I virkeligheden
I en tid fuld af fake news får du her at vide, hvordan det hele i virkeligheden hænger sammen. Barbara og Christian lægger uge efter uge deres kroppe i videnskabens hænder for din skyld.
Kan Christian holde ud ikke at lave noget fire timer i træk? Og er det I virkeligheden sundt at kede sig? Barbara og Christian undersøger, om vi keder os mere end i gamle dage - og hvad videnskaben siger om kedsomhed. Værter: Barbara Nyholm & Christian Trangbæk. Klip: Stine Rosenfeldt Bjerregaard. Produceret af Science Report.
Hvordan smager tyrepik? Og opdager Christian, at han har fået serveret tyrenosser af en af Danmarks bedste kokke? Barbara og Christian undersøger, om der er en genetisk grund til at nogle af os er mere kræsne end andre i denne uges afsnit af P3's videnskabelige podcast. Værter: Barbara Nyholm & Christian Trangbæk. Klip: Stine Rosenfeldt Bjerregaard. Produceret af Science Report.
Kan man dø af skræk? Barbara bliver skræmt fra vid og sans i et haunted house, mens hun prøver at forstå, hvorfor nogen elsker at blive bange. Værter: Barbara Nyholm & Christian Trangbæk. Klip: Stine Rosenfeldt Bjerregaard. Produceret af Science Report.
Christian og Barbara aftaler at faste, efter at Barbara har hørt, at det er super sundt. Men Christian har svært ved at holde sig fra maden. Og spørgsmålet er om det i virkeligheden er sundt at lade være med at spise? Få svaret i ugens afsnit af P3's videnskabelige podcast. Værter: Barbara Nyholm & Christian Trangbæk. Klip: Stine Rosenfeldt Bjerregaard. Produceret af Science Report.
Barbara forsøger at holde op med at sove for at få mere ud af sin dag. Men hvad sker der, når man ikke sover? Og hvor længe kan man i virkeligheden lade være med at sove? Barbara og Christian spørger videnskaben til råds. Værter: Barbara Nyholm & Christian Trangbæk. Klip: Stine Rosenfeldt Bjerregaard. Produceret af Science Report.
Hvis du vil være lykkelig, skal du lade være med at få børn og tjene en masse penge, det viser ny forskning. Barbara og Christian forsøger at blive lykkelige, selvom det er gråt, koldt og mørkt udenfor. Værter: Barbara Nyholm & Christian Trangbæk. Klip: Stine Rosenfeldt Bjerregaard. Produceret af Science Report.
Hvorfor lyver vi? I Virkeligheden er tilbage og programmets nye vært, Christian, forsøger helt at holde op med at lyve - men det viser sig at være en dårlig ide. Hør hvorfor vi lyver og hvad der sker, hvis vi holder op. Klip: Stine Rosenfeldt Bjerregaard. Værter: Barbara Nyholm & Christian Trangbæk. Produceret af Science Report.
Hvor går grænsen mellem at være travl og være stresset? Barbara og Anders undersøger hvorfor så mange unge bliver stressede og tester Anders for stress for at forstå hvad stress i virkeligheden er. Har du en videnskabelig udfordring, så skriv til: ivirkeligheden@dr.dk Værter: Barbara Nyholm & Anders Hagen. Klip: Ida Skjerk. Produceret af Science Report.
Kunne du tænke dig at få evigt liv? Barbara og Anders møder en dansker, der skal fryses ned, når han dør, for at få evigt liv - og undersøger hvor tæt vi egentlig er på udødelighed. Har du en videnskabelig udfordring, så skriv til: ivirkeligheden@dr.dk Værter: Barbara Nyholm & Anders Hagen. Klip: Ida Skjerk. Produceret af Science Report.
Kan man gøre sig selv rask, hvis man tror nok på det? Barbara og Anders undersøger om placebo i virkeligheden er verdens bedste medicin. Har du en videnskabelig udfordring, så skriv til: ivirkeligheden@dr.dk Værter: Barbara Nyholm & Anders Hagen. Klip: Ida Skjerk. Produceret af Science Report.
Barbara sover ovenpå en hjemsøgt grav, for at finde ud af om spøgelser i virkeligheden findes. I ugens afsnit af P3s videnskabelige podcast undersøger de to værter, hvorfor hver femte dansker har set eller hørt overnaturlige ting. Har du en videnskabelig udfordring, så skriv til: ivirkeligheden@dr.dk Værter: Barbara Nyholm & Anders Hagen. Klip: Ida Skjerk. Produceret af Science Report.
Hvor meget kan man ændre på sin personlighed, hvis man gerne vil? Barbara og Anders prøver at finde ud af, hvor meget vores gener i virkeligheden bestemmer over os. Har du en videnskabelig udfordring, så skriv til: ivirkeligheden@dr.dk. Værter: Barbara Nyholm & Anders Hagen. Klip: Ida Skjerk. Produceret af Science Report.
Er det i virkeligheden bedre for os mennesker at leve i et åbent parforhold? I ugens afsnit af P3s videnskabelige podcast kigger Barbara og Anders nærmere på åbne parforhold fra et videnskabeligt og biologisk udgangspunkt. Har du en videnskabelig udfordring, så skriv til: ivirkeligheden@dr.dk Værter: Barbara Nyholm & Anders Hagen. Klip: Ida Skjerk. Produceret af Science Report.
Er det bedre at holde op med at købe blomster end at lade være med at spise kød? Anders og Barbara finder ud af, hvad vi i virkeligheden skal gøre for at passe på kloden. Har du en videnskabelig udfordring, så skriv til: ivirkeligheden@dr.dk Værter: Barbara Nyholm & Anders Hagen. Klip: Ida Skjerk. Produceret af Science Report.
Er sukker i virkeligheden ligeså vanedannende som kokain? I dette afsnit af P3s videnskabelige podcast undersøger Barbara og Anders hvor farligt sukker egentlig er, og hvordan det er at leve uden. Har du en videnskabelig udfordring, så skriv til: ivirkeligheden@dr.dk Værter: Barbara Nyholm & Anders Hagen. Klip: Ida Skjerk. Produceret af Science Report.
Kan mennesker bo på Mars? Og hvornår flytter vi derop? Barbara og Anders konkurrer om hvem der kan blive den bedste astronaut og undersøger hvordan det i virkeligheden vil være at bo på den røde planet. Har du en videnskabelig udfordring, så skriv til: ivirkeligheden@dr.dk Værter: Barbara Nyholm & Anders Hagen. Klip: Ida Skjerk. Produceret af Science Report.
Kan alle lære at elske fodbold? For at hjælpe fodboldignoranten Barbara med at få det bedste ud af VM, undersøger de to værter, hvad der i virkeligheden sker, når man ser sport. Barbara går til sit livs første fodboldkamp og prøver at lære at elske det. Har du en videnskabelig udfordring, så skriv til: ivirkeligheden@dr.dk Værter: Barbara Nyholm & Anders Hagen. Klip: Ida Skjerk. Produceret af Science Report.
Bliver man tyndere af at spise af små tallerkener? Virker det at placere slikket øverst i skabet? Kan man i virkeligheden snyde sin hjerne? Barbara og Anders undersøger om nudging er verdens bedste slankekur. Har du en videnskabelig udfordring, så skriv til: ivirkeligheden@dr.dk Værter: Barbara Nyholm & Anders Hagen. Klip: Ida Skjerk. Produceret af Science Report.
Kan man kurere sin højdeskræk ved at gå meget, meget højt op i et tårn og kigge ned? I dette afsnit af P3s videnskabs podcast prøver Barbara og Anders at finde ud af, hvad en fobi i virkeligheden er og hvorfor flere og flere af os får dem. Har du en videnskabelig udfordring, så skriv til: ivirkeligheden@dr.dk Værter: Barbara Nyholm & Anders Hagen. Klip: Ida Skjerk. Produceret af Science Report.
Kan du stole på det, du tror, du kan huske? I dette afsnit af P3s videnskabs podcast undersøger Barbara og Anders om de kan plante falske minder hos Barbaras mor - og fortæller hvordan vores hukommelse i virkeligheden virker. Har du en videnskabelig udfordring, så skriv til: ivirkeligheden@dr.dk Værter: Barbara Nyholm & Anders Hagen. Klip: Ida Skjerk. Produceret af Science Report.
Hvad vil det sige at være sund og rask? Hvordan opstår sygdomme? Og hvorfor kan det næsten ikke blive sygt nok, når mediernes overskrifter varsler om dårlige vaner eller lover nye mirakelkure? I P1's sundhedsprogram Sygt nok undersøger læge og forsker Maja Thiele trends og tendenser, den nyeste forskning og de største gennembrud inden for sundhedsområdet. sygtnok@dr.dk
Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen søger den naturlige forklaring på, hvorfor verden ser ud, som den gør, når vi kigger ud ad vinduet eller ser os selv i spejlet. Har du nogensinde undret dig over, hvorfor du har blå øjne, hvorfor et næbdyr lægger æg, eller hvorfor træer egentlig har bark? Der er altid en naturlig forklaring og ikke mindst en god historie bag, som de to biologer brænder for at fortælle. Programmet er en del af DR-temaet "Vores natur". vildtnaturligt@dr.dk
Vi mennesker er mystiske, mærkelige og forunderlige størrelser. Som professor i psykologi har jeg med undren og nysgerrighed undersøgt, hvorfor vi gør, som vi gør. I Brinkmanns briks zoomer jeg ind på tidens herskende tendenser og idéer. Er jeg god nok? Må jeg godt være bange for mørket? Findes der noget større end mig selv? Vært: Svend Brinkmann.
Programmør Mikkel Malmberg og gør-det-selv-nørd Esben Hardenberg kortslutter den teknologiske udvikling. Hver uge opfinder de løsninger og søger genveje, som giver lytterne kontrollen over deres digitale liv tilbage. kortsluttet@dr.dk
Peter Lund Madsen får hver uge besøg af eksperter i studiet. Alle emner kan blive belyst - lige fra menneskekroppens tarmflora til ekspeditioner på fremmede planeter. Og værten sørger altid for at binde historierne sammen med sin egen personlige ekspertise inden for hjernevidenskab og psykiatri.
For første gang nogensinde har den amerikanske stat offentliggjort videoer af UFO'er. Ingen ved præcist, hvad der er på videoerne, men det ligner teknologi, der ikke er opfundet af mennesker. Der flyver altså noget rundt på Jorden, som vi ikke kan forklare, og vi har det på video. Flyvende tallerken undersøger, om der er liv i rummet, og om vi allerede har haft besøg. Tilrettelægger og vært: Frederik Dirks Gottlieb. Musik: Selina Gin. Foto: Peter Helles. Produceret for DR af Firkantede Øjne IVS.
Videnskabelige gennembrud, store opdagelser og interessante nyheder fra danske og internationale forskningsmiljøer. DR's videnskabsanalytiker Carsten Nielsen guider lytterne rundt i forskningens forunderlige verden sammen med fagjournalisterne i DR's videnskabsredaktion.
Fremtiden. Højteknologisk himmerige eller datadrevet dystopi? "Digitalt" fortæller fascinerende historier fra det teknologiske grænseland og undersøger, hvad der sker, når mennesker møder maskiner, og skellet mellem det digitale og det fysiske udviskes. Vært: Esben Hardenberg.
En P1 Mockumentar. 33-årige Kenneth Isaksen omkommer i efteråret 2018 under mystiske omstændigheder. Ifølge politiet et muligt selvmord. Men optagelser, som redaktionen er kommet i besiddelse af, fortæller en usædvanlig historie om en vildfaren sjæl på kant med fysikkens love. God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.
Vi kan sende folk til månen, men vi har endnu ikke opfundet et smartphone-batteri, der holder en tur i Netto i frostvejr. Smag lidt på det. Det er ikke bare surt. Det er absurd. I 2% tilbage jagter Joachim Brandt Møller svaret på, hvorfor batterilevetiden på vores smartphones er så dårlig - og hvad det gør ved os.