Live kanaler

Revyens forunderlige verden

James Price guider os i fem afsnit gennem revyens forunderlige verden. Vi starter ved revyens spæde fødsel i 1849, og bliver ført videre til de overdådige Scala-revyer med stjerner som Liva Weel i 1920'erne. Vi genoplever de samfundssatiriske PH-revyer under besættelsen og Dirch Passers crazy-komik, og kommer frem til i dag, hvor Cirkusrevyen står som flagskibet. Til at hjælpe sig med at fortælle historierne har James inviteret kolleger som Ulf Pilgaard, Lisbet Dahl og Per Pallesen i studiet, som alle kender revyen fra scenekanten. Vært: James Price. Produceret for DR af Juhl & Brunse.

Musik

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 1:56:59
  Revyens forunderlige verden

  1:5 - Revyens fødsel

  Nytårsaften, 1849. På Frederiksbergs skrå brædder løber Danmarkshistoriens første revyforestilling af stablen. Den bliver startskuddet til en helt ny genre, som vil ændre dansk scenekunst for evigt. I dette afsnit møder vi de første store stjerner, blandt andre Liva Weel, Poul Henningsen og Osvald Helmuth. Og så får vi også forklaret, hvorfor publikum gøede som hunde, når Ingeborg Bruhn-Bertelsen gik på scenen. Gæst: Rikke Rottensten, museumsinspektør ved Alhambra Museet. Vært: James Price. Produceret for DR af Juhl & Brunse.

  Musik
 • 1:57:00
  Revyens forunderlige verden

  2:5 - Man binder os på mund og hånd

  Besættelsestiden bliver en kunstnerisk guldalder for revyerne. Med deres subtile og intelligente satire kommenterer og revser revyerne den manglende frihed. Revyen bliver et samlingspunkt for danskerne, og aldrig før eller siden har de haft så stor betydning i samfundsdebatten. Det underspillede oprør har også konsekvenser for nogle af tidens største revykunstnere, der må flygte eller gå under jorden. Gæst: Flemming Jensen, skuespiller og forfatter. Vært: James Price. Produceret for DR af Juhl & Brunse.

  Musik
 • 1:57:00
  Revyens forunderlige verden

  3:5 - Revyens rockstars

  I efterkrigstiden er danskerne mætte af det politiske og alvorlige. De vil bare have sjov og løjer. Det kan de få på ABC-teatret på Frederiksberg, hvor direktør, Stig Lommer, præsenterer dansk revys nok største stjerner nogensinde: Dirch Passer og Kjeld Petersen. Men bag succesen gemmer sig også en mørk historie om druk, død og splittelse - både hos Kellerdirk og hos efterfølgerne, Preben Kaas og Jørgen Ryg. Gæst: Rikke Rottensten, museumsinspektør ved Alhambra Museet. Vært: James Price. Produceret for DR af Juhl & Brunse.

  Musik
 • 1:54:05
  Revyens forunderlige verden

  4:5 - "Yes, my boys!"

  Nu rykker revyen for alvor ind i stuerne med 'Dansk Naturgas', et satireprogram i bedste sendetid på DR, der får op imod en million seere. Serien bliver en sand landeplage, og alle danskere går rundt og gentager replikkerne fra showet. Men revyen rykker ikke kun ind i fjernsynet - den rykker også ud af København. Blandt andet til Nordjylland, hvor Hjørring Revyen - på helt uhørt vis for en provinsrevy - spiller for udsolgte sale og henrykte anmeldelser. Gæster: Henrik H. Lund og Per Pallesen. Vært: James Price. Produceret for DR af Juhl & Brunse.

  Musik