Tabu

Må vi grine af de ting, der er svære, at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed. Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker, og måden vi taler sammen på. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

Underholdning

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 1:06:33
  Tabu

  Borderline

  Vi skal snakke om noget som rigtig mange danskere kender af navn, men som de færreste egentlig reelt ved, hvad er. Vi skal snakke om diagnosen borderline. Det kan jo være lidt svært at komme ud af skammekrogen og tale frit fra leveren. Så vi får hjælp af musikeren Danny Kool, der skammer sig over dengang, han "lånte" farens bil og fik lavet nogle ordentlige skrammer på den. Danny er heldigvis ikke alene. For vores dejlige lyttere har også en masse historier om hverdagsskammerier. Vi har besøg af en person, der har diagnosen borderline. Sara er i studiet til en snak om livet med denne her diagnose. Vi tester vandene med en grov sketch, men Sara er super cool og afliver nogle af de myter og fordomme, der er omkring borderline. Sara har det godt i dag, men hun har haft det rigtig hårdt, og det er hun hudløst ærlig omkring. Ditte, der er chefpsykolog hos Psykiatrifonden, har slået sig til os i studiet og giver sit besyv med omkring samfundets kendskab til diagnosen. Hun er her også for at give et fagligt input generelt om det. Vi er alle venner på det her program, og det betyder, at vi får rigtig mange spørgsmål fra en ven. Ditte og Sara svarer på en masse af disse spørgsmål. Der er bl.a. spørgsmål omkring behandling, hvad man skal gøre som pårørende, hvordan man finder ud af, om man har diagnosen og meget mere. Det er et rigtig følsomt emne, og det kan vi også se og høre på responsen fra lytterne. Vi vil dog gerne slutte ugen af med det positive. For som Sara selv siger, så kan det godt være, at hun har borderline, men i det mindste behøver hun ikke selvforsvarslektioner, for hun har rigeligt med "vredeskræfter". Ulrik er nok lidt til den runde facon, men i det mindste ligner han en panda, hvis man maler ham sort og hvid. Kirsten fik konstateret kræft, men i det mindste er hun rask nu og har fået flotte krøller. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:04:37
  Tabu

  Mænd i voldeligt forhold

  Både Kathrine og Line Kirsten kan mærke, at dagens tema godt kan være rigtig svært at tale om. Vi skal nemlig snakke om mænd, der er ofre for vold i parforhold. Inden vi skal i gang med dagens tema, skal vi dog lige snakke om noget andet først. DR har kørt et tema om mobning hele ugen, og i dag har vi lytterne Johan og Jakob igennem på telefonen. De vil gerne sige undskyld til dem, de har mobbet. Vi har Jacob i studiet som gæst. Han har været i et voldeligt parforhold, hvor hans kæreste udøvede vold overfor ham. Han fortæller om sine oplevelser, og om hvordan det var at leve i, og ikke mindst, hvordan det er leve med, når man ikke længere er i det. Ét spørgsmål især ligger Line Kirsten meget på sinde. Og det er: "Hvorfor går du ikke bare fra det?". Her fortæller Jacob om sin situation, og om hvordan hans stædige stolthed endte med at blive hans udvej. Vi har besøg af seniorrådgiver hos Mandecentret, Jørgen Juul Jensen, til en lidt bredere snak om fænomenet. Mange føler, at det er mere tabubelagt, når det er mænd, der udsættes for vold af deres partnere. Her giver Jørgen sit besyv med om, hvordan det kan være. Vi har samlet både Jacob og Jørgen i studiet for at give lytterne mulighed for at stille spørgsmål. Her svarer de bl.a. på, hvad man kan gøre, hvis man står i situationen, og gerne vil ud. Der kan være et væld af ting, man går og tumler med. Det kan dog være en rigtig god øvelse, at prøve at se på, hvad der i det mindste er godt. Susan har både stress og angst, men i det mindste så har hun masser af tid til at være en rigtig læsehest.

  Underholdning
 • 1:02:05
  Tabu

  Mænd der mister håret

  Kathrine er desværre syg, så Line Kirsten flyver solo. Heldigvis er hun dog ikke helt alene, for vi får en masse seje gæster i studiet, til en snak om mænd, der taber håret. Men inden vi rigtig går i gang, skal vi lige varme lidt op. Youtuberen Rasmus Brohave lægger for og fortæller, at hans musiksmag minder mere om en 14-årig piges. Det har David også. Han er nemlig 40 år og helt vild med de norske pop-knægte Marcus & Martinus. Vi har besøg af Dennis, der begyndte at tabe håret. Det var et hak i selvtilliden, så han besluttede sig for at anvende toupée. Vi snakker med Dennis om, hvordan det er at leve med toupée, og hvad det betyder for ens opfattelse af mandighed. Ifølge en britisk undersøgelse fra 2017 vil britiske mænd hellere miste jobbet end håret. Vi har sendt vores praktikant, Oliver, på gaden for at finde ud af, om danske mænd har det ligesådan. Vi giver lytterne...Undskyld, en ven, mulighed for at spørge Dennis om alle de ting, de kunne tænke sig at vide om toupée. Komiker Mark Le fêvre gæster studiet til en snak om at komme til termer med sit hårtab. Vi har åbnet telefonerne for lyttere, der vil hylde skaldede mand. Det vælter ganske enkelt ind med lovprisninger om, hvor sexede skaldede mænd. Og vi er enige! Parykmager og selverklæret tabu-knuser Lise Toftild gør os selskab i studiet. Hun gør os lidt klogere på mænds forhold til hårtab og afliver nogle myter om toupéer. Det kan være rigtig svært for mange mænd at tabe håret, men i det mindste kan man spare en masse penge på ture til frisøren. Vi beder vores lyttere om at ringe ind og fortælle om det positive ved en svær situation, de står i. Jonas er meget tynd i toppen, men i det mindste har han råd til fede kasketter. Frederik står i samme situation. Han bruger dog pengene på bajere i stedet. Oliver er allergisk overfor et væld af ting, men i det mindste slipper han da for at skrælle kartofler. Vært: Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:08:35
  Tabu

  Kvinder der mister håret

  Håret betyder meget mere end man lige går og tror. Identitet, personlighed og selvtillid sidder meget i det der gror på toppen af hovedet. Derfor kan der også være en helt masse skam forbundet med det, når man ufrivilligt taber det. Vi snakker om hårtab hos kvinder. Som altid starter vi med lidt let opvarmning. Vi snakker om de hverdagsting man går og skammer sig over. Kathrine og Line Kirsten kan begge blive enige om at de skammer sig lidt over deres vaner på internettet. Lytteren "Signe" har holdt lidt for vilde fester da forældrene var udenbys. Ødelagte vægge, gulve og induktionskomfure blev fikset med gedigne lappeløsninger, og "Signe" skammer sig over at hun ikke har fortalt sine forældre det. Vi snakker med Henrik Høgh-Olesen der er professor i Social- og Personlighedspsykologi. Henrik forklarer lidt om hvordan og hvorfor at hårtab bliver set som noget skamfuldt. Vi har også besøg af Maria Kai, der selv døjer og har døjet med ufrivilligt hårtab. Maria fortæller om sine oplevelser og hvordan man forholder sig til at man lige pludselig begynder at tabe håret. Maria ryger også en tur igennem fordomsmaskinen, og her får vi punkteret en masse myter om f.eks. misundelse, narcissisme, skam og forsinket ungdomsoprør. Lytteren Mathilde ringer ind med en tilståelse. Mathilde har sclerose, men har ikke taget sin medicin i to måneder, da en af bivirkningerne er hårtab. Og hun skammer sig over det, for hun ved jo godt at hun burde tage sin medicin. Vi snakker også med parykmageren Lise Toftild. Parykker er der også mange fordomme omkring, men disse fordomme kan være uddaterede. Vi bliver opdateret på parykker og finder ud af hvad der rykker på den front. Det er atter blevet tid til at lytterne skal sælge os deres tabu. Mark ringer ind og fortæller at hans hobby, traktortræk, ikke just er et hit blandt hans venner. Men den der ler sidst, ler bedst, for der er åbenbart læssevis af damer i traktortræk. Det kunne være en passende hobby for den depressionsramte Christian, hvis medicin gør at han kan kopulere som en pornostjerne på epo. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:07:17
  Tabu

  Skizofreni

  Rigtig mange danskere døjer med psykiske sygdomme. Generelt er danskerne blevet bedre til at snakke om de her ting, men en af de sygdomme, der stadig hersker mange fordomme omkring, er skizofreni. Det tager vi op i dagens udsendelse af Tabu. For at komme i den rette stemning til at tale frit fra leveren, starter vi programmet med en omgang "Hvad skammer du dig over?". Dagens omgang byder på road rage i trafikken, Slipknot koncert og skam over at være træt af sine privilegier. Tina Iversen er leder på Opus, et psykiatrisk behandlingstilbud, i Valby. Hun er i studiet for at forklare os lidt om, hvad skizofreni egentlig er for noget. Vi har en rigtig modig, ung kvinde med i studiet i dag. Tenna Sofie Petersen har diagnosen paranoid skizofreni, og hun er med os for at fortælle lidt om, hvordan det er at leve med det. Benhårde Tenna bliver også udsat for vores famøse fordomsrunde. Line Kirsten og Kathrine går hårdt til hende, men hun klarer den med bravour. Lytterne får selvfølgelig også lov til at sende spørgsmål ind til Tenna. Her forklarer hun f.eks. om, hvordan det forholder sig med medicin, fremtidsplaner, "usynlige venner" og meget mere. Vi taler om, hvordan det er for pårørende til folk med skizofreni. Alle i studiet bliver meget rørte, da storebroren Christian ringer ind og fortæller om, hvordan det er at have søskende med skizofreni. Der er intet, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Den indstilling deler Daniel, der ringer ind for at sælge os hans tabu. Daniel har et væld af diagnoser og iblandt er fotografisk hukommelse, der kan vise sig at være rigtig praktisk. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:13:14
  Tabu

  Utroskab

  Utroskab fylder meget i danske parforhold, men vi snakker ikke nok om det. Og når vi gør, er der ofte en helt masse fordomme og skam forbundet med det. Vi snakker om utroskab i dagens udsendelse. Vi varmer lidt op med en omgang "Hvad skammer du dig over?" Katrine lægger ud med en knap så klimavenlig tur på toilettet, og Line Kirsten følger trop med at skamme sig over at have fået lidt for mange procenter indenbords. Kønsforsker og antropolog Christian Groes er med i studiet for at gøre os klogere på utroskab som fænomen. Jasper Ritz har stået i begge roller i et utroskab. Han er med os i studiet for at fortælle om sine oplevelser. Han kommer også igennem en fordomsrunde og uddyber på nogle af de fordomme, der hersker omkring utroskab. Chanel har været offer for utroskab. Ikke nok med det, så blev hun også udsat for manipulation i så grov en grad, at hun faktisk troede på, at det var hende selv, der var problemet. Lytteren Chanel ringer ind og fortæller sin historie. Jasper Ritz får selskab af Sandie Westh og Knud Romer. De udgør dagens panel og bølger går højt, da det ikke ligefrem er alt, de kan blive enige om. Skal man sige det, hvis man har været utro? Kan det tilgives? Kan der være formildende omstændigheder? Panelet diskuterer dagens emne. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:15:22
  Tabu

  Special: Hvad tænder du på?

  Tabu er tilbage fra sommerferie og starter sæsonen af med en special, der, som navnet antyder, handler om seksualitet. Vi snakker om skam ift. sex, seksualitet og kønsidentitet. Line Kirsten og Kathrine lægger for med nogle af de ting, de skammer sig over, inden lytterne får lov til at komme til orde. I forbindelse med Copenhagen Pride har vi sammensat et panel af gæster. Første gæst i studiet er Moussa Mchangama der, udover at være bæredygtighedsrådgiver og debattør, også er en homoseksuel mand. Vi snakker lidt med Moussa om bl.a. fordomme og lytternes spørgsmål. Vi har Laura i studiet. Laura kommer fra en baggrund, hvor andre seksualiteter end den heteronormative slet ikke var inde i billedet. Hun sprang ud som lesbisk for halvandet år siden, og derfor hører vi om hendes erfaringer med det. Sidste gæst i studiet er Alex, der er biseksuel. Alex gør os klogere på de fordomme og udfordringer, man mødes af, når man har en seksualitet som mange har en holdning til. Sælg os dit tabu er tilbage! Thor fortæller om glæden ved at pille store bussemænd, og Søren beretter, at man slipper for lektier, når man galoperende ordblind. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:06:15
  Tabu

  Åbne forhold

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen. Gæster: Signe Helt Tikjøb Hagedorn og Anton Tikjøb Hagedorn.

  Underholdning
 • 1:09:37
  Tabu

  Transkønnet - fra kvinde til mand

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen. Reporter: Cecilie Fuhlendorff. Gæst: Matti Fischer.

  Underholdning
 • 1:13:53
  Tabu

  Anoreksi

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen. Gæst: Sara Strand.

  Underholdning
 • 1:07:44
  Tabu

  Fødselsdepression

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Gæster: Anne Bille, tidligere ramt af fødselsdepression, og Poul Videbech, psykiater og overlæge. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:16:02
  Tabu

  Ludomani

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Gæst: Marcus Kondrup Nielsen. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:13:57
  Tabu

  Frivilligt barnløs

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Gæster: Nomi Forchhammer. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:13:34
  Tabu

  Kokainmisbrug

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Gæst: Mathias Nørholt Pedersen. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:07:30
  Tabu

  Psoriasis

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Gæster: Mathias Lisby, psoriasispatient. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:13:10
  Tabu

  Aspergers syndrom

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Gæster: Heidi Thamestrup, landsformand i Landsforeningen Autisme, og Louise Nilsson, der har asperger. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:10:51
  Tabu

  Mænd der får lavet kosmetiske indgreb

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Gæst: Ejer af skønhedsklinikken INITO, Kim Novaa. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:16:46
  Tabu

  Hobbyer

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Gæst: Komiker Dan Andersen. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:17:43
  Tabu

  Hår

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Gæster: Medindehaver af Men's Room Marie Marcuslund-Reuss, behandler ved Men's Room Sussi Schäbethal og vært på podcasten Voksen ABC Rachel Lewin Rukov. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:17:28
  Tabu

  Det kvindelige kønsorgan

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Gæster: Overlæge Annette Tønnes Pedersen og kommunikations-teamet Magnus Mynderup-Bjørnshave og Thomas Jørgensen Parastatidis. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:11:44
  Tabu

  Fobier

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Gæster: Psykolog Michael Danielsen og terapeut og hypnotisør Shin Mads Aggerholm. Reporter: Martin Plauborg. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:10:47
  Tabu

  Tvangsoverspisning

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Gæster: Psykolog Tine Dirckinck-Holmfeld og BED-patient Astrid Klausen Kjærsgaard. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:19:56
  Tabu

  Krigsveteraner med PTSD

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Gæst: Bubby Jacobsen. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:11:51
  Tabu

  Unge mødre og kvinders sexlyst

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Gæster: Sara Andersen, 20 år, om at være ung mor. Katrine Blauenfeldt, blogger og redaktør, om kvinders sexlyst. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:16:55
  Tabu

  Fravalg af alkohol og uhelbredelig syg

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Gæster: Josefine Moody og Fie Oppenhagen. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:07:38
  Tabu

  Porno og stomi

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Gæster: Pornomodel: Elvira Friis. Stomipatient: Heidi Bonde. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:09:55
  Tabu

  Ensomhed og clairvoyance

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning
 • 1:13:02
  Tabu

  Voksenjomfru og afføring

  Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på. Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

  Underholdning