Live kanaler

Splittet til atomer

Har du nogensinde tænkt over, hvordan din yndlingssang blev til? Tag med på den sjoveste og vildeste musikalske opdagelsesrejse, når vært Andrew Moyo og lyddesigner Ida Skjerk splitter nogle af deres yndlingssange til atomer og sammen med kunstnerne bag, graver alle historierne, følelserne og drømmene frem, der gemmer sig som små skatte i musikken.

Musik

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 23:19
  Splittet til atomer

  Artigeardit - Den Værste

  Artigeardit har skrevet en utroligt ærlig sang, hvor han linje efter linje gennemgår episoder i sit liv, hvor han har truffet dumme beslutninger og gjort åndssvage ting. Til gengæld reflekterer han over og lærer af dem på en virkelig klog måde.

  Musik
 • 25:03
  Splittet til atomer

  Phlake: Angel Zoo

  Phlake går i musiknørd-mode omkring skabelsen af en af deres største sange Angle Zoo. Du er med i alle stadier af sangens tilblivelse - lige fra de første sekunder af sangens fødsel, hvor drengene sidder og optager memoer i køkkenet, til Jonathans latterligt lækre trommeopbygning, til Mads Bo der oversætter melodiens sprog til ord.

  Musik
 • 21:31
  Splittet til atomer

  Tobias Rahim: Jesus

  Tobias Rahim er en af de kunstnere, som er eksploderet i 2020. Kom med på den cykeltur, hvor Tobias får ideen til et at lave et politisk country-nummer, der handler om Jesus.

  Musik
 • 18:47
  Splittet til atomer

  Scarlet Pleasure: Deja Vu

  Det her afsnit kommer ikke til at lyde som Splittet til atomer plejer. Scarlet Pleasure drømmer sig ned i sangen Deja Vu, som om den var en film. De tager dig med, fortæller hvad de ser, og hvad der sker.

  Musik
 • 22:15
  Splittet til atomer

  Kidd: Bare Dans

  Bare Dans er et nummer, som for Kidd indrammer en tid med opgør med gamle dæmoner, men også fornyet lyst til at se fremad. Det brænder inden i Kidd for tiden; med mod og lyst og lykke. Det er den sang og den tid, vi tager fat I nu.

  Musik
 • 24:29
  Splittet til atomer

  Jung: Jeg Skal Nok Vente

  Forsanger Jonas Jung er vært for bandets første julefrokost, og mens han går og pynter bordet med snaps og snebajer, sidder guitarist og keyboardspiller Sigurd og Michael nervøst i bussen og håber, at Jonas vil kunne lide den overraskelse, de har forberedt længe.

  Musik
 • 29:15
  Splittet til atomer

  Kesi: Mamacita

  Kesi og Hennedub har aftalt at tage i studiet, som de plejer. Det er gråt, koldt og lidt kedeligt, så de beslutter sig for at lave noget musik, der lyder mere af strandfester og varme nætter. Kesi freestyler, Hennedub laver beats og melodier, og inden aftenen er omme har de lavet årets sommerhit. Lyt, og find ud hvordan.

  Musik
 • 30:46
  Splittet til atomer

  Infernal: From Paris To Berlin

  Historien om 'From Paris To Berlin' er historien om sangen, der ikke vil blive et hit, og bandet der insisterer på at få det til at lykkes. Du kommer hverken til Paris eller Berlin, men du kommer med fra Hjortespringbadet i Herlev til mystisk flirt på Cypern og Electro-fester i en nedlagt kornsilo. Medvirkende: Lina Rafn og Paw Lagermann. Vært: Andrew Moyo. Lyddesign: Ida Skjerk. Redaktør: Rune Hedeman. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 21:46
  Splittet til atomer

  Clara: Crazy

  Clara er i slutningen af 2018 ved at få virkelig godt gang i karrieren, og folk omkring hende begynder at tro, hun kan blive den nye Zara Larsson. Det eneste problem er, at det har Clara slet ikke lyst til. Hun har bare lyst til at lave en ærlig sang om, hvordan hun har det. Den sang kender vi nu som Crazy.

  Musik
 • 23:26
  Splittet til atomer

  Specktors og Nonsens: Unz Unz

  Klappen er gået ned for de to Specktors-gutter Martin og Jonas, og de overvejer at trække stikket på musikken. Men på en tur ned til deres foretrukne falafelsted finder de inspirationen og energien. Vi skiller 'Unz Unz' ad og finder langt nakkegarn, humus, happy vibes, hurtigbriller og ikke mindst et tungt Nonsens-beat. Du ved det!

  Musik
 • 34:29
  Splittet til atomer

  Minds of 99: Alle skuffer over tid

  Inspiration kan komme mange steder fra. I det her afsnit fortæller Niels Brandt og Louis Clausen den fortryllende fortælling om, hvor sætningen "alle skuffer over tid" pludselig dukkede op, og hvordan den endte med at definere et af deres største hits. Medvirkende: Niels Brandt, Louis Clausen, Andrew Moyo og Ida Skjerk. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 31:15
  Splittet til atomer

  Jada: Lonely

  Kriser kan få kreativitet til at blomstre, og det er netop en livskrise, der sætter Jada i gang med at skrive gennembrudshittet "Lonely". Medvirkende: Jada, Andrew Moyo og Ida Skjerk. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 32:44
  Splittet til atomer

  Suspekt: Søndagsbarn

  Hør Klamfyr og Bai-D fortælle den helt fantastiske historie om, hvordan den perfekte dag i L.A. blev til den perfekte sang. Medvirkende: Lukas Forchhammer, Rune Rask, Emil Simonsen, Andreas Bai Duelund, Andrew Moyo og Ida Skjerk. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 33:26
  Splittet til atomer

  Carpark North: Transparent and Glasslike

  Hvorfor føler forsangeren i Carpark North, Lau Højen, at det er som at få en kæmpestor krammer af publikum, hver gang de spiller "Transparent and Glasslike" live? I dette afsnit er vi helt inde og kigge under kølerhjelmen på bandets første og største hit. Medvirkende: Lau Højen, Søren Balsner, Morten Thorhauge, Andrew Moyo og Ida Skjerk. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 26:45
  Splittet til atomer

  Benal: Uh babe

  Lyden af forelskelse mixet op med en reklamekampagne. To vigtige ingredienser i Benals største hit til dato. Tag med på en syret lydrejse ind i Benjamin og Alberts kreative værksted og i skabelsen af "Uh babe". Medvirkende: Benjamin Hav, Magnus Albert Vilhelm Wanscher, Ida Skjerk og Andrew Moyo. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 22:55
  Splittet til atomer

  Medina: Ensom

  For Medina er sangskrivning terapi. En måde at fordøje det, hun oplever i sit liv. Ovenpå kæmpesuccesen "Kun for mig", mærker Medina et gigantisk pres fra alle omkring hende - aldrig har hun følt sig så alene, og hun skriver sangen "Ensom". Medvirkende: Medina, Jeppe Federspiel, Ida Skjerk og Andrew Moyo. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 31:57
  Splittet til atomer

  Karl William: Blind igen

  Modsætninger mødes, og sød musik opstår. Det er historien om Karl Williams kæmpe hit "Blind igen", som blev til i samarbejde med produceren Andreas Sommer, der fik en helt ny og poppet side frem i Karl William. Medvirkende: Karl William, Andreas Sommer, Ida Skjerk og Andrew Moyo. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup Møller. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 23:50
  Splittet til atomer

  Saveus: Himalaya

  I det her afsnit fortæller Martin Hedegaard historien om, hvordan han med hjælp fra Disneyhelten Herkules og hans bedste venner i bandet fandt frem til et af deres mest storladne numre. Medvirkende: Martin Hedegaard, Andrew Moyo of Ida Skjerk. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 32:40
  Splittet til atomer

  Marie Key: Uden forsvar

  For Marie Key er er sangskrivning normalt en meget struktureret proces. Men det ændrer sig totalt med Uden forsvar. Den kom bare og tog hende og produceren Andreas Sommer med storm. Lidt ligesom deres venskab. Medvirkende: Marie Key og Andreas Sommer, Andrew Moyo og Ida Skjerk. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 32:12
  Splittet til atomer

  Lukas Graham: 7 Years

  Hvad er det egentlig for nogle tanker, der ligger forud for sangen, der ender med at blive streamet mere end en milliard? Lukas Forchhammer tager dig med ind i den internationale hitmaskine Lukas Graham, hvor familien - både den genetiske og den, du selv skaber med dine venner, er det vigtigste i livet. Medvirkende: Lukas Forchhammer, Andrew Moyo og Ida Skjerk. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik
 • 27:44
  Splittet til atomer

  Alphabeat: Fascination

  Nogle gange skriver man en sang, der er så god, at den tager dig med på tur og ikke omvendt. Hør historien om Alphabeats største hit, der fik dem fra Silkeborg til København og videre til London. Medvirkende: Stine Bramsen, Anders Stig, Anders Reinholdt, Andrew Moyo og Ida Skjerk. Redaktion: Andrew Moyo, Ida Skjerk, Rune Hedeman og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Musik