Live kanaler

Påstand mod påstand

Verden er fuld af påstande! I 'Påstand mod påstand' finder vi ud af, hvilke påstande der passer, og hvilke der er varm luft. Og uanset om påstandene kommer fra lytterne eller fra politikere, står Martin og Sebastian klar til at kæmpe mod uret for at be- eller afkræfte dem. Med sig har de den hårde, men retfærdige, producer Oliver, og den altid eminente researcher Simon. Og vigtigst af alt: Alle P3's lyttere. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Lund.

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 51:56
  Påstand mod påstand

  Ikast 2002

  Vi har lavet vores egen alternative erhvervsklub med Torste Gejl, Torsten kunne bare ikke være med i dag. Oliver har taget et kig på den spegede sag i Palæstina, det går dårligt dernede. Vi undersøger, hvorvidt Martin og Sebastian har senfølger fra corona, samt hvor mange penge Børsen har fusket for. Simon leder efter flodsvin, det er svært. Vores lytter Bo leder bare efter en forklaring på, hvorfor der var priskrig i Ikast i år 2002. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 51:58
  Påstand mod påstand

  Savl i sodavand

  Nogle eksperter har lavet en undersøgelse, der viser, at eksperter ved mere end normale mennesker. Det tryktester vi, der er tips 13 i din radio! Vi er lidt i tvivl om, hvad reglerne er for at være woke, samt hvor meget luft man skal have for at komme op på Mount Everest. Simon De Assis har haft den tunge værktøjskasse fremme. Det samme har Martin, som byder ind med dagens påstand. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 50:59
  Påstand mod påstand

  Buejagtsøen

  Man må ikke længere sætte punktum. Så er man nemlig sur og tvær. Det er dog værre med den helt forbudte emoji. Boris Johnsons Storbritannien er måske på skrump, det samme er drømmene om en hurtig vaccine. Orla Østerby pjækker fra Folketinget, mens aberne er på krigsstien i Odense Zoo. Blandt alt det her står Simon De Assis. Han har kigget på tyske og danske forsider hele dagen. Derudover finder vi Danmarks største buehær. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 53:03
  Påstand mod påstand

  Kæmpe Margherita

  Spøgelsesmanden fra Odder er ikke et spøgelse, det viser sig, at det er en mand fra London, der hedder Rich. Der er vaccinenyt og mere om ikke-ministeren Flemming Møller. Vi byder et trafikselskab velkommen til 2021 og har en bekymret mand i studiet. Simon De Assis har fundet ud af, at udbytteskandalen er helt fjollet for Danmark. Derudover så har vi en kæmpe påstand om en kæmpe pizza! Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 50:06
  Påstand mod påstand

  Beatles eller Eiffel 65?

  Nu er det snart et faktum, spøgelsesmanden i Odder Kommune er et spøgelse. Der er befrielse og IS-dom. Der er nyt i Rwanda-sagaen, ministrene er kommet hjem med papyrus på ryggen. Derudover mener Qatar, at kritikken af VM 2022 er helt fejlplaceret. Men før vi runder af, så er der kæmpe musikquiz! Hey Jude eller Blue? Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Magne Hans Herløv Kaae. Redaktør: Simon De Assis.

 • 48:20
  Påstand mod påstand

  Hvad er din første indskydelse?

  Spøgelsesmanden spøger stadig i Odder Kommune og måske i hele Midtjylland, vi går på spøgelsesjagt. Der er mere genåbning og mere vaccinebøvl. Vi måler Magnus Heunickes arm, for hvor lang er den egentlig? Mattias Tesfaye vil tvinge syriske flygtninge ud, men er det egentlig en nyhed? Det tjekker Simon De Assis. Derudover tjekker vi Kims påstand, er den første indskydelse oftest forkert? Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 51:40
  Påstand mod påstand

  Du er mit yndlingsbarn

  Der er dukket en spøgelsesmand op i Odder Kommunes onlinemøder, IT-afdelingen melder til ro. Det er nemlig helt normalt. Christian Eriksen er blevet Italiensk mester, og så er der nyt i corona-svingdøren. 30-minutters reglen bliver vendt, det samme gælder Tesfaye. Gentoftes coronasituation vendes, men vigtigst af alt så tjekker vi Daniels påstand. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Magne Hans Herløv Kaae. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 51:31
  Påstand mod påstand

  Tre lyde

  Børn modtager undervisning mens de sidder i små blå telte! Danmark er ikke hvad det plejer at være. Måske er det en overreaktion. Mattias Tesfaye er kommet hjem fra Rwanda, Lars Løkke har unfollowet pornostjernen og Rane Willerslew er altså blevet snydt! Sikke en rundtur i Danmark. Den slutter i Silkeborg, hvor praktikant Magne Hans har fundet DK´s bedste bøfsandwich. Derudover tjekker vi en kæmpe påstand fra Cecillia! Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Magne Hans. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 48:41
  Påstand mod påstand

  Det går helt i frossen fisk

  Mattias Tesfaye er taget til Rwanda, ingen ved hvorfor. Vi kommer med et kvalificeret bud. Vi byder håndboldsporten ind i 2021 og tjekker op på om det er cool at køre med bus. Derudover tjekker vi naturligvis en KÆMPE påstand fra vores favoritlytter Lars. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 48:02
  Påstand mod påstand

  Son i Sverige eller Sen i Danmark?

  Pia K. er vild på Insta og vildere endnu på Twitter. Danmark taber retssagen i London, selvfølgelig. 30 minutters reglen er stadig et mysterium. Det samme gør sig gældende for hvorvidt vi snart er vidner til en ægte omgang Abernes Planet. DBU har sendt et brev til FIFA - det er fedt nok. Derudover tester vi selvfølgelig en påstand fra Nicklas. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 50:41
  Påstand mod påstand

  Mere eller mindre shampoo?

  Der er gået druk i alle journalister, men ikke her! Det er pivædru radio. Rane Willerslev har fået en ny ven, mens misæren om den græske penis fortsætter. Gymnasieeleverne strejker, og Qatar er stadig helt skidt. Simon De Assis har banket en and - næsten. Derudover tjekker vi selvfølgelig Peters påstand! Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 25:18
  Påstand mod påstand

  Passer kilometerne?

  Vi går kort i dag! Kun en times Påstand, men der er meget, vi skal nå. Oliver giver os det hurtige overblik. Det handler om sygeplejersker og Mette Frederiksen. Så går vi direkte på Påstanden! Er der nogen vejskilte, der står rigtigt? Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 46:14
  Påstand mod påstand

  Jyder mod øboer

  Er det sværest at få statsborgerskab i Nordkorea eller Danmark? Måske Monaco? Og er der nogen, der ved noget om den 30 minutters regel? Vi gør ikke. Derudover har vi spurgt Gurli Gris til råds, Simon har været en tur i arkivet, og naturligvis tjekker vi også en påstand. Er jyder klogere end øboer? Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 52:04
  Påstand mod påstand

  De græske penisser

  Der er gang i både forhudsdiplomatiet og Morten Messerschmidts retssag. Buffeten har boostet vores Instagram. Der kan vi gå live, det kommer Støjberg ikke til under hendes rigsretssag. Simon De Assis holder fast i håndtrykket. Så går vi penisamok, når vi tester Caspers påstand. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 49:01
  Påstand mod påstand

  Hvad kom først? Hajen eller træet?

  Skal du på restaurant? Så skal du bestille bord mindst en halv time i forvejen. Der er bare lige det, at ingen ved, hvem der har lavet den regel. Der er stadig fart på nemlig.com, eller i hvert fald deres ansatte. Politiet laver afstemninger på Twitter, mens det lader til, at Morten Messerschmidt har faste problemer med hukommelsen. Simon De Assis har kigget på den nye megasuperextrme-league, men også Ronald Reagan. Vigtigst af alt tjekker vi Michaels påstand: Hajer er ældre end træer. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 47:41
  Påstand mod påstand

  Stjal du en indkøbsvogn i år 2000?

  Lars Løkke har været ude og sejle, det er der kommet et parti ud af. Eller i hvert fald en masse (måske) politiske statements. Morten Messerschmidt er også på dybt vand efter en tur til Skagen. En Ferrari og Mercedes Benz er ikke nok for en Jackpot-vinder. Praktikant Magne Hans har forsøgt at sælge AstraZeneca-vacciner til Tjekkiet, mens Simon De Assis undersøger, hvad der egentlig sker på Frederiksberg. Vigtigst af alt tjekker vi påstandsmeden Marks påstand! Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 48:54
  Påstand mod påstand

  Kan man slette den sang, man har på hjernen ved at høre temaet fra 'Neverending Story'?

  Der er opfølgning på Amo-gate. For er Jytte blevet slettet fra Amo-pakkerne? Oliver kigger på vaccine-påstande på en dramatisk dag med gode nyhed, dårlige nyheder og en besvimet enhedschef i Lægemiddelstyrelsen. Jakob Ellemann har en ny metafor klar for, hvor dårligt det går i Venstre? Rusland er en større fjende end Kina. Så kigger Simon på en påstand skudt afsted af Per Larsen fra Konservative. Han er utilfreds med Danmarks Bedste Statsminiser og påstår, at Mette har rodet sig ud i en "underlig melding". Til slut så skal vi undersøge, om man kan slette den sang, man har på hjernen, ved at høre temaet fra 'Neverending Story'? Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 48:51
  Påstand mod påstand

  Orm i mundbind?

  En påstand om, at der skulle være orm i mundbind, har spredt sig på nettet. Lægemiddelstyrelsen har gjort vores job og har tjekket den påstand. Oliver har kigget på, at Danmark har brugt usvigeligt mange penge på nogle nye toge - spørgsmålet er, om trafik-Benny har lavet en god handel? Sveriges tidligere statsminister mener, at Sverige kunne have givet tyskerne og Hitler kamp til stregen, og så følger vi op på Danmarks bedste kagedame, Jytte og hele #Amogate. Simon De Assis tjekker op på, om Poul Schlüter er kontrasten til Mette Frederiksen, når det kommer til at tage en joke. Dagens lytterpåstand fra Mads lyder: Man kan ikke tage kørekort som normalt, hvis man er født i skudår den 29. februar. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 49:47
  Påstand mod påstand

  Hvor mange fisk fanger mosekonen?

  Jesus er den fedeste nogensinde, meget federe end Muhammed. I hvert fald hvis man spørger Naser Khader, den påstand fik han lige skudt afsted, inden han gik ned med stress. Lars Løkke er tilbage, og 100.000 bliver vaccineret, det har Oliver overblik over. Søren Pind kan få et ulønnet praktikantjob ved Gallup. Simon De Assis tjekker op på, hvorvidt regeringen laver særlovgivningen. Det gør han, lige inden vi tjekker Thomas' påstand: Fanger man flere fisk, når mosekonen brygger? Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 47:22
  Påstand mod påstand

  Solarier og Glostrup vs Hvidovre

  Morten Messerschmidt påstår, at amerikaniseringen har ødelagt det danske sprog og uden at vide det, så beviser han sin påstand. Vores trafikminister har uendelige løfter til danskerne. BT påstår, at et bryllup i Kina har taget en uventet drejning - og så kigger Simon De Assis på, om det er pærelet af forfalske sit coronapas. Vi er i torsdagshumør. Det bliver derfor til hele to lytterpåstande: Vi finder ud af, om 90% af alle solarier har et skilt, hvor der står nye rør - og om Hvidovre er arkitektonisk grimmere end Glostrup. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 46:54
  Påstand mod påstand

  Kan man være hurtigere end sin egen skygge?

  Partiet IA har vundet det grønlandske valg, og pludselig påstår både Enhedslisten og SF, at IA er deres søsterparti. Vi undersøger, hvem der har ret. Oliver kigger på, hvad coronaopfindelser har til fælles med Danmarks Syrienstrategi. Simon går dybt i Lolland. Og så skal vi undersøge, om man kan være hurtigere end sin egen skygge. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 47:45
  Påstand mod påstand

  Grundstoffer for en 10´er?

  Der er valg på Grønland, og det er spændende! Ligeså spændende er det, om de har verdens længste ord. Vaccinepasset er klar, måske. Det er en app, Simon De Assis har kigget på apps hele dagen. Resten af redaktionen har kigget på en fascinerende golfvideo. Kasper tester vores fysikviden med en vild påstand! Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 42:09
  Påstand mod påstand

  Er der en ekspert på eksperter?

  Er det egentlig sjovt at opdage 12 mænd midt i samleje, når man er ude på sin mountainbike? Ja, det er det. Oliver vender Al-Hol, vi håber på det bedste. Naser Khader mener ikke, at der er demokratier syd for Italien, det er forkert. Andreas Kraul smider påstande om landskampen, Simon De Assis tjekker ind med lidt fakta om Fakta. Men vigtigst af alt, så tjekker vi vores lytter Andreas' påstand: Er der for mange eksperter? Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 41:38
  Påstand mod påstand

  Lange vaskemaskine-minutter?

  Venstre lukker, der er ophørsudsalg! Det siger Hans Engell i Ekstra Bladet i hvert fald. Men holder den virkelig? Vi spørger lige Venstre selv, om de er ved at lukke. Oliver vender coronapasset og dyrenes verden. Vi holder den grønne linje og vender DANMARKS VILDESTE KOMMUNE. Simon De Assis stiller skarpt på det tyske sprog. Naturligvis tjekker vi også Jaspers vaskemaskineteori. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 42:12
  Påstand mod påstand

  Hvor mange vejbump pr. indbygger?

  Danmark åbner! Sådan! Stor bøf! Nah, ikke helt endnu. Men vi er på vej dertil. Nøglen til genåbningen er coronapasset, som er lige på trapperne. Men inden vi når til en fuld åbning, så er der jo skridt på vejen. Praktikanten Magne Hans har taget et kig på, hvad man skal gøre, når den første delåbning rammer d. 6. april. Det ser ud til, at børnene i al-Hol måske skal hjem. Statsministeren har fjernet fuckfinger-billedet. Simon De Assis har undersøgt om Wolt-bude egentlig er selvstændige. Vigtigst af alt, så tjekker vi Jonathans påstand. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 43:45
  Påstand mod påstand

  Bliver man lykkelig af at lege med maden?

  Nick gav Mette Frederiksens Instagram fingeren. Hemmingsen synes, det var sjovt, lige indtil statsministeren trak sin støtte til hans side. Må man overhovedet gøre grin med statsministeren, hvem kan slippe afsted med det? Smitteopsporingen er blevet knivskarp, Oliver har spottet en abe på vej mod Jeppe Kofod, og Simon tager et kig på det kommende coronapas. Vigtigst af alt tjekker vi Fridas påstand om, hvorvidt man bliver gladere af at lege med maden. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 47:06
  Påstand mod påstand

  YR vs. DMI

  Nick "Overvågning" Hækkerup har fulgt med på SoMe, han har fundet løsningen på, hvordan vi gør alle trygge fremover. MERE OVERVÅGNING. Oliver sætter lys på både på Mimi Jakobsen og Rasmus Paludan. Vi undersøger derudover, hvad der skal til, for at en honning er dansk, om Joy Mogensens bolig diskvalificerer hende som minister. Thomas har meldt ind, at YR er bedre end DMI, det er en påstand! Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner.

 • 43:58
  Påstand mod påstand

  Onsdag 17. mar. 2021

  Ingen på redaktionen er blevet anholdt, efter vi delte billedet af dukke Mette Frederiksen. Matematik er svært, politikerne har løst det, de vil bare gøre matematik lettere. Oliver holder fokus på Al-Hol og slår et smut forbi de Radikale. Vi udøver selvtægt mod sabotørerne fra Nordjylland. Simon De Assis tjekker op på, om regeringen er blevet magtarrogant. Vigtigst undersøger vi, om der er nogen, der har fået 0 på deres årsopgørelse. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 42:49
  Påstand mod påstand

  Tirsdag 16. mar. 2021

  Hvad er egentlig værst? Den spanske syge, 2. verdenskrig eller corona? Pernille Rosenkrantz-Theil har taget stilling. Vi har et andet ståsted. Oliver holder øje med bodega-landskabet både i og uden for Fredericia. Simon De Assis prøver at få os alle sammen sigtet på grund af et billede. Christian Eriksen taler Italiensk, men taler taxachauffører dansk? Vigtigst af alt ringer David ind for at undersøge, hvordan ost skal spises. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Mandag 15. mar. 2021

  Jarlov er tilbage, ikke med is den her gang men med Isis, Al-Hol og PET. Mandebladet for rigtige mænd, M! er på banen med en påstand: Folk, der hedder Michael, elsker sexlegetøj mere end alle andre. Simon sætter fokus på Mette Frederiksens skole/hjem-samtaler, mens Oliver husker os på, at Men In Black stadig er en ting. Så bliver der ringet ind med en påstand: Hvorfor hedder Jorden egentlig Jorden? Værter: Martin Plauborg og Sebastian Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Torsdag 11. mar. 2021

  Den store demonstrationsfest er aflyst, det er piv ærgerligt. Vinden kan man ikke få at se, men den kan godt lukke en sølvpapirsfest. Det går frem og tilbage med de vacciner, statsministeren drømmer om normal sommer, men AstraZeneca er ude. Royal Casino er stadig på et skråplan. Derudover tjekker vi ind hos Amo, men med forstærkning! Özlem Cekic er med os. Simon kigger på trolde på Fanø. Vi runder Færøerne og ser, om vi kan finde 10, der ikke kan lide fisk deroppe. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Onsdag 10. mar. 2021

  Royal Casino har måske, måske ikke lånt lidt fra det danske kongehus. Det har de nok. Deres fiktive dronning ligner i hvert fald Dronning Margrethe 2. på en prik. Rosa Lund har taget detektivbrillerne på, hun mistænker det ene og det andet. I morgen er der fest i København, så vi tager også en svingom i radioen. Peter Skaarup fra DF mener, at den danske retsstat er helt til grin. Vores lytter Oliver melder ind med, at man ikke kan høre sit eget nys, hvis man flyver i et jagerfly. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Tirsdag 9. mar. 2021

  Irma laver bananbrød, og det er dyrt. Men måske er det ikke Irma, der laver det, processen er lang og besværlig. Den indebærer dog ikke et cykelbud til Gilleleje. Altid skarpe Oliver vender Al-Hol og Statens Serum Institut. Programmets primære hjerne og venstre back, Simon De Assis, har undersøgt, hvad forskellen på tvang og pligt er, specielt i Vollsmose. I en Zoologisk Have er der nogle, der tror, at børn ikke kan få stød, det bliver vi nødt til at undersøge. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Mandag 8. mar. 2021

  Det er kampdag! Men det er som om, at de ikke helt har fanget den i Polen. De har afskaffet retten til abort, det er ikke god stil. I 70'erne tog danske kvinder til Polen for at få en abort, skal vi vende den om nu? I oversigten fra Oliver er der plads til de vacciner, der ellers blev smidt i skraldespanden, samt lidt flere goder til tidligere rigspolitichef Bettina Jensen. Altid skarpe Simon De Assis undersøger præcis, hvor exceptionelt et bronzesværd er. I kampdagens ånd tjekker vi op på, om der nogensinde har været en krig mellem to kvinder. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Torsdag 4. mar. 2021

  Helt ærligt, hvad laver statsminister Mette Frederiksen i Israel, kunne det måske bare have været fikset online? Er Netanyahu bare sygt spydig på Zoom? Simon De Assis bringer to kendinge tilbage, minken og Eskimo-isen. Amo gemmer sig stadig, men vores øjne hviler på dem. Praktikant Magne Hans har kigget lidt på festpotentialet på Frederiksberg. Men vigtigst af alt, hvad pokker er puddersukker egentlig? Værter: Martin Plauborg og Sebastian Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Onsdag 3. mar. 2021

  I dag starter vi med Mette Frederiksen. Spørgsmålet er, kan man tvangsteste folket uden at tvinge dem til det? Vi vender også kravet om et bestemt areal, når man skal ud og handle, og så er undersøgelsen om seksuelle krænkelser i Radikale Venstre ude. Vi tjekker også lige op på Lars Løkke Rasmussen og en billig lejekontrakt i Nyhavn. Til sidst kigger vi på, om danske sportsstjerner har de fedeste kælenavne i verden? Værter: Martin Plauborg og Sebastian Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Tirsdag 2. mar. 2021

  Ønsker Inger Støjberg sig et realityshow frem for en rigsretssag? Måske lidt af det hele, det bliver nok ikke en ren Støjberg On The Beach. Hvem er egentlig størst i byen Snave? Peter Ingemann eller 'Påstand mod påstand'? Simon De Assis tjekker op på, hvor fedt der egentlig er i fodboldens nye hjemland Qatar. Hvor er det egentlig bedst at starte sit eget land? Derudover rydder vi ud i indbakken, og Oliver har som altid det forkromede overblik i sin oversigt. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Mandag 1. mar. 2021

  Frihedskriger og MF'er fra Nye Borgerlige Mette Thiesen har en påstand: Sangen "Regnbuer", der blev nummer 2 ved børne-MGP forherliger Islam. Kan det passe, og hvad siger en reklamemand til forherligelsen? Vi går i krig med AMO på Jyttes vegne. Måske går der snart guldgraverstemning i den på Lolland, og slutteligt finder vi ud af, om det der "hygge" egentlig kan oversættes. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Torsdag 18. feb. 2021

  Statsminister Mette Frederiksen har en påstand: Intet er så stille som sne. Vi undersøger, hvor stille sne er, og hvem er egentlig mest stille? Sne eller Mette? Praktikant-Magne spørger sneen, hvor stille den egentlig er. Henrik Qvortrup byder også ind med en pointe eller to. Corona hærger stadig, det samme gør hagevisiret, Oliver undersøger om det overhovedet virker? Derudover tager de danske Mythbusters hul på den store rosinbollesnak. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Onsdag 17. feb. 2021

  Corona, corona, corona... Men der er lys for enden af tunnelen, det siger Magnus Heunicke. Vi skal bare have grønt lys fra sundhedsmyndighederne, men hvem er myndighederne, spørger Sebastian og Martin?! Og er Ishøj egentlig Danmarks Wuhan? Lars Boje har tændt op under sig selv på Twitter, det har Oliver mere om. En Lego-mands Suzuki er gået gennem isen, men hvorfor? Serbien er blevet Kinas nye satellit og hører edderkopper egentlig til inde døre? Værter: Martin Plauborg og Sebastian Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Tirsdag 16. feb. 2021

  Var der virkelig 1000 butikker der trodsede retningslinjerne i går? Er revolutionen startet? I mellemtiden har Elon Musk fået installeret en hjernechip i sin kæleabe, så den kan spille videospil. Simon De Assis stiller skarpt på Venstres værdier, mens Oliver holder øje med det sidste nye i minksagen. Derudover bliver der kastet lys på menneske/fryser fordelingen i Vestjylland. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Påstand mod påstand

  Mandag 15. feb. 2021

  I dagens program undersøger vi om Rasmus Jarlov har styr på isen. Vi kigger også på om Thurø er den ø i Danmark med flest kendte pr. indbyggere. Vi har også en opfølgning på AMO, der har stjålet Jytte Andersens kageopskrift. Simon De Assis tjekker om PET og Midt- og Vestjyllands politi har braget ind i den forkerte lejlighed, fordi der er høj stue. Oliver har naturligvis også nyhedsoverblikket med og giver en update på vaccinerne og MeToo i Socialdemokratiet. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Påstand mod påstand

  Torsdag 4. feb. 2021

  Inger Støjberg har meldt sig ud af Venstre, og det kalder på påstande inde fra Borgen. Samtidig er der ny vaccine på vej til Danmark. Vi bevæger os på gyngende grund, når vi undersøger, om Danmark vil kunne klare sig bedre økonomisk uden kongehuset. Vi kigger også på, om man kan redde børnene i Al-Hol, hvis man kan redde børn i Holbæk. Så er der nyt fra Aarhus Letbane. Og endelig så undersøger vi, om 'Drømmekagen fra Brovst' overhovedet er fra Brovst. Noget tyder nemlig på, at Amo har "lånt" opskriften fra en lille dansk pige. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Påstand mod påstand

  Onsdag 3. feb. 2021

  I dagens program undersøger vi først følgende påstand: Fisk kan ikke se vand. Vi kigger også på påstanden om, at der kun findes to brødrepar i Danmark, der hedder Theo og Vitus. Producer-Oliver har nyhedsoverblikket med - her står den på vaccinepas, SSI og forskellige scenarier i forhold til genåbning. Simon De Assis, researcher, er dykket lidt ned i politikeres partiskifte. Spørgsmålet er, om det er en sammenhæng mellem partiskifte og meningsmålinger. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Påstand mod påstand

  Tirsdag 2. feb. 2021

  I dagens program har vi været i Børsen. Her skal vi have tjekket påstanden om, at Bavarian Nordic kan producere vacciner nok til Skandinaviens behov på en uge? Vi tester også påstanden om, at Adolf Hitler er grundlæggeren af den børnepædagogiske tankegang i Danmark? Så har producer-Oliver gode nyheder med på vegne af PostNord, og så får vi også lige vendt Inger Støjbergs rigsretsshow. Simon De Assis, researcher, dykker ned i et nyt forskningsprojekt. Kommunale politikere favoriserer åbenbart vælgere på baggrund af ophav. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Mandag 1. feb. 2021

  I dagens program undersøger vi, om favoritsaucen fra Jensens Bøfhus nu også er danskernes favoritsauce. Vi kigger også på påstanden om, at Coca Cola smager bedre på dåse end på plastflaske. Producer-Oliver har nyhedsoverblikket med - her står den på Michael Aastrup Jensens tur til Dubai og nogle bøvl med vaccinen AstraZeneca. Simon De Assis, researcher, er dykket lidt ned i Mette Frederiksens retorik. For hvad betyder: Myndighederne anbefalede det, egentligt? Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Torsdag 28. jan. 2021

  Håndboldfeberen er over os, og derfor har vores lytter Amir en håndboldpåstand. Håndbold stammer fra Birkhovedskolen i Nyborg, påstår han. Vores anden lytter Malthe påstår, at det at være meteorolog på tv eller i radioen er det absolut mest risikofrie job. Vi skal have en torsdags-påstandsoversigt, og den leverer Oliver. Han kommer forbi Dansk Folkeparti, som har ønsket Inger Støjberg en god weekend i avisen, og et borgerforslag, for at Mette Frederiksen skal for en rigsret, kommer ind forbi Folketinget. Derudover skal vi forbi Kina, som er begyndt at bruge vatpinde i numsen til corona-test. Skæg er ikke en god idé, når man skal have mundbind på. Men hvilke former for skæg er værst, og hvilke er okay? Det har vores researcher, Simon De Assis, kigget på. Vores praktikant Lasse Bjerregaard har sidste dag på programmet i dag, og dermed takker en vaskeægte legende af. Derfor får han æren af at være researcher og dommer i løbet af dagens program. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Tirsdag 26. jan. 2021

  Mads er fan af både håndbold og fodbold, men han påstår, at det er sværere at score på en friløber i fodbold end i håndbold. Vores anden lytter Mads påstår, at han er den eneste fra Mors, som har spillet på Roskilde Festival. Det må vi til bunds i! Vi skal have en påstandsoversigt i dag, og Oliver Bøttner har lavet en til jer. Vi skal omkring en russisk Daniel Agger og noget mink-erstatning. Flere påstår, at erstatningsaftalen i forbindelse med mink-slagteriet i Danmark er for dyr. Men er den egentligt det? Det har vores researcher, Simon De Assis, kigget på. Venstres Michael Aastrup er ude med en ny Dubai-påstand, som vi selvfølgelig går i sømmene. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Mandag 25. jan. 2021

  Alle, der er taget til Dubai, har samme undskyldning: "Det var arbejde". Det siger både influencerne og Michael Aastrup Jensen fra Venstre. Vi undersøger, om Michaels påstand faktisk passer. Vi kigger også på dukkeafbrændinger af både Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen. Vi undersøger derudover, om det kan passe, at Pernille Vermund har lavere lixtal end en pixibog. Og sidst, men ikke mindst, så skal vi selvfølgelig undersøge lytterpåstande. Vi skal derfor finde ud af, om alt mad passer til enten chokolade eller bacon. Og om der findes en dansker, som ikke har mødt en kendt. Reporter: Simon De Assis. Redaktør: Oliver Bøttner. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Torsdag 21. jan. 2021

  Stregspillerne i håndbold rammer gulvet i feltet, før de kaster bolden. Det påstår vores lytter Laurits. Jesper påstår, at man gerne må tisse offentligt, hvis man er presset. Det må vi til bunds i. Producer-Oliver bringer en påstandsoversigt, og i dag kommer vi forbi USA's nye præsident, 'travle' Joe Biden, og 'corona-krigerne', som tager ekstravagter, men bliver straffet for det. 'Pølse-gate' fortsætter i dag, og nu skal forsvarsminister Trine Bramsen svare på, hvorfor der ikke var en pølsevogn som lovet, da soldaterne kom hjem fra Estland forleden. Og så har vores researcher, Simon De Assis, fundet frem til, at navnet Lars er et magtfuldt navn i erhvervslivet. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Tirsdag 19. jan. 2021

  Hvis verdens 1000 rigeste mennesker gav 50% af deres formue, så kunne vi udrydde hungersnød i verden. Det påstår Daniel. Vores anden lytter Jonas påstår, at Varde Kaserne er den arbejdsplads, hvor de drikker flest Monster energidrik pr. medarbejder i Danmark. Påstandsoversigten bliver præget af Donald Trump i Dag. Oliver laver nemlig en Trump-special i dag. Vi kommer omkring påstande om Trumps travle sidste dage, og at præsidenten angiveligt har en liste med omkring 100 folk, han muligvis kan benåde. I går fyldte pølsevognen 100 år, og det har vores kære politikere været meget aktive med på diverse sociale medier. Bl.a. forsvarsminister Trine Bramsen brugte den specielle dag til personlig branding, og lige dét har Simon De Assis kigget på. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Påstand mod påstand

  Mandag 18. jan. 2021

  Hende fra telefonsvaren er den kvindestemme, flest danskere har hørt det sidste årti. Det påstår vores lytter Oliver i hvert fald. I en lidt anden boldgade har vi Lucas' påstand. Han påstår, at FCK-fans er klogere end Brøndby-fans. Det betyder den store 'Hvem er klogest - FCK eller Brøndby - Quiz'! Oliver har vanen tro en påstandsoversigt til jer, og i dag vil hans oversigt komme omkring epidemiloven og Fie Laursen, som er blevet muslim. Rige mennesker kan tage til Dubai og blive vaccineret, men angiveligvis ikke hvis de er unge. Men passer det nu helt? Simon De Assis har infiltreret Knightsbridge Circle, som er en form for rigmandsklub, for at komme til bunds i det. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Påstand mod påstand

  Torsdag 14. jan. 2021

  Gitte Hænning ligger nummer 1 på viral listen på Spotify med 'Tag med ud og fisk'. Vi har en påstand om, at hun ikke ved, at hun er ved at lave 'den nye pilfinger'. Kristian har til gengæld lidt af en 'old school' påstand. Han påstår, at siden Polle fra Snave-reklamen kom til i 2001, er der blevet stjålet mere end 250 Snave-by-skilte. Vi kører en 'rigsrets-special' i dag. Oliver kommer omkring påstande om både Donald Trump og Inger Støjbergs kommende rigsretssager. TV 2 har droppet deres 'MeToo'-dokumentar, fordi TV 2 ikke kan undersøge TV 2. Men medarbejderne på TV 2 mener, det er utroværdigt ikke at bringe dokumentaren. Simon har kigget på sagen og fundet en MEGET troværdig kilde. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Påstand mod påstand

  Onsdag 13. jan. 2021

  Larm er lig med effektivitet. Det påstår Nikolaj i hvert fald, når det gælder støvsugere. Så jo mere en støvsuger larmer, jo bedre er den. Norske kommentatorer er rablende sindssyge - eller Aksel påstår i hvert fald, at de norske kommentatorer er de mest entusiastiske og aggressive. Vi kører en svindler-påstands-special-oversigt i dag fra Oliver. Vi skal forbi Fredericias eks-borgmester Jacob Bjerregaard, som påstår, at han ikke har fået særbehandling ved køb af en grund. Derudover så skal vi forbi big time korruption i politiet. Vores researcher, Simon De Assis, har kigget på den børnehave, som det er på Twitter, mellem Socialdemokratiets Jeppe Bruus og Dansk Folkepartis Peter Skaarup. Børnehave-twitter-krigen kommer sig af, om Rigspolitiet indblanding i mink-sagen skal tjekkes i sømmene i forbindelse med, at de ringede til minkavlere for at få dem til at slå deres raske mink ihjel. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Påstand mod påstand

  Tirsdag 12. jan. 2021

  Der findes ikke et spin-off, som er bedre end originalen. Det påstår vores lytter Laura, og så må vi jo teste det. Lucas har derimod en mærkværdig påstand om, at der findes en lov om, at man må slå en svensker med en pind, hvis vedkommende krydser Øresund, når det er frosset til. Folk smider en påstand i den ene tabloid-avis efter den anden, men hvilke er de bedste? Oliver holder styr på det for dig. Vi kommer omkring Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, som måske ikke selv forstår sine restriktioner. Vi kigger også på en påstand fra fungerende erhvervsminister, Dan Jørgensen, som har svært ved udbetale penge til de trængte virksomheder, der er i nød. Letbanen mødte igen problemer med at køre i dag. Årsagen: Frost. Men så holder deres påstand ikke, som også lidt har været et slogan for dem. 'I sne, gus og slud skal østjyderne ud', lyder det på deres hjemmeside, men gør de det? Det kigger vores researcher, Simon De Assis, på. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Påstand mod påstand

  Mandag 11. jan. 2021

  Veganerpartiet har jo fået sit indtog i dansk politik. Men vores lytter Jacob påstår, at der ikke findes et eneste medlem i oppositionspartierne, som er veganer. Kan det virkeligt passe? Du kender det sikkert - din mor laver lækker flæskesteg med brune kartofler og brun sovs. Men er sovsen altid lige brun? Andreas påstår, at madkuløren til sovsen er halvt så effektiv som for 20 år siden. Påstand mig her, påstand mig der. Oliver laver lige en oversigt med de bedste fra mediebilledet. Blandt andet denne her fra Altingets politiske kommentator, Erik Holstein: 'En blind muldvarp med solbriller i en mørkelagt kulkælder kan på lang afstand se, at året 2020 har været elendigt for Venstre'. Og så er viceborgmester i Lyngby, Simon Pihl, havnet i et væld af forvirrende påstande efter at have kørt rundt i en Ferrari. Kina vil have fingrene i Uffe Elbæk og Katarina Ammitzbøll, og Uffe har meldt ud, at han nok skal til at dobbelttjekke, hvor han mellemlander - er det et land, der har udleveringsaftale med Kina? Simon De Assis undersøger, hvad Uffe kan gøre. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Torsdag 7. jan. 2021

  Dansk Idrætsforbund påstår, at hvis der kommer vilde heste, kvæg og bisoner i naturen, så vil det skræmme motionisterne væk. Men vil sådan en gratis Knuthenborg safari tur skræmme de aktive danskere? Det kigger vi på. Men vi skal også have en lytterpåstand, og i dag skal vi omkring en biker-påstand. Søren påstår, at Harley Davidson's logo er det mest tatoverede logo i Danmark. Nogle laver huskesedler, når de skal handle, nogle laver top 10 over deres yndlingssange på en torsdag, men Oliver han laver altså påstandsoversigter. I dag kommer vi omkring Sanjay Shah, som påstår, at hvis han kommer i fængsel i Danmark, så forlænges hans liv sikkert med tre år. Direktør for Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, påstår til gengæld, at han er parat til at skubbe en eksportmedarbejder foran i køen fremfor sine egne forældre. Kongressen blev stormet af Trump-tilhængere i går. Flere mener, det er Trumps skyld, men hvem kan man give skylden for miseren? Det kigger vi på, og så har vores researcher, Simon De Assis, kigget på fyren med hornene. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Onsdag 6. jan. 2021

  Sport er godt, sport er sundt. Men sportskagen fra La Glace er det mest usunde med ordet 'sport' i. Det påstår vores lytter Josh. Vi skal også have en klassiker i dag, fordi Mark påstår, at det var ægget, der kom først og ikke hønen. Det skal vi have slået fast en gang for alle. Onsdag er tredje dag på ugen, og det er derfor tredje dag i denne uge, hvor folk smider om sig med påstande i mediebilledet. Som altid, så sørger Oliver for, at du hører de bedste påstande. I dag skal vi omkring Jes Dorph-fyringen, corona-vacciner og at der muligvis er sket en fejl, da WHO ikke kunne få lov at komme ind i Kina. Inger Støjberg påstår, at man ikke dør af en rigsretssag. Men gør man ikke det, og hvis man ikke dør, hvad sker der så? Det kigger vores researcher, Simon De Assis, på. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Tirsdag 5. jan. 2021

  Vi har alle sammen hørt det: En svane kan brække en arm. Det påstår Ida, at en svane ikke kan. Vores lytter Kasper har en tricky påstand til os. Han påstår, at der er flere mursten i København, end der er mennesker på jorden. Hvad mon vi finder ud af? Påstandsoversigten er alfa omega, så du kan finde rundt i det påstandsunivers, vi er i. Oliver kommer omkring pressemødet om coronavirus i dag og ser på, at meget få er blevet vaccineret i dag. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Producer: Oliver Bøttner.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Mandag 4. jan. 2021

  Svend påstår, at han er den eneste, der er døbt Svend i 1984, også selv om der står noget anderledes i registret. Så vi tager skovlen frem og får gravet i påstanden. Emilie er gået lidt mere 'lækkersultent' til værks. Hun påstår, at der altid er flere brune M&M's i de brune M&M's pakker med chokoladeknapper i. Én påstand, to påstande, tre påstande.... Mediebilledet er fuld af påstande, og Oliver har kigget på de bedste. Vi kommer omkring Trump, som selvfølgelig stadig påstår, at præsidentvalget i USA er foregået forkert. Formand for Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, påstår, at selv en blind mand kan føle med sin stok, at det er en alvorlig situation i Venstre. Men hvordan kan han det? Der er kommet en ny serie for de små på Ramasjang. Den har det mundrette navn 'John Dillermand', og flere påstår, at serien er upassende. Det har vores super-researcher, Simon De Assis, undersøgt. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Tirsdag 22. dec. 2020

  Simon De Assis har gennem hele december kigget på påstanden om, at DR's julekalender 'Julefeber' er verdens mest deprimerende julekalender. Det finder vi ud af en gang for alle. Vi har haft et specielt år med coronavirus. Men vi får et bedre 2021 end 2020, påstår vores lytter Ida. Det håber vi også, så det kigger vi på. Det sidste sender for 'Påstand mod påstand' i år, og derfor også sidste gang med Olivers påstandsoversigt. I dag kommer vi omkring det at gå i kirke juleaften og den nye type coronavirus, som man har fundet i stor stil i England. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner.

  Underholdning
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Mandag 21. dec. 2020

  Sandra påstår, at P3 er den radiokanal i DR, som har flest radioværter med selvopfundne kunstnernavne. Vi tæller Maria Fantino, Simon De Assis, JoJo osv. Men har de andre DR-kanaler flere? Simpsons har ikke helt forskellige introer i alle deres afsnit, selv om Simpsons selv promoverer sig på det. Det påstår Klaus. Påstand mig her, påstand mig der. Oliver har igen lavet et overblik over de bedste påstande i mediebilledet. Vi kommer omkring SoMe-Mor-Mette, a.k.a. vores kære statsminister, og vores allesammens Naser Khader, som ikke helt er sikker på, hvad det vil sige at være en retsstat. Er det syret, at man taler helt vildt og tovligt om begrænsninger i kirken, men slet ikke nævner moskeer? Det kigger vores researcher Simon De Assis på. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner.

  Underholdning
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Torsdag 17. dec. 2020

  Verdens bedste julesang - måske - Last Christmas med Wham hører vi rigtig meget til jul rundt omkring. Men er det overhovedet en julesang? Det påstår vores lytter Mathias, at det ikke er - Det er en kærlighedssang, siger han. Hvis du har set Friends, så har du nok bemærket, at der er folk der griner i baggrunden. Men er det rigtige grin, eller virkeligt gamle grin, hvor folkene bag ikke er i live mere? Det påstår Marc, at det er, og det skal vi selvfølgelig til bunds i. Påstande er der mange af, men Oliver Bøttner giver os et overblik over de bedste i mediebilledet. I dag kommer vi forbi påstanden 'Happenings er altid en god ting' og hjælpepakker til de kære julemænd og andre sæsonerhverv. Smitteopsporingen er blevet mindre effektiv, er der nogen, der påstår. Derfor hjælper Martin og Sebastian Danmark med smitteopsporing, så vi kan blive mere effektive til det. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Producer: Oliver Bøttner.

  Underholdning
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Onsdag 16. dec. 2020

  Du er ude og spise en stor saftig bøf på din yndlingsrestaurant. Det smager herligt, men det kan altid blive lidt bedre. Det påstår vores lytter Jonas, men kan det virkelig det? Det undersøger vi. Jesper er i julehumør, men han påstår, at det er vikingernes skyld, at vi holder jul netop i denne tid på året. Der er et væld af påstande i mediebilledet, og vores producer, Oliver Bøttner, holder det forkromede overblik for os. Vi kommer omkring påstande i forbindelse med den nye politiaftale, som betyder, at vi igen får et rejsehold i Danmark. Derudover påstår Donald Trump, at det er for tidligt at give op. Han tror stadig på, at han kan fortsætte som præsident, men hvad er hans muligheder? Har Mette Frederiksen stjålet et citat fra Gandhi? Det er der nogle, der mener, og vores researcher, Simon De Assis, har kigget på det. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner.

  Underholdning
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Tirsdag 15. dec. 2020

  Hvis du har fødselsdag i julen fremfor eksempelvis den 24. juni, så får du ikke gaver for lige så stor en værdi. Det påstår Rene i hvert fald. Vores lytter Per er kæmpe Rungsted-fan, når det gælder ishockey, og han var til en kamp i 90'erne mellem Vojens IK og Rungsted, hvor Vojens både blev spillet og sunget ud af banen. Det er første og eneste gang, hvor det er sket for Vojens IK på hjemmebane. Oliver har styr på påstandene i mediebilledet, og i dag kommer vi omkring påstande omkring corona-situationen i Danmark, og forbi Prins Andrew, som muligvis har været en skidt dreng. Inger Støjberg har været en del i vælten, men sagen om den ulovlige splitning af asylpar minder på en del punkter om minkskandalen. Men hvordan, tænker du nok. Det har vores kære researcher, Simon De Assis, kigget på. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund.

  Underholdning
 • 1:55:59
  Påstand mod påstand

  Mandag 14. dec. 2020

  '... Og en smørklat smør!' Det skal der jo på risengrøden til sidst, men hvor stammer risengrøden fra? Mikkel påstår, at den er blevet opfundet i Jylland. Ivan påstår, at hvis du skal slås mod enten 100 heste på størrelse med en and, eller en and på størrelse med en hest, så skal man vælge at slås mod anden, fordi der er det nemmest at vinde. Avisforsiderne er prydet med vigtige nyheder. Men i de nyheder, der gemmer sig små og store påstande, som Oliver Bøttner igen giver os et overblik over. Vi kommer omkring den aktuelle misere omkring Inger Støjbergs 'asyl-par-splittelse', og at folk, der deler 'umbrella-videoerne', er dummere end leverpostej. Vores producer, Simon De Assis, har en mission i december. Er DR's julekalender den mest deprimerende julekalender i verden? Det kigger han på. Producer: Simon De Assis. Værter: Martin Plauborg og Oliver Bøttner.

  Underholdning
 • 1:55:59
  Påstand mod påstand

  Torsdag 3. dec. 2020

  Lasse er en af de lyttere, som bare spytter gode påstande ud. Han påstår, at alle danske byer, med over 5.000 indbyggere, har mindst 1 hus med overdrevet meget julepynt. Peter er en stolt tømrer, og han påstår, at tømrere er generelt klogere end andre håndværkergrupper. Det tester vi selvfølgelig på den eneste rigtige måde! Hver dag fyldes mediebilledet med påstande, og Oliver har som altid lavet en oversigt over nogle af de vigtigste. Bl.a. bliver der påstået, at vi skal holde jul uden at slå bedstemor ihjel, og så skal vi omkring swingerklubberne i Danmark. Vores researcher, Simon De Assis, har igen kigget på DR's nye julekalender. Er det virkeligt verdens mest deprimerende julekalender? Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner.

  Underholdning
 • 1:55:59
  Påstand mod påstand

  Onsdag 2. dec. 2020

  Fatih påstår, at der bliver peget i alle de film, som Harrison Ford er med i. Det er åbenbart en ting, som bliver kaldt "Finger of doom". En anden lytter kan ikke nyse og holde øjnene åbne imens, og derfor påstår han, at det simpelthen ikke kan lade sige gøre. Hvad gør man, når mediebilledet er et hurlumhejhus af påstande, som er svære at blive klog på? Man laver en skarp oversigt, og det har Oliver selvfølgelig gjort igen. I dag kommer vi omkring godkendelsen af corona-vaccinen i England, og Pamela Anderson som har set sig sur på minkfarmene i Danmark. DR's julekalender er blevet beskyldt for at være verdens mest deprimerende julekalender. Vores super researcher, Simon De Assis, tager kampen op og undersøger det. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner.

  Underholdning
 • 55:59
  Påstand mod påstand

  Tirsdag 1. dec. 2020

  I dag i en lidt kortere version, men ikke desto mindre skal vi stadig lidt rundt. Kender du det, hvor du kun mangler at skrabe et sølle juletræ for at vinde millionen? Vores lytter Maja påstår, at alle, der vinder en million på en skrabekalender, de skraber altid juletræet den 24. december. Påstande flyver fra og højre og venstre i det danske land, men Oliver sørger for, at vi kender til de vigtigste. I dag har vi en mink-special. Fødevarestyrelsen og politiet siger, at det var en fejl, da de påstod, at døde mink ikke kan smitte med coronavirus. I en lidt anden, men alligevel samme grøft, har vi vores kære justitsminister Nick Hækkerup. Justitsministeriet har ringet til forskellige medier og sagt, at de skal stoppe med at bruge ordet 'ordre', som flere medier har brugt i forbindelse med Mette Frederiksens pressemøde, hvor hun sagde at alle mink skulle slås ihjel. Hr. Hækkerup påstår, at det ikke er mærkeligt, at de ringer ud og beordrer folk til ikke at bruge ordet 'ordre'. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner.

  Underholdning
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Mandag 30. nov. 2020

  Vi skal have en klassisk 'påstand mod påstand by-special' i første time. Vores lytter Andreas påstår nemlig, at Brande er den by i Danmark med flest jobs pr. indbygger. Tid er en kostbar ting, men jo tættere på ens arbejdsplads eller uddannelse man bor, jo værre er man til at komme for sent. Det påstår vores lytter Mathias i hvert fald. Det forkromede påstandsoverblik leveres af Simon De Assis i dag. Boligblokken Lundtoftegade er på ghettolisten, og de vil gerne fjernes fra den. Deres påstand er, at de til en demonstration taler et sprog, som er svært at svare tilbage på. Derudover skal vi kigge lidt på korruption og misbrug i Rigspolitiet. Brugte batterier fra Danmark ødelægger polsk landbrugsjord. Virksomheden Stena, som står for at destruere danske batterier på den bedst mulige måde, påstår, at de har gjort, hvad de skal, men at de også godt kunne have gjort mere. Men er det sandt? Det tjekker vores praktikant Lasse Bjerregaard. Værter: Oliver Bøttner og Sebastian Johan Lund. Producer: Simon De Assis.

  Underholdning
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Torsdag 26. nov. 2020

  Verden er fuld af påstande! I 'Påstand mod påstand' finder vi ud af, hvilke påstande der passer, og hvilke der er varm luft. Og uanset om påstandene kommer fra lytterne eller fra politikere, står Martin og Sebastian klar til at kæmpe mod uret for at be- eller afkræfte dem. Med sig har de den hårde, men retfærdige, producer Oliver, og den altid eminente researcher Simon. Og vigtigst af alt: Alle P3's lyttere. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Lund.

  Underholdning
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Onsdag 25. nov. 2020

  Dagens version af 'Påstand mod påstand' er meget særlig. Vores telefonsystem gik ned i går - og derfor følger vi op på en McDonald's-påstanden fra i går. For kan det passe, at der er fejl i minimum 50% af alle de leveringer, der bliver stukket ud fra McDrive? Vi undersøger det. Derefter så går vores telefonsystem ned igen. Derfor undersøger vi, hvor mange påstande vi kan afkræfte uden brug af telefoner. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Reporter: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner.

  Underholdning
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Tirsdag 24. nov. 2020

  Vores lytter Jeff påstår, at han og hans bror Cliff er det eneste brødrepar i hele verden med de navne. Så vi skal i gang med en verdensomspændende efterforskning. Patrick er ved at være træt af ikke at få det, han bestiller, når han kører i McDrive ved McDonald's. Han påstår, at minimum 50% af alle bestillinger i McDrive udleveres med fejl eller mangler. Danske Bank har jokket i sovsen, fordi de igen har lavet en ret stor fejl, som har indflydelse på mange. Til et møde, som er blevet optaget, bliver der slynget nogle påstande ud, som Oliver har kigget på. Derudover kigger han også på, hvornår noget er en ordre. Vores kære justitsminister, Nick Hækkerup, har en påstand om, at når der bliver sagt på et pressemøde, at alle mink skal slås ihjel, så skal det altså ikke kaldes en ordre. Er det lidt ligesom at være i Nordkorea, når man arbejder på jysk lager? Det er der en tidligere medarbejder, som påstår. Vores researcher, Simon De Assis, han dykker ned i påstanden. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner.

  Underholdning
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Mandag 23. nov. 2020

  Kender du det, hvor en måge er herre meget på tværs i Jylland? I hvert fald påstår Mikkel, at måger er modigere i Jylland, end de er på Sjælland. Men er der virkelig nogen som helst sammenhæng? Apropos intet med måger, så har Thomas lidt af en golf påstand. Han påstår, at der bliver solgt flere venstrehåndede golfkøller pr. solgt golfkølle i Canada sammenlignet med alle andre lande. Oliver har selvfølgeligt også luret lidt på påstande i mediebilledet, og der er netop lavet et udspil til en grøn skattereform. Den florerer der flere påstande omkring, blandt andet at den er hamrende uambitiøs. Salling medarbejderne får sig en ekstra god julegave i år, påstår Salling Group. Men er rabatkuponer 'en ekstra stor julegave'? Inger Støjberg er et ekko af Donald Trump, påstår professor i retorik ved Københavns Universitet Lisa Storm Villadsen efter nylige udtalelser fra hende. Det har vores klasse-researcher, Simon De Assis, selvfølgelig haft en lup på. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner.

  Underholdning
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Torsdag 19. nov. 2020

  Vi er voldsomt smukke i Skandinavien, påstår vores lytter Mette. Hun siger nemlig, at skandinaverne er så smukke, fordi vikingerne tog på togt i England og tog alle de smukke mennesker med. Det er også derfor, at englænderne er så grimme i dag. Måske har vores lytter Samuel været lidt for meget til rød-gul-grøn fest. I hvert fald har han en påstand om, at det ikke virker at blinke med lyset, for at det bliver hurtigere grønt i lysreguleringen. Politiet har begået ulovligheder - det er en nyhed, som Liberal Alliances Henrik Dahl påstod er så vild, at han næsten ikke kunne have den i hovedet. Men hvad kan han have i hovedet? Det har vores researcher, Simon De Assis, kigget på. Der sker en masse spændende ting i det danske land, og med det følger et hav af påstande. Oliver gennemgår nogle af dem. Ekstra Bladet har sammenfattet en lille påstandsfødselsdagssang til Danmarks bedste statsminister, Mette Frederiksen. Derudover er der en påstand om, at Kronprinsesse Mary var ude for en uvant situation forleden. Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Researcher: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner.

  Underholdning
 • 1:56:00
  Påstand mod påstand

  Onsdag 18. nov. 2020

  Murere har ret til at bære sabel om søndagen, påstår vores lytter Kasper. Men hvordan er det med våbenloven i Danmark? Dannie er en vaskeægte nordjyde, og han mener, at 'Vi nordjyder er de bedste i landet til at prutte om prisen'. Det skal vi selvfølgelig til bunds i. Mundbind virker... Mundbind virker ikke. Hvem fanden ved det? Simon har nyt i sagen. Påstandsoversigten kan vi ikke komme udenom, fordi det vrimler med dem. Oliver tager dig igennem nogle stykker. "Vi vil være billigst", siger Elgiganten. Men vil de det? Danmarks bedste statsminister, Mette Frederiksen, er begyndt at lave 'live-sessioner' på Facebook, og her er hun citeret for, at "det er umuligt at sige, hvordan julen bliver". Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund. Reporter: Simon De Assis. Producer: Oliver Bøttner.

  Underholdning