strunges tekster, når han aldrig før har læst et digt. Gæst: Bro/Kevin Andreasen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:55:59
  Go' Morgen P3

  Onsdag 13. nov. 2019

  Geos far var psykopat og chikanerede Geo gennem hele hans liv. Geo har nu forsøgt at slutte fred med sin far efter farens død og har lavet en podcast, som vi taler med ham om. Gæst: Geo, komiker. Fra Minecraft-YouTuber til politisk YouTuber: Politik i computerspil er et større internationalt fænomen og en nem måde at ramme sårbare gamere med politiske agendaer. Vi taler med Frederik Kulager om fænomenet. Gæst: Frederik Kulager, tech-journalist. Helena kan ikke tåle sin kusine. De må hverken kramme, give hinanden hånd eller være i samme rum, for begge kusiner lider af cystisk fibrose og kan smitte hinanden med bakterier, de ikke kan tåle. Gæst: Helena Lerager.

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:55:59
  Go' Morgen P3

  Tirsdag 12. nov. 2019

  Vi kender nok alle sammen Gift ved første blik rigtig godt, og vi kender også udsagnet "kærlighed ved første blik". Men had ved første blik er også en ting! Hvorfor findes der folk, vi ikke kan fordrage ved første blik? Charlotte Skeel forklarer os, hvordan det hænger sammen. Gæst: Psykolog Charlotte Skeel. I dag bliver den nye streamingtjeneste fra Disney, Disney+, lanceret i USA, Canada og Holland. Streamingtjenesten lander også i Danmark i slutningen af året eller i starten af 2020. Den her nye streamingtjeneste fra Disney får formentlig både HBO, Netflix og alle de andre streamingtjenester til at ryste i bukserne, for det kan betyde et farvel til nogle af de tjenester, vi allerede kender. Vi snakker med Keld Reinicke, der kan forklare, hvad streamingtjenesten får af betydning for os herhjemme. Gæst: Keld Reinicke.

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:55:59
  Go' Morgen P3

  Mandag 11. nov. 2019

  Lørdag var en historisk dag. Det var intet mindre end 30-årsdagen for murens fald, og det er vi simpelthen nødt til at runde, for Europa havde ikke set ud som i dag, hvis muren ikke var faldet den aften i november 1989. Til at dykke ned i det har vi selvfølgelig Asser Amdisen i studiet, hvor han giver jer murens fald på ét minut. Gæst: Asser Amdisen. Isen i Arktis ved Nordpolen smelter, og derfor bliver det område pludselig utroligt interessant rent politisk pga. nye handelsruter og udvinding af olie og naturgas. Rusland har blandt andet øget sin tilstedeværelse ved at åbne et arktisk-anlæg til at udvinde naturgas og ja... USA har forsøgt at købe Grønland. Det er en storpolitisk situation, og derfor har vi ringet til Peter Viggo Jacobsen, som kan hjælpe os med at forstå, hvad der egentlig sker, og selvfølgelig hvor Danmark og Grønland står henne nu.

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:55:59
  Go' Morgen P3

  Fredag 8. nov. 2019

  Vi runder organdonations ugen af! Sundhed.dk har i løbet af ugen fået 3656 nye registreringer! Lisa Lykke Jensen, donoransvarlig sygeplejerske fra Riget besvarer lytternes og Mikkels sidste spørgsmål, inden de skal tilmelde sig! Gæst: Lisa Lykke Jensen. Jeanette Schrøder havde 24 tilbage at leve i og fortæller om at forberede sin egen begravelse og forene sig med at skulle sige farvel til sin familie. Gæst: Jeanette Schrøder.

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:55:59
  Go' Morgen P3

  Torsdag 7. nov. 2019

  I organdonationsugens tegn tager vi i dag en tur på operationsstuen, for noget af det, de fleste mangler, når de skal tage stilling til organdonation, det er i bund og grund viden om, hvordan det foregår. Overlæge på Riget, Nicolai Schultz udfører transplantationer i maveregionen - især levertransplantationer på voksne og børn. Han forklarer den kirurgiske del af transplantationen. Gæst: Overlæge på Riget, Nicolai Schultz. Caroline Klante fra Den Daglige Dosis kigger forbi, hun havde taget stilling til organdonation og sagt ja til alt på nær hornhinder. Hun har været til hornhindetransplantation for at se, hvordan det foregår. Nu har hun ombestemt sig. Gæst: Caroline Klante, journalist på den Daglige Dosis.

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:55:59
  Go' Morgen P3

  Onsdag 6. nov. 2019

  Der er mange spørgsmål, der melder sig på banen, når man taler om organdonation, og mange er i tvivl, fordi de ikke ved, hvad der egentlig sker, når vi er organdonorer. Derfor har vi inviteret Lisa Lykke Jensen, der er donationsansvarlig sygeplejerske på Rigshospitalet på besøg. Gæst: Lisa Lykke Jensen, der er donationsansvarlig sygeplejerske på Rigshospitalet. Cecilia var dødeligt syg med en lungesygdom for to år siden, og kun nye lunger kunne redde hende. Hun blev organtransplanteret i 11. time. Vi har inviteret hende ind i studiet for at høre hendes vilde historie. Gæst: Cecilia Petersen, 22 år.

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:55:59
  Go' Morgen P3

  Tirsdag 5. nov. 2019

  Vi sætter i denne uge fokus på organdonation, for vi vil gerne have dig til at tage stilling, om du vil donere dine organer eller ej. Hvad, du vælger, er helt op til dig. Den næste vi skal snakke med synes, at debatten om organdonation er fordrejet, fordi der ifølge ham er for meget fokus på "at man skal sige ja" - for man skal jo også kunne sige "nej tak" til organdonation, uden at der bliver set ned på det! Gæst: Sebastian Andersen. I august 2018 landede et borgerforslag med de nødvendige 50.000 stemmer på bordet hos politikerne på Christiansborg. Borgerforslaget gik på det såkaldte "formodet samtykke", som betyder, at danskere automatisk skal tilmeldes organdonation, når vi fylder 18 år, så man selv aktivt skal gå ind og melde sig fra, hvis man ikke vil være organdonor. Det blev dog et nej tak fra størstedelen af politikerne til borgerforslaget - faktisk var det kun Radikale Venstre, der stemte for, da politikerne tog forslaget op til første behandling i Folketingssalen i november sidste år. De store partier, Socialdemokratiet og Venstre står et sted midt i mellem og sagde i første omgang nej, men vil gerne diskutere det igen. Men hos Dansk Folkeparti står man fast på sin holdning om et nej til forslaget. Derfor har vi sendt Stefan ind på Borgen for at snakke med Liselott Blixt, etisk råd-ordfører for DF, og Kristian Hegaard, etikordfører for Radikale Venstre. I tænker måske, at organdonation er et relativt nyt fænomen, men det er faktisk noget, man har gjort sig i siden 1800-tallet. I dag er vi blevet ret gode til at transplantere organer, men sådan har det ikke altid været. Det er en ret vild historie, og derfor er der ingen bedre til at komme og fortælle den end vores helt egen hus-historiker Asser Amdisen. Han er nemlig mødt op, for at fortælle den på ét minut! Gæst: Asser Amdisen, historiker.

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:55:59
  Go' Morgen P3

  Mandag 4. nov. 2019

  I en ny P3 snapdokumentar "Kurdiske stemmer fra Syrien" hører vi om konflikten fra et lidt andet perspektiv. Nemlig fra fire unge kurdiske syrer, som alle i deres tidlige ungdom har befundet sig midt i en krigszone og er flygtet til Danmark, hvor de bor nu. Vi har besøg af en af de medvirkende, der i dag er 21 år gammel, bor i Hillerød og læser til en HF. Gæst: Jawaher Mohammed. Vi går ind i en uge, hvor vi skal tale om organdonation her på programmet, og vi har inviteret tre unge mennesker i studiet, der sidste år mistede deres bedste ven, Marcus. Marcus var organdonor og har reddet to andres liv. Vi taler med hans venner, der tog stilling til organdonation, efter Marcus døde. Gæster: Sofie Andersen, 20 år, hjemmehjælper på omsorgscenter, Sofie Amalie Flintholm Andersen, 20 år, læser biomedicin på Syddansk og Jonas Aaes Rigét, 20 år, elektriker. De fleste, der dropper ud af gymnasiet, gør det nok fordi, at de er skoletrætte, har for meget fravær eller vil lave noget helt andet. Men vores gæst havde en helt anden grund. Han droppede ud, fordi hans far kom på venteliste til at få transplanteret et nyt hjerte, fordi det var så hårdt at være pårørende. Gæst: Lauritz Frost Nielsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:56:00
  Go' Morgen P3

  Fredag 1. nov. 2019

  Døden er måske noget mange af os går og bliver lidt ubekvemme ved at tænke på. Men det gør man ikke i Mexico! I dag og i morgen fejrer man De dødes dag - hvor man hylder de døde. Det lyder fedt, men også meget anderledes end, hvordan vi tænker på døden i Danmark. Derfor har vi inviteret én i studiet, som kender rigtig godt til det her med døden. Det er sognepræst Michael Brautsch. Gæst: Michael Brautsch, præst. Der er dømt rigtig fredagsstemning, når Alphabeat kommer på besøg! Bandet er genopstået, og i dag udkommer jeres nye album 'Don't Know What's Cool Anymore'. De skal spille dejlig musik fra albummet - og så skal vi selvfølgelig høre, om de virkelig er blevet for gamle til at vide, hvad der er cool. Gæst: Alphabeat, musikere.

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:56:00
  Go' Morgen P3

  Torsdag 31. okt. 2019

  Hvis man er forvirret over, hvad der egentlig sker med Brexit, så er det til at forstå. Siden briterne sommeren 2016 besluttede at forlade EU, har der været en masse rod, utallige afstemninger og tre forskellige premierministre. Det vil tage lang tid at forklare - så i stedet har vi inviteret vores hushistoriker Asser Amdisen ind, der kan koge tre års stridigheder, drænende debatter fra parlamentet, told-aftaler og grænsebomme til Irland ned til en eksplosion af viden fyret af på ét enkelt minut for koge tre års stridigheder, drænende debatter fra parlamentet og told-aftaler ned til en eksplosion af viden fyret af på ét enkelt minut. Gæst: Asser Amdisen, historiker. "Fuck, shit, sgu og røv" er ord, som vi ikke siger tit her på kanalen. Men i den nye bog "Den store bandebog" siger to forfattere, at vi skal bande noget mere. Derfor har vi inviteret sprogforsker Michael Ejstrup ind for at høre, om det nu også er rigtig. Gæst: Michael Ejstrup, sprogforsker, specialkonsulent for Folketingets Administration.

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:55:59
  Go' Morgen P3

  Onsdag 30. okt. 2019

  Rikke har psoriasis, og det påvirker ikke kun kroppen, men også psyken. Hun er i studiet for at opfordre alle til at tale mere om sygdomme som psoriasis, så vi ikke går rundt og skammer os over de ting, vi ikke kan gøre noget ved. Gæst: Rikke Christensen. Vi bliver overvåget på vores telefoner. Det kommer nok ikke bag på nogen. Men de færreste regner nok med, at vi kan blive overvåget af vores allernærmeste, men det kan vi altså. Frederik Kulager fortæller om stalkerware, som er programmer, der kan overvåge andres enheder. Gæst: Frederik Kulager, tech-journalist. Efter i årevis at have afvist går Venstre og Socialdemokratiet nu - ligesom Folketingets øvrige partier - ind for at genoptage Vederlagskommissionens arbejde og få ændret politikernes løn- og pensionsvilkår. Vi spørger Bjarne Steensbeck, hvorfor de her udtalelser kommer lige pludselig. Gæst: Bjarne Steensbeck, DR's politiske analytiker.

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:55:59
  Go' Morgen P3

  Tirsdag 29. okt. 2019

  Datingkulturen har i den grad ændret sig i takt med fødslen af dating-app's og dating-hjemmesider. Det er stadig ret nyt for os, og vi tænker, at vi er mange, der prøver at navigere rundt i den her dating-kultur og måske samtidig undrer os over, hvorfor vi er blevet så kræsne, og hvorfor der er flere singler i Danmark end nogensinde før. Det er der ikke nogen, der er bedre til at svare på, end parterapeut og datingekspert Mikael Hoffmann. Gæst: Mikael Hoffmann, parterapeut og datingekspert. Kosttilskud og vitaminer fylder mere og mere i bloggeres reklamer. Alle laver det - men har vi overhovedet brug for kosttilskud? Vi spørger vores huslæge, Insta-lægen Morten Dahl. Gæst: Morten Dahl, praktiserende læge og har Instagram-kontoen "laegeogfamilie". JADA vinder Kronprinsparrets stjernedryspris 2019, men hun skal stadig vænne sig til at være kendt. Vi siger tillykke med hilsner fra prominente danske stjerner. Gæst: Jada, sangerinde.

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:55:59
  Go' Morgen P3

  Mandag 28. okt. 2019

  Vi leger en omvendt "Hvilke tre ting ville du tage med på en øde ø". Maria Andersen er med i det nye DR-program Øen. Vi spørger hende, hvilke ting hun har taget med hjem fra øen - her spiller taknemmelighed for toiletpapir en betydelig rolle. Gæst: Maria Andersen. Let's talk about sex! I dag udkommer den største undersøgelse, der nogensinde er lavet om danskernes sexliv. Vi har inviteret sexolog og parterapeut Ditte Winkel i studiet, og hun står klar til at besvare spørgsmål fra sexbrevkassen. Gæst: Ditte Winkel, sexolog.

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:55:59
  Go' Morgen P3

  Fredag 25. okt. 2019

  For en måned siden bragte Berlingske en historie om, at hver tredje gymnasieelev har gjort skade på sig selv. Historien nåede bredt ud i medierne også her på P3 - og faktisk helt ud til Socialstyrelsen. Men det viser sig, at der slet ikke er grundlag for at sige det. Det har DR's Detektor fundet ud af. Vi får besøg af Camilla Stampe, der er vært på Detektor. Hun skal fortælle os, hvad det hele handler om. Gæst: Camilla Stampe, vært på Detektor. En mand, der lige nu har gang i en af de vildeste uger på året, er LOC. I dag lander hans nye album på gaden og samtidig kom der tidligere på ugen en udmelding om, at Liam og Christiane Schaumburg-Müller skal skilles. Vi får Liam O'Connor aka L.O.C. i studiet for at høre, hvordan det er at dele sådan en nyhed med hele Danmark - og så skal vi også høre noget af hans nye musik. Gæst: L.O.C., musiker. Jojo bliver chikaneret af sine naboer. Vi hører Jojo's historie og får besøg af konfliktmægler Tanja Storm Jensen, der kommer med gode råd til, hvordan man får løst problemerne med naboen. Gæst: Tanja Storm Jensen, konfliktmægler.

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:56:00
  Go' Morgen P3

  Torsdag 24. okt. 2019

  Retssagen mod svindel-mistænkte Britta Nielsen starter i dag. Hun er tiltalt for at have svindlet for 117 millioner - penge fra Socialstyrelsens satspulje. På redaktionen kom Stefan fil at tænke på, om der findes flere af Britta Nielsens slags derude. Vi taler med formand for Transparency International Danmark Natascha Felix, som ved en masse om korruption-bekæmpelse. Gæst: Natascha Felix, formand for Transparency International Danmark. De fleste af os, der er eller har været i et forhold, kender nok til det med, at man ind imellem ikke er første prioritet. Men Frederikke har en kæreste, der er gået så meget all in på dyrevelfærd, at det har ændret deres forhold. Gæst: Frederikke Fogtmann, selvstændig negletekniker. Og så lidt mere Britta Nielsen. Vi skal selvfølgelig også et smut forbi byretten i København og høre om det mediecirkus, der er gjort til retsagens første dag. Vi ringer til DR's retskorrespondent, Trine Maria Ilsøe. Gæst: Trine Maria Ilsøe, retskorrespondent i DR.

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:56:00
  Go' Morgen P3

  Onsdag 23. okt. 2019

  Olivia blev opereret i hjernen for epilepsi i juni. Nu skal hun finde ud af, hvem hun er, når hun ikke længere er syg. Gæst: Olivia Alberg. Kender I det der med, at man skal opsige et abonnement på nettet, som var utroligt nemt at få, men når man så prøver at finde ud af, hvordan man kommer af med det igen, så er det nærmest umuligt at finde ud af, hvordan man gør - og så man får lyst til at give op? Det fænomen hedder Dark Patterns, og det har vores internet-guru Frederik Kulager, set nærmere på. Gæst: Frederik Kulager.

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:55:59
  Go' Morgen P3

  Tirsdag 22. okt. 2019

  Cykelrytteren Julie Leth vandt i søndags guld i parløb ved EM i banecykling for kvinder med sin makker Amalie Dideriksen. 1 time og 3 minutter senere vandt hendes kæreste Lasse Norman Hansen samme titel - altså guld i parløb ved EM i banecykling for mænd med sin makker Michael Mørkøv. Vi taler med Julie om oplevelsen. Gæst: Professionel cykelrytter, Julie Leth. Vi har alle en eller anden hobby. Nogle kan godt lide at strikke, andre spiller fodbold, og nogle går rigtige lange ture. (f.eks. dig Stefan). En af de hobbyer er for eksempel lystfiskeri. Ifølge Center for Regional- og Turismeforskning er kun 9 procent af alle lystfiskere kvinder - og 91 procent altså mænd. Vi har fået en kvindelig lystfisker i studiet. Mens vi har holdt ferie, så har der været en voldsom udvikling i konflikten i Syrien. Donald Trump har trukket de amerikanske styrker ud af Nordsyrien. Området grænser op til Tyrkiet og er kurdisk styret. Her samarbejdede amerikanerne før med kurderne om at nedkæmpe terrorgruppen Islamisk Stat. Men nu har Trump sagt; IS er færdige - vi er ude. Og det move udnyttede Tyrkiets præsident Erdogan... Umiddelbart efter Trump trak sine soldater ud, indledte Erdogan nemlig en militæroffensiv. 130.000 mennesker i området er på flugt. Vi har DR's mellemøstkorrespondent med til at give os status. Gæst: Michael S. Lund, journalist.

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:55:59
  Go' Morgen P3

  Mandag 21. okt. 2019

  Vi er tilbage fra efterårsferien, og vi får besøg af to inspirerende gæster! Nanna har en bipolar lidelse, men vil virkelig gerne have en kæreste. Hun medvirker i programmet 'Single og syg i hovedet' på DR1, og vi har inviteret hende i studiet for at høre, hvordan det er at date, når man har en bipolar lidelse - og om hun har fundet kærligheden siden programmet. Gæst: Nanna Juul Olsen. Hele studiet er rørt til tårer, når sangeren Alex Vargas kommer forbi. Alex Vargas udgiver snart den tredje og sidste EP, der er en del af sit EGO-projekt EGOmaniac. Singlen "The Killing Kind" kom ud i fredags, og bag den sang ligger en voldsom historie om sorg, fordi Alex mistede sin søster for halvandet år siden. Vi hører selvfølgeligThe Killing Kind live. Gæst: Alex Vargas.

  Nyheder & Aktualitet