Live kanaler

Skoleskemaet

Værter: Martin Plauborg og Simon Henriksen.

Underholdning

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 2:55:59
  Skoleskemaet

  Bombequiz, skattely og komiker-tortellini

  Den sidste udgave af Skoleskemaet for denne gang. Vi har kombineret dansk og historie og har om vendinger og ordspil. Vi får også besøg af Maya Tekeli, der skal hjælpe os med vores valgfag Memes. Vi laver et meme med Helle Thorning Schmidt og snakker om, hvordan man kan implementere memes i undervisningen. Vi finder overraskende ud af, at det faktisk kan være med i mange forskellige fag. Sidst men ikke mindst skal vi have Social skills. Vi fokuserer i social skills på det at være sjov i sociale sammenhænge og er så heldige at have intet mindre end Mikkel Klint Thorius med som gæst. Mikkel fortæller os, at han elsker tortellini og mener overraskende nok ikke, at det at være sjov, skal på skoleskemaet. Værter: Martin Plauborg og Simon De Assis.

  Underholdning
 • 2:55:59
  Skoleskemaet

  Motivation, Sønderborg-tricket, og dræberbier

  Det er torsdag, og du skal fodres med nye fag af dine to vikarer. I dag står den på biologi, motivation, og trick-tysk. Freja ringer ind og fortæller om den bedste lærer, hun nogensinde har haft, nemlig Fru Paaske, der styrede slagets gang i tysk. Vi skal snakke om tømmermænd i biologi, for hvordan er det vi undgår dem? Vi får også besøg af motivator og inspirator Hardeep Dhanjal, der skal hjælpe os med at få motivation på skoleskeamet. Hardeep kommer med en brandtale, der skal få dig op af stolen og ud af døren. Sidst men ikke mindst skal vi have trick-tysk, vi får hjælp af en sand ven af huset, der forklarer os om Sønderborg-tricket. Vi slutter af med det daglige overlevelsesråd. Dagens råd går ud på, hvordan du overlever en livstruende situation med dræberbier ved din side. Værter: Martin Plauborg og Simon De Assis.

  Underholdning
 • 2:55:59
  Skoleskemaet

  Privatøkonomi, sten-saks-papir og en rigtig lortedate

  Skoledagen står for døren, og vikarerne tager dig i dag gennem fagene matematik, privatøkonomi og edb-dating. Vi forsøger at regne i radioen. Vi mener nemlig, at den bedste måde at lære at regne sker, hvis regnestykkerne er lidt sjovere end i lærebøgerne. Vi får besøg af Karin Lund Frank, der skal hjælpe os med at få faget privatøkonomi på skoleskemaet. Vi skal have styr på, hvordan man laver et budget, og hvad man bør gøre for at holde styr på sine hårdtjente penge. Vi har Mikkel og Mathias med, der pryder frikvarteret med en omgang sten-saks-papir. Vi forsøger også at afkode de bedste og dårligste scorereplikker, og har Andreas med der fortæller om den dårligste date, han har været på - en date der involverer hans far og noget lort. Værter: Martin Plauborg og Simon De Assis.

  Underholdning
 • 2:55:59
  Skoleskemaet

  Sjove kaldenavne, gemmeleg og debatskills

  Hvad er en mindretalsregering, og hvordan debatterer man? Det giver vi dig svaret på i dag. Dagens udsendelse byder på samfundsfag, debat og idræt. Vi laver analogier, der skal gøre det lidt lettere for dig at forstå hele den politiske verden. Vi får besøg af DSU-formand Frederik Vad Nielsen, der hjælper os med at få debat på skoleskemaet. Vi hører folk om de sjoveste kaldenavne til deres lærer i radioen, og så fortæller Stefan om hans fantastiske lærer Søren, der reddede hans skoletid. Simon underviser i gin & yoga, og Martin må konstatere, at det rent faktiske er hårdere end han troede. Værter: Martin Plauborg og Simon De Assis.

  Underholdning
 • 2:55:59
  Skoleskemaet

  Tag-fat, emojiverdenen og sexundervisning

  Klokken ringer ind, og det er tid til den første udgave af Skoleskemaet på P3. Simon og Martin tager dig i hånden og guider dig gennem dagens lektioner. Vi har dansk og dykker ned i grammatikken i kommentarfeltet på nationen. Vi skal også høre Julie, der fortæller om den bedste vikar, hun nogensinde har haft, nemlig Anna. Vi bryder udsendelsen med en gang frikvarter og leger tag-fat i radioen, mens lytteren Silas agerer kommentator. Vi skal også have styr på emoji-gamet og hjælper derfor Markus med at tyde to emojier fra hans chef. Sidst men ikke mindst har vi sexolog Ditte Winkel med i studiet. Det viser sig nemlig, at rigtig mange kvinder ikke oplever at få orgasme under sex. Ditte agerer derfor underviser og hjælper os med at komme komme den rette vej, så vi kan komme vores kvinders tilfredsstillelse til undsætning. Værter: Martin Plauborg og Simon De Assis.

  Underholdning