Live kanaler

P6 Beat City

En musikalsk verdensrejse gennem de byer, som har formet rockhistorien. Vores guide er de sange og markante kunstnere, som har givet deres hjembyer en helt særlig lyd. Beat City er et ugentligt to-timers program båret af musikken og historier om steder, personer, genrer, scener og tidsperioder. Det handler om én by pr. udsendelse. Vært: Niels Fez Pedersen.

Musik

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 1:56:59
  P6 Beat City

  København 2

  København 2. Vi er tilbage i hovedstaden og finder flere københavnske guldkorn. Den står bl.a. på melodisk firserpop med Gangway og Naïve, lokal reggae fra flere årtier og store sange om byen. Vært: Niels Fez Pedersen. (Sendt første gang 23. december 2018).

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Berlin

  Berlin er en verdensby med en dramatisk historie, som stadig giver ekko. Musikken har en central plads i Berlins selvforståelse, og P6 Beat City går på jagt efter tyske stjerner, kultfænomener, grænsesøgende klubber og prominente turister, der har brugt Berlin som afsæt til markante sange og plader. Fra Rammstein og Moderat til Bowie, Hagen og Kalkbrenner. Vært: Niels Fez Pedersen. (Sendt første gang 24. august 2017).

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Malmø og Umeå

  Malmø og Umeå, Sverige nordligste og sydligste musikbyer får en time hver i P6 Beat City. Pop og rock har det ekstra godt i Malmø, hvor kunstnere som The Cardigans, Eggstone og Timbuktu har suget interesse til sig. I Umeå er stilen mere sammenbidt, når vi tjekker hardcore-scenen omkring Refused og singer/songwritere som Lisa Miskovsky. Vært: Niels Fez Pedersen. (Sendt første gang 13. oktober 2018).

  Musik
 • 1:56:59
  P6 Beat City

  Bergen

  Bergen ligger lidt for sig selv på den norske vestkyst, og byen har siden 1980'erne været ramme om et virilt musikmiljø, der både kan skabe overskrifter og verdensstjerner. P6 Beat City hopper på The Bergen Wave og spiller såvel ny elektronisk pop, som singer-songwritere og black metal. Fra Röyksopp og Kings of Convenience via Lars Valuar og Datarock til Burzum. Vært: Niels Fez Pedersen. (Sendt første gang 31. august 2017).

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Udkantsdanmark

  Udkantsdanmark er sin helt egen lyd. P6 Beat City jagter klangen af land, vand og mark og sætter fokus på sange fra randområderne. Den del af dansk musik har haft stærke perioder med rodfæstede trubadurer og provinsdronninger, der udspringer af noget andet end metropoler. Vi lader os guide af folk som Allan Olsen, Klondyke, Olesen-Olesen og møder regionale metalscener og lokalpatriotiske rappere. Vært: Niels Fez Pedersen. (Sendt første gang 16. november 2017).

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  København

  København er et kludetæppe, og det kan høres i den musik, der strømmer ud af hovedstaden. P6 Beat City dykker ned i historien og spiller de sange og kunstnere, som har sat toner og ord på byen. Fra Sort Sol og Love Shop til Ukendt Kunstner og Ulige Numre. Vært: Niels Fez Pedersen. (Sendt første gang 1. september 2018).

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Oslo

  Oslo. Den norske hovedstad er et miks af blid pop og sort metal. P6 Beat City spiller sig gennem Oslo med hjælp fra såvel A-ha og St. Thomas som black metal-favoritterne Mayhem og Dimmu Borgir. Der kommer også et dyk ned i en stærk elektronisk scene med bl.a. Lindstrøm og et skud SKAM-musik. Vært: Niels Fez Pedersen. (Sendt første gang 24. november 2018).

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Stockholm

  Stockholm er verdens pophovedstad med et livligt miljø for sangskrivere. En by, der gennem årtier har rocket hårdt, festet solidt og placeret svenske sange på hitlisten. P6 Beat City fløjter med Peter, Bjørn & John, danser med Robyn, rocker med Hellacopters, rapper med Petter og ser på, hvordan arven fra Abba stadig er hørbar i byen ved skærgården. Vært: Niels Fez Pedersen. (Sendt første gang 14. september 2017).

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Aarhus

  Aarhus. Kulturhovedstaden er i fokus i 2017, og P6 Beat City går på jagt i byens rige musikalske historie. Hvordan lyder et aarhusband i 2017, og hvordan lød det i 1980? Kan man trække linjer fra Kliche til L.O.C., Moral, Bersærk eller PowerSolo. Vi søger Fra Haraldsgade og Mejlgade til Vestergade og Northside. Vært: Niels Fez Pedersen. (Sendt første gang 20. april 2017).

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Edinburgh

  Edinburgh. Skotlands hovedstad har en spraglet musikhistoire, der rækker fra lokal punk og folk-pop til en stærk elektronisk scene. Beat City jagter lyden af Edinburgh med hjælp fra bands som Young Fathers, The Proclaimers, Boards of Canada, Beta Band og Shirley Manson. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Los Angeles 2

  Los Angeles 2. Vi tager tilbage til solen og vandet og fortsætter jagt på lyden af LA mellem dale og bakker. Der er masser af musik fra Laurel Canyon, The Strip og Venice Beach, som skal roteres. Og der kan både glamrockes, hiphopnikkes og blundes akustisk til P6 Beat City. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Fængslet

  Fængslet. Johnny Cash sang for de indsatte, Snoop Dogg rappede om livstidsfanger, og Thin Lizzy rockede, mens de indsatte stak af i 'Jailbreak'. Fængslet leverer inspiration til mange sange, og P6 Beat City jagter lyden af vand og brød sammen med bl.a. BB King, System of a Down, Tom Waits og Kim Larsen. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Nordirland

  Nordirland. Sang og musik er vigtigt for fællesskabet i Belfast og Derry - også selv om fællesskabet gennem årtier foregik i religiøse og politiske grupper uden kontakt med hinanden. P6 Beat City ruller gennem regionen sammen med bl.a. Van Morrison, Stiff Little Fingers, The Undertones og sange om The Troubles. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Sydney

  Sydney. Solskin og rockguitar - det er ingredienserne, når P6 Beat City tjekker musikscenen i Sydney. Den står på giganter som AC/DC, Midnight Oil og INXS, og der bliver også plads til vigtige outsidere som The Church, Empire Of The Sun, Wolfmother og The Divinyls. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  New Orleans

  New Orleans. Musikhistorien ville være blevet anderledes uden New Orleans, hvor Caribien møder USA, Afrika og Europa i musikken og maden. P6 Beat ruller med hofterne sammen med folk som Dr. John, Fats Domino, Daniel Lanois og tjekker ind på både hiphop- og bounce-scenen. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Lagos

  Lagos. Det var Fela Kuti, der satte Lagos på musikkortet, og P6 Beat City kommer til at groove omkring arven fra hans svedige afrobeat, inkl. musik med sønnerne Femi og Seun Kuti og hans trommeslager Tony Allen. Vi skal også høre moderne afrobeats fra gigantbyen i Nigeria. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Portland

  Portland. Hipsterhovedstaden i Oregon er højborg for kaffebarer, mikrobryggerier og en stærk indierock-scene, som tæller både indfødte og tilflyttere. Vi spiller Portlandia-musik med bl.a. The Decemberists, The Shins, Sleater-Kinney, Chromatics og gør plads til historien om alle tiders garagerock-klassiker 'Louie Louie'. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Wales

  Wales. Sproget ser umuligt ud på skrift, men det ruller smukt af tungen. Wales har leveret markante bands til den britiske musikkanon - fra Manic Street Preachers, Super Furry Animals og Catatonia til stjerner som Tom Jones, Shirley Bassey og John Cale. P6 Beat City søger lyden af de grønne marker og store havnebyer. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Tokyo

  Neonlyset vil blinke, og der bliver skruet op for ekstremerne, når P6 Beat City spiller musik fra Japans futuristiske hovedstad. Vi undersøger elektroniske rødder fra Yellow Magic Orchestra og Ryuichi Sakamoto, jazzer med United Future Organization og flipper ud med alt fra babymetal, garagerock og karaokepop. The 5.6.7.8's! Yoko Ono! Nisennenmondai! Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  New York 2

  New York 2. Vi tager en dans mere med den største musikby og dykker længere ned i scener og tidsperioder, der har givet metropolen sin lyd. Fra sangskriver-fabrikker og kunstmiljøer til dansekultur og sammenbidte guitarfreaks. Og masser af lytter-forslag. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  New York

  New York er den største musikby og kan alt fra punk og metal til rap og klubkultur. P6 Beat City tjekker ind i byen, der aldrig sover og jagter scener, personligheder og sange. Vi rykker mod downtown-punk, 00'ernes rockrevival og meget andet. Fra Talking Heads og Ramones til Strokes og Billy Joel. For ikke at tale om hiphop. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Ørkenen

  Ørkenen er måske nok tør, men den har inspireret en frodig buket af musik og bands. P6 Beat City børster støvet af amerikansk ørkenrock med bands om ZZ Top, Queens of The Stone Age og Calexico og kaster sig ind i afrikanske sandstorme med Tinariwen og Ali Farka Toure. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Auckland & Wellington

  Auckland & Wellington er de to største byer i New Zealand og centrum for musikscener, der både er stærkt lokale og sender usædvanlige kunstnere ud i verden. Bare tænk på Lorde, Marlon Williams og Aldous Harding. P6 Beat City mikser de nye med ældre favoritter som The Datsuns og Fat Freddys Drop og dykker ned i familien Neil, inkl. Crowded House. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Memphis

  Memphis er soul. Byen i Tennessee har i generationer været en smeltedigel, hvor soul møder country, og det har smittet af på lokale stjerner fra Elvis Presley til Justin Timberlake. P6 Beat City rusker i rødderne og ser på legendariske pladeselskaber som Stax, Sun og Hi, og ruller en usædvanlig stærk lokal musikhistorie ud fra Isaac Hayes og Al Green til Big Star og Three 6 Mafia. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Birmingham

  Birmingham bliver tit overset i britisk musikhistorie, men industribyen i midten af England er fødested for giganter som Black Sabbath, Duran Duran, UB 40 og Steve Winwood. P6 Beat City tager på en musikhistorisk rejse til The Black Country med hård rock, reggae og velklædt pop med sjæl og rødder. For ikke at tale om stilfulde kunstnere som The Streets, Broadcast og Ocean Colour Scene. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik