Danske Hitmagere

Danmark er beriget af en lang række komponister, musikere og sangere, der igennem årtier har bevist deres levedygtighed. Hitmagere, der har levet af og med musik hele deres voksne liv. En del af disse med international succes og anerkendelse. En del med legendestatus i Danmark. I programserien "Danske Hitmagere" vil Dan Rachlin forsøge at komme ind under huden på de 'Danske hitmagere'. Historien fortælles over to timer i en radiosamtale, der naturligvis også byder på en masse popklassikere. Vært: Dan Rachlin.

Musik

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 1:57:00
  Danske Hitmagere

  Gæst Stig Rossen

  Danmark er beriget af en lang række komponister, musikere og sangere, der igennem årtier har bevist deres levedygtighed. Hitmagere, der har levet af og med musik hele deres voksne liv. En del af disse med international succes og anerkendelse. En del med legendestatus i Danmark. I programserien "Danske Hitmagere" vil Dan Rachlin forsøge at komme ind under huden på de 'Danske hitmagere'. Historien fortælles over to timer i en radiosamtale, der naturligvis også byder på en masse popklassikere. Vært: Dan Rachlin.

  Musik
 • 1:57:00
  Danske Hitmagere

  Gæst Birthe Kjær

  Dronningen gæster Danske hitmagere. Ikke den dronning, men dronningen af dansktop og dansk underholdning i det hele taget, selveste Birthe Kjær. -hvordan har hun overlevet i en troløs branche i fem årtier? -er hun træt af af synge sine klassiske dansktophits igen og igen? -at blive sat i bås? -hvordan fungerer hendes travle arbejdsliv? -hvilke moderne hits og kunstnere kan hun slet ikke stå for? Lyt med når Birthe Kjær fortæller om sig selv, og spiller egne og andres hits i 'Danske hitmagere'. Vært: Dan Rachlin.

  Musik
 • 1:57:00
  Danske Hitmagere

  Jørgen Klubien og Rasmus Kærså (Danseorkestret)

  -Synes de 'Kom tilbage nu' overskygger deres lange karriere? -Og hvordan var det at være idoler i en sæson eller to? -Hvad laver Jørgen Klubien på 35. år i Californien? -hvad brugte de de 10.000kr som de vandt i forbindelse med 'Regndans' til? -hvor har Jørgen Klubien set Michael Jackson flere gange? Hør det hele og musik med bl.a. Danseorkestret, Stevie Wonder og Police i 'Danske hitmagere' Vært: Dan Rachlin.

  Musik
 • 1:57:00
  Danske Hitmagere

  Rugsted og Kreutzfeldt

  Rugsted og Kreutzfeldt, 40 år i hittjenesten. -hvorfor er Stig Kreutzfeldt ikke begejstret for hans tidligere idol Cat Stevens? -hvorfor var en flok elever, der ikke mødte op, årsag til en af historiens største danske hits? -hvad har Tivolis koncertarrangører på samvittigheden? -hvad er forskellen på Rugsted Og Kreutzfeldt og Simon & Garfunkel? -hvorfor har en fodpedal været vigtigt for deres samarbejde igennem 40 år? Hør det hele i 'Danske hitmagere' , og alle klassikerne bl.a. 'Jeg ved det godt', 'Ønsker du var her' og 'Går gennem tiden'. Vært: Dan Rachlin.

  Musik
 • 1:57:00
  Danske Hitmagere

  Skønne Lis!

  Lørdag den 18. marts gæster Lis Sørensen Danske Hitmagere. Lis har været aktiv på den danske musikscene i rundt regnet 45 år. Og for ganske nylig kom hendes nye fremragende album "Bedre tider". -hvilken kendt designer rådede hende til at skifte navn? -hvad har Sebastian lært Lis Sørensen? -hvilket aktuelt hit elsker Lis? -hvor mange jobs har Lis og orkester på årsbasis? -hvad arkiverer Lis Sørensen lodret? Vært: Dan Rachlin.

  Musik
 • 1:57:00
  Danske Hitmagere

  Johnny Reimar

  Partykongen er i huset! Siden teenagetiden har Johnny Reimar været en del af den danske musikbranche, men aldrig lagt skjul på at han også er forretningsmand. "Jeg husker dagen i 1963, hvor jeg tog beslutningen om at musik skulle være mit liv også i en forretningsmæssig sammenhæng", således fortæller Johnny Reimar i denne uges 'Danske hitmagere'. -hvorfor indspillede de i biografer og kirker i 60erne? -hvad er forbindelsen mellem Reimar og ABBA? -hvilken byttehandel måtte Johnny foretage, for at få Savage Rose til at blive et band? -hvorfor græd Robin Gibb under sit møde med Johnny Reimar? -hvordan kan det være at han har overlevet en stor del af sine gamle venner og bandmedlemmer? Vært: Dan Rachlin.

  Musik
 • 1:57:00
  Danske Hitmagere

  Gæsteløs!

  Hvad blev der af medlemmerne fra det danske superband Sneakers? Hvad er forbindelsen mellem Caroline Henderson, Kasper Winding og Gangway? Hvem har indspillet en smuk, smuk version af 'Indtil dig igen' foruden Lis Sørensen? Hvad laver forsangeren fra Danseorkestret i USA? Og hvordan lyder han, når han ikke synger 'Kom tilbage nu' eller 'Regndans'? Og hvorfor kan værten Dan Rachlin ikke fordrage, at spille efterårssange, når det er efterår? Hør det hele i 'Danske hitmagere' i en gæsteløs men særdeles hitspækket udgave! Vært: Dan Rachlin.

  Musik
 • 1:57:00
  Danske Hitmagere

  Gæster Michael og Tanya Hardinger

  Hvor mange biler og huse har Michael Hardinger solgt igennem årene? Hvorfor hader han udtrykket 'jeg skal bæres ud herfra'? Hvorfor har han bosat sig i USA? Hvordan mødte han sin næsten 30 år yngre kone? Hvad var det Shubidua var så gode til sammen? Hvorfor er 'Hotel California' verdens bedste sang? Hør svarene på det hele i denne uges 'Danske hitmagere' med guitaristen, komponisten, musiksigøjneren Michael Hardinger, som var den musikalske drivkraft i Shubidua i næsten 25 år. Michael har taget sin musikalske kone Tanya Hardinger med i studiet, så vi for en enkelt gangs skyld ikke får ren mandehørm. Vært: Dan Rachlin.

  Musik
 • 1:57:00
  Danske Hitmagere

  Søren Sko

  Sammen med makkeren Palle Torp bragede Søren Sko igennem den danske lydmur i 1990 med albummet 'On A Long Lonely Night', som solgte 200.000 eksemplarer. Her 27 år senere spiller de to venner stadig ca. 80 jobs om året. I 'Danske hitmagere' kan du møde 53-årige Søren Sko, som siger: "Jeg har aldrig haft det bedre", og han får det ikke værre af at sidde og hygge med Dan Rachlin i to timer. Hvor de spiller fede numre for hinanden, og bl.a. snakker om at få monumental succes med første udgivelse. At være trætte, stoppe samarbejdet og alligevel ikke at kunne undvære hinanden. Om at kende sine egne begrænsninger. At gå fra at være kordreng for Sanne Salomonsen til at synge duetter med hende. Om at være nysgerrig og voksen, at få slag og ar af livet, men alligevel nyde det i fulde drag. Og om at drømme. Vært: Dan Rachlin.

  Musik
 • 1:57:00
  Danske Hitmagere

  Anders Valbro og Steen Christiansen

  De mødtes mere eller mindre tilfældigt under indspilningen af fodboldsangen 'Reseppten', men sidenhen blev Dodo & The Dodos til et succesfuldt band, der eksisterer her 30 år efter. Og med samme besætning: Dodo Gad, Jens Rud, Lars Thorup, Anders Valbro og Steen Christiansen. De to sidstnævnte gæster 'Danske hitmagere' lørdag den 11. februar kl. 14-16, og svarer på bl.a.: -hvilken kendt designer stod for deres første scenografi? -hvilket kendt udenlandsk hit er 'Vågner i natten' inspireret af? -hvad er hemmeligheden ved at blive sammen i alle årene? -hvor mange penge brændte de af på studietid i gamle dage? -hvem anser de for at være landets dygtigste popproducer? Vært: Dan Rachlin.

  Musik
 • 1:57:00
  Danske Hitmagere

  Peter AG

  -hvornår holdt han fysisk op med at slås med sin storebror? -hvorfor skal sange helst handle om noget, man har oplevet? -hvad er Peter AGs forhold til Poul Bundgaard? -og hvornår får han bare nok? -hvilket nummer album udgiver Gnags, når de fredag udgiver albummet 'Nørd'? Få svar på alt det, når Peter AG møder Dan Rachlin i 'Danske hitmagere' på P5. Vært: Dan Rachlin.

  Musik
 • 1:57:00
  Danske Hitmagere

  Keld Heick

  Keld Heick har prøvet det hele. Pigtråd, dansktop, sejre og nederlag i melodi grand prixet. Over 50 år på landevejen med The Donkeys, alene og igennem mange år med chefen: Hilda. Lørdag gæster han Dan Rachlin i 'Danske hitmagere' på P5: -er det rigtigt at han måtte tvinge Hilda på scenen den første gang? -måtte han virkelig lyve for at tage på turné med The Shadows? -hvad mener han om at blive kaldt dansktopmusiker? -hvordan skriver han sine tekster og sange? -og hvad betød Shubidua for teksten til 'Disco tango'? Hør det hele i 'Danske hitmagere' på P5 Vært: Dan Rachlin.

  Musik
 • 1:57:00
  Danske Hitmagere

  Torben Lendager

  Han har været alle danske pigers største idol i 70erne. Skrevet verdenshittet 'Sha La La La La' og 'Kære Lille Mormor'. I dag er Torben Lendager 65 år og still going strong, som sangskriver, schlagersanger og også stadig med bandet Walkers. Hvem satte ham i gang dengang i de vilde 60ere? Har der været gang i den som teenageidol i 70erne? Er det rigtigt, at hans gamle band Walkers fik nok af ham, da han havde skrevet 'Kære lille mormor'? Og hvem var den sang egentlig tiltænkt? Og hvordan føles det i øvrigt at skrive et verdenshit? Mød Torben Lendager hos Dan Rachlin i 'Danske hitmagere'. Vært: Dan Rachlin.

  Musik
 • 1:57:00
  Danske Hitmagere

  Brødrene Olsen

  I 'Danske hitmagere' får Dan Rachlin besøg af Brødrene Olsen. Fra gennembruddet i 70erne som teenageidoler, til popstjerner i firserne, nedtur i 90erne, og så det monumentale comeback med sejren i de internationale melodi grand prix i Stockholm i 2000 med 'Fly On The Wings Of Love'. Jørgen og Noller har prøvet det hele! "Egentlig er vi jo bare spillemænd, og vi er stolte af det!", siger lillebror Noller Olsen. Mellem egne hits og popklassikere de elsker, får vi historier som: -da de mødte og indspillede en popsang med deres kæmpe idol Cliff Richard -da 'San Fransisco' blev det mest spillede nummer på tysk radio i 2004 -da de blev millionærer og da Bjørn Ulvaeus fra ABBA skamroste Brødrene Olsen i fuld offentlighed. Der bliver fortalt skønne anekdoter, grinet højt og spillet klassepop i 'Danske hitmagere' lørdag fra 14 til 16 på P5. Vært: Dan Rachlin.

  Musik
 • 1:57:00
  Danske Hitmagere

  Lørdag 7. jan. 2017

  Danmark er beriget af en lang række komponister, musikere og sangere, der igennem årtier har bevist deres levedygtighed. Hitmagere, der har levet af og med musik hele deres voksne liv. En del af disse med international succes og anerkendelse. En del med legendestatus i Danmark. I programserien "Danske Hitmagere" vil Dan Rachlin forsøge at komme ind under huden på de 'Danske hitmagere'. Historien fortælles over to timer i en radiosamtale, der naturligvis også byder på en masse popklassikere. Vært: Dan Rachlin.

  Musik