Live kanaler

Splittet til atomer

Har du nogensinde tænkt over, hvordan din yndlingssang blev til? Tag med på den sjoveste og vildeste musikalske opdagelsesrejse, når vært Andrew Moyo og lyddesigner Ida Skjerk splitter nogle af deres yndlingssange til atomer og sammen med kunstnerne bag, graver alle historierne, følelserne og drømmene frem, der gemmer sig som små skatte i musikken.

Musik

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 32:34
  Splittet til atomer

  Gulddreng: Model

  Før Gulddreng er blevet til Gulddreng, bliver sangen Model lavet. Model er blevet til gennem brandert inspirationer, brainstorme over de pinligste scorereplikker og i samarbejde med dygtige producere. Da nummeret er færdigproduceret, har Malte Ebert endnu ikke nogen pladekontrakt, og der er ingen, som har hørt den færdige demo. Så Malte og resten af Model-holdet tester sangen af på deres første publikum: De cruiser gennem Århus med Model ud af højtalerne og nedrullede vinduer. Og sangen bliver i den grad bemærket. Der er et publikum for Model! Men Malte er endnu ikke klar over helt, hvor stort et publikum Model vil få, når først Gulddreng også er skabt. Vært: Andrew Moyo. Gæster: Malte Ebert. Klipper & lyddesigner: Ida Skjerk. Redaktør: Ula Bach Hulgård. Programansvarlig: Karen Albertsen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix. Grafiker: Sarah Vestergaard.

  Musik
 • 27:10
  Splittet til atomer

  Sys Bjerre: Malene

  Sys Bjerre har brændt sin utro kærestes lejlighed ned, spredt hans tøj ud over Vesterbro og hældt vand i hans Xbox. Eller det synger hun om i gigahittet 'Malene', for hele historien er en løgn, men en løgn med ægte følelser. Den her podcast handler om, hvordan man går fra at være kontrolleret perfektionist til at lave musik med glæde. Hvordan man går fra at frygte fremtiden, til pludselig at lykkes med sin drøm. Og det hele begynder med Sys Bjerre og 'Malene'. Vært: Andrew Moyo. Gæster: Sys Bjerre. Klipper & lyddesigner: Ida Skjerk. Redaktør: Ula Bach Hulgård. Programansvarlig: Karen Albertsen. Foto: PR. Grafiker: Sarah Vestergaard.

  Musik
 • 26:00
  Splittet til atomer

  Fyr og Flamme: Øve Os På Hinanden

  Laurits står og panter flasker da en melodi dukker op i hans hoved. Han kan mærke, at den her melodi kan noget, så han må synge den hele vejen hjem i bilen for ikke at glemme den. Det er begyndelsen på det, der skal blive Fyr og Flammes store sang; Øve Os På Hinanden. En sang der efterfølgende tilmeldes Dansk Melodi Grand Prix og vinder. Og en sang der er blevet så populær, fordi den vedkommer alle aldre og alles musiksmag på så forskellige måder. Som Jesper fortæller: "Det er modigt at høre vores musik", og i denne podcast skal vi nu dykke ned i netop den musik. Vært: Andrew Moyo. Gæster: Jesper Groth & Laurits Emanuel. Klipper & lyddesigner: Ida Skjerk. Redaktør: Ula Bach Hulgård. Programansvarlig: Karen Albertsen. Foto: Universal Music. Grafiker: Sarah Vestergaard.

  Musik
 • 30:38
  Splittet til atomer

  Volbeat og Johan Olsen: For Evigt

  Michael sidder som en zombie i mørket. Han er stået op midt om natten fordi der er en melodi, han ikke kan få ud af hovedet. På kort tid er omkvædet og melodien lavet. Nu mangler teksten. Michael går i seng igen med en fornemmelse af at den her sang, kan blive et hit. Han har dog ingen ide om præcis hvor stort et hit, det skal blive. På under et døgn skriver Michael Poulsen megahittet 'For Evigt'. Flere år efter sangens udgivelse, spilles den stadig til bryllupper, begravelser, konfirmationer og i resten af verden. Vært: Andrew Moyo. Gæst: Michael Poulsen. Klipper & lyddesigner: Ida Skjerk. Redaktør: Ula Bach Hulgård. Programansvarlig: Karen Albertsen. Foto: Ross Halfin. Grafiker: Sarah Vestergaard.

  Musik
 • 25:11
  Splittet til atomer

  Branco: Hundo

  To jernporte åbner sig ind til en kæmpe villa et sted i Grækenland, og ind gennem porten ruller to jeeps og en ATV. Vi er landet i Motivation Mansion, stedet hvor Branco og hans hold skaber sangen Hundo. Flere venner flyves spontant til Grækenland, hvor de cruiser, tager i byen, flyver helikopter, sejler yachts og - hvor der også bare er plads til en smøg, en drink og lidt refleksion. I sit første radiointerview nogensinde fortæller Branco om at have en indflydelsesrig stemme, og hvordan man bruger den. Vært: Andrew Moyo. Gæst: Branco. Klipper & lyddesigner: Ida Skjerk. Redaktør: Ula Bach Hulgård. Programansvarlig: Karen Albertsen. Foto: Caroline Bjørner. Grafiker: Sarah Vestergaard.

  Musik
 • 23:45
  Splittet til atomer

  Emil Kruse og Benjamin Hav: Air Tonight

  Efter at Emil Kruse har lavet musik nonstop i to uger, tager han hjem fra studiet. Nu har han fri og skal have en pause fra musikken. Men midt i fritiden bliver Emil ramt af en idé. Inspirationen kommer så hurtigt, at der ikke er tid til at tage i studiet. Det skal skrives nu. Bagefter kan Emil mærke to ting; at Benjamin Hav skal være med, og at det her nummer bliver et hit. Vært: Andrew Moyo. Gæst: Emil Kruse. Klipper & lyddesigner: Ida Skjerk. Redaktør: Ula Bach Hulgård. Programansvarlig: Karen Albertsen.

  Musik
 • 34:50
  Splittet til atomer

  Quadron: Hey Love

  Da Quadron er flyttet til Hollywood og har skrevet kontrakt med et af verdens største pladeselskaber, bliver de bedt om at lave et hit. Det hit, som pladeselskabet ønsker, ligger langt fra det musik, Coco plejer at lave. Men det er ikke kun Coco, der må gå på kompromis med sin musik. Pladeselskabet må også gå på kompromis med Coco. Vært: Andrew Moyo. Gæst: Coco O. Klipper & lyddesigner: Ida Skjerk. Redaktør: Ula Bach Hulgård. Programansvarlig: Karen Albertsen.

  Musik
 • 27:30
  Splittet til atomer

  Andreas Odbjerg: Føler Mig Selv 100

  Angst og nervøsitet betyder, at man er på sporet af noget godt. Sådan har Andreas Odbjerg det i hvert fald, da han skriver sangen Føler Mig Selv 100. Det fører til nogle utraditionelle valg og ender med at blive et hit, der ændrer alt ved Andreas' karriere. Vært: Andrew Moyo. Gæst: Andreas Odbjerg. Klipper & lyddesigner: Ida Skjerk. Redaktør: Ula Bach Hulgård. Programansvarlig: Søren Bygbjerg.

  Musik
 • 21:44
  Splittet til atomer

  Barselona: 1 Dag Er Vi 1 Minde

  Der findes en tilstand, hvor tiden står stille, og man glemmer alt omkring sig. Rud og Rasmus er altid på jagt efter denne tilstand, for det er her, den bedste musik skabes. Og pludselig sker det i et sommerhus, hvor tiden står stille, og et nummer fyldt af storhed og ængstelighed bliver til. Vært: Andrew Moyo. Gæster: Rud Aslak & Rasmus Theodor. Klipper & lyddesigner: Ida Skjerk. Redaktør: Sandra Mia Susgaard. Programansvarlig: Karen Albertsen. Foto: Edi Cliff. Grafiker: Sarah Vestergaard.

  Musik
 • 25:00
  Splittet til atomer

  Johnson: Det Passer

  Kom med ned i Johnsons vanvittige blærerøvshit Det Passer. Du kommer kun til at elske Johnson endnu mere. Vært: Andrew Moyo. Gæster: Marc Johnson. Klipper & lyddesigner: Ida Skjerk. Redaktør: Sandra Mia Susgaard. Programansvarlig: Karen Albertsen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix. Grafiker: Sarah Vestergaard.

  Musik
 • 23:19
  Splittet til atomer

  Artigeardit: Den Værste

  Artigeardit har skrevet en utroligt ærlig sang, hvor han linje efter linje gennemgår episoder i sit liv, hvor han har truffet dumme beslutninger og gjort åndssvage ting. Til gengæld reflekterer han over og lærer af dem på en virkelig klog måde.

  Musik
 • 25:03
  Splittet til atomer

  Phlake: Angel Zoo

  Phlake går i musiknørd-mode omkring skabelsen af en af deres største sange Angle Zoo. Du er med i alle stadier af sangens tilblivelse - lige fra de første sekunder af sangens fødsel, hvor drengene sidder og optager memoer i køkkenet, til Jonathans latterligt lækre trommeopbygning, til Mads Bo der oversætter melodiens sprog til ord.

  Musik
 • 21:31
  Splittet til atomer

  Tobias Rahim: Jesus

  Tobias Rahim er en af de kunstnere, som er eksploderet i 2020. Kom med på den cykeltur, hvor Tobias får ideen til et at lave et politisk country-nummer, der handler om Jesus.

  Musik
 • 18:47
  Splittet til atomer

  Scarlet Pleasure: Deja Vu

  Det her afsnit kommer ikke til at lyde som Splittet til atomer plejer. Scarlet Pleasure drømmer sig ned i sangen Deja Vu, som om den var en film. De tager dig med, fortæller hvad de ser, og hvad der sker.

  Musik
 • 22:15
  Splittet til atomer

  Kidd: Bare Dans

  Bare Dans er et nummer, som for Kidd indrammer en tid med opgør med gamle dæmoner, men også fornyet lyst til at se fremad. Det brænder inden i Kidd for tiden; med mod og lyst og lykke. Det er den sang og den tid, vi tager fat I nu.

  Musik
 • 24:29
  Splittet til atomer

  Jung: Jeg Skal Nok Vente

  Forsanger Jonas Jung er vært for bandets første julefrokost, og mens han går og pynter bordet med snaps og snebajer, sidder guitarist og keyboardspiller Sigurd og Michael nervøst i bussen og håber, at Jonas vil kunne lide den overraskelse, de har forberedt længe.

  Musik
 • 29:15
  Splittet til atomer

  Kesi: Mamacita

  Kesi og Hennedub har aftalt at tage i studiet, som de plejer. Det er gråt, koldt og lidt kedeligt, så de beslutter sig for at lave noget musik, der lyder mere af strandfester og varme nætter. Kesi freestyler, Hennedub laver beats og melodier, og inden aftenen er omme har de lavet årets sommerhit. Lyt, og find ud hvordan.

  Musik
 • 30:46
  Splittet til atomer

  Infernal: From Paris To Berlin

  Historien om 'From Paris To Berlin' er historien om sangen, der ikke vil blive et hit, og bandet der insisterer på at få det til at lykkes. Du kommer hverken til Paris eller Berlin, men du kommer med fra Hjortespringbadet i Herlev til mystisk flirt på Cypern og Electro-fester i en nedlagt kornsilo. Medvirkende: Lina Rafn og Paw Lagermann. Vært: Andrew Moyo. Lyddesign: Ida Skjerk. Redaktør: Rune Hedeman. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 21:46
  Splittet til atomer

  Clara: Crazy

  Clara er i slutningen af 2018 ved at få virkelig godt gang i karrieren, og folk omkring hende begynder at tro, hun kan blive den nye Zara Larsson. Det eneste problem er, at det har Clara slet ikke lyst til. Hun har bare lyst til at lave en ærlig sang om, hvordan hun har det. Den sang kender vi nu som Crazy.

  Musik
 • 23:26
  Splittet til atomer

  Specktors og Nonsens: Unz Unz

  Klappen er gået ned for de to Specktors-gutter Martin og Jonas, og de overvejer at trække stikket på musikken. Men på en tur ned til deres foretrukne falafelsted finder de inspirationen og energien. Vi skiller 'Unz Unz' ad og finder langt nakkegarn, humus, happy vibes, hurtigbriller og ikke mindst et tungt Nonsens-beat. Du ved det!

  Musik
 • 34:29
  Splittet til atomer

  Minds of 99: Alle skuffer over tid

  Inspiration kan komme mange steder fra. I det her afsnit fortæller Niels Brandt og Louis Clausen den fortryllende fortælling om, hvor sætningen "alle skuffer over tid" pludselig dukkede op, og hvordan den endte med at definere et af deres største hits. Medvirkende: Niels Brandt, Louis Clausen, Andrew Moyo og Ida Skjerk. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 31:15
  Splittet til atomer

  Jada: Lonely

  Kriser kan få kreativitet til at blomstre, og det er netop en livskrise, der sætter Jada i gang med at skrive gennembrudshittet "Lonely". Medvirkende: Jada, Andrew Moyo og Ida Skjerk. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 32:44
  Splittet til atomer

  Suspekt: Søndagsbarn

  Hør Klamfyr og Bai-D fortælle den helt fantastiske historie om, hvordan den perfekte dag i L.A. blev til den perfekte sang. Medvirkende: Lukas Forchhammer, Rune Rask, Emil Simonsen, Andreas Bai Duelund, Andrew Moyo og Ida Skjerk. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 33:26
  Splittet til atomer

  Carpark North: Transparent and Glasslike

  Hvorfor føler forsangeren i Carpark North, Lau Højen, at det er som at få en kæmpestor krammer af publikum, hver gang de spiller "Transparent and Glasslike" live? I dette afsnit er vi helt inde og kigge under kølerhjelmen på bandets første og største hit. Medvirkende: Lau Højen, Søren Balsner, Morten Thorhauge, Andrew Moyo og Ida Skjerk. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 26:45
  Splittet til atomer

  Benal: Uh babe

  Lyden af forelskelse mixet op med en reklamekampagne. To vigtige ingredienser i Benals største hit til dato. Tag med på en syret lydrejse ind i Benjamin og Alberts kreative værksted og i skabelsen af "Uh babe". Medvirkende: Benjamin Hav, Magnus Albert Vilhelm Wanscher, Ida Skjerk og Andrew Moyo. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 22:55
  Splittet til atomer

  Medina: Ensom

  For Medina er sangskrivning terapi. En måde at fordøje det, hun oplever i sit liv. Ovenpå kæmpesuccesen "Kun for mig", mærker Medina et gigantisk pres fra alle omkring hende - aldrig har hun følt sig så alene, og hun skriver sangen "Ensom". Medvirkende: Medina, Jeppe Federspiel, Ida Skjerk og Andrew Moyo. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 31:57
  Splittet til atomer

  Karl William: Blind igen

  Modsætninger mødes, og sød musik opstår. Det er historien om Karl Williams kæmpe hit "Blind igen", som blev til i samarbejde med produceren Andreas Sommer, der fik en helt ny og poppet side frem i Karl William. Medvirkende: Karl William, Andreas Sommer, Ida Skjerk og Andrew Moyo. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup Møller. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 23:50
  Splittet til atomer

  Saveus: Himalaya

  I det her afsnit fortæller Martin Hedegaard historien om, hvordan han med hjælp fra Disneyhelten Herkules og hans bedste venner i bandet fandt frem til et af deres mest storladne numre. Medvirkende: Martin Hedegaard, Andrew Moyo of Ida Skjerk. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 32:40
  Splittet til atomer

  Marie Key: Uden forsvar

  For Marie Key er er sangskrivning normalt en meget struktureret proces. Men det ændrer sig totalt med Uden forsvar. Den kom bare og tog hende og produceren Andreas Sommer med storm. Lidt ligesom deres venskab. Medvirkende: Marie Key og Andreas Sommer, Andrew Moyo og Ida Skjerk. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 32:12
  Splittet til atomer

  Lukas Graham: 7 Years

  Hvad er det egentlig for nogle tanker, der ligger forud for sangen, der ender med at blive streamet mere end en milliard? Lukas Forchhammer tager dig med ind i den internationale hitmaskine Lukas Graham, hvor familien - både den genetiske og den, du selv skaber med dine venner, er det vigtigste i livet. Medvirkende: Lukas Forchhammer, Andrew Moyo og Ida Skjerk. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 27:44
  Splittet til atomer

  Alphabeat: Fascination

  Nogle gange skriver man en sang, der er så god, at den tager dig med på tur og ikke omvendt. Hør historien om Alphabeats største hit, der fik dem fra Silkeborg til København og videre til London. Medvirkende: Stine Bramsen, Anders Stig, Anders Reinholdt, Andrew Moyo og Ida Skjerk. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik