Tværs

I Tværs er vi sammen om at klare de udfordringer og svære situationer, livet er fyldt med som ung. Vi vil gerne skabe et rum, hvor det er tilladt at være menneske med alle de tanker, følelser og oplevelser, det indebærer - og det er her, du trygt kan fortælle din historie. For i Tværs er du ikke alene. Skiv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene" Vært: Sara Bovin.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 28:12
  Tværs

  Hvad stiller man op med sit knuste hjerte?

  I denne uge har TVÆRS kærestesorg... Sara snakker med Carolina, hvis kæreste pludselig slog op for et par uger siden. Hør hvordan dét føltes og få gode råd til, hvordan du kommer videre og bedst giver førstehjælp til dit knuste hjerte! Vært: Sara Bro. Redaktion: Maria Bülow, Daniel Sprogøe-Jakobsen og Karen Straarup. Programansvarlig: Tine Maria Borresø.

  Kultur
 • 37:06
  Tværs

  Når mobning ændrer dit liv

  "Tog lægerne fejl, da du kom ud af din mor?! Er du en fucking pige?!" Jeg har altid siddet alene i skolen. Jeg har ikke haft nogen, der har stået op for mig, og jeg har aldrig turdet sige det til nogen. Ellers er du en 'snitch'" - Anonym dreng, 16 år. Tværs sætter i den her uge fokus på mobning. Sara har talt med tre unge, der har det til fælles, at de alle har haft mobning tæt inde på livet. Den ene som mobbeoffer, den anden som medløber til mobning og den sidste, som faktisk selv har været mobberen. Vært: Sara Bovin.

  Kultur
 • 52:47
  Tværs

  Hvordan går det nu?

  Tværs har i lang tid gået med tanken om at vende tilbage til nogle af de modige mennesker, som har delt deres i historie i Tværs. Da Sara går på barsel lige om lidt, virker det nu som det rigtige tidspunkt at høre, hvordan Jonathan, Nicolai og Ditte har haft det, efter de har været med i Tværs. Medvirkende: Ditte, Jonathan og Nicolai. Vært: Sara Bovin. Klip: Trine Damgaard. Redaktion: Daniel Sprogøe Jakobsen. Redaktør: Karen Straarup.

  Kultur
 • 40:23
  Tværs

  Den nat Victorias far forsvandt 2:2

  Victorias far sidder i fængsel. Han har fået en dom på 13 år for at smugle 53 kg amfetamin. At hendes far var kriminel, kom som et kæmpe chok for hende. Nu sidder hun og venter på et vigtigt opkald fra fængslet. Hun skal for første gang fortælle sin far, hvordan hun har det med hans fravær, og spørge ham om, han kunne finde på at gøre det igen, når han kommer ud. Medvirkende: Victoria. Vært: Sara Bovin. Klip: Trine Damgaard. Redaktion: Daniel Sprogøe Jakobsen. Redaktør: Karen Straarup.

  Kultur
 • 42:13
  Tværs

  Den nat Victorias far forsvandt 1:2

  En nat vågner Victoria op til stemmer, der råber at de vil sparke døren ind. Hun er kun iført undertøj, da seks kampklædte politimænd står med maskinvåben og spørger efter hendes far. Efter den nat er Victorias liv for altid forandret. Medvirkende: Victoria. Vært: Sara Bovin. Lyd: Daniel Sprogøe Jakobsen. Klip: Trine Damgaard. Redaktør: Karen Straarup.

  Kultur
 • 47:11
  Tværs

  Stemmer fra Instagram

  Tværs har i denne uge tre forskellige historier om det, der er svært lige nu. En anonym pige (18) " Jeg kan ikke kan ikke styre mit pengeforbrug. Jeg låner fra andre, og det er pinligt. "Min kæreste har lige slået op med mig" anonym pige (19) "frygten for at min mors psykiske helbred bliver værre, når jeg flytter hjemmefra lige om lidt." Anonym pige (21) Vært: Sara Bovin. Klip: Trine Damgaard. Redaktion: Daniel Sprogøe Jakobsen. Redaktør: Karen Straarup.

  Kultur
 • 36:26
  Tværs

  Når selvskade bliver en hemmelighed

  "Jeg fortsatte med at skade mig selv, men nu gjorde jeg det bare mere skjult, så mine forældre ikke opdagede det. Fordi jeg ikke ville have, de skulle blive sure på mig. Jeg kunne jo også godt se på dem, det påvirkede dem negativt, at jeg havde det så dårligt." Anonym pige (23) Vært: Sara Bovin. Klip: Trine Damgaard. Redaktør: Karen Straarup. Redaktion: Daniel Sprogøe Jakobsen.

  Kultur
 • 33:48
  Tværs

  Smidt ud af gymnasiet

  Isabella (19 år) kommer hjem fra sin sommerferie på Bali. Hun har ikke tjekket sin mail i flere uger, mens den værst tænkelige meddelelse er landet i hendes indbakke. Hun er blevet smidt ud af 3. g. Men hvad skal der så ske nu? Medvirkende: Isabella Valhøj og Alexander Kjær. Vært: Sara Bovin. Klip: Maria Bülow og Daniel Sprogøe Jakobsen. Redaktør: Karen Straarup.

  Kultur
 • 29:42
  Tværs

  Når sex gør ondt

  "Det føles lidt som, hvis du har ondt i halsen, og gør ondt at få noget ned gennem spiserøret. Mine muskler trækker sig sammen, og jeg kan gå fra at føle, jeg har vildt meget lyst til sex, til at føle, det er et overgreb på min krop." - Cecilie 22 år. Vært: Sara Bovin. Klip: Maria Bülow og Daniel Sprogøe Jakobsen. Redaktør: Karen Straarup.

  Kultur
 • 29:59
  Tværs

  Sabbatår - fri eller fucked?

  "Den sidste dag i 3.g havde vi en spørgerunde med vores klasselærer om, hvad vi skulle bagefter. Alle var sådan: "Jeg skal Thailand, jeg skal til Uganda på børnehjem, og jeg skal på højskole". Det var meget de der klassiske sabbat-agtige ting. Og der sad vi så alle og smilede og klippede over, hvor fantastisk det var, alle de ting vi skulle - totalt uvidende om, hvad fuck vi havde i vente ude i den virkelige verden" - Line 22 år. Vært: Sara Bovin. Medvirkende: Line Flugt Juhl, Stine Winther Johansen og Ciliane Stubkjær. Klip: Karoline Kert, Cathrine Leonhard Poulsen og Maria Bülow Bach. Redaktør: Karen Straarup.

  Kultur
 • 48:45
  Tværs

  Lars er bange for at blive glemt

  "Nogle gange er det som om, at jeg ikke eksisterer. Og jeg kan jo ikke gå ud at vise, at jeg eksisterer på nogen måde. Jeg følger med i, hvad de andre laver på de sociale medier, men jeg kan jo kun ligge herhjemme med ondt i hovedet" - Lars 22 år. Medvirkende: Lars. Vært: Sara Bovin. Klip: Maria Bülow og Cathrine Leonard Poulsen. Redaktør: Karen Straarup.

  Kultur
 • 34:40
  Tværs

  Frederikke føler sig beskidt

  Frederikke lever i en verden, hvor hun er bange for bakterier. I hendes hoved er der en lille mand, der fortæller, hvad hun må og ikke må. En stemme der siger, at alting er beskidt. Hun har de sidste syv år mistet magten over sit liv og evnen til at træffe valg selv. Medvirkende: Frederikke. Klip: Cathrine Leonhard Poulsen og Maria Bülow Bach. Redaktør: Karen Straarup. Skriv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene" Vært: Sara Bovin.

  Kultur
 • 36:11
  Tværs

  Tvang ham til sex

  Jeg kunne finde på at vække ham, mens han sov, og plage om sex. Jeg kunne slet ikke klare, hvis han faldt i søvn før mig, og vi ikke havde haft sex. Jeg ville have sex hele tiden, og det ville han slet ikke, men mange gange gjorde han det, blot for at gøre mig glad. Jeg har rigtig dårlig samvittighed over, hvad jeg har udsat ham for, og jeg ved, at det var overgreb på ham. Vært: Sara Bovin. Klip: Cathrine Leonhard Poulsen og Maria Bülow Bach. Redaktør: Karen Straarup.

  Kultur
 • 56:50
  Tværs

  En kærlighedshistorie i medgang og modgang

  En dag starter der en ny fyr på Katrines arbejde. De bliver først gode venner og sød musik opstår. De bliver vilde med hinanden. Men en dag får Katrine et opkald fra ham der ændrer alt. Medvirkende: Katrine. Vært: Sara Bovin. Klip: Maria Bülow og Cathrine Leonhard Poulsen. Redaktør: Karen Straarup.

  Kultur
 • 41:50
  Tværs

  Når fyres grænser bliver trådt helt flade 3:3

  Når mænd oplever grænseoverskridende adfærd fra piger, frygter de hån og latterliggørelse. Derfor er der mange fyre, der ikke tør tale højt om det. Men i det her afsnit af Tværs bliver der rum til de historier. Vært: Sara Bovin. Klip: Maria Bülow og Cathrine Leonhard Poulsen. Redaktør: Karen Straarup.

  Kultur
 • 13:45
  Tværs

  Frække blikke og en finger i munden 2:3

  Sara ringer til en fyr på 19 år. Han fortæller: "Jeg var til en gymnasiefest, og pludselig tog hun en dominerende føring, rev hele mit hoved tilbage og snavede mig i gulvet midt ude på dansegulvet. Det føltes som om, at hun ville vise de andre, at nu havde hun scoret mig." Vært: Sara Bovin. Klip: Maria Bülow og Cathrine Leonhard Poulsen. Redaktør: Karen Straarup.

  Kultur
 • 51:33
  Tværs

  Samtaler fra året der gik

  Sara ringer til Esther, der er flyttet fra København for at komme væk fra en svær tid i hendes familie. Natascha er styret af frygten for opkast. Mens Thomas kæmper med stoffer og alkohol. Vært: Sara Bovin. Skriv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene"

  Kultur
 • 38:40
  Tværs

  Adventskalender 4:4 - Hjælp det er jul

  Sarah Tornøe er coach og hjælper mange unge igennem den svære juletid. Sarah har haft en opvækst, hvor hun har været udsat for psykisk vold og har i dag ingen kontakt til sin familie. Derfor har hun mange god råd til, hvordan du passer på dig selv i julen. Vært: Sara Bovin. Medvirkende: Sarah Tornøe. Klip: Kristian Lindhardt.

  Kultur
 • 51:43
  Tværs

  Hvorfor drikker Nicolai? 2:2

  Den dag Nicolai (24) blev afvist af en pige, han var vild med, købte han en flaske vodka og drak hele flasken i skolen. Han stod helt nøgen i skolegården, da politiet kom og lagde ham i håndjern. Vært: Sara Bovin. Skriv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene"

  Kultur
 • 30:21
  Tværs

  Adventskalender 3:4 - Hjælp det er jul

  Da Michella var lille, holdt hendes far jul med vennerne på værtshuset. Michella er mødt op til Tværs og Unge på vejs jule-event for at dele sin juleudfordringer. En knap så idyllisk juletid og når man har en forælder som drikker. Publikummets taler med og deler deres egne familie- og julefrustrationer. Vært: Sara Bovin. Medvirkende: Michella Lescher m.fl. Vært: Sara Bovin. Klip: Kristian Lindhardt.

  Kultur
 • 24:05
  Tværs

  Hvorfor drikker Nicolai? 1:2

  Nicolai på 24 drikker, når han tager i skole, og han ender ofte med at blive hentet af politiet. Medvirkende: Nicolai. Vært: Sara Bovin. Klip: Tobias Carl Højmark Mathiassen. Tilrettelæggelse: Kristian Lindhardt. Skriv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene"

  Kultur
 • 40:06
  Tværs

  Adventskalender 2:4 - Hjælp det er jul

  Sylvia og Camilla fra Unge På Vej åbner op om at have det svært med julen og svarer på jeres juledilemmaer. Sylvias mor vil nogle gange slet ikke være med til juleaften. Camillia er skilsmissebarn og har følt sig fanget mellem to forældre i krig med hinanden. Medvirkende: Sylvia Overgaard. Camilla Uhrskov Bank. Vært: Sara Bovin. Klip: Kristian Lindhardt.

  Kultur
 • 48:07
  Tværs

  Hannah Mellissa - jeg er psykopat

  Der findes mange beskrivelser af, hvordan psykopater ER. Både i tv-udsendelser, bøger og film. De bliver ofte beskrevet som farlige, egoistiske og meget usympatiske. Men det er sjældent at høre, hvordan det føles, mærkes at være psykopat. Sara er taget til en lille by uden for Viborg, for at møde Hannah Melissa, til en samtale om at leve som psykopat. Medvirkende: Hannah Melissa Ginic Og René Bæk. Vært: Sara Bovin. Lyd: Laura Barfoed Mikkelsen. Klip: Laura Barfoed Mikkelsen og Tobias Carl Højmark Mathiassen. Skriv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene"

  Kultur
 • 13:40
  Tværs

  Adventskalender 1:4 - Hjælp det er jul

  Juletiden er over os, hjerternes fest, men for mange også en svær tid. Sara Bovin snakker med sin mor om dengang, juleaften gik helt galt for tre år siden, og om hvordan det er at fejre jul i en splittet familie. Har du et juledilemma, som du brug for blive vendt i Tværs, så skriv til tvaers@dr.dk Vært: Sara Bovin. Medvirkende: Pia Bovin. Klip: Laura Barfoed Mikkelsen.

  Kultur
 • 37:16
  Tværs

  Pårørende - min far bliver aldrig rask

  Siden Laura var helt lille, har hendes far været syg. Det har fyldt meget i hverdagen og været med til at forme hende. Sara og Laura er taget ud i skoven for at tale om de forbudte følelser, der dukker op, når man har en uhelbredelig syg forælder. Vært: Sara Bovin. Medvirkende: Laura Barfoed Mikkelsen. Tilrettelægger: Kristian Lindhardt. Klipper: Tobias Carl Højmark Mathiassen. Skriv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene"

  Kultur
 • 50:59
  Tværs

  Besat af porno

  Så snart Christian (21) er kommet, fyldes hans krop af skam. Det er sket igen, selv om han lovede sig selv, at det var slut: Han har aflyst en aftale for at blive alene hjemme på sit værelse, se porno og onanere. Skriv på Tværs@dr.dk eller i Facebookgruppen, hvis du går og gemmer på noget, du gerne vil sige højt. Vært: Sara Bovin. Medvirkende: Christian. Tilrettelægger: Kristian Lindhardt. Klipper: Tobias Carl Højmark Mathiassen. Skriv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene"

  Kultur
 • 46:28
  Tværs

  Fyre og følelser

  Frederik og Kristian deler alt det, de slås med i deres liv, fra ensomhed og skam over break-ups til at turde græde og vise følelser. Skriv på Tværs@dr.dk eller i Facebookgruppen, hvis du går og gemmer på noget, du gerne vil sige højt. Medvirkende: Kristian Lindhardt og Frederik Hjerrild. Klipper: Tobias Carl Højmark Mathiassen. Vært: Sara Bovin.

  Kultur
 • 55:10
  Tværs

  Liv ved ikke, hvad kærlighed er

  Liv på 25 år falder altid for de forkerte mænd, dem der behandler hende dårligt. Når hendes forhold går i stykker, knækker hun midt over af desperation, fordi det føles helt umuligt at opnå den kærlighed, hun så gerne vil opleve og længes efter. Men det er kompliceret, når opvæksten har været fuld af omsorgssvigt og misbrug i hjemmet - for hvordan finder man kærligheden, hvis man ikke ved, hvad kærlighed er? Gæst: Liv Dupont. Vært: Sara Bovin. Tilrettelæggelse: Maria Bülow. Klip: Tobias Carl Højmark. Skriv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene"

  Kultur
 • 54:43
  Tværs

  Event: Sammen om sorgen

  "I starten handlede det om at finde omsorg et andet sted end fra min far. Jeg har jo mistet en person, som jeg var vant til at få rigtig meget kærlighed fra. Derfor søgte jeg det meget hos mine venner. Men jeg reagerede også med at skubbe det fuldstændig væk og distrahere mig selv. En form for overlevelsesmekanisme. Det er lidt over tre år siden, han døde. Den dag i dag tror jeg stadig ikke, at det rigtig er gået op for mig, at min far er død" - Alexander, 19 år. Hvordan kommer man videre i livet efter at have mistet en far eller en mor? Bliver man mere eller mindre bange for selv at dø? Hvad er det værste man kan sige til en, der lige har mistet? Og kan man sammenligne sorg? Paneldebat hos Børn, Unge & Sorg med Pauline Vandet, Sofie Svenningsen, Miliena Nielsen og Alexander Kjær. Vært: Sara Bovin. Panel: Miliena Rose Nielsen, Pauline Koffi Vandet, Alexander Kjær, Sofie Juul Svenningsen, Tilrettelæggelse: Maria Bülow. Klip: Tobias Carl. Skriv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene"

  Kultur
 • 37:11
  Tværs

  Seksuelle overgreb 2:2

  Sara besøger Amalie Have, som er aktivist og kæmper for pigers og kvinders rettigheder med det fokus at informere om samtykke og bekæmpe voldtægtskultur. Amalie beskriver voldtægten, som hun blev udsat for på en rejse i udlandet som privilegeret, da hun kunne rejse hjem og ikke behøvede at være bange for at støde ind i voldtægtsmanden igen. Gæst: Amalie Have. Vært: Sara Bovin. Klipper: Stine Rosenfeldt. Skriv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene"

  Kultur
 • 35:29
  Tværs

  Seksuelle overgreb 1:2

  Tværs har modtaget flere henvendelser om seksuelle krænkelser den seneste tid - de historier, synes vi, er vigtige at få fortalt herpå årsdagen for #Metoo-bevægelsen. Den her slags fortællinger er også utrolig kompliceret at fortælle, derfor jeg taget et valg om at dele min egen oplevelse med et seksuelt overgreb, som den første. Vores Tværs -journalistpraktikant Maria Bülow interviewer mig i dette program. Medvirkende: Maria Bülow, Sara Bovin. Klipper: Tobias Højmark. Skriv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene"

  Kultur
 • 43:01
  Tværs

  Søn af en rocker (Brian Sandberg)

  Oliver er 9 år gammel, han sidder i en af de andre forældres bil på vej til skole. Ud af bilradioen lyder en stemme: "Gucci-rockeren Brian Sandberg er blevet skudt." Måske er Olivers far død. Olivers far er ikke som de andre børns fædre. Tværs har snakket med, i dag 19-årige, Oliver Louai om, hvordan det er at stå i skyggen af en forbryderfar, og hvordan det er at være ham, de andre ikke må lege med. Gæst: Oliver Louai. Vært: Sara Bovin. Skriv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene"

  Kultur
 • 57:00
  Tværs

  Søndag 17. dec. 2017

  Caroline på 20 år har haft en barndom, hvor man skulle holde facaden udadtil. Da Caroline var 8 år gammel fik hendes mor en hjerneblødning - og hun er tæt på at miste hende. Det får den konsekvens for Caroline, at hun påtager sig en forældrerolle i hjemmet. Hendes far er arbejdsnarkoman og han dør, da Caroline er 18 år. Caroline har manglet at der var nogen der så hvor svært hun havde det. Hun får råd med på vejen af forfatter Thomas Korsgaard og vært Sara Bovin. Skriv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene"

  Kultur
 • 50:00
  Tværs

  Søndag 10. dec. 2017

  Karls far er alkoholiker, og han har været det i mange år. Karl har haft et brændende ønske om at hjælpe ham ud af sit misbrug. Det har været en lang og udmattende kamp med konstante skuffelser, frustrationer og vrede. For 3 år siden blev det for meget, og Karl holdt op med at se eller snakke med sin far. Det er først det sidste halve år, Karl har set sin far igen - fordi han frygter for faderens helbred. Karl står i et dilemma- kæmp eller flygt. Med som rådgiver er Mads Trolle, hvis far også var alkoholiker. Mads har de sidste par måneder fulgt Karl til DR3 dokumentaren 'Karl skal redde sin far.'Karls far er alkoholiker, og han har været det i mange år. Karl har haft et brændende ønske om at hjælpe ham ud af sit misbrug. Det har været en lang og udmattende kamp med konstante skuffelser, frustrationer og vrede. For 3 år siden blev det for meget, og Karl holdt op med at se eller snakke med sin far. Det er først det sidste halve år, Karl har set sin far igen - fordi han frygter for faderens helbred. Karl står i et dilemma- kæmp eller flygt. Med som rådgiver er Mads Trolle, hvis far også var alkoholiker. Mads har de sidste par måneder fulgt Karl til DR3 dokumentaren 'Karl skal redde sin far.' Skriv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene" Vært: Sara Bovin.

  Kultur
 • 50:00
  Tværs

  Søndag 3. dec. 2017

  Christoffer er en 18-årig fyr, som i længere tid har gået og døjet med dårligt selvværd over for sig selv og sin krop. Han er dagligt plaget af dette og kan have svært ved at åbne sig og skabe relationer på grund af det. Christoffer får råd af manuskriptforfatter Mads Rosenkrantz Grage og vært Sara Bovin. Skriv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene" Vært: Sara Bovin.

  Kultur
 • 57:00
  Tværs

  Søndag 26. nov. 2017

  Paulines mor døde for to måneder siden efter en lungeoperation, hun har kontaktet Tværs, fordi at hun er knust af sorg. Hun føler sig helt alene i verden. Hun har ikke kontakt med sin far, hun har ingen søskende.Ingen bedsteforældre. Ingen fætre. Ingen kusiner. Ingen kæreste.. Pauline har virkelig ikke lyst til at indse, at hendes mor er død. Pauline liv er gået i stå, og hun ved slet ikke, hvordan hun skal få det igang igen. Pauline får råd af sangerinden Kaya Brüel, og direktør fra børn og unge& sorg, Preben Engelbrekt. Skriv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene" Vært: Sara Bovin.

  Kultur
 • 57:00
  Tværs

  Søndag 19. nov. 2017

  Philip har har svært ved at komme videre siden hans kæreste Mikkel og ham slog op. De var sammen i 3,5 år, men en dag besluttede Mikkel sig for at tage til Berlin på ubestemt tid. Philip elsker ham stadigvæk, og synes det er svært at komme over ham. Han får råd og tanker med på vejen af gæsterådgiverne, Josephine Kuhn fra podcasten Fries Before Guys og Manuskriptforfatter Mads Rosenkrantz Grage. I Facebookgruppen - TVÆRS - DU ER IKKE ALENE! Kan du skrive til vært Sara Bovin - med din personlige bekymring og udfordring. Vært: Sara Bovin.

  Kultur
 • 57:00
  Tværs

  Søndag 12. nov. 2017

  Denne gang handler Tværs om at opleve sig selv som det sorte får i en vennekreds. Jesper på 20 år har skrevet, fordi han har problemer med at passe ind i sin vennekreds, hvor det i stor grad handler om at tage i byen, jagte damer og bruge voldsomt mange penge på flasker. Jesper har ikke lyst til at drikke sig ned hver weekend og være en stodder overfor piger, som det lader til at være normen og målet i den gruppe han omgås. Jesper frygter at være udenfor, og at gruppen fravælger ham. Han får råd af manuskriptforfatter Mads Rosenkrantz Grage og psykoterapeut Niklas Thrane. Gæster: Jesper Hammer, Niklas Thrane Og Mads Rosenkrantz Grage. Facebook-gruppen "TVÆRS - DU ER IKKE ALENE" I facebookgruppen kan du skrive en personlig besked til vært Sara Bovin, hvis du har noget som er svært i dit liv lige nu. Vi søger løbende gæster til programmerne. Vært: Sara Bovin.

  Kultur
 • 57:00
  Tværs

  Søndag 5. nov. 2017

  I Tværs handler det denne gang om at føle sig ensom. Pernille på 20 år har skrevet denne besked til Tværs: kære Sara. Jeg skriver fordi jeg har brug for at bryde min skam ved ikke at have nogen nære veninder som 20 årig, og for forhåbentlig at nå ud til nogen, som føler sig alene ligesom mig - hvordan klarer man sig gennem ensomheden når man er i starten af 20'erne? Hvordan lærer man at se andre mennesker i øjnene, uden at føle sig som et jaget dyr? Hvordan knytter man dybe venskaber, når de sociale rammer udskiftes hele tiden? Gæster: Pernille Krog Jensen. Skuespiller Laura Buhl og Radiovært Mads Axelsen. Skriv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene" Vært: Sara Bovin.

  Kultur
 • 57:00
  Tværs

  Special

  Tværs blev sendt første gang d. 19. Oktober 1972. Et radioprogram, der har haft en stor betydning for ungdommen gennem flere generationer. Tine Bryld var stemmen i tværs hver søndag, gennem 36 år. Hun fungerende som "hele Danmarks reservemor." Efter hendes død i 2011 blev Tine Bryld Prisen indstiftet og uddelt første gang i 2013. Den gives hvert år til en person eller organisation, der har markeret sig med en særlig indsats for socialt udsatte mennesker eller grupper i Danmark. Den 24 oktober i år, blev Tine Bryld Prisen 2017 igen uddelt. Carlos Cabubas modtog prisen for sit arbejde med de socialt udsatte i Carlos' kitschen. Leander på 20 år, som er en af de unge drenge som arbejder i Carlos Kitschen. Han er gæst i Tværs. Leander er lige kommet ud af et stofmisbrug og fortæller om den ro han har fået i sit liv, efter at han er blevet en del af fællesskabet i Carlos' Kitschen. Gæster: Leander Hansen. Carlos Cabubas. Meld dig ind i vores Facebook- gruppen TVÆRS - DU ER IKKE ALENE. Her kan du skrive en personlig besked til vært Sara Bovin, hvis du har en udfordring i dit liv lige nu og her. Vært: Sara Bovin.

  Kultur
 • 57:00
  Tværs

  Søndag 22. okt. 2017

  Alexander på 18 år har siden han var helt lille vidst, at han var tiltrukket både af drenge og piger. Han har skammet sig, været meget forvirret over sin biseksualitet og til tider haft svært ved at acceptere den. Alexander ønsker råd til hvordan han bedst accepterer sig selv og nedbryder sin egen skam. Vi taler om hvordan det er være biseksuel og de udfordringer der desværre følger med, når man som Alexander både tænder på piger og drenge. Med som rådgivere er sexolog Sara Skaarup og kunsteren Esben Weile Kjær, som deler deres tanker, råd og livserfaring. Husk at du kan melde dig ind i Facebookgruppen: TVÆRS - DU ER IKKE ALENE. Her kan du skrive en personlig besked til Sara Bovin, hvis du har noget, du synes, der svært i dit liv lige nu. Vært: Sara Bovin.

  Kultur
 • 57:00
  Tværs

  Søndag 15. okt. 2017

  Ditte på 24 år skrev i foråret denne besked til Tværs: De sidste syv år har jeg været meget syg af bulimi. Dog har jeg altid formået at holde min sygdom hemmelig på trods af, at jeg til tider virkelig har frygtet for mit helbred og også i kortere perioder har været i behandling eller indlagt. Jeg har altid kunne indgå i samfundet og sociale sammenhænge på lige fod med resten af mit netværk på trods af, at jeg i perioder har kastet op op til 12 gange om dagen og har pisset en stor del af min økonomi væk på overspisninger. Det har altid været min største hemmelighed og har skabt mærkelige og usunde dynamikker i mine forhold til andre mennesker, da jeg tit har skullet lyve om diverse ting, for at kunne bevare min hemmelighed. Jeg skriver til Tværs, fordi jeg håber, at du kan hjælpe mig med, at slippe af med min hemmelighed. En eller anden dag vil jeg gerne være rask og så normal, som man nu kan blive, og hvis du kan hjælpe mig med det eller få mig over på den rigtige sti, ville det gøre en stor forskel for mig. Ditte får råd af Josephine Frederikke Kirstein Kuhn fra samtalepodcasten "Fries before guys" og Anne Sofie Boelsmand, som begge har erfaring med at have en spiseforstyrrelse. Facebook gruppen: TVÆRS - DU ER IKKE ALENE Du kan se Tværs dokumentaren "Ditte er fuld af løgn" på DR TV Vært: Sara Bovin.

  Kultur
 • 57:00
  Tværs

  Søndag 8. okt. 2017

  Jonas er en 21-årig ung mand, som til dagligt lever med en depression. Jonas fik stress, da han gik i 2.g. og kom ikke i behandling. Stressen påvirkede Jonas' liv i en så voldsom grad, at det endte med, han blev smidt ud af gymnasiet tre måneder inden, han ville være blevet student. Årsagen til Jonas' stress var et voldsomt præstationspres, han lagde på sig selv, og til sidst kunne han ikke overskue noget som helst. På en familieferie i sommers var Jonas tæt på at tage sit eget liv. Det eneste, der afholdt ham fra det, var tanken om, at hans families ferie ville blive ødelagt. Jonas har skrevet til Tværs, fordi han søger hjælp til, hvordan han finder tilbage til et normalt liv efter det mørke, han længe har befundet sig i. Jonas får i programmet råd af Mandeterapeut Annette Jønsson og Journalist Mikkel Frey Damgaard, som er manden bag en podcastserie, der hedder Selvmordstanker. Husk at du altid kan skrive om dine bekymringer, og det du måske går og spekulerer særligt meget over lige nu og her. Meld dig ind i Facebook gruppen TVÆRS - DU ER IKKE ALENE. Og skriv en personlig besked til Sara Bovin. Gæster: Jonas Hulgaard Ammundsen, Annette Jønsson og Mikkel Frey Damgaard. Vært: Sara Bovin.

  Kultur
 • 57:00
  Tværs

  Søndag 1. okt. 2017

  Emilie på 20 år har skrevet til Tværs. Hun blev student i 2016 fra en naturvidenskabelig linje. Som den første i hendes familie, fik hun en gymnasiel uddannelse. Efterfølgende begyndte Emilie, at føle et indre og ydre pres. Hendes klassekammerater vidste, at de skulle læse medicin eller til ingeniør. I takt med det voksende pres, valgte Emilie i hast en uddannelse. Men det startede en indre krig i Emilies hoved, da hun blev optaget på studiet. Hun græd ved tanken om at skulle starte på studiet. Efter at have snakket med tre forskellige studievejledere og sin familie, besluttede Emilie at det nok var bedste at droppe ud. Emilie er fortvivlet, og hun ved ikke hvad hun brænder for. Emilie får råd af ungerådgiver Heidi Børsholt, og manuskriptforfatter Anna Emma Houdal. Husk at du altid kan skrive om dine bekymringer, drømme, tanker og frygt til Tværs. De ting du går og spekulerer særligt meget over lige nu og her. Meld dig ind i Facebookgruppen: TVÆRS - DU ER IKKE ALENE Skriv til: tvaers@dr.dk Vært: Sara Bovin.

  Kultur
 • 57:00
  Tværs

  Søndag 24. sep. 2017

  En anonym ung mand på 22 år, har skrevet til Tværs, fordi at han været alkoholiker siden han var 14 år gammel. Han har måtte droppe sin uddannelse som ingeniør på begrund af sit misbrug. Han har et fuldtids job, og drikker ikke i arbejdstiden, men efter job skynder han sig hjem og drikker alene. Han oplever at han efterhånden ikke har andre interesser end alkohol, og det skræmmer ham. Han syntes ikke så godt om livets vej længere, skriver han i sin besked til Tværs, og det skal der gøres noget ved. Før det for sent. Gæster: Manuskriptforfatter Adam August, som deler sin egen livserfaring, som ædru alkoholiker på 12 år, og Frank Jørgensen, som er misbrugsbehandler på behandlingscenter Tjele Orelund. Husk at du kan melde dig en ind i Facebookgruppen TVÆRS - DU ER IKKE ALENE. Skriv en personlig besked til vært Sara Bovin, hvis du har brug for hjælp. Vært: Sara Bovin.

  Kultur
 • 57:00
  Tværs

  Søndag 17. sep. 2017

  Anne på 21 år, skriver i sin besked til Tværs: Jeg er vokset op med en bipolar mor, og en far, som ikke kunne rumme at være en ordentlig far. I dag er jeg 21 år gammel, men min kaotiske barndom indhenter mig ofte. At spørge om hjælp var ikke en mulighed da jeg var yngre. I dag afviser jer al behov for hjælp, men alligevel er jeg fuldstændig afhængig af de mennesker jeg føler mig tryg omkring. Det er et problem, fordi jeg samtidig ikke giver dem mulighed for at forstå hvad jeg kommer fra. Jeg taler ikke om det. Hvordan lærer jeg at snakke om det svære, uden at frygte, at fremstå svag. Kh. Anne. Anne får i dette program rådgivning af Coach Lotus Turèll, samt af roman og manuskriptforfatter Morten Pape. Husk at du altid kan skrive om dine bekymringer, tanker, hvis der noget, du går og spekulerer særligt meget over lige her og nu. Melde dig ind i Facebook gruppen TVÆRS - DU ER IKKE ALENE, og skriv en personlig besked til vært Sara Bovin eller skriv til: tvaers@dr.dk

  Kultur
 • 57:00
  Tværs

  Søndag 10. sep. 2017

  I Tværs er vi sammen om at klare de udfordringer og svære situationer, livet er fyldt med som ung. Vi vil gerne skabe et rum, hvor det er tilladt at være menneske med alle de tanker, følelser og oplevelser, det indebærer - og det er her, du trygt kan fortælle din historie. For i Tværs er du ikke alene. Skriv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene" Vært: Sara Bovin.

  Kultur
 • 57:00
  Tværs

  Søndag 3. sep. 2017

  25-årige Emma, har skrevet til Tværs, fordi at hun det sidste halve år har skrevet klummer om sit liv i Politiken. Hun gerne vil udleve sin drøm og forsætte med at skrive, men føler sig begrænset af hendes forældres manglende accept. Emmas forældre mener at hun er for skrøbelig, og at det kan få konsekvenser for hende senere i livet, de ting hun vælger at dele i avisen. Gæster: Emma Wolff Jespersen, radiovært og Tværs rådgiver Keith Thomas Lohse og manuskriptforfatter Mads Rosenkrantz Grage. Skriv til: tvaers@dr.dk Facebook: "Tværs - Du er ikke alene" Vært: Sara Bovin.

  Kultur