P6 Beat City

En musikalsk verdensrejse gennem de byer, som har formet rockhistorien. Vores guide er de sange og markante kunstnere, som har givet deres hjembyer en helt særlig lyd. Beat City er et ugentligt to-timers program båret af musikken og historier om steder, personer, genrer, scener og tidsperioder. Det handler om én by pr. udsendelse. Vært: Niels Fez Pedersen.

Musik

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 1:57:00
  P6 Beat City

  København 2

  København 2. Vi er tilbage i hovedstaden og finder flere københavnske guldkorn. Den står bl.a. på melodisk firserpop med Gangway og Naïve, lokal reggae fra flere årtier og store sange om byen. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Edinburgh

  Edinburgh. Skotlands hovedstad har en spraglet musikhistoire, der rækker fra lokal punk og folk-pop til en stærk elektronisk scene. Beat City jagter lyden af Edinburgh med hjælp fra bands som Young Fathers, The Proclaimers, Boards of Canada, Beta Band og Shirley Manson. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Los Angeles 2

  Los Angeles 2. Vi tager tilbage til solen og vandet og fortsætter jagt på lyden af LA mellem dale og bakker. Der er masser af musik fra Laurel Canyon, The Strip og Venice Beach, som skal roteres. Og der kan både glamrockes, hiphopnikkes og blundes akustisk til P6 Beat City. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Fængslet

  Fængslet. Johnny Cash sang for de indsatte, Snoop Dogg rappede om livstidsfanger, og Thin Lizzy rockede, mens de indsatte stak af i 'Jailbreak'. Fængslet leverer inspiration til mange sange, og P6 Beat City jagter lyden af vand og brød sammen med bl.a. BB King, System of a Down, Tom Waits og Kim Larsen. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Oslo

  Oslo. Den norske hovedstad er et miks af blid pop og sort metal. P6 Beat City spiller sig gennem Oslo med hjælp fra såvel A-ha og St. Thomas som black metal-favoritterne Mayhem og Dimmu Borgir. Der kommer også et dyk ned i en stærk elektronisk scene med bl.a. Lindstrøm og et skud SKAM-musik. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Nordirland

  Nordirland. Sang og musik er vigtigt for fællesskabet i Belfast og Derry - også selv om fællesskabet gennem årtier foregik i religiøse og politiske grupper uden kontakt med hinanden. P6 Beat City ruller gennem regionen sammen med bl.a. Van Morrison, Stiff Little Fingers, The Undertones og sange om The Troubles. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Sydney

  Sydney. Solskin og rockguitar - det er ingredienserne, når P6 Beat City tjekker musikscenen i Sydney. Den står på giganter som AC/DC, Midnight Oil og INXS, og der bliver også plads til vigtige outsidere som The Church, Empire Of The Sun, Wolfmother og The Divinyls. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  New Orleans

  New Orleans. Musikhistorien ville være blevet anderledes uden New Orleans, hvor Caribien møder USA, Afrika og Europa i musikken og maden. P6 Beat ruller med hofterne sammen med folk som Dr. John, Fats Domino, Daniel Lanois og tjekker ind på både hiphop- og bounce-scenen. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Lagos

  Lagos. Det var Fela Kuti, der satte Lagos på musikkortet, og P6 Beat City kommer til at groove omkring arven fra hans svedige afrobeat, inkl. musik med sønnerne Femi og Seun Kuti og hans trommeslager Tony Allen. Vi skal også høre moderne afrobeats fra gigantbyen i Nigeria. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Portland

  Portland. Hipsterhovedstaden i Oregon er højborg for kaffebarer, mikrobryggerier og en stærk indierock-scene, som tæller både indfødte og tilflyttere. Vi spiller Portlandia-musik med bl.a. The Decemberists, The Shins, Sleater-Kinney, Chromatics og gør plads til historien om alle tiders garagerock-klassiker 'Louie Louie'. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Malmø og Umeå

  Malmø og Umeå, Sveriges nordligste og sydligste musikbyer får en time hver i P6 Beat City. Pop og rock har det ekstra godt i Malmø, hvor kunstnere som The Cardigans, Eggstone og Timbuktu har suget interesse til sig. I Umeå er stilen mere sammenbidt, når vi tjekker hardcore-scenen omkring Refused og singer/songwritere som Lisa Miskovsky. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Wales

  Wales. Sproget ser umuligt ud på skrift, men det ruller smukt af tungen. Wales har leveret markante bands til den britiske musikkanon - fra Manic Street Preachers, Super Furry Animals og Catatonia til stjerner som Tom Jones, Shirley Bassey og John Cale. P6 Beat City søger lyden af de grønne marker og store havnebyer. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Tokyo

  Neonlyset vil blinke, og der bliver skruet op for ekstremerne, når P6 Beat City spiller musik fra Japans futuristiske hovedstad. Vi undersøger elektroniske rødder fra Yellow Magic Orchestra og Ryuichi Sakamoto, jazzer med United Future Organization og flipper ud med alt fra babymetal, garagerock og karaokepop. The 5.6.7.8's! Yoko Ono! Nisennenmondai! Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  New York 2

  New York 2. Vi tager en dans mere med den største musikby og dykker længere ned i scener og tidsperioder, der har givet metropolen sin lyd. Fra sangskriver-fabrikker og kunstmiljøer til dansekultur og sammenbidte guitarfreaks. Og masser af lytter-forslag. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  New York

  New York er den største musikby og kan alt fra punk og metal til rap og klubkultur. P6 Beat City tjekker ind i byen, der aldrig sover og jagter scener, personligheder og sange. Vi rykker mod downtown-punk, 00'ernes rockrevival og meget andet. Fra Talking Heads og Ramones til Strokes og Billy Joel. For ikke at tale om hiphop. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Ørkenen

  Ørkenen er måske nok tør, men den har inspireret en frodig buket af musik og bands. P6 Beat City børster støvet af amerikansk ørkenrock med bands om ZZ Top, Queens of The Stone Age og Calexico og kaster sig ind i afrikanske sandstorme med Tinariwen og Ali Farka Toure. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Turen går til Beat City

  Turen går til Beat City. Vi denne uge serverer vi højdepunkter fra nogle af de byer, vi har besøgt i efteråret 2017, bl.a. Stockholm, Nashville og London. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Los Angeles

  Los Angeles er en gigantisk musikby. Ja, gigantisk i det hele taget, og byen har et væld af miljøer, som har været med til at forme musikhistorien. Fra Laurel Canyons singer-songwritere til glamrockende hårmetal på The Strip, for ikke at tale om rap, soul og yacht rock. P6 Beat City cruiser fra Crosby, Still, Nash & Young til Guns N' Roses, Sam Cooke, Dr. Dre og Steely Dan. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Manchester del 2

  Manchester del 2. Det var slet ikke nok med ét program om den britiske musikby, så P6 Beat City vender tilbage til Manchester og skræller flere lag af dens vitale musikhistorie. Der bliver mere fokus på solokarrierer denne gang og måske lidt om 1960'ernes lokale popfænomener. Fra Ian Brown og Johnny Marr til M People og The Hollies. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Philadelphia

  Philadelphia har sjæl, rock og rytme. The City of Brotherly Love er berømt for sine soul- og discoproduktioner, men er også byen, hvor for koncertaktuelle The War On Drugs fandt sammen, og Kurt Vile siden fandt melodien på egen hånd. P6 Beat City serverer beats fra The Roots, blåøjet soul fra Hall & Oates og punk med The Dead Milkmen. Plus byens puls, sound og stil overført til gæstende kunstnere. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Udkantsdanmark

  Udkantsdanmark er sin helt egen lyd. P6 Beat City jagter klangen af land, vand og mark og sætter fokus på sange fra randområderne. Den del af dansk musik har haft stærke perioder med rodfæstede trubadurer og provinsdronninger, der udspringer af noget andet end metropoler. Vi lader os guide af folk som Allan Olsen, Klondyke, Olesen-Olesen og møder regionale metalscener og lokalpatriotiske rappere. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Dublin

  Dublin er den syngende, fiol-spillende og lyriske hovedstad i Irland og en musikby, der med U2 som galionsfigur har en helt særlig placering i musikhistorien. P6 Beat City dykker ned i Temple Bar-kvarteret og støder på folkemusik, hård rock, følsom indie og hits med stærke, personlige musikere som Sinead O'Connor, My Bloody Valentine, Glen Hansard, The Thrills og Thin Lizzy. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Montreal

  Montreal er en musikby, der sætter pris på sine Kunstnere. Leonard Cohen, Arcade Fire og Rufus Wainwright har alle brugt den tosprogede canadiske by som springbræt til noget stort. Et år efter Cohens død ser P6 Beat City mod Montreal og spiller fransk-canadisk rock, søgende folk, støj og opfindsom pop med blandt andre Stars, Martha Wainwright, Kaytranada og Chromeo. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Nashville

  Nashville er meget mere end countrymusikkens hovedstad. Byen har en stærk rockscene, og East Nashville har de seneste år udviklet sig til et 'Brooklyn i Syd'. Jack White har sit Third Man Records i Nashville, hvor P6 Beat City i denne uge rocker americana og giver honky tonk et tjek. Fra Gillian Welch, Dan Auerbach og Margo Price til Paramore, Kings of Leon og Johnny Cash. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Highlights

  Turen går til Beat City. I denne uge serverer vi højdepunkter fra nogle af de byer, serien har besøgt i 2017, bl.a. Berlin, Kingston og Bergen. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  London

  London er musik. Verdens måske vigtigste Beat City er målet for ugens program, som serveres med et benspænd: Sange om bestemte steder, pladser, gader og begivenheder i London. Vi skaber et musikalsk bykort med nedslag i bl.a. Camden, East End, Notting Hil Gate, Brixton, Chelsea og Soho. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Johannesburg og Cape Town

  Johannesburg og Cape Town er Sydafrikas musikalske nervecentre, hvor landets turbulente historie mikses med politik, håb og teknologi. P6 Beat City dykker ned i lokale bevægelser som kwaito og township jive og spiller klassikere fra Miriam Makeba og Lucky Dube side om side med Die Antwoord, Spoek Mathambo og Black Coffee fra den seneste generation af S.A.-musikere. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Universet

  Rummet er fuld af musik. Der findes i hvert fald mange sange om rummet og dets planeter, stjerner og de midlertidige indbyggere, som befolker raketter og rumstationer. P6 Beat City ser ud i universet og spiller kunstnere med rumdrømme og sange om alt fra aliens og rumtruckere til Major Tom, stjernesystemer og intergalaktiske relationer. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Chicago

  Chicago er den vildeste musikby. Den har sine rødder i blues, fandt sin plads på soulscenen, kan rappe lige op med de fleste og har leveret såvel house som masser af rock til verden. P6 Beat City prøver at rumme det hele og lader Smashing Pumpkins og Urge Overkill gnubbe skuldre mod Kanye West, Common, Curtis Mayfield, Muddy Waters osv. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Stockholm

  Stockholm er verdens pophovedstad med et livligt miljø for sangskrivere. En by, der gennem årtier har rocket hårdt, festet solidt og placeret svenske sange på hitlisten. P6 Beat City fløjter med Peter, Bjørn & John, danser med Robyn, rocker med Hellacopters, rapper med Petter og ser på, hvordan arven fra Abba stadig er hørbar i byen ved skærgården. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Bristol

  Bristol blev kendt som byen, der gav verden triphop. Portishead, Massive Attack og Tricky satte gang i en unik musikalsk bevægelse, der stadig trækker blå spor tilbage til Bristol. Musikbyen er målet for P6 Beat City, hvor vi undersøger, hvad der skete efter triphop og ser på regionens musikalske rødder i reggae og punk. Fra The Pop Group til Beak, fra Smith & Mighty til Roni Size og Pigbag. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  P6 Beat City

  Bergen

  Bergen ligger lidt for sig selv på den norske vestkyst, og byen har siden 1980'erne været ramme om et virilt musikmiljø, der både kan skabe overskrifter og verdensstjerner. P6 Beat City hopper på The Bergen Wave og spiller såvel ny elektronisk pop, som singer-songwritere og black metal. Fra Röyksopp og Kings of Convenience via Lars Valuar og Datarock til Burzum. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik